Csak mondom

Csak mondom

A népszavazás áldozata

2016. október 02. - pettra01

Mi testületileg távol maradtunk ettől a mai cirkusztól - azt nem mondom, hogy ingyen cirkusztól, mert ahhoz képest meglehetősen sokba került -, pontosan úgy viselkedtünk, mint bármelyik vasárnapon. Nem öltöztünk ünneplőbe, nem lestük aggodalmasan a híreket, hogy vajon hogyan alakul a részvétel. Aztán este megérkezett a fiaim egyik kollegája egy szép magyar történettel. 

A legény 33 éves, van egy fogyatékos-forma bátyja, pontosan nem tudható, milyen fogyatékossága van, de az anyjuk, akivel élnek, kijelentette, hogy a báty beteg és mint ilyen, nem dolgozhat. Nem is csinál semmit, egyetlen feladata, hogy minden délben elballag egy ételhordóval a kedvezményes ebédért. Sehonnan semmiféle ellátást nem kap, az anyjuk nyugdíjából és a másik fiú keresetéből élnek. 

A kisebbik fiúnak van egy barátnője most már két éve, szinte már együtt élnek. Ma is náluk volt a leányzó, a mama pedig kiadta a jelszót, hogy most pedig mennek szavazni. A fiúk engedelmesen ugrottak is, a lány viszont közölte, hogy ő nem megy, eddig se ment soha, most se megy. Nem mintha lenne valamiféle politikai véleménye, egyszerűen csak nem érdekli a lehetőség. 

Gondolom, ő se számított arra, ami ezt követően történt. A mama ezen olyan mértékben fölháborodott, hogy a hisztériáig hergelte magát, magából kikelve ordított a lánnyal, és szabályosan kidobta a házukból, valami edényei is voltak ott a lánynak, azokat is utána hajigálta. A lány összeszedte a cuccait és hazament, a két legény pedig anyástól elment szavazni. 

Kérdeztem a fiútól, hogy te mit csináltál eközben? Mire ő: mit tehetett volna, amikor az anyjának igaza volt. Igaza volt? Igen, mert ez a szavazás nagyon fontos, ők nem akarják, hogy a lakásukba migránsokat költöztessenek. Különben kaptak egy sms-t is, hogy menjenek el szavazni, mert ha nem mennek el elegen, holnaptól jönnek a migránsok. Ezek után megnéztem a mobilomat, kaptam-e én is ilyen üzenetet, de nem, ezek szerint valami lista alapján küldözgetik. 

Időközben megszületett a végeredmény: a népszavazás érvénytelen. A vehemens mama és a fiai máris retteghetnek, mert holnap esetleg már rájuk törik az ajtót a migránsok. Hogy a kiebrudalt lánnyal mi lesz, nem tudom...

A bejegyzés trackback címe:

https://csakmondom123.blog.hu/api/trackback/id/tr5611761289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Drizari 2016.10.03. 07:04:52

A kislány jól járt.

pettra01 2016.10.03. 11:29:56

@Drizari: Szerintem is. De kell ehhez speciális családi légkör is, ahol egy öregasszony terrorját ilyen jámboran viselik. Szörnyű.

CsipkeRózsa 2016.10.03. 17:10:09

Pettra,

jó, hogy mindig hozol nekünk egy igazi, életből vett történetet. Elképesztő, hogy milyen életek vannak.

pettra01 2016.10.03. 17:21:58

@CsipkeRózsa: Hát nem egy szokványos történet, az már biztos. Még ma se tudtunk napirendre térni az eset fölött, mondtam is a gyerekeimnek, hogyha kitörne rajtam is valami téboly, remélem, valamelyikük azért megfékezne. Ennél a nőnél egyébként sose volt minden egészen rendben, de azért nem gondoltam volna, hogy hetven akárhány évesen még mindig ilyen erővel buzog benne a harciasság.

littke 2016.10.03. 17:56:47

Miért nem lehetett elmenni és igennel szavazni? Miért javasolta az ellenzék a bojkottot?
Mi problematikus az "igen" szavazattal?

Drizari 2016.10.03. 18:55:11

@littke:

Mert ez a téma nem a választókra tartozik, hanem a kormányra és Brüsszelre. Az így fogalmazott kérdésre nem lehet jó választ adni.

littke 2016.10.03. 20:13:48

@Drizari:
„Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?” - ez volt a kérdés.

