Csak mondom

Csak mondom

Szövevény

2017. október 13. - pettra01

Ha rajtam múlna, én már rég elfelejtettem volna Czeglédy Csabát, de hát nem hagyják. Állandóan szembejön valamelyik sarokból, már kezd olyan lenni, mint Soros, azon se csodálkoznék, ha nagy kék plakátok jelennének meg, hogy állítsuk meg Czeglédyt. 

Ha nem koncepciós eljárás lenne ez az egész, akkor talán előzetesben se lenne, szépen csöndben nyomozgatnának, aztán ha találtak valamit, csinálnak egy vádiratot, tárgyalás, aztán utána jöhet a híradóban, hogy mit követett el és kapott-e érte valami büntetést, de már önmagában véve ez a túllihegés, bilincsben vezetgetik, mint valami sorozatgyilkost, letartóztatták a cége összes emberét, most már talán az következik, hogy a szomszédait is letartóztatják, szóval azért ennyire nem veszélyes az ember. Fogalmam sincs, hogy sikkasztott-e és mennyit, de ez  a kitartó mantrázás erősen arra utal, hogy a végén az fog kiderülni, hogy teljesen ártatlan. 

Felsorolni is sok lenne, mennyi abszurdum van ebben az ügyben, kezdve az aranyrúddal, amit senki se látott, de azt tudjuk róla, hogy ugyanabban a bankban van, ahol Gyurcsánynak is van számlája. Na igen, Gyurcsány fontos háttérszereplője az egésznek, vagy talán főszereplője, majd kiderül, mert ugye a cége kölcsönt adott Czeglédy cégének, ezért most föl is lett jelentve az Európai Csalás Elleni Hivatalnál, mert az Altus pályázati pénzt nyert az uniótól, és abból adott kölcsönt Ceglédynek. Illetve csak látszólag neki, mert valójában a pénz továbbvándorolt az MSZP és a DK számlájára, hogy abból kampányoljanak. Aztán Czeglédy egyik munkatársa az előzetesből küldött egy levelet, amelyet természetesen a Pesti Srácok megszerzett, és abban arra biztatta még szabadlábon lévő bűntársait, hogy tüntesse el a bizonyítékokat, valamint próbáljon megvesztegetni ügyészeket. És ezzel még nincs vége, mert Czeglédy ügyvédje a napokban egy éjjeli órán megkereste a becsapott diákok egyik szószólóját és ajánlatot tett neki, hogy a neki, valamint a másik szószólónak járó pénzt kifizetik, mellesleg meg is fenyegette, hogy erről aztán hallgasson. 

Az ember szeme se rebben Budai Gyula újabb és újabb elmés megnyilatkozásaitól, de ez a Kéri Ámon-féle sztori nálam kiverte a biztosítékot, mert ez most már annyira ezer sebből vérzik, hogy nem lehet szó nélkül hagyni. Már azt is elég nehéz elképzelni, hogy Czeglédynek olyan amatőr ügyvédje lenne, aki a Facebookon küld egy ilyen üzenetet. Én például nem vagyok ügyvéd, de ha rákeresek a Facebookon egy emberre, akinek történetesen elég ritka neve van, de azt látom, hogy a profilján évek óta nincs mozgás, nem hiszem, hogy kompromittáló üzeneteket küldözök neki. Hősünk kora nincs ugyan feltüntetve, de hogy bárhol tanulna, annak nincs nyoma, viszont a Nemzeti Dohányboltban dolgozik. Emellett Budapesten lakik, szóval kérdés, hogy hol és hogyan került kapcsolatba Czeglédy cégével. Az állítólagos üzenetet viszont kirakta az oldalára, mert  ő nem fél, pedig ugye meg akarták félemlíteni. Egy hős, semmi kétség. Valaki odaírt neki egy hozzászólást, hogy biztos-e, hogy ezt nyilvánosságra akarja hozni, mire válaszol, hogy hát persze, de az egymondatos válaszában is van vagy két olyan durva helyesírási hiba, hogy azt látva az ember azt mondja, ha iskolaszövetkezetben nem is, de iskolában mindenképpen lenne még keresnivalója. Az egész Ámon-sztori ma az Echo Tv-n kapott kemény tízperces hírnevet egy Fiák István nevű pasasnak köszönhetően, aki a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetségének az elnöke, és mint ilyen, részletes tájékoztatást adott arról, hogyan is működött a Czeglédy-féle bűnszövetkezet. A hatóság még nyomoz, még nem tudnak semmit, de Fiák már pontos információkkal rendelkezik. Nyilván ő lesz a koronatanú az ügyben. Vagy nem. 

Én nem tudom, meddig akarják még bonyolítani ezt a szövevényt, de én most már nagyon unom. Viszont remélem, hogy addig szövik a hálót, míg a végén ők fognak nagyon ügyesen belegabalyodni. 

A bejegyzés trackback címe:

https://csakmondom123.blog.hu/api/trackback/id/tr6212958659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZorróAszter 2017.10.13. 11:00:49

Kedves Pettra!

Diákokat, fiatalokat nem kifizetni nagyon randa dolog. De én azt is hallottam, hogy azért nem történt kifizetés, mert az ügyészség zárolta a cég bankszámláját. Most ez igaz, vagy csak valami ellenhazugság?

pettra01 2017.10.13. 12:44:08

@ZorróAszter: Én is azt hallottam, hogy miután mindenkit letartóztattak és zárolták a számlákat, nem fizették ki a diákokat, ami teljesen érthető, olyan vád eddig nem volt, hogy korábban bármikor probléma lett volna a kifizetéssel. Persze én nem vagyok Czeglédy ügyvédje, csak ez így teljesen logikus.

CsipkeRózsa 2017.10.13. 14:01:53

Választások közeledtével - szokás szerint - mindig újabb és újabb rágalmazások jelennek meg a DK és az MSZP ellen.

Egy 2015-ös cikkből kiderül, hogy két cégről van szó: Altus Portfólió Kft. és Altus Befektetési Zrt.

