Csak mondom

Csak mondom

A lányok, a lányok...

2016. július 05. - pettra01

A lányom 25 éves. Nemrég volt a születésnapja, és most hirtelen megvilágosodott, hogy telik fölötte az idő. Nincs vele semmi baj, nagyon is csinos, de most nem elégedett magával. Megállt a tükör előtt és valósággal rohamot kapott, hogy ő egy ronda, kövér disznó. Ez egyáltalán nem igaz, most ugyan van rajta egy kis fölösleg, de hát ez is nézőpont kérdése, hozzám képest tényleg husi, na de én egy csontkolosszus vagyok, neki pont mindene megvan. Nem is kövér, csak hát a diákkori szerelmével találkozott nemrég és valószínűleg reménykedett valami folytatásban, ami nem jött össze, kereste a magyarázatot, hogy mi lehet a hiba, és erre az eredményre jutott. Az a pasi már tíz éve is egy idióta volt, én inkább örülök, hogy kútba esett a nagy lehetőség... Nem baj, most azért meg van vadulva, mindenféle salátákat eszik meg eljárogat valami stúdióba, ahol varázslatos kezeléseket kap kövérség ellen :) 

Igazából nem voltak vele kapcsolatosan nagy  reményeim a képességeit illetően. Amilyen matekzseni volt a nagy fiam, a lányom olyan antitalentum, neki szörnyű problémát okozott, hogy két számot összeadjon, iszonyatos munkája volt abban, hogy ilyen adottságokkal elvégezze az iskoláit, aztán lassacskán kikupálódott, most már megoldja a megoldhatatlant is, a nyelvekkel pedig nagyon könnyen boldogul. Most éppen azt találta ki, hogy leteszi az angol nyelvvizsgát - hogy megy-e vele valamire, azt nem tudom, de hadd csinálja. Nagyon élvezem, hogy folyton tele van tervekkel, tegnap vett két autónyeremény-betétkönyvet, mert úgy döntött, hogy nyerni fog. Hát legyen igaza. 

De nem is róla akartam szólni, hanem a többi lányokról. A múltkor összeakadt egy volt általános iskolai osztálytársával. A lány péknek tanult, egy pékségben dolgozott két évig havi nyolcvanezerért, aztán egyszer csak megelégelte a dolgot. Most külföldön prostituált. Elmesélte (nem nekem), hogy havi másfél milliót is megkeres. Azt mondja, csinálja még néhány évig, aztán lehúzza a redőnyt, összeszedi magát és elfelejti az egészet - hogy ez mennyire megvalósítható, azt nem tudom. Kocsija már van, lakásra gyűjt, emellett az anyját és a húgát is támogatja. Nincs új a nap alatt, volt nekem is olyan barátnőm, aki fiatalon pornófilmekben szerepelt, aztán egyszer csak abbahagyta, példás családanya vált belőle, mára már unokák szaladgálnak körülötte. 

Van a lányomnak egy szintén volt iskolatársa. A szüleivel és a testvérével lakik, az apja rokkant valami kevés nyugdíjjal, az anyja soha nem dolgozott. Egy közeli kis faluban laknak egy parányi házban, még külön szobája sincs, egy szobában lakik a bátyjával. A Tescoban dolgoznak a testvérével, a fizetésüket hazaadják, gyakorlatilag ők tartják el a szüleiket. Egyfolytában az internetes társkeresőket bújja, naponta más-más férfiakkal ismerkedik. El szokta újságolni, hogy most éppen egy audissal vagy egy bmw-sel fog találkozni, mintha ez lenne a lényeg. Általában egyből felmegy mindegyik lakására, második randevú nem szokott lenni. legutóbb azt újságolta el a lányomnak, hogy a Vérmezőn találkozott egy pasival és ott helyben valami padon le is sz...ta. A lányom ezen teljesen kiakadt, próbált beszélni vele, hogy legalább a veszélyekre gondoljon, hát akár meg is ölhetik egyszer, de ő csak nevet, mondván, hogy nincs ebben semmi. 

Az utóbbi lány gyakorlatát nem értem. Miért csinálja? Mit ad ez neki? Kétségkívül nem szép lány, ráadásul nem ad magára. Talán valami kompenzáció, ezzel ámítja magát, mert íme, mennyi lehetősége van? Hova vezet ez? Hogy a mostani helyzetéből nem ez a kiút, az biztos. Abban reménykedik, hogy mondjuk a Vérmezőn szerelemre lobban majd iránta valaki, beülteti az Audijába és onnantól fogva boldogan élnek, míg meg nem halnak? 

