Csak mondom

Csak mondom

Disznóság

2017. december 10. - pettra01

Nem szeretnék most Pócs János helyében lenni. Máskor se szeretnék, de most aztán különösen, amióta sikeresen belenyúlt a bilibe és szárnyaira kapta az ötperces hírnév. Először biztosan örült is neki, amiért hirtelen megnőtt a nézettsége, aztán lassacskán kijózanodott, valószínűleg most is ott ül valahol a gép előtt és igyekszik eltüntetni a töméntelen hozzászólást, amelyben gratulálnak neki ahhoz, hogy ekkora nagy tirpák tudott lenni. 

Igazából nem is ő volt az elkövető, ő csak megosztotta - ámbár ha megosztunk valamit és még hozzá is fűzünk valami okosságot, akkor az már olyan, mintha mi magunk tettük volna. Szóval valami jászsági falu polgármestere elzarándokolt az ő erdélyi testvérfalujába, ahol nagyon megörültek neki, annyira, hogy nemcsak legyilkoltak egy disznót, hanem még azzal is a rangos vendég kedvében akartak járni, hogy egy neki imponáló feliratot helyeztek el rajta - amúgy nem nagyon hiszem, hogy Erdélyben központi téma lenne Soros. Ennek olyan nagyon megörült a jászsági ember, hogy fontosnak érezte a nagy eseményt megörökítő fotót elküldeni az országgyűlési képviselőjének. Hadd örüljön, ugye. 

Ma nagyon sokan véleményezték Pócs disznó-ügyét, többek között megnyilatkozott a KDNP egyik üdvöskéje, Hollik István, akinek szépen nődögél már a beültetett haja, és biztosan nagyon büszke rá, azért szónokol ha kell, ha nem. Ezúttal azzal hozakodott elő, hogy ő ismeri Pócs Jánost, rendes és megbízható embernek tartja, igen, értjük, ez csak részben szól Pócs Jánosról, nagyobb részt az a lényege, hogy aki mondja, az aztán egy olyan személyiség, akinek a véleménye megalapozott, ha ő kimond valamit, akkor az úgy is van, és így tovább. Aztán azt fejtegette, hogy hogyan is volt ez az egész azzal a disznóval, hogy sok volt egy ólban és amelyiket levágták, az volt a soros, nem kell ebbe belemagyarázni semmit. 

Hát ezt is megéltük. Pócsról eddig nem sokat hallottunk, valószínűleg ezután se fogunk, hacsak nem süt el megint valami poént, nagy dolgokra ne számítsunk azért, legfeljebb valami olyan telne ki tőle, hogy letolja a nadrágját és odamutatja az ellenzéknek a csupasz ülepét, aztán várja, hogy a nézők megtapsolják, mert ismét rettentő jópofa volt. Vannak, akiknek az ilyesmi baromi vicces tud lenni, de hát nem vagyunk egyformák. 

Szerencsére. 

A bejegyzés trackback címe:

https://csakmondom123.blog.hu/api/trackback/id/tr213467989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Xilit 2017.12.10. 14:54:19

A fidesz a magyarság alja. A szavazóikkal egyetemben, határon innen és határon túl.

pettra01 2017.12.10. 15:19:04

@Xilit: Mindennek van alja, de az arányok elkeserítőek. A közvélemény-kutatók hónapról hónapra egyre nagyobb támogatottságot mérnek a Fidesznek, és most már tényleg nem értem, hát ennyire silány népség lennénk? Még ha volna bármi, amit jól csinálnak, de hát nincs, amihez hozzáérnek, csak tönkremegy, mi a nyavalya tetszik az embereknek ezen a gusztustalan hordán?

Xilit 2017.12.10. 16:00:31

@pettra01:

A közvélemény-kutatások tele vannak ellentmondásokkal. Hogyan lehetne a fidesznek többsége, ha a lakosság 68 %-a az EU híve - ma olvastam -, és lépten-nyomon kormányváltást szorgalmaznak a kérdőívek szerint ?

Ha Soros nem támogatta volna a rendszerváltó törekvéseket, azt mondanám, szimpatikus, intelligens ember, akinek a szarházi kormánytagok a lába nyomába sem léphetnek.
De tudván a múltat, még gondolkodom. :) Ennek ellenére támogatom a Nobel-díjra való jelölését.

