Csak mondom

Csak mondom

A bőség ideje

2016. december 20. - pettra01

Államunk egyre gondoskodóbb. A minap jelentették be, hogy tekintettel a családosokra, korábban fizetik ki a januári ellátásokat, így a családi pótlékot, a gyest és gyedet. Mindezt persze azért, hogy szebb legyen az ünnep. 

Nem kizárt, hogy vannak, akik ezt örömmel fogadják, mint ahogy a nyugdíjasok közül is vannak, akik boldogok attól, hogy decemberben már a hónap elején megkapják a nyugdíjukat, főleg, ha az esedékességi nap előtt már egy petákjuk sincs, hát hogyne örülnének, ha mégiscsak pénz áll a házhoz. Arról persze kevesebben beszélnek, hogy a szokásos rend felborítása azt is jelenti, hogy a következő kifizetés nem egy, hanem másfél hónap múlva lesz, és ha most kiköltekeznek, borzasztóan hosszú lesz az az időszak, amit valahogyan túl kell majd élniük. Jó, attól még, hogy odaadják azt a pénzt, nem kell feltétlenül el is költeni. Az embernek mindig tudnia kell, mekkora a takarója, meg azt is, hogy több nap, mint kolbász, felelősségteljes ember nem szédül meg a lehetőségtől. 

Ami a leginkább dühítő az egészben, az a mellékelt kormányzati duma, hogy még ezzel is kampányolnak. A magasságos zengzet úgy hangzik, hogy mindezt a családokra való tekintettel teszik, és fillérre meg is mondják, hogy ezáltal mennyi plusz bevételhez jutnak a családok. 

Bocsánat! Nem jutnak plusz bevételhez. Ugyanannyihoz jutnak, mint általában, azzal a különbséggel, hogy most korábban megkapják, ezáltal hosszabb ideig kell, hogy elegendő legyen. Mitől plusz ez a bevétel? Hol van ebben a jóság, az adomány? Miért kell ehhez még ilyen marhaságokat is mondani? Ha már mindenképpen magyarázni akarják, mondják azt, hogy az év végi torlódás elkerülése érdekében teszik. Ki képzeli azt, hogy azzal, hogy előbb odaadják a járandóságot, valóban enyhítik bárkinek a gondjait? A nagyon szegények vagy hozzá se mernek nyúlni ehhez a pénzhez, vagy elköltik ugyan, de ettől ugyan nem lesz gondtalan a karácsonyuk, mert másra se tudnak gondolni, mint arra, hogy januárban vagy enni nem lesz mit, vagy a számlafizetéssel maradnak el. 

Valójában tehát nem segítség ez senkinek. Akkor meg minek csinálják? 

A bejegyzés trackback címe:

https://csakmondom123.blog.hu/api/trackback/id/tr9012063587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Xilit 2016.12.20. 19:54:01

Nekik meg milliók jönnek-mennek a számláikon.
Undorító népség.

pettra01 2016.12.21. 02:22:30

@Xilit: Olvasom, hogy micsoda őrültek háza van az Erzsébet-utalványok miatt, egy csomó öreg sose látott ilyet, nem érti, hogyan működik, a boltosok megbolondulnak, mire egyesével elmagyarázzák. Hát ha ezzel híveket akartak szerezni, akkor nagyon mellényúltak.

littke 2016.12.22. 03:36:14

Itt Kanadában is Decemberben elöbb kapod a nyyugdijad. Hogy egy kis ajándékod tudjál venni. Világszerte ez a szokás, nem MO-n találták ki.
Ja és itt is nagyon kevés az állami nyugdij. Megélni városban abbol nem lehet.

pettra01 2016.12.22. 07:27:47

@littke: Jó, nem vitatom, hogy világszerte ez a szokás, mert nem kutattam ez ügyben, nem is fogok, mert annyira nem érdekel. Attól még, hogy mindenhol ezt csinálják, talán megengedhetem magamnak, hogy ne értsek vele egyet, nem? Ha az ember nem tud ajándékot venni, akkor ne vegyen ajándékot és kész. Szerintem. Ez egy fajta álhumanizmus, milyen jót tesznek a szegényekkel, mert így többet tudnak költeni. Valóban jót tesznek? Ráadásul azt mondani hozzá, hogy ez plusz bevétel, ez a pofátlanság teteje. Ez nem plusz bevétel, mindössze előleg.

osszian 2016.12.22. 11:45:52

Én megnéztem.
A decemberi járandóságot a nyugdíjasok nagyon régen hamarabb kapják meg, mint más hónapokban.
Akinek van esze, nem költi el, hogy januárban ne haljon éhen.
De: ami elképesztő, az az (ebben tök igazad van), hogy ez is jó nekik propagandára.
10 éve nem volt hozzá semmi kampány duma. Kivitte a postás és kész.
De ezek nem azok. Ezek aljas brigantik.
Na és az megvan, hogy az ORÖ, miután ellopott 2 milliárdot, nem a börtönben köt ki, hanem a Hiltonban, ahol bor, viszki (csak úgy folyt, mibe se került a mi pénzünkből) és pezsgő mellett örvendeztek az önk. tagjai, hogy Orbán Viktor az adófizetők pénzéből még az idén ad nekik 1,3 milliárdot?
Hogy legyen további lopnivaló.

Xilit 2016.12.22. 15:14:54

@osszian:

Az ORÖ-t most olvastam. Egyelőre csak a jobbik akadt ki.

