Csak mondom

Csak mondom

Bezzeg Koreában

2016. november 13. - pettra01

Ma mindenhol beszámoltak róla, hogy Dél-Koreában hatalmas tüntetés volt az elnök asszony ellen, állítólag egymillióan voltak az utcákon és követelték a lemondását. Az verte ki a biztosítékot, hogy kiderült, Pak Gun Hje egyik közeli barátja, aki soha semmilyen hivatalos pozíciót nem viselt, tanácsokat adott az elnöknek, kinevezésekbe szólhatott bele és államtitkokhoz férhetett hozzá, emellett hatalmas vagyonra tett szert az államelnök támogatásával. Úgy látszik, a koreaiak tűréshatára jóval alacsonyabb, mint mondjuk a magyaroké. Nálunk az ilyesmi mindennaposnak számít, A mi miniszterelnökünknek is van olyan közeli barátja, aki semmilyen hivatalos pozíciót nem visel, tanácsokat ad és meglehetősen nagy befolyással bír államügyekben, emellett hatalmas vagyonra is tett szert, jóllehet, ennek forrása nem látható. Attól nem kell tartania, hogy hirtelen kiderül ez az összeférhetetlenség, ugyanis jó ideje mindez köztudott, de semmiféle következménye nincs. Nem tüntetnek emberek az utcákon, az erre hivatott hatóságok sem járnak el, nincs se vizsgálat, se házkutatás, se össznépi elégedetlenség. Úgy vesszük tudomásul, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga.

Pak Gun Hje sajnálhatja, hogy nem Magyarországon visel magas hivatalt...

A bejegyzés trackback címe:

https://csakmondom123.blog.hu/api/trackback/id/tr6111958785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman BircaHang szerkesztőség · http://bircahang.org 2016.11.13. 22:52:17

Mo-on is így van ez: a nép elkergette a ballibákat.

ZorróAszter 2016.11.14. 00:34:05

Az ilyeneknél szokott kiderülni pár évvel később, hogy a Moszad, a CIA vagy a KGB ügynöke voltak.

Erre pont ezek a pozíciók a legalkalmasabbak.

Van rá a történelemben pár példa.

pettra01 2016.11.14. 10:50:02

@ZorróAszter: Mekkora poén lenne, ha egyszer csak kiderülne, hogy Habony egy ügynök :)

pettra01 2016.11.14. 11:03:05

@maxval bircaman BircaHang szerkesztőség: Ez a ballibázási kényszer szerintem már beteges.

ZorróAszter 2016.11.14. 15:29:56

@pettra01:

Korai az öröm! Általában évekkel később szokott kiderülni :o)

littke 2016.11.14. 18:34:15

Nem szabad elfelejteni hogy nálatok fent is lent is van korrupció. Virág a tanítónéninek, liba a háziorvosnak, nem fizettek adót, vállalati csalás egy büntetlenül és sorolhatnám.
Egy nagy takarítás kellene na de az nem lesz.
Az hogy csak magas fokon van korupció az nagy tévedés. Ahova nézel ez van.....

osszian 2016.11.15. 13:10:10

@pettra01:

Pedig egyáltalán nem lehetetlen.
Sőt még az sem, hogy Soros ügynök...:-D

Annyira penetránsan csinálják a simlijeiket, hogy megfordul az ember fejében: a tűréshatárt azért feszegetik, hogy egyszer nagyon kiboruljon a bili.
Akkor ők láthatatlanná válnak, Vityka meg ott áll ledöbbenten: azt hitte minden rendben van, jól csinált mindent, hiszen a tanácsok szerint járt el...
Mint most Rogán ügyben.
Vagy nem tudja, miket művel Rogán és akkor azért alkalmatlan (többek közt), vagy tudja, akkor meg cinkos a mutyikban, és a mutyitársat megvédi minden áron. Holló a hollónak nem vájja ki a szemét, mert visszaüthet. A tettestársak nem bukhatnak le, mert sokat tudnak.
De a szél megfordulhat, és akkor együtt zuhannak.
Éspedig nagyobbat, mint a ballibák, ahogy az egyre hülyébb Max locsogja itt, mert sokkal több a vesztenivalójuk.

osszian 2016.11.15. 13:20:36

Little, hazai ügyekben sose voltál valami okos, de mostanában egyre hanyatlasz...:-D

