Csak mondom

Csak mondom

Motiváció

2016. június 16. - pettra01

Tegnap magából kikelve jött haza lányom a munkahelyéről. Hogy mikor lesz a népszavazás, mert ő el akar menni és arra szavazni, hogy ide aztán egyetlen migráns se tegye be a lábát. Én meg csak pislogok, hogy mi van? 

Hallotta, hogy minden magyartól havi ötezer forintot le fognak vonni, dolgozótól, nyugdíjastól egyaránt, mert így kell támogatnunk a menekülteket. És ő kikéri magának, majd ő eldönti, hogyha adni akar valakinek valamennyit, hogy ki legyen az és milyen célra szánja, mégis, mit képzel az unió? 

Hol olvastad ezt? - kérdezem, mire ő: Hát már mindenki erről beszél. És persze mindenki mélységesen fel van háborodva. 

Ügyes. Nem is kell hozzá több, csak néhány koholmány, fölösleges hivatalosan megerősíteni, éppen elég, ha szájról szájra terjed. Ha arról lenne szó, hogy mindenki kap valamilyen okból havi ötezer forintot, nem mondom, nyilván annak is örülnének, de hogy elvesznek ötezret? Ez vért kíván! 

És mégis, mikor fog ez megtörténni? - kérdezem. Mire ő: Hát ha kevesen megyünk el a népszavazásra. 

Aha. Itt a recept, így kell szavazót vásárolni. Megfelelő motivációval bármit el lehet érni. Érveknek, okos beszédnek helye nincs, az emberek zsebét kell megcélozni. Elveszik a kultúrádat, elveszik a munkádat - ezek nem váltottak ki átütő sikert, most megvan a biztos módszer. Elveszik a pénzedet! 

Nem kell hozzá jósnak lenni, özönleni fognak az emberek a népszavazásra. 

A bejegyzés trackback címe:

https://csakmondom123.blog.hu/api/trackback/id/tr878814808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CsipkeRózsa 2016.06.16. 17:25:19

Írásod alapján úgy látom, meglesz a létszám a népszavazás érvényességéhez.

pettra01 2016.06.16. 18:19:46

Így van, tenniük érte már nem szükséges, tenni ellene értelmetlen. Fejlődnek a módszerek.

Drizari 2016.06.16. 23:06:20

Lányod nem valami tájékozott, mert pont akkor fizethet mindenki havonta 5000 forintot, ha megszavazza, hogy ne jöhessen ide egyetlen migráns se. Fizethetjük az uniós büntetést, ami be nem fogadott migránsonként évente 250 ezer euró "szolidaritási hozzájárulás". Lányod erre akar szavazni.

pettra01 2016.06.16. 23:23:19

@Drizari: A hölgynek már gratuláltam az éleslátásához, hát ott van előtte az internet éjjel-nappal, miért nem néz utána valaminek, mielőtt elkezdene szaladgálni a véres karddal. De azért ez igazán szép elhatározás volt, hogy azt hitte, hogy most engem is meggyőz... De azért félelmetesek ezek a kommunikációs manőverek, nem kell ide óriásplakát meg fizetett hirdetés, elég néhány szorgos hívő, aki megszórja mondjuk a Facebookot ilyenekkel, aztán ez már terjed magától, mint a futótűz.

pietnik 2016.06.17. 08:27:00

Az még félelmetesebb,hogy valószínüleg igaz is lesz az az ötezer elvonás,ha a migránsok miatt lesz,ha nem!
Valamit meg kell szellőztetni,beüt a pánik,aztán megszavazzuk a migránsok a francba(ennek így is kell lennie,minden humánumon túl!!)aztán mehet a megvalósítás,hiszen már úgy is tudunk róla!Ne rettegjünk hiába!
Azután,ha nem lesz indok ,akkor is meg lehet tenni!
Ennek a kormánynak nincs olyan,hogy "ezt már azért nem merik megtenni" címszó alatt meg ne mernék tenni!
A migránskérdésben pedig az a helyzet,hogy semennyi féle migráns ellátásáról nem tudunk gondoskodni,hiába vannak az eunak akármilyen elvárásai,mert pontosan az EU miatt,no meg rabló kormányunk,kormányaink miatt a 27 év alatt kerültünk olyan helyzetbe,hogy magunkat sem tudjuk ellátni!Hamarosan,ha csak csoda nem történik,összeomlik a nyugdíjrendszer,én meg(sokan mások is!) éhendöglünk a befogadott migránsok pedig majd belakják a helyünket?!

Drizari 2016.06.17. 09:05:10

Tavaly ősszel, az elfogadott kvótarendszer szerint, 988 menekültet (nem migránst) kellett volna befogadni. Mondjuk ettől a létszámtól még nem lennénk iszlám ország, a betanításukhoz az EU hozzájárul. A mostani tagadó állásponttal ez a menekült nem befogadás egy évre 76 milliárd 767 millió forintunkba kerülne. Ennyivel járulnánk hozzá más országokba befogadott menekültek nyelvtanulásához, képzéséhez, munkába állításához.

