Csak mondom

Csak mondom

Politika nélkül

2016. július 31. - pettra01

Megismerkedett valakivel a lányom a Facebookon, kicsit unszolni kellett, de aztán mutatott róla képeket. Hát egészen jóképű a pasas. Tovább kérdezősködtem hát, hogy hány éves, meg úgy egyáltalán mit lehet róla tudni. Azt mondja a lány, hogy mezőgazdasági vállalkozó, állatokat tart. Na, ettől egyből belelkesedtem, mert ugye aki az állatokat szereti, az rossz ember nem lehet. Már kezdett egészen rokonszenves lenni az ember, kérdeztem hát, hogy hogy hívják. Azt mondja erre a lányom, hogyisne, egyből le fogom káderezni - hát mi tagadás, ismer, ha már van ez a Facebook, hát használjuk is, nem igaz? Nem ment könnyen, de végül csak elárulta a nevét, hát rászabadultam az ember profiljára. Még az idei évvel nem is végeztem, már egyfolytában jajveszékeltem. 

Olyan jobbikos a gyerek, ahogyan az a nagy könyvben meg van írva. Kérdezem a lányomat, hogy te nem látod, hogy miféle szerzet ez? Egy rakás álhazafias baromság vegyítve hol arabozással, hol zsidózással, a népszavazásra buzdító plakátokat természetesen lelkesen megosztja, mindehhez még olyan helyesírása is van, hogy sírva lehet tőle fakadni. Mit akarsz te egy ilyentől?- kérdezem. Erre felháborodik, hogy én tele vagyok előítéletekkel, nehogy már a Facebookról állapítsam meg egy emberről, hogy milyen, mert attól még, hogy miket oszt meg, lehet nagyon rendes ember. És különben is, egy párkapcsolat nem arról szól, hogy politizálunk. 

Na igen. Tényleg nem kell politizálni, de ez nem egyszerűen politizálás, itt világlátásról van szó, az életről, a többi emberről alkotott véleményünkről van szó. Nem politizálunk, de az összes barátja, rokona hasonszőrű, ahányszor összejön egy társaság, kórusban mondják a magukét. Aztán gyerekeik születnek, azokat is ebben a szellemben kell nevelni, szóval ezzel vagy képes vagyok azonosulni, vagy jobb, ha a közelébe se megyek. A végén biztatásképpen még annyit tettem hozzá, hogy tőlem aztán barátkozzon vele, de a közelembe ne nagyon hozza, mert az első félórában elmarom a háztól. 

Erre megkaptam, hogy nekem senki se felel meg, akárkivel ismerkedik össze, mindegyikben hibát találok. Na de könyörgöm, hogyha húsz méterről látszik valakiről, hogy egy hülye furkó, hadd mondjam már meg! És ha csak ilyen a választék, akkor lehet, hogy inkább pártában kellene maradni...

A bejegyzés trackback címe:

https://csakmondom123.blog.hu/api/trackback/id/tr948925208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CsipkeRózsa 2016.07.31. 12:15:58

A lányod már találkozott vele személyesen is?

Szerintem is jobb, ha nem megy férjhez. Legalábbis ehhez a férfihoz.

pettra01 2016.07.31. 13:00:07

Csipkerózsa: A kommentedet látom oldalt, de itt nem, nem is értem, ez hogyan lehetséges. Nem találkozott még vele, meg remélem, hogy nem is fog, hát szerintem erre a ügyre egy órát se érdemes szánni.

pettra01 2016.07.31. 13:00:54

@CsipkeRózsa: Most meg már látszik a komment. Valami technikai hiba lehet.

Drizari 2016.07.31. 15:52:08

Lányod jól mondta, egy párkapcsolatnak nem kell szólni politizálásról. Sok példa van rá, de sok nő meg is bűnhödte ezt a kapcsolatot, pedig ők valóban nem politizáltak. Érdekes, ha egy gyerek a családi szocializálódással szembe megy. Ez sem ritka.

pettra01 2016.07.31. 18:50:12

@Drizari: Jó. persze, nem is arról van szó, hogy együtt kellene belépni valamelyik pártba, és a kis eltérések nem okoznak problémát, de azért a lényeges világnézeti kérdésekben tartósan kompromisszumokat kötni, ahhoz már angyalnak kell lenni. Az ember akkor hajlamos azt hinni, hogy egy jó párkapcsolathoz végső soron elég egy férfi és egy nő, amikor hosszabb ideje magányos. Aztán ha ilyenkor beleugrik valamilyen - bármilyen - kapcsolatba, hamarosan rájön, hogy azért ennyire nem egyszerű ez.

ZorróAszter 2016.08.01. 17:39:46

Eredetileg nem akartam hozzászólni, de a kommentek olvasása közben eszembe jutott ez a film:

A fideszes zsidó, a nemzeti érzés nélküli anya és a mediáció
www.youtube.com/watch?v=Wyx4kKasClE

littke 2016.08.01. 19:31:06

Érdekes hogy milyen sokan vannak, akik a privát dolgokoat a Facebook-on nem álítják be. Ugy kell ezt beállítani, szerintem, hogy csak ismerősnek legyen szabad részletes információhoz jutni, feltételezem, hogy lányod az, te nem vagy az.

pettra01 2016.08.01. 19:51:19

@ZorróAszter: Félig már megnéztem, érdekes, később folytatom.

pettra01 2016.08.01. 19:54:38

@littke: A többség nem állít be ilyet, mindent a világon közzétesznek, végül is nem baj, így legalább le tudjuk káderezni a vadidegeneket is, de sok esetben lehet ez hátrány is. Ezek persze mind olyan dolgok, amiket közzé is akarnak tenni, szóval nem titkolják magukról, nem érzem úgy,hogy ezzel bárkinek sérteném a személyiségi jogait.

littke 2016.08.01. 20:18:40

@pettra01: ha nincsen beállítva szabad a gazda, de szerintem butaság.

ZorróAszter 2016.08.04. 16:18:47

Kedves Pettra!

A címből látszik, hogy nem tetszett élesíteni a Dinnyés bejegyzést, hanem még piszkozatban van.

Így egyedül Ön láthatja.

Ha élesítette, javítom az exNOLBlogereken, hogy más is olvashassa.

pettra01 2016.08.04. 16:51:59

Köszönöm, nem vettem észre! Élesítettem.
süti beállítások módosítása