Csak mondom

Csak mondom

A megoldás

2016. július 26. - pettra01

A Nemzeti Választási Bizottság elosztotta a népszavazási reklámperceket, nem tudom, hogy valahol valaki számolja-e, de nekem már most mérgezésem van a fideszes mantrától, az összes tévécsatornán ömlik a baromság, szerintem már elhasználták a teljes idejüket, és hol van még október. Rám biztosan nem lesz hatással, hacsak úgy nem, hogy egyre eltökéltebb leszek, ezeknek soha semmit nem fogok elhinni, megtenni. Ami meg nem minősül reklámnak, az a különféle fidesznyikek megszólalásai, és mind ugyanazt mondják. Legutóbb valamelyik híradóban Novák Katalin sopánkodott, hogy mennyi erőszak van a migráncsok miatt Európában a nők ellen - nyilván ez most egy fajta kötelesség náluk, mindegyiküknek hitet kell tenni.

Legutóbb a Facebookra tett fel valaki egy riportot egy vidéki főorvossal, aki szír származású, ő persze nem menekült, mert hajdan itt tanult, aztán ideházasodott és itt maradt, de hát most megszólalt. Hogy ezek a migránsok nem is szírek, mert a szírek nem ilyenek, azok otthon maradtak, otthon bujkálnak, de nem fordulna elő velük, hogy itt követelőznek bárki határánál, hogy engedjék őket tovább. És hát ugye neki el lehet hinni, mert ha valaki ismeri a szíreket, akkor ő aztán igen.

Eljátszik az ember a gondolattal, szétbombázzák a városomat, lerombolják az otthonomat, leöldösik a rokonaim és ismerőseim egy részét, először biztosan nem indulok neki a világnak, hanem átmegyek a szomszédba, ha ők még laknak valahol, aztán a szomszéd városba, a szomszéd megyébe, közben persze telik az idő. Évek múlnak el úgy, hogy nem lakom sehol, nem azért, mert nincs ilyen szándékom, hanem mert folyton elfüstölnek az elképzeléseim. Vannak persze lehetőségeim, a szomszédos országban van menekülttábor, lakhatok sátorban - persze, ott nem lőnek rám, de valószínűleg ha hónapokat, éveket töltöttem el ott, megelégelem, és lesz, ami lesz, szerzek egy csónakot és irány az ismeretlen. Mert ennél rosszabb már nem lehet. Mondják, hogy Európában jó, ott vannak lehetőségek, épített házban lakhatok, iskolába járathatom a gyerekeimet, erre nem engednek tovább egy határnál. Nem biztos, hogy megadóan fogadom ezt, lehet, hogy háborogni kezdek, rázom az öklömet és ordibálok össze-vissza. nem voltam én mindig ilyen, de ez a fajta élet érdekes tulajdonságokat hoz ki az emberből. 

Brüsszel nem mondhatja meg, hogy a magyarok kikkel élhetnek együtt. És meg kell védeni az unió határait, mondja a mi bölcsünk. Mert micsoda dolog az, hogy kvóták alapján akarják szétosztani a menekülteket? Igazából nem örül annak senki, hogy jön ez az áradat minden irányból, de mégis, hogyan képzeli a hatékony határvédelmet? Aknázzuk alá a határokat? Lőjünk mindenkire, aki közelít? Akik jönnek gumicsónakokkal a tengeren, lökdössük vissza a vízbe őket? Az rendben van, hogy legyenek elvárások a menekültekkel szemben, hogy aki nem megfelelően viseli magát, azt ki kell toloncolni, de aki csak élni akar és meghúzni magát, annak nem lehet nem adni menedéket. És azt se lehet megtenni, hogy azért, mert mondjuk Olaszország a tengerpartját nem tudja hermetikusan lezárni és tömegével érkeznek a jövevények, megvonjuk a vállunkat, mondván, ez legyen az ő bajuk. ne akarják megmondani, hogy mi kikkel éljünk együtt.  

Hogyan éreznénk magunkat, ha holnap elindulna mondjuk az összes erdélyi és kárpátaljai magyar és elkezdenének sátorozni a kertjeinkben? Mit szólnánk, ha erre úgy reagálna az unió, hogy körbekerítene minket és azt mondaná, ez nem az ő problémájuk? 