Amúgy: ezek a pócs-féle lények szoktak arra hivatkozni a bíróság előtt, hogy parancsra tették, amit.

pettra01 2017.12.10. 17:06:47

@Xilit: Jó, megvoltak az előnyei az előző rendszernek, de azért valljuk be, hogy nem volt egészséges, szükség volt a változásra, és lehetett volna ez a változás sikeres is, és hogy nem volt az, azért nem a támogatókat kellene hibáztatni. Ez a mostani alja ott volt akkor is, csak nem látszott, és attól még, hogy ezek a szemetek simán beléptek az MSZMP-be is és magas funkciókig vitték, nem voltak kevésbé kártékonyak, mint így, hogy legalább megfelelően vannak felcédulázva. Ha bekövetkezne egy újabb rendszerváltás, és egy kezdetét venné egy tényleges demokrácia, ami eléggé erős is lenne, hogy ne akarják naponta megdönteni, a mostani Fidesz-rajongók hamar rájönnének, hogy igazából ők csak kénytelenek voltak ezt a szekeret tolni, és azt püfölnék az esernyőjükkel, aki az éppen aktuális hatalmat bántja. Soros szerintem csupáncsak tévedett, amikor a disznók elé szórta a gyöngyöt.

Xilit 2017.12.10. 23:07:25

@pettra01:

Ha skatulyázni akarnám magam, kádáristának állnék. Nagyon becsültem az öreget, '89. után pedig ordító volt a különbség az általa képviselt eszmeiség és a "reformisták" vadkapitalizmusa között. Kádár nagyon modern gondolatoknak adott teret, ha rajta áll, egy , a szocializmus és a polgári demokrácia újdonatúj keveréke valósulhatott volna meg, az aLEx által is permanensen emlegetett dolgozói részvényektől a multinacionális vállalatok befektetéséig és sorolhatnánk a lehetőségeket .
A volnának persze semmi értelme, de legalább okulnánk a hibáinkból, tévedéseinkből.

" Soros szerintem csupáncsak tévedett, amikor a disznók elé szórta a gyöngyöt. " Hát, igen, ki is a disznó valójában?

pettra01 2017.12.11. 00:48:59

@Xilit: Hát igen, csak volt Kádár személyisége és szellemisége, ami nagyon szimpatikus volt sok szinttel lejjebb, de a párt felső- és középszintje az dugig volt szar emberekkel, én legalábbis nagyon kevés olyat ismertem, aki valóban tiszteletre méltó volt. A sajtóban aztán pláne hemzsegtek a párttagok, hát a többség igencsak hamiskártyás volt, én kicsit se vágytam közéjük tartozni, inkább riasztott az egész. Magát a rendszert biztosan meg lehetett volna szépen, ügyesen reformálni, csak éppen nem volt meg hozzá az az elit, aki ezt levezényelte volna, szóval ezzel az emberanyaggal csak így járhattunk. A hirtelen támadt ellenzék, pláne a csupa fiatal Fidesz könnyen ébresztett reményeket, hogy ők mások, hogy ők tudnának itt paradicsomot teremteni, csak korábban erre nem volt lehetőségük rá. Azt minden további nélkül meg tudom érteni, hogy a rendszerváltás zűrzavarában az emberek eltévedtek a nagy bőségben és összevissza szavaztak, de azért mostanra már meg kellett volna, hogy jöjjön az eszük, hát nem?

Xilit 2017.12.11. 08:00:46

@pettra01:

Hát de. Azt most nem nagyon értem, hogy Solymáron hogy a túróban tudott győzni a fidesz jelöltje, amikor az összes ellenzéki összefogott a független indulóért. A szocik meg ujjonganak, hogy mekkora a siker, mert szoros lett az eredmény. Hát még csak az sem, mert elég jelentős különbséggel maradtak le, de ,még, ha tényleg annyira szoros lett volna, akkor sem kellene lelkendezni, mert tönkre kéne verniük ezt a nyomorult társaságot. De nem.
Szerintem Karácsony se blamálja magát az MSZP-vel, egyszerűen reménytelenek, semmi értelme a fennmaradásuknak. Azt hallottad, hogy Újpesten egy csomóan átigazoltak a DK-ba?

Kellene egy új szociáldemokrata párt, amelybe a szocik többségét be sem engednék.
Az MSZP politikusai közül alig tudnék néhányat említeni, akiket átmentenék egy másik pártba: Gőgös, Kunhalmi......