"Az eddigi céget két vállalattá alakítjuk, egyikben csak a befektetések, a másikban meg a fejlesztéspolitikai tanácsadás lesz."

www.napi.hu/magyar_vallalatok/uj_cegben_gyurcsany_es_felesege_mire_keszulnek.594402.html

Gyurcsány feljelenti Deutsch Tamást, amiért azt állítja, hogy az Uniós pénzt kölcsönadásra használja.

pietnik 2017.10.13. 15:26:23

Nincs új a nap alatt!Ez az idióta társaság ezt a trükköt minden választás előtt előadja,függetlenül attól,hogy már az első alkalommal mindenki rájött,hogy a poén miért is lett elsütve!
De hát működik a goebbelsi retorika,miszerint egy hazugságot(egy trükköt?!) sokszor ismételsz,előbb-utóbb mindenki elhiszi!
Bár bebizonyosodott,hogy ez egyre inkább nem igaz,a hülyeségnek ,sajna,az egész világon egyre nő a kifutási ideje!!

pettra01 2017.10.13. 16:08:30

@CsipkeRózsa: Ennek a Budainak meg még ügyvédi irodája is van, el nem tudom képzelni, hogy épeszű ember felfogadja ezt a háborodott ürgét a képviseletére. Ez az egész Gyurcsány számoljon el című agyrém tőle ered, nincsen benne semmiféle összefüggés, de ez kicsit se zavarja, se őt, se a pártját/kormányát.

pettra01 2017.10.13. 16:12:21

@pietnik: Elvárnám, hogyha már hülyét akarnak csinálni belőlem, kicsit legalább dolgozzanak meg érte, szóval ez már tényleg mindennek a teteje, hogy már a hazugságaikat se komponálják meg rendesen. Ennyire biztosak benne, hogy ez is elég?

Sean MacTíre 2017.10.14. 10:39:00

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: hat nem sokat kapott eddig a fideszes ugyeszseg, szoval kezdem ezt gondolni en is. :) Csak mert evek ota erolkodnek de szinte semmi eredmeny.

pietnik 2017.10.14. 10:56:40

Lehet,hogy valóban ártatlan,de lehet,hogy csak a hosszan tartó láncos vezetgetés a lényeg,nem pedig az,hogy kiderüljön valami disznóság,ami rájuk is rossz fényt vetne!!
Aztán majd négyszemközt jól összeröhögnek!
nem véletlen,hogy Gyurcsány azt emlegeti,hogy ha sikerül Orbánt leváltani,semmiféle felelősségrevonás nem lesz!!

ZorróAszter 2017.10.14. 11:45:11

@pettra01:

A propaganda drága dolog. Szerencsére. Nem költséghatékony mindenkit átverni. Elég a társadalom megfelelően nagy részét.

A többiek átverése a százalékos növekedéssel exponenciálisan nő. Ez nem éri meg.

Őket elég elszgetelni és cenzúrázni.

Ha pedig mégis nagyobb tömegeket érnének el valahogy, akkor azt a pár embert megölni.

hobb 2017.10.14. 12:29:12

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: fárasztó lehet minden politikai cikk alatt ocsmánykodni. Lehet, hogy sokat fizetnek érte, de hosszú távon biztosan árt az egészségnek baromságokkal foglalkozni. Sztem. valami jobb szakma kéne már, nemdebár?

Spermahajder 2017.10.14. 13:11:13

@hobb: a szépreményű fiatalember ebből él. Felesleges reagálni a megnyilvánulásaira.

vajdasagi 2017.10.14. 13:12:26

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: @hobb: Ez már nekem is eszembe jutott. De aztán arra gondoltam: talán egy nagyon képzett és hívő volt kommunista a mi birkánk, és még mindig azt hiszi, hogy az "eszmét" képviseli. Nem veszi észre, hogy már putyin meg a többi gazdája sem hisz az eszmében. Szóval sajnálni való a mi birkánk: egy nagy tudású és szorgalmas ember ő, csak téves célokat kerget.

vakapad 2017.10.14. 13:17:44

@pietnik:

Az úgy van, hogy Orbánék össze lopása törvényes (csináltak rá törvényt), és azért az nagyon kellemetlen lenne a demokrácia híveinek, ha az általuk demokratikusnak hitt, és ezen az alapon megválasztott kormány (amelyben pl. Gyurcsány pártja is benne van) törvénytelenséggel kezdené.

Eddig a zemútnyócévesek közül még bizonyított lopásért nem sikerült elítéltetni csak Hunvaldot (az általa aláírt ikszszáz lakáskiutalás egyikénél az alapterület nagyobb volt, mint amennyi a törvény szerint járt volna, és a kerület fizette a kerületet is képviselő MSZP-s Szabó Zoltán telefonszámláját). Akiket ténylegesen leültettek - Tátray és Császy - azokról még az ügyészség se állította, hogy loptak, ők csak önzetlenül kárt akartak okozni a vád szerint az országnak. Hagyó felfüggesztettet kapott mert sürgette a HÉV információs táblák kifizetését a vállalkozónak, mikor még nem volt lezárva az ügy. Utasítást nem adott, mert ahhoz nem volt joga, de ez "gyanúra adott okot".

pettra01 2017.10.14. 13:27:32

@pietnik: Ez esetben nyilván az mond igazat, aki nem ígér felelősségre vonást. Orbán minden disznósága törvényileg rendben van, gyakorlatilag lehetetlen megfogni, kár is belekezdeni. Nem véletlen, hogy az ilyen diktátorokat nem bíróság elé szokták állítani, hanem rövidebb úton szabadulnak meg tőle, mint például Ceausescutól.

CsipkeRózsa 2017.10.14. 13:36:07

@pettra01:

Az is közrejátszik, hogy ezekben az Orbán és tsai ügyében, mire sorra kerülne a felelősségre vonás, elévülnek a nagy lopások. Hiába hosszabbították meg most 12 évre az elévülési időt, megint Orbánék nyerik a választást, a 12 év egy nagy része beleesik a 12 évbe. Különben is Polt Péter örökéletű lesz.

pettra01 2017.10.14. 13:37:32

@ZorróAszter: Éppen ma mondta egy ismerősöm, hogy az eddigi kampányok kezdenek kifulladni, valami újat kell kitalálni, és szerinte egyre inkább a keresztény vonal felé haladunk, erre utal például a rózsafüzéres hitvallás is a parlamentben. Hát tényleg. A lengyeleknél remekül működik.

pettra01 2017.10.14. 13:44:48

@CsipkeRózsa: Akármekkora disznóságokat csinálnak, nagyon ügyelnek rá, hogy törvényi úton ne legyen megtámadható. Hogy erkölcstelen, az őket nem érdekli, ne ütközzön törvénybe és kész, aztán mindenki azt beszél, amit akar. Például a Vajna-féle kaszinós eset, 1,7 milliárd adót veszít az állam évente, de mi erre a válasz? Minden szabályosan történt.