A bejegyzés trackback címe:

https://csakmondom123.blog.hu/api/trackback/id/tr508915232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CsipkeRózsa 2016.07.26. 16:17:02

Én írtam a blogodba, eltüntettél, vagy rossz helyre írtam, és valahol kóvályog.

pettra01 2016.07.26. 16:23:08

@CsipkeRózsa: Az egy üres poszt volt, csak valamilyen titokzatos oknál fogva azt raktam föl a létező helyett, aztán én csodákoztam a legjobban, amikor később észrevettem, hogy nincs is benne semmi. Hát van ilyen. Én ott nem láttam kommentet, lehet, hogy az is láthatatlanná vált, mint az egész poszt. Most már mindegy, nem tudom, mit írhattál, de ha fontos volt, majd megírod újra, nem?

CsipkeRózsa 2016.07.26. 17:41:53

A reklámperceket a parlamenti pártok létszámának arányában osztják. Ezen kívül, a kormány veszi magának a "fáradtságot", hogy a kormányra hivatkozva is annyit beszél, amennyit akar.
Igaz, csak egy bizonyos idővel a népszavazás előtt indulhatna a kampány, Orbánék hónapok óta kampányolnak teljes gőzzel. Ráadásul, sok-sok hazugsággal, gyűlöletkeltéssel.

A menekült kérdéssel kapcsolatban, az EU-val közösen kellene a megoldást keresni, nem pedig az EU ellen, megosztva a tagországokat. Nem lehet a rászorulókat embertelenül elutasítani, minden kötelezettségből kivonni magunkat.

pettra01 2016.07.26. 19:14:56

@CsipkeRózsa: Ez az, igazad van, mégiscsak röhej, hogy pont Orbán futkos itt kivont karddal, amikor ez első- és másodsorban sem a mi problémánk, mi jobbára csak nézői vagyunk az egésznek, mégis úgy tesz, mintha a veszély minket fenyegetne.

osszian 2016.07.26. 19:25:29

Most találtam meg. majd még jövök...

Csak egy találós kérdés:

Ha terroristának kiképzett személyt akarsz átküldeni egy uniós határon, melyik utat választod? (pénz nem számít).

A zöld határokon át, mezítláb, fél nadrágban, éhen, szomjan lecsapásra készen - vagy veszel a kedves terroristának finom letelepedési kötvényt - a kutya se kérdi ki vagy, sőt - mehetsz az Unióba ahová csak akarsz, és annyit robbanthatsz, lövöldözöl, kamionozol, amennyit csak akarsz. LEGÁLISAN!

Ez a bulija Rogánnak és Habonynak, meg a kincstárnak - óriási nemzetbiztonsági kockázatokat rejt.

Drizari 2016.07.26. 19:31:08

Eljátszik az ember a gondolattal .... A kérdés csak az, milyen szándékkal érkezik a "lehetőségek országába"? Semmi baj nem volna, ha átmenetinek tekintené helyzetét, és gondolatait a hazatérés kötné le. De sajnos egészen másra gondolnak, akiket végül befogadtak. Sajátjuknak tekintik azt a területet, amin helyet, menedéket kaptak. Itt egy videó, a közelmúltban készült Angliában, Londontól északra 50 km-re Luton városban. Ennek része a Bury Park, ami teljes egészében muszlimmá lett. Egy csoport "őslakos" próbaképpen kereszttel a kezükben át akart sétálni ezen a területen, de azonnal harcos muszlimokkal találták magukat szemben, akik kiabálták, ez az ő területük és azonnal menjenek el innen:

www.youtube.com/watch?v=fA6XcyXsxXU

Ha beírod a youtube keresőjébe : muslim riots in germany, vagy australia, vagy greece, vagy sweden, hasonló jeleneteket láthatsz.

ZorróAszter 2016.07.26. 20:06:25

Kedves Pettra!

Az az érdekes, hogy például az ATV-n én csak a FIDESZ reklámját láttam eddig, minimum hússzor.