Mióta korrupció a "virág a tanítónéninek"? te ostoba? Még a liba sem az orvosnak, de nincs fogalmad, hogy az milyen ritka.
Nem fizetünk adót? Honnan veszed? És még hozzá így, foghegyről: "nem fizettek adót".
A világon a legmagasabb adót fizetjük összességében. Járulékot, csipszadót, csekkadót, átutalási adót, a legmagasabb áfát, telefonadót, mindenféle hozzájárulásokat vonnak, fel se lehet sorolni, amik közvetlenül érintenek, hát még amik nem érintenek közvetlenül.
Pl a bankok megadóztatása, amit rögtön az ügyfelekre hárítottak.
Hogy jön a kormányzati korrupcióhoz a vállalati csalás?
Ha csak nem állami vállalatról van szó, és az állam maga segíti a csalást.
Mo a legkorruptabb ország, mert még csak nem is arról van szó, hogy szemet húny a korrupció felett, hanem maga a kormányzati berendezkedés mindenféle korrupcióra van építve és törvényileg támogatva.
Nem üldözi, hanem cselekszi a legmagasabb szintű korrupciót! És nem "virág a tanítónéninek", hanem 1000 milliárdos szinten, és MINDEN vonalon.

pettra01 2016.11.15. 15:01:10

@littke: Bocsi, nem vettem észre, hogy írtál, valamiért a spamba tette. Minden szinten korrupció? Hát a kisember még ha akarna, se tudna korrupt lenni. Hol korrupt egy nyugdíjas például? De azt se hiszem, hogy a liba az orvosnak gyakori lenne...

pettra01 2016.11.15. 15:15:13

@osszian: Ez már nem is felháborító, hanem egyenesen undorító, éppen tegnap mutatták, ahogyan a parlamentben válaszolgatott Orbán a kérdésekre, közben persze mutatták az udvartartást, nagyon elégedettek voltak a frappáns feleletekkel, önelégülten pöffeszkedtek, hát minek képzelik ezek magukat? Nagy örömmel nézném, amint a vádlottak padján ücsörögnek, hát ezeknek mind egy szálig kijárna egy életfogytiglani.

osszian 2016.11.16. 12:44:12

@pettra01:

Persze, jobb is így. Csalódás lett volna, ha ez az aljas törp nem így pökhendiskedik. Csak tartsa meg Rogánt, Ő lesz az a szál, amin eljutunk a miniszterelnöki korrupciókig, védelmi pénzekig. (százmilliárdokról van szó).
Érdemes elolvasni:

varanus.blog.hu/2016/11/14/mindorokke_rogan

Pont így gondolom:

"Tonyó hazudik éjjel, hazudik nappal, hazudik minden pillanatban. A kötvénybiznisszel rést üt a migráncspolitikátok áttörhetetlennek látszó betonfalán. Kávézgató baráti köre leszopja a Soros közeli bankárt is, ha úgy alakul - és úgy alakul - hazavágva ezzel a Soros=ördögözéseteket is. Bónusz: ettől szemléletesebben nem lehet bemutatni mekkora kurvák vagytok, pénzért Oszama bizniszpartnerétől Soros liblingjéig bárkivel pettingeltek. Rogán és Cecil urizálást látva a "polgári oldal" is elbizonytalanodik, mint Bibliai Ádám anyák napján, és a nem ilyen lovat akartunk érzés Rogán = leggyűlöltebb politikus kutatásban manifesztálódik, letaszítva gyurcsányferit évtizedes trónjáról. Tényleg különleges és tehetséges pofa a Tonyó,

- Egyedül elvégzi ami az ellenzék dolga lenne, többet árt nektek, mint emezek összesen!

Úgyhogy kérlek, Viktorom, maradj az a rövidlátó pojáca ami eddig voltál, és támogasd ezt a Tóni fiút akármeddig..."

pettra01 2016.11.16. 18:56:38

@osszian: Tegnap láttam Stumpf Andrást az Egyenes beszédben, hát nagyon elgondolkodtató volt. A taxisofőrre hivatkozott, aki azt mondta, hogy csak a Fidesz törődik a kisemberekkel, és hát amíg a többségben ez a hit tartja magát, addig ez az ocsmány féreg azt csinálhat, amihez kedve van. És tényleg.
süti beállítások módosítása