Csak mondom

Csak mondom

Tornyaink

2017. július 01. - pettra01

A hétvégém a tornyok jegyében telik. Csupa tornyos hírrel találkozom. 

Láttam egy képet a Batthyány téri óriás ugrótoronyról, ami potom hárommilliárdba került, és szerintem egyetlen pozitívuma, hogy ideiglenes és a minket világhíressé tevő vizes vb után el fogják majd bontani. torony.jpg

Biztosan nagyon fontos volt, hogy a Parlament legyen a háttérben, így miközben a világ nézi majd azt a néhány őrültet, aki erre az eszement sportra adta a fejét, ámuldozhat, milyen szép is Magyarország. Nem lesz túl sok versenyző egyébként, lesznek vagy kéttucatnyian, beleugrálnak a Dunába és kész, utána elfelejthetjük az egészet. Nem vagyunk kicsinyesek, a dicsőség minden pénzt megér. Ha különösebb malőr nélkül megússzuk ezt a vizes vb-t, félő, hogy vérszemet kapunk, és a továbbiakban bármit bevállalunk, ha az esélyt jelent néhány percnyi hírnévre. 

De vannak nekünk egyéb figyelemre méltó tornyaink is. A tyukodi kilátók is borzolgatják most a kedélyeket. Ha valaki nem tudná, Tyukod egy kétezres falu az alföldi nagy síkságon, ahol igazából még egy kilátó építése is túlzás lenne, az viszont ezek szerint teljesen normális, hogy 11 darab kilátó is legyen a faluban. Legalábbis az EU megtámogatta mind a 11-et, összesen 264 millió forinttal. Próbáltam rákeresni, hátha találok képeket a sok-sok kilátóról, de tyukodi honlapon egyet se találtam, így most már sose fogom megtudni, hol vannak, hogy néznek ki és egyáltalán mit lehet belőlük látni. Magyarázat van a toronydömpingre, erre hirdettek pályázatot, hát erre pályáztak. 

Hogy ez kinek az élelmességét dicséri, azt nem tudom eldönteni, sejtéseim persze azért vannak, mert igaz, hogy uniós a pályázat, de nem a nyavalyás Brüsszel dönt, és ha nem is egyből, de mondjuk a harmadik tyukodi kilátónál már mégiscsak fel kellett volna tűnnie valakinek, hogy itt valami mintha nem lenne egészen rendben. Aztán hogy ez nem szúrt szemet, vagy de igen, csak mindenkinek kedvezett ez a furcsaság, azt már nem  az én dolgom eldönteni. 

Bolond egy országban élünk. Most már odáig jutottunk, hogy azt tartjuk hihetetlennek, ha valami normális módon történik. Megszokjuk ezt a degenerált valóságot, és lassan már nem is leszünk képesek normálisan élni és gondolkodni. Ami még nagyobb baj, hogy apránként az erre való igényünket is elveszítjük. 

A bejegyzés trackback címe:

https://csakmondom123.blog.hu/api/trackback/id/tr7712633829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Xilit 2017.07.01. 19:46:27

Nem szokunk hozzá, és nem veszítjük el az igényünket a normális életre. Az persze kérdéses, hogy ennyi retardált honnan került elő, eddig hol bujkáltak, és hogyan teremtődtek.
Majd, ha túl leszünk rajtuk, mindenki előáll a saját magyarázatával. Kérdésem van még, például: ki fogja vállalni a felelősséget a történtekért? Hát, ez még egy méretes magyar vircsaft lesz.

Orbánnak teljesen elmentek otthonról, Horthy magasztalása után olyan szerelmes pillantásokat lövellt Erdoganra, hogy még a végén féltékeny lesz Putyin. Igaz, az azeri baltás főnöke is a pozitív példák között leledz, a magyarok barátjaként van emlegetve, sűrűn ráadásul, már a címzetteknek is feltűnhet., mit akar vajon a hungarien kormány, hogy ennyire dörgölőzik, ilyen nyálasan, ilyen lelkes alattvalóként.

Mi, büszke magyarok, húzza ki magát a mindenkit letaposó kis dömper, és a küszöb alatt evickél át, hogy a nagy diktátorokkal fényképezkedhessen. A következő kérdésem nem egyéb, mint hogy mit kérnek cserébe azért, hogy maguk mellé engedik.

pettra01 2017.07.02. 01:04:12

@Xilit: Tartok tőle, hogy nem lesznek felelősök, ebben az országban soha nincsenek felelősök. néha beáldoznak egy-egy mukit, persze csak a kisebbek közül, és akkor attól megnyugszik az ország, mert na ugye, hogy lecsukták a Hagyót is meg a Zuschlagot is, miközben az igazán nagy gazemberek még csak gyanúba se kerülnek. Nem szokunk hozzá? Már félig-meddig hozzá is szoktunk, a nagy többség legalábbis, az, hogy elegük van ezekből, odáig megy el, hogy elfordulnak a közélettől, nem néznek tévét, nem hallgatnak rádiót, nem olvasnak, már nem is beszélgetnek, és azt hiszik, hogy ezzel megvédik magukat. Pedig hát nem. Kérdés, hogy rájönnek-e egyáltalán, hogy ebből nem lehet kimaradni.