pettra01 2016.06.17. 12:34:13

@pietnik: Tény, azt nem lehet, hogy befogadni a fél világot, és borzasztó, hogy mennyit totojáznak ezen. Valahol meg kell húzni a határt és megszabni a feltételeket, ez a kék kártya-ötlet nem rossz, de hát mi ezt is elutasítjuk. Ez a merev hozzáállás nagyon káros és nagyon meg fogja bosszulni magát. Ha belegondolok, az én őseim közül is nagyon sokan úgy kerültek ide, hogy vagy az életüket mentették, vagy betelepítették őket, tehát végső soron gazdasági okokből jöttek, aztán szépen beilleszkedtek, nem keltettek itt semmiféle felfordulást. Ezt az egészet úgyse mi fogjuk megoldani, hanem a magasabb színvonalon lévő országok, igazából ez rájuk nézve veszélyes szerintem, nekünk jó ideig nem hiszem, hogy aggódnunk kellene, hogy majd belakják a helyünket.

pettra01 2016.06.17. 12:45:45

@Drizari: Ezt a hozzájárulást már azért találták ki, hogy hátha ettől megjön az eszünk, de hát nem úgy néz ki, inkább kilépünk az unióból, csak még húzzuk az időt, hogy amíg vannak támogatások, addig nehogy már vége szakadjon ennek a jó világnak. Nagyon kíváncsi vagyok a brit népszavazásra, az azért nagy változásokat hozhat.

Drizari 2016.06.17. 14:11:50

@pettra01: Ha megszavazzák a kilépést, kinyírják a saját gazdaságukat. Mivel nem lesznek tagország, megszűnik minden ezzel járó kereskedelmi kedvezmény. Problémás lesz nekik a tagországokba történő áruszállítás, a személyközlekedés is, hiába épült a "csalagút". De elképzelhetőnek tartom, hogy elvágják maguk alatt a faágat, elég sok rövidlátó él ott is, nemcsak nálunk.

pettra01 2016.06.17. 15:12:30

@Drizari: Hát hogy velük mi lesz, azon aggódjanak ők, de bennünket is odavágna. Más se hiányozna nekünk, mint egy újabb válság...

Drizari 2016.07.04. 12:38:05

@pettra01: Hetek óta nem írsz, valami baj van?

pettra01 2016.07.04. 17:52:50

@Drizari: Köszi az érdeklődést, baj az nincs, csak valahogy mintha magamban beszélnék :)

Drizari 2016.07.04. 21:00:27

@pettra01: Igen, hiába a blog.hu, ez mégsem a Népszabadság blogfelülete. Akik ott változatlanul blogol(hat)nak, van olvasottságuk és kapnak kommenteket is. Aliz is ír figyelemre méltókat, az olvasottsága mégis csekély.

pettra01 2016.07.05. 00:46:41

@Drizari: Hiányzik az az élő felület, ott azért csak-csak szóltak az emberhez, még ha olykor nem is pont úgy, ahogyan hiányzott volna, na de mégis. Mostanában már a kommentelésről is le kell szokni, többnyire válasz nélkül marad - nem mintha világrengető dolgokat mondana az ember, de ott legalább volt valami reakció, hogy ott jártál is viszont, hogy láttak. Hát ez van...

Drizari 2016.07.05. 05:17:51

@pettra01: Nézegettem itt a blog.hu-n más bloggerek írásait, csak azoknak van olvasottságuk és kapnak kommenteket, akiknek az írásait a szerkesztők kiemelik az index2-re. Ha ez előfordul velük több alkalommal, szaporodik a követőik száma, és így lesznek olvasottak. Mint ez az Oravecz Nóra, aki rendszeresen teszi közzé frázisait.

pettra01 2016.07.05. 09:19:42

@Drizari: Én valahogy nem boldogulok ezzel a rendszerrel, számomra átláthatatlan - ez persze majdnem ugyanaz, mint visszasírni egy előző társadalmi rendszert, semmi értelme. A nolblogon eligazodtam, otthon éreztem magam, most viszont már úgy vagyok, mint az, aki össze-vissza költözködik a világban hasztalan, mert soha többé nem lesz képes belakni egy újabb helyet. Nem is biztos, hogy ez az újabb helyek hibája, talán én lettem rugalmatlan, fene tudja.

Drizari 2016.07.05. 15:00:02

@pettra01: A főoldalt innen (tőled) viszonylag könnyű megtalálni: a jobboldali sávban látható narancsszínű blog.hu ikonra kell kattintani. Választani lehet a "Kult", a Life & Style", a "Nagyvilág", a "Gasztro", a "Tech", az "Autó + Sport" és a "Szex" témakörök közül. Azt nem tudom, az írások ezekbe miképpen kerülnek be, ugyan rég' regisztráltam itt, de soha nem írtam blogot. Talán, ha lenne segítő ismerős, mint ahogyan segítették az "újoncokat" a NolBlogon, könnyebben kiismerhetővé válna ez a felület. Így van ez a nagyvilágban is, segítő ismerősök (rokonok) nélkül hamar elkapja a kalandvágyót a honvágy és hazadisszidál. :-)

pettra01 2016.07.05. 17:15:40

@Drizari:
Lehet, hogy pont azt szerettem a nolblogban, amit sokan éppen a hátrányának tartottak, azt, hogy nem voltak ott túl sokan, aránylag hamar lehetett tájékozódni, ki kicsoda, az meg nem zavart, hogy nem témák szerint csoportosította a blogokat, sőt. Biztosan ilyen falusi vagyok minden vonatkozásban, a nagyobb kínálatban nem több lehetőséget látok, hanem inkább megijeszt:)
süti beállítások módosítása