Tanulság az nincs. Hacsak az nem, hogy nem könnyű a lányok élete. Sokféle útra léphetnek és nagyon sokszor nem veszik észre, melyik lépést nem kellene megtenni. 

A bejegyzés trackback címe:

https://csakmondom123.blog.hu/api/trackback/id/tr708867562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Drizari 2016.07.05. 15:29:50

Nem könnyű a fiúknak sem, már gondolkodtam rajta: vajon szeretnék ma fiatal lenni? Dűlőre még nem jutottam, de hajlok afelé, hogy nem. Szerencsés a lányod abban a tekintetben, hogy könnyedén megy neki az idegennyelv tanulása. Egy ismerősöm lánya három éve végzett az egyetemen, de az emelt szintű (szakmai) nyelvvizsgáján csak az idén jutott túl, így lett végre diplomás.
Jól fizető állásba kerülni nem könnyű, ehhez elsősorban végzettség kell, aminek a megszerzéséhez meg adottság és képesség. Olvasom, a legjobban keresők a légi irányítók, átlagban havi 1,5 milliónál is többet keresnek, de nem akárkiből lehet a repülőgépek forgalmának felügyelője, és nem mindenki képes kamionsofőr jogosítványt szerezni, s ha megszerezte, végül a munkakörülmények miatt menekül el. Ezekhez képest könnyebb elérni egy fotómodell foglalatosságot, ha megvan az illető kellő alkata és külleme. És prostituáltnak sem alkalmas minden lány, ehhez az ősi szakmához is kell képesség, hajlandóság.

pettra01 2016.07.05. 17:28:42

@Drizari: A fiúk? Az idősebbik fiam 18 évesen összejött egy lánnyal, nagy volt a szerelem, a lányzó ide is költözött, együtt voltak vagy öt évig, aztán rájöttek, hogy mégse. Azóta a fiam olyan, mint egy remete, 33 éves és nem úgy néz ki, hogy lesz valaha is valakije. Bezzeg a kisebbik fiam, ő most a harmadik barátnőjével van együtt, most már több mint egy éve, ez a lány végre olyan, aki nekem is tetszik, úgyhogy bízom benne, hogy együtt is maradnak - most már ott tartanak, hogy lakást akarnak együtt bérelni, hajrá, lehet, hogy a végén mégiscsak lesz unokám előbb-utóbb. A kereset persze nagyon fontos, de azért nem minden.
A lányommal is erről beszéltünk, hogy az ősi szakma könnyű vagy nem, aztán végül megegyeztünk abban, hogy bizony nehéz munka lehet az...

Drizari 2016.07.05. 18:57:27

@pettra01: Lányoknak több a választási lehetőségük, mint a fiúknak. Itt a neten elég sok okos lányról szereztem tudomást, akik maguk ugyan nem valami különleges képességűek, még tehetségesnek se tartom őket, de jó érzékkel találtak maguknak párt. A sok közül néhányat megemlítek : egyik ilyen Palácsik Tímea, különösebb magyarázatot nem fűzök hozzá. Vagy például Sarka Kata, róla se kell bővebb magyarázat. Vagy Gaál Cecília, akit a közember Rogán Cecíliának ismerhet. Férjétől 12 évvel fiatalabb, szeret celebek között forgolódni, a három említett "díva" egymással közeli barátságban. Nem sok gondjuk lesz életük hátralévő éveiben.
Egy másik példa : némi angliai bébiszitterkedés után célpontul választja az USA-t, ahol szintén családoknál vállal gyerekfelügyeletet. 23 éves, megérett az idő rá, férjhez kellene menni, így kaphat majd zöld kártyát. Ismeretlenül veszélyes párt keresni, ezért elkezd gyülekezetbe járni, előzetes vallási tájékozódás után a mormonokat választja. 24 évesen sikerül párra lelnie, férje 10 évvel idősebb, és a mormon vallás szerint él, azaz a vallásuk egyben az életvitelük is, amiben a legfontosabb a család, a férfi szerepe elsősorban férj és apa, a család vezetése és a kenyérkeresés. A nő szerepe anya és feleség, a férj segítése. Most 25 éves és nemsokára megszüli első gyereküket. Van házuk, autójuk, a férj jól kereső állásban, a fiatalasszony gondja csak a gyerek, illetve a gyerekek lesznek. Nem kívánkozik visszajönni Magyarországba.