És azt se feledjük azért, hogy miként indult be az áradat: úgy, hogy lecsökkentették a menekülttáborok pénzügyi támogatását, miközben folyamatosan érkeztek az újabb menekültek a táborokba.

Akik tehát ezt tették, vagy tökkelütött hülyék, vagy pontosan kiszámították, mi lesz ennek a következménye.

pettra01 2016.07.26. 21:34:38

@osszian: Éppen ma volt egy hír arról, hogy az Europol jelentése szerint a terroristák nem illegálisan érkeznek, nem embercsempészekkel egyezkednek, nekik bombabiztos papírjaik vannak, és hát bizony a magyar letelepedési kötvény legalább olyan európai biztonsági kockázat, mint hogyha teljesen ellenőrizetlenül engednénk befelé a menekülteket. Miért is nem tűnt még fel nekik ez a magyar opció?

pettra01 2016.07.26. 21:42:30

@Drizari: Csak egy kérdés: amikor az 56-osok kimentek, mennyire tekintették átmenetinek a helyzetet? Amikor már visszajöhettek volna, akkor is többnyire csak látogatóba jönnek, mert ha már valahol az ember eltölt évtizedeket, ott nőnek fel a gyerekei, ne adj isten, oda házasodnak, akkor már nem annyira logikus, hogy visszamegyek az eredeti helyemre. Meg ők milyen eredeti helyükre mehetnének vissza? Melyik romhalmazt kezdjék el lapátolni, hogy egyszer majd talán építenek oda valami házat? Ezt a vallási bezsongást semelyik irányból se értem, minek mennek oda keresztes menettel? Ez színtiszta provokáció, fitogtatás, hogy ez itt nem a te földed, hanem az enyém, miközben a másik az ő Allahjával ott él már évtizedek óta, azért igyekszik, hogy ott éljen, ahol a többiek, mert szeretne a hasonszőrűek között lenni, erre mennek ilyen keresztes hülyék és cukkolják.

pettra01 2016.07.26. 21:46:12

@ZorróAszter: Ez egy régi mánia, hogy kik vannak a menekültválság mögött - ez teljesen logikus, hogy amikor az amúgy is rémes táborokban még rosszabbá lesz a helyzet, akkor aki teheti, kiutat keres. A bátrabbak egészen Európáig elmennek, mert ha már lép, akkor nagyot lép. Nem kell ehhez Soros György ármánya, elég, ha kicsit csökkentem a táborok támogatását. Aztán meg mutogatok a liberálisokra, hogy ők hívják a migránsokat. Na persze.

Drizari 2016.07.26. 22:21:04

@pettra01: Az "56-os kimentek" között mennyien voltak muszlimok? Én egyről se tudok, legfeljebb csak zsidókról, róluk is csak évekkel később, amikor megtudtam, hogy zsidók voltak. De velük nem volt semmi baj, mert a zömük vagy Izraelbe ment, vagy az USA-ba, és ott integrálódtak.
Ezek a muszlimok viszont nem akarnak integrálódni, ráadásul kisajátítják azt a területet, amin élnek, amibe beköltöztek. És elvárják, hogy tolerálják az ő vallási jelképeiket, bárhol is közlekedjenek. Ezért ment közéjük az a keresztes menet. Amúgy az angolok köztudottan nem keresztények, de a muszlimnak a kereszt olyan, mint ördögnek a tömjénfüst.

pettra01 2016.07.27. 01:40:55

@Drizari: Amikor mi ideköltöztünk, kilenc éves voltam. Még kicsi falu volt, úgy ezer lakossal. Akkor kezdett épülni az erőmű és a finomító, jöttek az emberek, a helybeliek csak úgy hívták az idegeneket, hogy "gyüttmentek" - én nem voltam teljesen gyüttment, mert a szüleim előtte itt éltek, de itteninek se számítottam. Nem voltam muszlim, de a keresztények kedvességét volt alkalmam megtapasztalni, pedig nem tüntettem a vallástalanságommal, talán csak az, hogy nem jártam hittanra és nem vetettem keresztet, ennek ellenére sok gyerek űzött sportot abból, hogy szaladtak utánam, a kezükkel keresztet rajzoltak a házamra és közben kiabáltak, hogy zsidókereszt a hátadon. Nem mintha zsidó lettem volna, de ilyen aprósággal ki foglalkozott? Ez a mostani migránshelyzet erősen emlékeztet arra az időszakra, amikor valaki úgy gondolta, hogy neki előjogai vannak csak azért, mert ő idevalósi, a másik meg csak amolyan bevándorló, mit is keres itt. Ha ők itt is meg akarják őrizni legalább a vallásukat, meg lehet érteni, egyebük se maradt.