KapitányG 2017.07.02. 07:30:27

Itt van kép is, igaz, csak kettőről. Lehet, ha végigkattintgatja az ember az oldalsávban a felsorolást, talál többet is.
kilatok.blogspot.hu/search/label/Kecsk%C3%A9s%20kil%C3%A1t%C3%B3
kilatok.blogspot.hu/2016/09/szabo-kilato-tyukod.html

pettra01 2017.07.02. 11:14:16

@KapitányG: Köszi, nagyon jó képek, nekem a leginkább a Kilátók a kilátóból tetszik :)

Xilit 2017.07.02. 11:55:52

Majd OKJ-s betyárvadász pandúrok teljesítenek szolgálatot bennük.

pettra01 2017.07.02. 12:11:13

@Xilit: Tisztára olyan, mint valami szabadtéri börtön őrtornyokkal, nem?

CsipkeRózsa 2017.07.02. 12:54:14

Jó pénzszerzési lehetőség volt:

"A Célpont beszélt az egyik kilátóépítővel, aki egy tyukodi könyvtáros közmunkás, aki azt mondta, ötmillió forint haszna volt az építkezésen – de ha puhább fából építi, akkor tízmilliót is húzhatott volna rajta."

propeller.hu/itthon/3292521-11-kilatot-epitettek-eu-penzbol-egy-olyan-faluban

CsipkeRózsa 2017.07.02. 12:54:54

@pettra01:

Először én is őrtoronynak néztem.

pettra01 2017.07.02. 12:59:57

@CsipkeRózsa: Utána kellene nézni, van-e még ilyen lehetőség, nálam is elférne egy-két kilátó itt a kert végében :)

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2017.07.03. 09:36:28

Őrtornyoktól biztonságos Tyukod,
Nem lophatja senki el a tyúkod!
:)

Xilit 2017.07.04. 19:22:32

@pettra01:

De. Már a kutyák ugatását is hallom, meg, ahogy Irénke távcsővel a határt kémleli, majd izgatottan megráncigálja Váczi Gergő inggallérját: ugorj, Gergő, migráns 12 óránál!

Xilit 2017.07.04. 19:27:15

@pettra01:

Ami azt illeti, a balkonunkról nagyon jó a kilátás, még építkezni sem kell. Brahiból be kéne adnunk egy pályázatot, szerinted mit válaszolnának? :)
Majd a Kutyapárt!

pettra01 2017.07.05. 11:12:16

Egyszer, mikor haldoklott a mosógépünk, szerettem volna pályázni a csereprogramra, aztán hamar fel is adtam, őrületes tolongás van ott, bár persze lehet, a a kilátóépítésnél jobbak az esélyek :)
Most olvastam egy írást a vizes vb előkészületeiről, hát minimum aggasztó az egész, világhír lehet a vége, csak éppen negatív értelemben.

Xilit 2017.07.05. 21:12:35

@pettra01:

Kérjél kerti stadionra, abból csak fussa egy mosógépre is! Lépést kell tartani a korral, ha másképp nincsen mosógép, akkor jöjjön a Makovecz-stílus. :)
Ez a vb-ámokfutás egy rémálom, az egész inkább hasonlít Déva várához, semmint egy európai fővároshoz.
Láttad a városligeti tó állapotát? Állítólag ott lesz a szinkronúszás. Ha lesz. A Dagály-sétányon már most feljön a beton. Ahová ezek lépnek, ott szörny terem. A FINA ellenőrzi vajon a létesítmények biztonságát?

pettra01 2017.07.06. 01:56:14

@Xilit: Olvastam, hogy az óriás-ugrótornyot most fogja átvenni a FINA, de igazából szinte semmiben nem felel meg az elvárásoknak, talán csak a magassága van rendben, amúgy egy totális lélekvesztő. Hát a FINÁ-nak se lehet könnyű dolga, mert ilyenkor mit csinál? Elmaradnak némely versenyszámok, vagy hogy? És még csak pánikot se látni, ott huzakodnak a ligetvédőkkel, miközben most dől ránk az egész vb. Érthetetlen.

Xilit 2017.07.06. 09:58:59

@pettra01:

Igen, ez már tényleg érthetetlen. Mert attól, hogy enyves kezűek, és a felelősségérzetet hírből sem ismerik, legalább érdekből csinálnák meg rendesen, amit vállaltak. Nekik sem éri meg, hogy leírja őket minden civilizált közösség, hogy nevetség, egy esetleges tragédia okán pedig megvetés alanyai legyenek.
A FINA és alelnökeként Gyárfás ugyanúgy felelősséggel tartozik - tartozna -, én nem is tudom, miben reménykednek: a szerencsében? Ilyen emberekre egy féltéglát nem bíznék, nemhogy életeket.

Xilit 2017.07.11. 21:59:27

@pettra01:

Van benne ráció. Csak remélem, soha nem fog megvalósulni.
süti beállítások módosítása