littke 2016.07.05. 19:42:16

Nem hinném hogy a leányoknak nehezebb vagy könnyebb lenne mint a fiúknak.
Szerintem fontos, hogy valakinek legyen egy terve, céllal ami elérhető, és ne féljen azért keményen megdolgozni.
Az alapok bizonyos fokig az otthonban lesznek elvetve, a szülőknek, a környezetnek, azaz a korai szocalizálódásnak, nagy a hatása van későbbi életünkre.
Ezek nélkül.... csak céltalanul bolyongva, Vérmezőre járva, semmi sem lesz.

pettra01 2016.07.06. 01:38:24

@Drizari: Hát ha létezik förtelmes életforma, amit ezek a luxusnémberek élnek, hát az az. Akármilyen nívót biztosítson is, nem tudom, hogyan képes az ellensúlyozni, hogy cserébe ilyen férgekhez kell dörgölőzni, mint mondjuk Vajna vagy Rogán. A zöldkártyáért szinte bármire képes, aki annyira akar menni Amerikába, hát a fene se tudja, mekkora ár ezért egy életen át való mormonkodás - hacsak nincs meg eleve a hajlam az emberben. Eljátszani ezt nem lehet, meg nem is érdemes, előbb-utóbb csak kitörne az emberből a lázadás és összeborogatna mindent. Ha az asszonyka jól meggondolta és így tényleg boldog és elégedett ember lesz, akkor sok szerencsét hozzá.

pettra01 2016.07.06. 01:48:06

@littke: Most, hogy mondod a gyökereket, hát érdekes, még olyan tíz év körüliek voltak a lányok és együtt jártak haza az iskolából - a lányom meg a prosti lány. Egyszer megláttam őket, hogy a lányommal cipeltette a táskáját, és nem csak akkor, hanem mint kiderült, rendszeresen. Sose bántottam a gyerekeimet, de akkor kishíján megvertem a lányomat, nem is tudom, kire voltam igazán dühös, rá vagy a másik lányra, de valósággal tomboltam. Szóval már gyerekként fura dolgai voltak annak a lánynak. A másik lánynak meg eléggé reménytelen a helyzete, ha otthagyja a szüleit, azok simán éhen halnak. nem is tudom, vezet-e ki valamiféle út ebből a problémából. Hihetetlen, hogy mennyire felelőtlen szülők léteznek, milyen jövőt adnak a gyerekeiknek? Persze ettől még nem kellene ezekbe a vérmezei futó kalandokba beleszaladni...

Drizari 2016.07.06. 09:55:43

Az elején nem véletlenül írtam : adottság és képesség. Ennek ismeretében lehet célt kitűzni. Kevés fiatal van tisztában az adottságaival és a képességeivel. Tinédzserkoruktól kezdve ezek határait kezdik feszegetni több éven keresztül, de általában nem sikerül megismerni önmagukat. Felnőttkorba érve is sokszor jelentik ki magabiztosan, ezt és ezt a munkát ők is elbírnák végezni, aztán mégsem. Közülük a legveszélyesebbek azok, akik a képesítést valahogy' megszerezték, és betegeként érzékeled, hogy félrediagnosztizált. Az ilyenek közül kerül ki a főnökök többsége, akik előszeretettel veszik magukat körül náluknál ostobábbakkal. Ez valamiféle magyar sajátosság, egyben hagyomány. Emiatt választja nagyon sok tehetséges magyar ember az emigrációt, függetlenül az országban uralkodó politikai irányzattól.

Drizari 2016.07.06. 16:08:17

Délelőtt nem gondoltam, hogy délután találok magabiztos, de szakmájukban (hivatásukban?) pancser (vagy lelketlen?) példára, ami tüsténkedés egy ember halálát okozta. Íme:
index.hu/belfold/2016/07/06/bajcsy-zsilinszky_korhaz/

CsipkeRózsa 2016.07.07. 13:52:12

Mióta megjelent az írásod, naponta idejárok, hogy megnézzem a hozzászólásokat is.

Sajnos, a valóság többsége elkeserítő!

Drizari linkje borzasztó állapotokat ír le, már tegnap olvastam. Azóta sem megy ki a fejemből.

pettra01 2016.07.07. 16:47:55

@CsipkeRózsa: Minden szakmában vannak kontárok, de ha az egészségügyben fordui elő, ott valóban élet-halál kérdése. A legnagyobb baj, hogy elsimítják, nem lenne szabad, így az ember tényleg azt érzi, hogy ki vagyunk szolgáltatva.
süti beállítások módosítása