Netuddki. 2017.10.14. 14:06:52

Francokat ártatlan. Az ürge egy milliárdos, jópár nem éppen tisztességes húzása volt már, gyakorlatilag ott van ahová való.

De a leggusztustalanabb az egész történetben az, hogy valóban zárolták a cég vagyonát és ezért nem fizették ki a diákokat. A tolvajfidesz, akik szintén a börtönbe valók, meg tele szájjal sipítoznak, hogy nem fizették ki a diákokat, miközben pont a fideszes ügyészségnek köszönhető (ami szintén börtönt érne) az egész nemkifizetési történet.

kvadrillio 2017.10.14. 14:41:30

CZEGLÉDYT KI KELL BE3LEZUNI ! NINCS KEC-MEC !!!

AMENNYIRE INTELLIGENCCCS EZ A ("RABSZOLGATARTÓ TÁRSADALOM-HIRTV"), NEMSOKÁRA Á(L)AMFŐ LESZ BELŐLE ! :o)))

20 FÖLDLAKÓ (G20) kitalálta, hogy A GLÓBUSZT ERŐTELJESEN GLOBALIZÁLNI KÖLLL !!! MERAZ NEKIK NAGYON JÓ !

Balogh Gábor képe

Balogh Gábor
2017. 10. 14. 08:39
MTI nyomán
#G20
#Világbank
#Imf
#Globalizmus
G20: még több globalizáció, meg szabad kereskedelem kell, és minden okés lesz

A G20 csoport pénzügyminiszterei és jegybank elnökei Washingtonban összeültek, és megállapították, hogy a globalizációval minden rendben van, már tényleg csak egy kicsit kell várni a Kánaánig, de addig még inkább liberalizálni kell a nemzetközi piacot. A Brexitre, Trumpra, meg az AfD-re azért szavaztak milliók, mert csak.

A világ 19 legnagyobb gazdaságát és az Európai Uniót tömörítő országcsoport pénzügyi vezetői nem adtak ki záró dokumentumot, de Wolfgang Schäuble német pénzügyminiszter - mint a csoport soros elnökségét betöltő ország pénzügyminisztere - kijelentette: ő és kollégái egységesek amelletti elkötelezettségükben, hogy elősegítik a nagyobb növekedést ösztönző gazdasági kezdeményezéseket, ugyanis a nagyobb növekedés szükséges az országokon belüli jövedelemkülönbségek növekedése elleni küzdelemhez és a globális stabilitás megteremtéséhez.

Schäuble kijelentette sajtóértekezletén:

"hiba a globalizáció elutasításaként értelmezni a brit népszavazást, amelynek eredményeképpen az ország kilép az Európai Unióból, "

vagy hogy az amerikai nép dühe vezetett Donald Trump megválasztásához, vagy hogy bejutott a német parlamentbe a CDU-CSU pártszövetségtől jobbra álló Alternatíva Németországnak (AfD) párt, miközben Angela Merkel német kancellár a korábbinál kisebb többséggel kerül ismét hatalomba.

Hogy e jellenségek egyébként minek köszönhetőek, azt Európa fiskális bölcsétől sajnos nem tudhattuk meg.

A G20-as megbeszélések bevezetésként szolgáltak a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és a Világbank éves közgyűléséhez.

Christine Lagarde, az IMF vezérigazgatója szerint a világgazdasági növekedés egyre nagyobb lesz, és várhatóan hat év múlva eléri valaha mért rekordját. "Ez jó esélyt nyújt arra, hogy megszilárdítsuk a válságból való kilábalást, és javára fordítsuk azoknak is, akik eddig nem élvezték az előnyeit" - mondta a Valutaalap és az IMF közgyűlését megnyitó beszédében. Az országokon belüli jövedelemkülönbségek növekedése egyre nagyobb társadalmi feszültséghez és globalizációellenességhez vezet - figyelmeztetett.

A színfalak mögötti megbeszéléseken az Egyesült Államok ellentétbe került több fontos kérdésben a két nagy globális hitelező intézménnyel. A Trump-kormány például elutasítja a Világbank azon kérését, hogy több pénz szükséges hitelprogramjainak finanszírozásához. Jim Yong Kim, az intézmény elöke azonban figyelmeztetett: bővebb finanszírozás nélkül a bank arra kényszerülhet, hogy harmadával csökkentenie kell fő hitelprogramját.

kvadrillio 2017.10.14. 14:42:29

CEGLÉDIT KI KELL BELEZNI !!!!!!! EZ AZ ÉLŐLÉNY CSAK EGY TRÁGYADOMB A NEMZET FASZÁN !!!

kvadrillio 2017.10.14. 14:44:40

AKI ILYET ELKÖVET, ANNAK NAGYON ROTHADTLELKŰNEK KELL LENNIE !!!

Meghosszabbították Czeglédy Csaba előzetes letartóztatását
hh
2017.10.13. 12:08 Módosítva: 2017-10-13 12:09:14

A Szegedi Járásbíróság két hónappal meghosszabbította a bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekményekkel gyanúsított Czeglédy Csaba ügyvéd előzetes letartóztatását - közölte az MTI. A bíróság a bűnismétlés, az eljárás meghiúsítása és a szökés, elrejtőzés veszélye miatt hosszabbította meg az előzetest.

Az ügyének összesen 13 gyanúsítottja van. A gyanú szerint Czeglédyék 2011 és 2016 között diákmunka közvetítéssel foglalkozó céghálózatot alakítottak ki. Céljuk az volt, hogy a bűnszervezet élén álló és a Humán Operátor Zrt.-hez köthető személyek, az azt követő szinten lévő közvetítő cégek, illetőleg a céghálózat alján levő és strómanok által vezetett iskolaszövetkezetek segítségével elkerüljék a diákmunka-közvetítés után járó közterhek megfizetését. A gyanú szerint az okozott kár 3 milliárd forint.
Fegyőrök kísérik Czeglédy Csaba ügyvédet a baloldal szombathelyi városi képviselőjét a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája elé 2017. október 13-án.
Fegyőrök kísérik Czeglédy Csaba ügyvédet a baloldal szombathelyi városi képviselőjét a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája elé 2017. október 13-án.
Fotó: Kelemen Zoltán Gergely / MTI

Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselő, ügyvédként az MSZP és a DK is jogi képviseletét is ellátta több ügyben.