Ha már feltették ezt, az én válaszom erre: IGEN. Mi a lfs-t tegyen Európa ezekkel az emberekkel? MO-nak igenis arányosan illik ebben résztvenni. Mi ez a köntörfalazás??? És ha a nemek gyöznek, de nem ilyen arányban, hát ez az amit a magyar nép akar, éljen a következményével...

De nem elmenni szavazni? Kit fog ez meghülyíteni? Engem nem! Hogy akik nem mentek mind befogadóak? Ugyan kérem! Lássuk csak hány % a befogadó? Nem 2% az tuti!

Minden federális alkotmány olykor hoz olyan határozatot, ami egyes tagjának nem tetszik. Néha, ritkán, olyan is van ami a többségnek nem tetszik.
Ez a demokrácia.

Itt Kanadában a világháborúba lépés volt ilyen, Quebec tartománynak nem tetszett, de Kanada belépett, punktum.

Drizari 2016.10.03. 21:23:53

@littke:

Nagyon nem érted.
Mint tagország, Magyarországnak az Unión belül vannak jogai és vannak kötelezettségei. Az utóbbiba tartozik az Uniós előírások Magyarországra vonatkozó részének a betartása. Ilyen a migráns kvóta.

Na, ezért nem tartozik a magyar választókra, ez csak és kizárólag a kormány és Brüsszel témája.
A választókat a politikai játékához használta Orbán, az eszement permanens harcához, amit most Brüsszel ellen folytat.

Rendkívül nagy szerencse, hogy 5 millióan nem mentek el szavazni, és ezzel érvénytelen lett a szavazás.

pettra01 2016.10.03. 21:36:36

@Drizari: Tulajdonképpen az az érvénytelen szavazás, amit a Kétfarkú preferált, az is nagyon jó volt, sőt, valóban, ha nem mentem el, hihették azt, hogy csak nem értem rá, de ha elment valaki és jól összefirkálta a szavazólapjukat, az már egy állásfoglalás - ilyen értelemben sajnálom, hogy nem mentem el. Persze ezeknek nem számít semmi, ha az igenek aránya lett volna ilyen magas, azt is kimagyarázták volna valahogy, hogy az miért jelent mégiscsak nemet. .

pettra01 2016.10.03. 21:43:12

@littke: Nagyon jó megfogalmazás, hogy ebben arányosan illik részt venni. Visszataszító ez a fajta tálalás, úgy beállítani, hogy ezek az emberek csak passzióból bolyonganak a világban, a segélyekre fáj a foguk, csak úgy unták magukat és elhatározták, hogy Európában jobb lesz, mint Szíriában, mert itt nem kell dolgozni. Szégyellhetnénk magunkat, amiért ilyen közömbösek vagyunk.

littke 2016.10.03. 23:12:13

@Drizari:
Értem amit mondasz. Egyetértek hogy ezt a referendumot nem kellett volna drága pénzen megtartani.
De ha már megtartották, és mégis megkérdeztek, van válaszod vagy nincsen?
Mert nekem van, illetve lett volna. A tiedet még most sem tudom. Nem kell egyik választ sem szégyelni, de szerinetm nem jó azt tikolni sem.
Mert így, ugyan érvénytelen a megkérdezettek 98% nemmel válaszolt, ez az Orbán kezében hasznos lesz. Hasznosabb mintha 1/3 vagy ne adj Isten több, igennel válaszolt volna.

Drizari 2016.10.03. 23:39:35

@littke:

A válaszom az, hogy kvótakérdésben nincs hatásköröm dönteni. Ez a kérdés a kormányra tartozik, nem rám. Helyettük nem dönthetek. Ha majd azt a kérdést teszik föl szavazásra, hogy "akarja-e, hogy a kormány kezdeményezze Magyarország kilépését az Európai Unióból, ez már rám tartozik, és megyek szavazni,

pettra01 2016.10.04. 15:41:11

@Drizari: Föl fogják tenni, egyre több jel mutat rá.

ZorróAszter 2016.10.04. 20:52:43

Mintha megint elfeledkeznénk arról az aprócska tényről, hogy a menekült hullámot az USA és az EU szándékosan indította be azzal, hogy akkor csökkentette a menekülttáborok finanszírozását, amikor éppen az újabb menekülthullám volt várható. Ezzel a táborokban elviselhetetlen körülményeket teremtve.

Előbb azt kellene megérteni, mi volt a nemzetközi nagytőke célja mindezzel.

Orbán egyébként a nemzetközi nagytőke csicskása. A cívódás, vagy ha úgy tetszik, "pávatánc" amit produkál ócska színjáték. Ezt is illene már észrevenni.
süti beállítások módosítása