Ami az MSZMP-t illeti, sajnos, így volt. Azért, aki akarta, az láthatta, mi várható a nagy fordulat után.
A Kónya-Pető vita nagy pontossággal mutatta, mi tört felszínre.

pettra01 2017.12.11. 11:43:23

Már rég meg kellett volna csinálni azt az ernyőpártot, amiről az előző választás előtt is beszéltek, mert ugye nincs annál haszontalanabb dolog, mint amikor mindenki magának főzőcskézi a saját egy tányér levesét. Ennyire sokfélék azért nem vagyunk, a végén úgyis mindenki ugyanazt fogja enni, akkor meg mi értelme van a több száz kispártnak, főleg most tényleg csak két variáció van, a Fidesz iránya, meg az ellenkező irány. Tényleg azt kellene csinálni, amit Pupu írt, hogy bezárni valahova ezt a sok ellenzéki majmot, és nem adni nekik enni addig, amíg nem választanak maguk közül egyetlen egyet, akire majd szavazhatunk. Ezek valóban nem érzik, mennyire nevetségesek, amikor a maguk pár százaléknyi vagy ezreléknyi elfogadottságukkal keménykednek, hogy ők aztán nem fognak össze senkivel? Tegnap Gyurcsányt meg tudtam volna ütni, annyira tenyérbemászó volt a fanyalgásával, meg hogy Karácsony egyéni karrierje, pedig hát erről nincs szó, szerintem ő úgy van vele, hogyha neki kell elvállalnia ahhoz, hogy végre valami elinduljon, hát akkor elvállalja, Gyurcsány meg vegye végre tudomásul, hogy ő egyszer és mindenkorra elvesztette a birodalmat, bárki másnak több esélye van, hogy a seregek élén lovagoljon, mint neki.

pettra01 2017.12.11. 11:50:13

És tessék:
rezeda.blogin.hu/2017/12/11/solymarra-vivo-biztos-ut/

Xilit 2017.12.11. 12:52:09

@pettra01:

Jól beszél Rezeda.
Szigetvárit hallottam nyilatkozni, hogy a langyosat kiköpi az úristen is, mondta, de nem jól emlékezik az úristenre, mert ő nem köp, sem kicsit, sem nagyot, még orbánra sem köp, legfeljebb próbál időnként súgni a fülébe, hogy netene, de hát, hiába.
Szigetvári olyan semmilyen, ha valaki langyos jellegű, akkor ő, igen, jobban teszi, ha békén hagyja Karácsonyt, akit nem nehéz elképzelni miniszterelnökként, csak menedzselje inkább saját magát, mintsem az MSZP által legyen kiválasztott.

Más: Havast felfüggesztette az ATV, én pedig felfüggesztem a csatornát. Akárkinek a vádaskodására még vizsgálatot sem indítanék, nemhogy levenném az egyik legnépszerűbb műsorvezető adásait.
Figyeld meg, a fidesz leépíti az ATV maradék ellenzékiségét is. Tudta Olga, hogy miért megy el.

pettra01 2017.12.11. 15:52:24

@Xilit: Tele van a magyar politika jellegtelen emberrel, tényleg ez a Szigetvári is annyira felejthető figura, hogy nála szürkébbet elképzelni is nehéz. Nem is értem, hogyan bírnak a pártok ennyire alkalmatlan embereket találni, mikor ezek adják lényegében a párt arcát a közvélemény felé, ők jelennek meg, ők nyilatkoznak, szóval hogyan történhet meg, hogy ilyen 25. Kovács Jánost ültetik a legtetejére, mi lehet erre a magyarázat?
Havas: hát ez várható volt, amikor elindult ez a nagy szegény zaklatottak megnyilatkozási-hullám. Ezzel el se szabadott volna kezdeni foglalkozni, csak arra jó, hogy be lehet sározni vele embereket, körülbelül annyi esélye van kideríteni az igazságot, mint hogy valaki mit gondolt tíz éve, hát jó eséllyel még ő maga se emlékszik egészen pontosan, hát még akik annak idején olvastak a gondolataiban. Ideje lenne ezt visszafordítani, aki ilyennel hozakodik elő, hogy hajdanában vele mi történt, hát ez inkább talán rá vessen rossz fényt, miért nem csapott akkor cirkuszt, miért nem kiabált, utólag sokkal nagyobb a valószínűsége, hogy hazudik, mint hogy igazat mond. Még belegondolni se volna érdemes, nemhogy embereket meghurcolni miatta, a fene esne a sok idióta némberbe.
süti beállítások módosítása