n3spr3ss0 2017.10.14. 14:57:17

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Mint láttuk, Budi Gyula eddig mindennel elhasalt.

pettra01 2017.10.14. 15:14:43

Hogy bűnös-e vagy ártatlan, az a végén fog kiderülni, már amennyiben kiderül, na de hol van még a vége? Az más kérdés, hogy az ember eleve feltételezi, hogy aki milliárdos és nem találta vagy lottón nyerte a vagyonát, az nem lehet ártatlan, na de akkor hogy van ez? Vannak jó milliárdosok meg rossz milliárdosok?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.10.14. 15:27:04

"az Altus pályázati pénzt nyert az uniótól, és abból adott kölcsönt Ceglédynek. Illetve csak látszólag neki, mert valójában a pénz továbbvándorolt az MSZP és a DK számlájára, hogy abból kampányoljanak. "

Szerinted ez nem sikkasztás? Mert akkor mi az?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.10.14. 15:28:47

@Netuddki.:

Sajnos törvények írják elő a kifizetések rangsorát. A dolgozók vannak a legvégén. Rossz ez a törvény, de jelen esetben nem lehetett mást tenni. Érdemes lenne módosítani a törvényt.

pettra01 2017.10.14. 15:40:48

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Önmagában mindegyik állítás igaz, a kérdés csak az, hogy hogyan kapcsolják össze őket. Egy cég nyer uniós pályázaton - ugye nem az Altus az egyetlen ilyen. Egy cég kölcsönt ad egy másiknak, ilyen is van, ebben sem az Altus az egyetlen. Az már nagyon csavaros kombináció, hogy pont abból adott kölcsönt, ráadásul kölcsönről beszélünk, mert ugye ha valami látszólagos megbízást adott volna a Czeglédy-féle cégnek és arra utalja a pénzt, az is más. Szóval én itt nem látok semmiféle sikkasztást.

ZorróAszter 2017.10.14. 15:43:09

@pettra01:

Szerintem nem csak Magyarországra igaz, hogy a nagy vagyonok mögött olyan tettek vannak, amiért másokat 100-szor felakasztanak. Felakasztottak volna.

Konkrétan nálunk minden vagyon mögött az államhoz, konkrétan a kormánypárthoz való kötődés, dörgölőzés van.

A különbség csak a nagyságrendekben van. Nomeg hogy most éppen ezek a sátánista pszichopaták vannak hatalmon.

De a dörgölődzés most is jól látszik.

Jövőre lesz '68 ötven éves jubileuma. Az ő egyik kedvenc mondásuk volt:

"Akkor lesz a világ boldog, amikor az utolsó bankárt felakasztják az utolsó kapitalista beleire ! "

Ezzel a mai Magyarországon úgy körülbelül egyet is lehetne érteni, mivel érthető okokból Orbánék még nem szerepelhettek a szólás-mondásban :o)

Netuddki. 2017.10.14. 15:55:07

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Akkor nosza! Ti vagytok kormányon. Nem dumálni kéne, hogy nem kaptak fizetést a diákok, meg másra mutogatni, hanem lehetővé tenni, hogy a zárolt vagyonból ki legyenek fizetve. Ez a tolvajfideszes kormánynak körülbelül 1 napjába kerülne. Ez alatt simán benyújtják és megszavazzák a törvényt hozzá. Az államnak nem kell enni és csekkeket fizetni, majd behajtja a tagon valahogy az állítólagos adótartozást.

Netuddki. 2017.10.14. 15:56:19

@pettra01: Nem az a probléma, hogy milliárdos, hanem az, hogy hogyan szerezte. Főleg ha a végén nem jön ki a matek.

hidroponi 2017.10.14. 16:30:10

budai gyula? aki az egyik amugy is gyanus foldeladasi ugyleteteben evekkel az elado halala utan okiratot hamisitott az ugyben? :DDD

pettra01 2017.10.14. 16:46:14

@ZorróAszter: Matolcsy fejtette ki tegnap, hogy például a progresszív adózás egy marhaság, mert nincs ösztönző hatása, mindenki buta maradna és nem akarna fejlődni, talán dolgozni se, szóval a lényeg, hogy minden így tökéletes, ahogy van. A bankárok és a kapitalisták a legfőbb érték.

pettra01 2017.10.14. 16:47:22

@hidroponi: Hát igen, de azt nem politikusi minőségében tette, na.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.10.14. 17:13:29

@pettra01:

"Az már nagyon csavaros kombináció, hogy pont abból adott kölcsönt, ráadásul kölcsönről beszélünk"

A könyvelés ismerete nélkül ezt tényleg nehéz lenne megmondani. Remélhető, hogy a bíróság előtt majd kiderül, mi volt.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.10.14. 17:16:05

@Netuddki.:

Egyszer volt visszamenőleges törvényhozás, akkor is hogy visítottatok. Plusz nem lehet olyan törvényt hozni, hogy X cég esetén a dolgozoké a prioritás, minden más cég esetén az államé. Ha ezt meglépné a kormány,. akkor ezért visítanátok.

pettra01 2017.10.14. 17:27:16

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ki beszél visszamenőlegességről? De hogy nagyon meg kellene már ezt a törvényt változtatni, az tény, úgy is szép lenne, ha mostantól kezdve lenne csak érvényes. Ilyen esetek ráadásul elég sűrűn fordultak elő és valószínűleg lesznek is még.

torró 2017.10.14. 18:07:10

Kedves "@pettra01:
Azt írod, fogalmad sincs sikkasztott e vagy sem! Akkor hogy lehet egyáltalán ebben az ügyben állást foglalni? Egy viszont biztos! Láttam egy riportot Gyurcsánnyal, ahol elismeri a kölcsön tényét, de úgy, hogy nem ő adta, hanem a felesége.Nyilatkoztak diákok akiket Czeglédy ügyvédje le akart fizetni, hogy vonják vissza a követelésüket. Pálcát török a nyomozás felett, ugyan akkor semmit nem tudok a történtekről. Nem tisztességes!

Xilit 2017.10.14. 18:12:45

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

" Visítani....." A visítás és a sivalkodás a fidesz-média kedvenc hangutánzó szavai, amennyiben az ellenzéket akarják az életéért küzdő disznó szerepében láttatni. "Intelligens".

Stupmpf István a minap nyilatkozta, hogy visszamenőleges törvényalkotással élni alkotmányellenes.
Azért hivatkozom éppen rá, mert ő, tudtommal, ősfideszes. Ugye nem akarod gúnyosan visítozással vádolni?