Mit szóltok Olgához? Egyelőre nem alkotok véleményt, csak figyelek. Első blikkre totál nem értettem, hogy miért a Hír tv-hez igazol - na nem, mintha most érteném -, de, éppen azért, mert olyan nonszensz, megvárom, mik derülnek ki.
Lehetséges vajon, hogy a Hír tv balra fordul, és akkor kivel, ha nem Olgával?

Xilit 2016.12.22. 15:18:42

Folytatva: azt el tudom képzelni, hogy Simicska Orbán 2018-as megbuktatására készül, hálózatot épít..... szóval, jönnek-mennek a gondolatok.

pettra01 2016.12.22. 15:52:10

@osszian: Hát az ORÖ-nak jelen állapotában egy lyukas garast se lenne szabad adni, ebből a pénzből se fognak semmit se látni azok, akik ténylegesen rászorultak. Elképesztő, hogy végtelen sok bizonyíték van már ellenük, de tenni nem tesznek semmit, sőt, hozzásegítik a további bűnözéshez.

pettra01 2016.12.22. 16:00:11

@Xilit: Hát hogy az ATV-től menni akar, azon nem csodálkozom, sokkal inkább az a meglepő, hogy eddig bírta. Na de hova is mehetett volna? Azt nem hiszem, hogy a pénz miatt vált, ez egy marhaság. Kérdés, hogy Simicska fordulata mennyire tartós, na meg hogy Simicska isi mennyire tartós, mert most már az se lepne meg túlzottan, ha neki is leesne a létrája...
Előbb-utóbb az olyanok, mint Kálmán Olga, megtalálják a megoldást. Ha csinál egy saját kis online tévét, akár a saját nappalijában, rövid időn belül óriási nézettsége lenne. Olyan ismertsége, olyan kapcsolatrendszere van, hogy ezren mennének hozzá boldogan egy-egy beszélgetésre. És akkor aztán tényleg azt csinálhatna, ami neki jól esik.

Xilit 2016.12.22. 17:51:24

@pettra01:

Van mozgolódás a médiák körül. Puch, aki állítólag vitte a szocik pénztárát, csak megvette a Népszava, Vasárnapi Hírek, Szabad Föld csomagot, a Népszabi nevét és kiadói jogát most követelik a népszabis exek, Olga felmondta az ATV-t. Én ezt összességében pozitívan élem meg.
Valami kell, hogy legyen a Hír tévés átigazolás mögött, nem csak az ATV elkurvulása. A kormánypropaganda által sugallt 4 milliós fizetés kizárt, a terjesztéséért simám pert lehetne indítani.
Február közepe még odébb van, biztosan napvilágot lát meg néhány információ.

pettra01 2016.12.22. 18:09:03

@Xilit: Hogy Puchnak lehet-e örülni, hát nem vagyok túlzottan bizakodó, talán azért jobb, mint a Lőrinc barát, azt a csúcsot képtelenség megdönteni. A név meg a kiadói jog - ér ez annyit? Adjanak neki más nevet, mondjuk ne Népszabadság legyen, hanem Népszabi, úgyis mindenki annak hívta, és akkor a másik oldal a hajára kenheti a nagy bevásárlását. Ha mondjuk a félelmetes Soros vicces kedvében lenne, ő megtehetné, hogy indít egy ilyen lapot. Vesztett ő már többet is, ez a kis tréfa megérne annyit.

Xilit 2016.12.22. 20:34:02

@pettra01:

Hátha tréfálkozni támad kedve Sorosnak. Jóvá tehetné , hogy patronálta a kollégiumi bagázst. Én várom a Népszabadság feltámadását. Orbánék annál nagyobb politikai maflást nem is kaphatnának, minthogy minden aljasságuk ellenére a lap él és virul.
Viszont van új info az ATV-ről. Németh Sándor együtt ebédelt egy luxusétteremben Vajnával és - ki nem találod .......Habonnyal. Úgyhogy értem Olga távozási szándékát.
Ja: és ki tette fel a képet a Facebookon? Hát, persze, hogy Juhász Péter. :)
No, azért van még egy-két ötletem a politikai maflásokra: lelki szemeim előtt látom Gyurcsányt, ahogy bekukkant Orbánék bírósági tárgyalására.

pettra01 2016.12.23. 00:26:43

@Xilit: Az a szomorú, hogy bármennyire is szeretném látni ezeknek a felelősségre vonását, valószínűleg nem fog bekövetkezni. Na nem azért, mintha ártatlanok lennének, hanem mert tökéletesen lefedik magukat, Al Capone amatőr volt ezekhez képest. Nem fognak rajtuk fogást találni. Mindenre hoztak maguknak törvényeket, és ami egy adott időszakban törvényes, azzal mit tudnak majd kezdeni?

Xilit 2016.12.23. 08:54:19

@pettra01:

Hányszor intette az ellenzéki erőket jehu, hogy nem szabad felesküdni az Alaptörvényre, nem szabad legitimnek tekinteni a fidesz-kormány működését, kivonulni a Parlamentből, ha kell, az utcán folytatni a politizálást. És igaza volt. Bízom benne, hogy van és lesz mód a felelősségrevonásukra. Ahány ügyvéd, jogász ült be Olgához, és nyilatkozott ebben a kérdésben, mind egyértelműen foglalt állást: igen, vád alá lehet őket helyezni. Úgy legyen!
süti beállítások módosítása