Drizari 2016.07.27. 10:38:50

@pettra01: Ez a "migránshelyzet" nem olyan, mint a gyerekkori élményed.

"Az iszlamista fenyegetés még sosem volt ennyire súlyos Franciaország és az Európai Unió számára, mint most" - jelentette ki Francois Hollande francia elnök kedden. Beszédében Hollande elmondta: "a normandiai templom elleni támadás, a katolikus pap megölése a köztársaság megszentségtelenítését jelentette".

Szerinted Hollande rosszul látja?

ZorróAszter 2016.07.27. 10:44:18

@Drizari:

Retkes nagy hazugság az a propaganda - köztük a FIDESZé - miszerint a muzulmán egyenlő az iszlamistával sőt a terroristával.

A világ legkegyetlenebb népirtásai keresztényekhez fűződik. Mégsem mondjuk, hogy kereszténység=népirtás vagy rabszolgatartás.

Vagy az IRA, UDA, UFF és a többi katolikus meg protestáns terrorszervezet miatt, hogy minden keresztény potenciális terrorista

pettra01 2016.07.27. 11:23:32

@Drizari: Szerintem Hollande rávilágíthatna, hogyan áll kapcsolatban a katolikus pap megölése a köztársaság szentségével - természetesen borzasztó, ami történt, csak furcsa, hogy ez az összefüggés miért nem az eddigi terrorcselekményekkor jutott eszébe.

pettra01 2016.07.27. 11:31:41

@ZorróAszter: Ez is egy fajta keresztes háború, amikor terroristának bélyegzünk minden muzulmánt.

ZorróAszter 2016.07.27. 13:01:29

Addig se azon törjük a fejünket, hogy ki és miért szervezte ezt össze nekünk.

És hogy kinek a kottájából járja Orbán a pávatáncot.

pettra01 2016.07.27. 15:12:04

@ZorróAszter: Orbán most valamiféle uniós vezető szerepre bazírozik, nem elképzelhetetlen, hogy be is ígérték neki, ő meg már előre nagyon élvezi, milyen jó kis Európát csinál majd itt nekünk. Erre utal az is, hogy most már kórusban mondják a fideszesek, hogy Orbán az egyetlen európai vezető, akinek határozott elképzelései vannak itt a jövőről. Szerintem is csúnya világ lesz itt, de nem a migránsok miatt, hanem a radikális hatalomváltás miatt, szóval el lehet gondolkodni, merrefelé fogunk futni Európából, mert ha ez a majom még nagyobb hatalomhoz jut, attól teljesen elmegy majd az esze. A migránsok meg a terroristák csak asszisztálnak ehhez az egészhez, az összes ilyen késes és baltás barom tulajdonképpen a jobboldalnak nagyon hasznos, csak ők nem tudják.

ZorróAszter 2016.07.27. 15:49:07

Mér ne pont ebből a majomból ne lehetne EUs cuccführer?

pettra01 2016.07.27. 15:59:02

@ZorróAszter: Tulajdonképpen érdekes lenne látni, mit szólnának a nyugatiak ehhez az illiberális magyaros tempóhoz.

ZorróAszter 2016.07.27. 16:32:31

Kedves Pettra!

A politikában a szavak senkit se érdekelnek. A tettek számítanak.

A tettei alapján pedig Orvbán a gyarmattartónk legengedelmesebb pincsikutyája. A legkiválóbb kollaboráns kormányának a feje.

Kiváló EUs elnök lenne belőle.
süti beállítások módosítása