És, ami az Altus pályázati pénzének a sorsát illeti, csupán egy feltételezést nyilatkoztatott ki az illetékes fideszpropagandista, tegyem hozzá, szokás szerint.
Az meg a cinizmus és a rosszindulat teteje, hogy zárolt vagyon mellett vádolják Czeglédyt a ki nem fizetett bérekkel.

Ennek már tényleg röfiszaga van.

Xilit 2017.10.14. 18:26:53

@torró:

Te megesküdnél arra, hogy amit a vád állít, az tényeken alapszik?
Vajon a nyilatkozó diákokról kiderülne-e egy alaposabb kérdezősködés során, hogy a fidelitas tagjai, netán zsebpénzért mondták tollba, amit.

Jobb helyeken előbb kérdeznek, tájékozódnak, élnek az ártatlanság vélelmével, s amikor minden kétséget kizáró bizonyítékokkal rendelkeznek, akkor teszik meg a vádemelést.

De Te hallottad, hogy Gyurcsány nyilatkozott a kölcsönről. Ez tényleg perdöntő.
Tudnád azért szó szerint idézni a nyilatkozatot? Csupán a hitelesség kedvéért.

pettra01 2017.10.14. 18:44:36

@torró: Valóban nem tudok semmit arról, hogy bűnös-e Czeglédy, de akik naponta elmondják az összes híradóban, hogy egy bűnöző, azok se tudnak semmit, ugyanis a nyomozás még folyik, nyilvánosságra annyit hoztak, hogy mi a gyanú, de ugye a gyanú még messze van a bizonyosságtól. Gyurcsány elismerte a kölcsönt, hát miért tagadta volna le? Tilos lenne kölcsönt adni vagy kérni? A nyilatkozó diákokról pedig csak annyit, hogy én is nagyon sajnálom őket, akkor jártak volna jól, hogyha őket előbb kifizeti a cég és csak utána indítják meg ezt az egész hadjáratot, de nyilván a dolog nem tűrt halasztást, a gyanú szerint éveken keresztül működött a bűnszövetkezet, pont most jött el az ideje, hogy véget vessenek a dolognak. A nyilatkozó diákokkal kapcsolatban meg nagyon nem stimmel semmi, a fiúcska hivatkozik a Facebook-üzenetre, amit senki se látott, egy ügyvéd küldte állítólag, akinek nincs neve. Ha valóban írt ilyet egy ügyvéd, akkor az egy emeletes idióta, de ha te ezt elhiszed, a te dolgod.

apro_marosan_petergabor 2017.10.14. 19:17:44

Egyszerűsítek. 1000 diák nem kapta meg a pénzét, s Czeglédyt 3 milliárd sikkasztásával vádolják.
Czeglédynek(ügyvédje) Gyurcsány adott kölcsön néhány millert, nem gond - csak madarat tolláról, embert barátjáról. Ezek mind üres vádak. Simon Gábort is üresen vádolták néhány száz milliócskával - vagy mégsem? Megy Hagyót is, meg Weiszt is, meg... meg... megbuktak. Zuschlag is. Gyurcsány ügyesebb volt, mint ügyvezető, megúszta a vádat/büntetés elévüléssel. Hát igen...
Petra, nem érti? Én sem, honnak kerül elő a sok nokiás doboz a maszop háza tájáról?

Measurer 2017.10.14. 19:39:54

Az alapvető gond, hogy az iskolaszövetkezeteket nem eredeti - ės hangzatos- céljainak megfelelően, a gyakorlati ėletre felkėszitő, "junior enterpreneur" jelleggel müködtetik általában, hanem kis dijazású, kvalifikálatlan munkáknál jön szóba, ės a kis bėrjárulék, a laza munkarendi-szabályok jellemzik.

A tőrvėnyi szabályozás ambivalenciája miatt aki ezen a piacon dolgozik, ingoványos talajra lėp.
Bárkire bármit rá lehet fogni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.10.14. 19:51:25

@Xilit:

Amit teszel, az áldozathibáztatás.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.10.14. 19:53:23

@Xilit:

Visíts még egy kicsit, jó hallani/olvasni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.10.14. 19:54:47

@pettra01:

Igen, ez a törvény a mai formájában igencsak cinikus, ráadásul épp a kisember húzza miatta a rövidebbet.

ZorróAszter 2017.10.14. 20:11:14

@apro_marosan_petergabor:

"Egyszerűsítek. 1000 diák nem kapta meg a pénzét, s Czeglédyt 3 milliárd sikkasztásával vádolják."

Lehet egyszerűsíteni, de attól még gyanús, hogy szimpla fidesznyik hazudozás.

"Én sem, honnak kerül elő a sok nokiás doboz a maszop háza tájáról? "

Mint ahogy mostmár jogerős ítélet van arról, hogy a "nokiás doboz" szimpla fidesznyik hazudozás volt, ugyebár.

De nyugodtan lehet immár bármilyen csillárlengetőt hazudozni. Nincs már egy fórum sem, ahol ellent lehetne mondani megközelítő példányszámban sem.

Most már csak abban lehet bízni, hogy a fidesz szavazók rájönnek, nekik nem maradt már semmi ellopható, és elpártolnak valahová.

Akkor már csak az a kérdés, ki számolja a szavazatokat 2018-ban.

tom656 2017.10.14. 20:14:27

Én mindent elhiszek, csak akkor miért nem nyomoznak ugyanilyen elánnal, mondjuk Farkas Glórián ellen? Az nem bassza a kis pösze csőrét?

Xilit 2017.10.14. 22:56:06

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Áldozathibáztatás?

Hát, ez nagyon szakszerű válasznak tűnik, kérdés, tudod-e, mit beszélsz.

apro_marosan_petergabor 2017.10.14. 23:15:52

@ZorróAszter: Valóban az ügyes maszop-szadesz ügyvédek sok mindenre képesek voltak bíróságon és azon kívül is, sok vallomást vissza vonattak. De ez olyan, mint a sportban, mindig az első szándék, ami számít, ami ér valamit...
Na most az egyik ilyen ügyes ügyvéd - Czeglédy - elhasalt, ki tudja, mikor rántja a gazdáját magával...
Másrészt göngyölítsük tovább a közelmúltat, egy kicsit a szadesz oldaláról:
METRO 4, 400 milliárdért, potom 150 milliárdért drágábban, alsó hangon... Demszky Mesterházi meg a többiek - oh, még az EU is csóválja a fejét Altstoem kocsik - ajaj mi lesz ebből??
Kecskemét - Szeged autópálya(M5) 1000 milliárdért kb. 7 milliárd/km, még az unokáink is fizetni fogják (7x-es ár) - Csillag Pityu - helikopteres Kóka hozták össze - ez már Megyó miniszterelnöknek (D-209, maszop) sem tetszett - " az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel" mondta - kétségtelen, ez a megjegyzése miniszterelnöki székébe került, a szadinak egyből eszébe jutott az, ami addig nem zavarta ügynök múltja... Miért zavarta volna? - a parlamenti padsorokban bőven vannak ávós gyerekek, Rózsadombon még mindig ott laknak a rabolt villákban - a poszt szadesz DK elnök is, az Apró lopott villájában...

Jakab.gipsz 2017.10.15. 08:31:19

Az elmondottak alapján ez egy egyszerű ügy.

Ceglédi elsikkasztotta a diák-munkásokat megillető munkabért, amit viszont a megrendelők kifizettek.

A kérés hol van az ellopott pénz? Lényegtelen kérdés az, hogy Ceglédi az ellopott pénzt kire mire költötte.

Nem szabad megengedni az időhúzásra játszó ügyvédeknek, hogy a politikailag korrekt ,jog-állam által nyújtott, időhúzás lehetőségével vissza éljenek, egy sikeres kormány váltás eshetőségére várakozva.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.10.15. 08:49:59

@apro_marosan_petergabor:

"METRO 4, 400 milliárdért, potom 150 milliárdért drágábban, alsó hangon... Demszky Mesterházi meg a többiek - oh, még az EU is csóválja a fejét Altstoem kocsik - ajaj mi lesz ebből??"

Megmondom: semmi! Max. a végén elítélik a portást és az éjjeliőrt.

Az ok pedig az, hogy a színfalak mögött nem pártok, hanem üzleti érdekek állnak, pártállástól függetlenül. Pl. miközben a Parlamentben fideszes és ellenzéki képviselők "gyilkolásszák" egymást, a háttérben ezer szállal kötődnek egymáshoz üzletileg.

Ugyanez lenne egy teljesen új párt hatalomra kerülése esetén is, mivel az üzleti érdekek hamar behálózzák őket is. Esetleg elítélnének pár kis halat, de amúgy minden változatlanul folytatódna, csak más szereplőkkel az előtérben.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.10.15. 08:50:37

@Xilit:

"Hát, ez nagyon szakszerű válasznak tűnik, kérdés, tudod-e, mit beszélsz."

Én tudom, de te biztos nem.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.10.15. 08:52:16

@tom656:

"Én mindent elhiszek, csak akkor miért nem nyomoznak ugyanilyen elánnal, mondjuk Farkas Glórián ellen?"

FF érinthetetlen, mert aki hozzá mer nyúlni, arra maga az EU fogja rásütni, hogy rászistá.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.10.15. 08:57:43

@tom656:

Ne feledd, 1998.ban a Horn-kormány és maga Árpi bácsi adott neki kegyelmet, miután jogerősen elítélték hűtlen kezelés miatt. Vagyis FF a "demokratikus" ellenzék elődpártjainál és magánál a maszopnál is jól fekszik.

Nem kizárólag a Fidesz felelős azért, hogy FF a mai napig háborítatlanul sikkaszthat.

Xilit 2017.10.15. 09:31:18

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Az az izomból kijelentgető magabiztosság. amit itt felvonultatsz, a tudatlanok és féltudásúak legjellemzőbb ismérve.
Fejtsd ki , hol, miben érted tetten az áldozathibáztatást.

Netuddki. 2017.10.15. 09:54:17

@Xilit: Ez egy ostoba tolvajfidesz troll, akkor járnál a legjobban ha vita helyett kivágnád, mint macskát...

Netuddki. 2017.10.15. 09:54:56

@Netuddki.: Vagyis, a bloggazda kivágná...

Netuddki. 2017.10.15. 09:55:58

@Kovacs Nocraft Jozsefne: És bazmeg, igen! A hülyéje még meg is magyarázza! Elmész te anyádba!

Netuddki. 2017.10.15. 09:57:35

@Jakab.gipsz: Itt a másik ostoba tolvajfidesz troll!
Hol lenne a pénz, te hülye faszfej? A tolvajfideszes ügyészség zárolta, te nagyonhülye, te, hogy még ezt se bírod felfogni.

Xilit 2017.10.15. 10:17:28

@Netuddki.:

Igen, durván kilóg a lóláb.

ZorróAszter 2017.10.15. 10:22:49

@apro_marosan_petergabor:

A baloldali szavazókat az különbözteti meg a fidesz szavazóktól, hogy őket eltávolította a lopás. A nagyságrendekkel kisebb méretű lopás is.

Ezzel szemben a fidesz szavazók kitartanak amíg van rá esély, hogy nekik is jut valami.

A fideszpropaganda géppuskaszerű hazudozási viharáról bővebben nincs mit mondani.

Nem is érdemes, mert nem ezen múlnak a dolgok. Valójában senki se hiszi egy szavukat sem. Még a fidesznyikek sem.

Jakab.gipsz 2017.10.15. 10:27:41

@Netuddki.: Te csak egy gondolkodásra képtelen, csupasz majom vagy ha ezt a süket dumát benyalod.

Az alkalmi, határozatlan ideig tartó munkát a munka befejezését követően hetente vagy naponta el kell számolni és ki kell fizetni.

A panaszok az ügyészségre jóval a fizetési határidő lejárta követően érkeztek.

Ha nincs fizetési hátralék nincs panasz. Ennyi!

Szerecsent, migránst és libsit, feleslegesen mosdatsz nem fognak kifehéredni soha sem.

ZorróAszter 2017.10.15. 11:02:47

@Jakab.gipsz:

Ez csak a szokásos fideszes hazudozás. A rendőrség nem állította, hogy a bankszámlák zárolásáig nem mentek rendben a diákok kifizetései.

Ezt csak a fideszes patkánymédia állította.

A hazudozás ingyen van.

Magának magyarázzuk?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.10.15. 11:31:32

@pettra01:

Nem tudom, mi alapján moderálsz, de szerinted az efféle anyázások és bazmegelések valóban valóban emelik a blog színvonalát?

Netuddki. 2017.10.15. 09:55:58
@Kovacs Nocraft Jozsefne: És bazmeg, igen! A hülyéje még meg is magyarázza! Elmész te anyádba!

Miközben ugyanez a szelíd, galamblelkű kommentelő engem szeretne kivágatni innen:

Netuddki. 2017.10.15. 09:54:17
@Xilit: Ez egy ostoba tolvajfidesz troll, akkor járnál a legjobban ha vita helyett kivágnád, mint macskát...
VÁLASZ ERRE
Netuddki. 2017.10.15. 09:54:56
@Netuddki.: Vagyis, a bloggazda kivágná...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.10.15. 11:33:13

@Xilit:

"Az az izomból kijelentgető magabiztosság. amit itt felvonultatsz, a tudatlanok és féltudásúak legjellemzőbb ismérve."

Igen, épp erre gondoltam a kommented olvastán.

pettra01 2017.10.15. 12:03:51

@Kovacs Nocraft Jozsefne és @Netuddki.: Azért van abban valami sajátos szépség, hogy pont azok kifogásolják a hely színvonalát, akik javában püfölnek másokat.

pettra01 2017.10.15. 12:19:35

@Jakab.gipsz: A legutolsó járandóságukat nem kapták meg a gyerekek, még Budai sem állítja az ellenkezőjét, nem olvasol elég figyelmesen. Ha zárolnak egy számlát, onnan már nem lehet pénzt kivenni, arról pedig ugye nem volt szó, hogy azon a számlán nem is volt pénz. Ezzel nem azt mondtam, hogy Czeglédy biztosan nem bűnös, mert honnan is tudhatnám, de hogy a gyerekek pénzét sikkasztotta volna el, ez nagyon erős túlzás, ha valakit megkárosított, akkor az az állam, a gyerekek meg éppen az állam beavatkozásának következtében jártak pórul.

KapitányG 2017.10.15. 13:21:42

Atyaég, Pettra, mi történt, hogy ez a sok bérkommentelő idekeveredett? Címlapon voltál?

pettra01 2017.10.15. 14:10:32

@KapitányG: Az történhetett, volt már ilyen :)

Xilit 2017.10.15. 14:57:03

" Úgy fogalmazott: "jó okunk van feltételezni, hogy Czeglédy Csaba egy stróman volt, és az egész ügy Gyurcsány Ferenc és az egész baloldal esetleges korrupciós ügye". Szerinte az sem kizárt, hogy "a Czeglédy bűnszervezete által eltüntetett pénzből akarták finanszírozni a baloldal teljes kampányát". "

www.sztarklikk.hu/kozelet/a-fidesz-legujabb-agymenese-czegledy-csaba-stroman-volt/329829/

a fidesz szokásos tényfeltáró alapossága: feltételezik, esetleg, nem kizárt.
Ez tényleg indok egy ember, egy csoport meghurcolására.

pettra01 2017.10.15. 15:11:39

@Xilit: Igen, ez benne a legszebb, hogy még sehol semmi konkrétum, de már mekkora nagy sajtója van. Ehhez képest a Quaestor-ügyről alig hallottunk valamit, pedig azért ott kicsit nagyobb tételről van szó. Hacsak ki nem kombinálják, hogy tulajdonképpen azt a baloldal csinálta. Vagy ne adjak ötleteket?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.10.15. 15:40:17

@pettra01:

Nos, az a tény, hogy eltűröd a bazmegelést, a faszfejezést és az anyázást:

"És bazmeg, igen! A hülyéje még meg is magyarázza! Elmész te anyádba!"

"te hülye faszfej"

semmiképpen nem az én színvonalamat minősíti, hanem a tiédet. Akár tetszik neked, akár nem. Anyázás, faszfejezés és bazmegelés nélkül is lehet vitatkozni, kulturáltan. Tudod, egy kocsma színvonalát is elsősorban az határozza meg, hogyan viselkednek azok, akik odajárnak, mert a tulajon múlik, eltűri-e az ilyen viselkedést. Te eltűröd, lelked rajta, de ezzel belőtted a saját színvonaladat is. :)

pettra01 2017.10.15. 15:58:12

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Kösz a kioktatást, megint okosabb lettem, ma sem éltem hiába. Eddig azt hittem, hogyha bemegyek egy ólba, attól még nem válok én is disznóvá például, de ezek szerint tévedtem. Azért ettől függetlenül nem nagyon fogok már változni, öreg vagyok hozzá, szóval leginkább beérem azzal, hogy akinek nem felel meg a színvonalam, hát igyon máshol.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.10.15. 16:41:18

@pettra01:

Hát, ha neked megfelel a faszfejezős, anyázós színvonal... :)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.10.15. 16:49:40

@pettra01:

A hasonlatod ott sántít, hogy nem te mentél be a disznóólba, hanem a lakásodba jöttek be az anyázó és faszfejező disznók, hiszen a blogodban te vagy otthon - és te megtűröd őket. Írtam már, hogy egy hely színvonalát a vendégköre határozza meg. De a disznókról áttérve egy másik háziállatra azt is mondhatnám, hogy aki kutyákkal alszik, bolhákkal ébred. :)

Xilit 2017.10.15. 18:38:40

@pettra01:

A látszat szerint a kormány megússza a Quaestor-ügyet is. De ez csak látszat. A tetteink következményei elől hiába is próbálunk elbújni, úgyhogy hiába spájzoltak be birtokokat, hajókat, el fogják veszíteni. És akkor ezek csak a tárgyaik.

ZorróAszter 2017.10.15. 21:24:13

Nekem a Quaestor-ügyben továbbra sem tetszik, hogy a magyar teljes médiapalettáról ki lett cenzúrázva az a kérdés, hogy kaptak-e jutalékot a miniszterek a Quaestorhoz betett állami milliárdok után.

Továbbá azt is szigorúan megtiltották a sajtónak, hogy azt pedzegesse, hogy a fideszesek betették az állami milliárdokat államkötvényre, de valójában nem államkötvényt vettek a pénzen, hanem kockázatos tranzakciókban megforgatták, aztán osztoztak az extra hasznon.

Ezt a két kérdést még kérdés formájában is szigorúan tilos feltenni a médiapaletta bármelyik árnyalatán is.

Az egyik legjobb példa arra, hogy a teljes magyar média egy zsebben van és központilag irányítják, cenzúrázzák.

pettra01 2017.10.15. 21:50:10

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Beérem azzal, hogy én nem vagyok trágár, leginkább még olyan szinten se, hogy szó szerint idézgessem mások trágárságait.

pettra01 2017.10.15. 21:53:16

@Xilit: Hát azért ebben nem lennék olyan biztos, az igazságtétel mintha nem működne tökéletesen.

pettra01 2017.10.15. 22:01:25

@ZorróAszter: Nem hiszem, hogy tilos lenne feltenni, csak ha az illetékeseknek teszik fel, vagy nincs rá válasz, vagy az a válasz, hogy folyik az eljárás. Sajtóban jobbára akkor kerül szóba a kérdés, ha már van rá válasz, de erre tudomásom szerint még nincs, vagy csak ilyen kérdéseket lehetne feltenni, hogy jutalékot kapott-e valaki, hát nyilván kapott, de az csak az apraja lehet, valami sokkal nagyobb szélhámosság van itt, csak ezt én a magam nem milliárdos fejével elképzelni se tudom.

ZorróAszter 2017.10.16. 10:30:43

@pettra01:

Szerintem érdemes odafigyelni a teljesen nyilvánvaló kérdésekre, amik valahogy nem akaródzik feltenni egyik oldalnak sem.

Holott teljesen egyszerű kérdések, nem kell hozzá 180-as IQ vagy Pulitzer-díj. És ráadásul szolgálná valamelyik politikai oldal érdekét. Tehát lehetetlen, hogy ne jutna eszébe egy újságírónak sem, vagy minden oldalnak érdeke lenne az elhallgatása.

Én mindenkit biztatnék ezeknek a kérdéseknek a figyelésére, mert ezeken keresztül látszik a központi irányítás és cenzúra.

CsipkeRózsa 2017.10.16. 13:23:17

@ZorróAszter:

Én akkoriban olvastam, vagy híradóban láttam, hogy újságírók megkérdezték a kamatok sorsát, amikor kiderült, hogy bizonyos minisztériumok felvették az összeget. Válasz nem érkezett. Az ellenzék ezt sem ragozta túl.

ZorróAszter 2017.10.17. 08:53:07

@CsipkeRózsa:

Kedves CsipkeRózsa!

Én azt láttam, hogy a hivatásos újságírók megkapták a gyarmattartónk parancsát, hogy erről a kérdésről szigorúan tilos beszélni, de a kapcsolódó celebek nem kapták meg az ukázt.

Például Magyar György belekezdett Havas műsorában az ATV-n, de aztán a jelenlévő hivatásos újságírók leordították a fejét és nem hagyták hogy végigmondja.

Aztán hasonlóra emlékszem a Pesti Srácoknál egy neves újságíró az újság blogjában a saját blogján pedzegette "azt csiripelik a verebek ..." kezdettel, de a főszerkesztője a tévében meg letagadta az egészet.

De Ön sokkal tájékozottabb nálam. Ha tetszik mutatni erre linket, szívesen megnézném.

CsipkeRózsa 2017.10.17. 14:01:59

@ZorróAszter:

Most csak ezt a sovány írást találtam, régebben Szíjjártóval kapcsolatban olvastam, vagy hallottam kamat kivét témát.

" Egy fiatal nő azon háborgott, hogy bezzeg a fideszes vezetésű Győr nemcsak a befektetett 1 milliárdját, de még a 45 millió forintos kamatához is hozzájutott."

nepszava.hu/cikk/1079744-tuntettek-a-quaestor-karosultak

CsipkeRózsa 2017.10.17. 14:06:49

Tisztelt ZorróAszter,

közel sem vagyok olyan jól tájékozott, mint az itt blogírók és hozzászólók.

pettra01 2017.10.17. 15:00:12

@CsipkeRózsa: Nem kellene itt szerénykedni, mindig hozod a forrásokat például, hogy mit hol lehet megtalálni.
Ennél a Quaestor-ügynél az van, hogy én például - és gondolom, nagyon sokan vannak még hasonlóan- elképzelni se tudom az ilyen milliárdos ügyleteket, egy minisztériumnál vagy városnál ugye nyilván nem az van, hogy elmegy a miniszter vagy a polgármester a céghez, viszi a táskájában a milliárdokat, beteszi a pénzt, a kamatot meg utána hazaviszi, szóval azért ennek csak transzparensnek kell lenni valamilyen formában. Egyszer nálunk a polgármester elcserélte a város MOL-részvényeit Postabank-részvényekre, cserébe beválasztották a bank valami bizottságába vagy tanácsába jó pénzért, ki van ez találva, és még csak nem is most találták ki.

ZorróAszter 2017.10.17. 18:22:01

@CsipkeRózsa:

Kedves CsipkeRózsa!

Csatlakozom Pettrához: nekem is volt hogy valaki forrást követelt valamilyen állításomhoz, én meg szokás szerint paff lettem, mert ritka hogy felírjam a forrást, de ha felírom, akkor is órák kellenének hogy megtaláljam. És Ön adott linket helyettem a forrásról.

Nem is egyszer!

Itt viszont én azt szerettem volna mondani, hogy a miniszter és a Questor feketén egyeztek meg arról, hogy a betett állami milliárdokból nem államkötvényt vesznek, hanem jó nagy hozamú kockázatos tranzakciókban megforgatják, aztán a hasznon osztoznak.

Tehát két valószínű csalási lehetőség van:

1. A miniszter jutalékot kapott feketén zsebbe a Questorhoz betett állami milliárdok után. Mondjuk egy százalékot feketén zsebbe.

2. Feketén a miniszter megállapodott a Questorral, hogy csak névleg, papíron vesznek államkötvényeket, valójában megforgatják a betett állami milliárdokat, a hasznon meg feketén osztoznak. Itt már sokkal nagyobb százalékokról lehet szó. Főleg hogy évekig ment a parti.

Itt azért kell a miniszter, mert ő utána nézhetne, hogy valójában nem történt kötvényvásárlás. Csak mondjuk a betett állami milliárdok 7-8% százalékáért. És feljelenthetné a Questort.

Tehát itt kell a miniszter is hogy tartsa a száját. De kell az összes ellenőrző szerv is, mert hiszen ezt a tényt valójában nem lehetne eldugni. (Hogy valójában a papírok olyan mennyiségű államkötvényről szólnak, amit az állam ki se bocsájtott.)

CsipkeRózsa 2017.10.17. 18:23:26

@pettra01: "Nem kellene itt szerénykedni" ,

ez csak olyan "Vak tyúk is talál szemet" mód. A vak (és az éhes) tyúk többet kapar.
süti beállítások módosítása