Csak mondom

Apa, kezdődik!

2018. augusztus 02. - pettra01

Nincs mit csodálkozni, megmondta a miniszterelnök Tusványoson, hogy nagy változások jönnek szeptembertől, hát valószínű, hogy ennek az előszeleit érezzük. A Hír TV tulajdonos- és irányváltása igazából nem a kezdete valaminek, sokkal inkább a folytatása, rövid közjáték volt csupán, hogy ez a csatorna is nézhetővé vált, de most már vége a kampánynak, nem éri meg ellenzéki médiát fenntartani, a nézettségből nem nagyon lehet megélni. Normális körülmények között a hirdetők ott szeretik reklámozni magukat, ahol a lehető legtöbb leendő ügyfélhez eljutnak, nálunk más szempontok működtetik a hirdetési piacot. A reklám csak részben szolgál piaci célokat, sokkal inkább van valamiféle hűségnyilatkozat-jellege, a hirdető ezzel mutathatja meg hovatartozását. Nem is beszélve a kormányzati hirdetésekről, amelyekkel az ellenzéki médiában nem is találkozhatunk. Más kérdés, hogy valódi ellenzéki média még anyagi okok miatt sem tart igényt ezekre a hirdetésekre. 

A vezetőség mellett már az első napon visszatért a képernyőre néhány hű emberük, ezzel párhuzamosan néhány ellenzéki médiamunkás lapátra került, sokan pedig maradni kényszerülnek, nem irigylésre méltó a helyzetük, ekkora váltás rettentően lélekromboló lehet, de nyilván sokan nincsenek abban a helyzetben, hogy megkockáztassák a hosszas állástalanságot. Ahogy egyre kevesebb az ellenzéki média, egyre kevésbé van esélye egy ellenzéki újságírónak arra, hogy munkát találjon. 

Mostantól tehát egy csatornával több lesz, amelyik ugyanazt az emészthetetlen szemetet adja. Nem kell hozzá különösebb tehetség, hogy megjósoljuk, a nézettsége nagyot fog zuhanni. Akár meg is szüntethetnék, de úgy látszik, kifizetődik fenntartani ezt a temérdek dögunalmat. Semmivel se vagyunk előbbre, mint amikor csak a  közmédia létezett, nem is érti az ember, mi lehet a kifizetődő üzletileg ezeknek a sajtótermékeknek a fenntartásában. Az információ mindegyikben ugyanaz, ha a rádiókat nézzük, ott is a hírszerkesztők még azt a fáradságot se veszik maguknak, hogy saját megfogalmazásban tálalják a híreket, egyszerűen felolvassák az Origo vagy a Pesti Srácok valamelyik írását. Még a filmcsatornák se törekszenek a változatosságra, ugyanazt a készletet adják le újra meg újra, hogy ez hol fizetődik ki, el nem tudom képzelni. Újabb és újabb csatornák indulnak, de a kínálat nem bővül, ha valóban tévét akar nézni az ember, alig talál nézhető tartalmat. 

Bayer Zsolt is megfújta a trombitáját, egészen világosan közölte, hogy ez most már az ő országuk. És még nincs szeptember. Bele se merek gondolni,mi áll előttünk. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csakmondom123.blog.hu/api/trackback/id/tr4714156665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZorróAszter 2018.08.02. 08:46:25

Kedves Pettra!

Amit mondani tetszik, az a "hivatalos olvasata" a dolognak. Dolgoknak.

De mi van akkor, ha vitéz obángeci Simicska Lajos és nemes beverneki Kemény Orbán harca előre megbeszélt színjáték volt a teljes médiapiac bekebelezésére. A német gyarmattartóink szája íze szerinti politikai (és média) paletta kialakítására.

A baloldal teljes kiirtására.

Mint ahogyan az is előre kiszámított volt, hogy a Népszabadság kinyírásának az lesz az eredménye, hogy a liberális újságírók szétrajzanak az összes maradék baloldali sajtóba, médiába és jól elliberalizálják a maradékot is.

Mi van, ha ez az EGÉSZ előre ki volt tervelve? Parancsba volt adva?

Edit exnolbloggerina 2018.08.02. 09:33:58

Ha az EU-ban nem történnek pozitív változások, akkor egy sivár, letérkövezett fasiszta úton megy tovább az ország.
Nem is tudom már, mit mondjak, talán, hogy nem a szavak, hanem a cselekvés ideje jött el.
Az ifjúság még nem adta fel, az iskolakezdést nem fogják megkönnyíteni a kormányzat számára. Az a legkevesebb, hogy támogatjuk őket a törekvéseikben .

A Hír tv teljesítette a küldetését, néhány évig azok is többoldalúan tájékozódhattak, akik addig csakafidesz-propagandát hallottak. Hogy volt-e társadalmi haszna, még nem lehet tudni.

A fidesz minden megszólalására és megmozdulására egyetlen jelzőm van: primitív.
Tegnap Kósa olyan paraszt módon viselkedett az Egyenesben, hogy Emília helyében rendre utasítottam volna. Hogy megtette-e, nem tudom, mert nálam betelt a pohár, és elkapcsoltam.

pettra01 2018.08.02. 09:57:40

@ZorróAszter: Tényleg már csodálom a mérhetetlen hitét, hogy bármi történik is, minden mögött a német gyarmattartókat sejti. Tartok tőle, hogy nem vagyunk mi ennyire fontosak, a legádázabb gyarmattartónak is a legkisebb gondja is nagyobb annál, mint hogy mindenféle praktikákkal azon munkálkodjon, hogy az írmagját is kipusztítsa a magyar baloldalnak. Szerintem a mi baloldalunk már a nyolcvanas évek végén is álbaloldal volt, igazából már a rendszerváltáskor teljes pompájában megmutatkozott, mire számíthatunk tőlük, és jó nagy marhák vagyunk, amióta még mindig nézegetjük őket, hogy mégiscsak hinnünk kellene bennük. Nem kellett itt parancsba adni semmit, Simicska eljátszott kicsit a milliárdjaival és kész. Most már tényleg csak blogokat érdemes olvasni, amíg még az internetre is ki nem találnak valamit ezek a bájos fideszesek.

pettra01 2018.08.02. 10:03:23

@Edit exnolbloggerina: Az ATV is most már olyan lett, hogy már tényleg nem érdemes nézni, már annak kellene bekövetkeznie, amit Pokorni csinált egykor, hogy a műsor közben feláll és otthagyja az egészet, csak most nem a vendég tenné, hanem a műsorvezető. Behívni fideszes okostojásokat és eltűrni a pofátlanságukat, hát ehhez már olyan gyomor kell, ami csak keveseknek van. Rónai Egonon már éreztem egyszer-kétszer, hogy legszívesebben ráborítaná az asztalt a kedves vendégére, róla el tudom képzelni, hogy előbb-utóbb meg is teszi.

ZorróAszter 2018.08.02. 10:45:35

Kedves Pettra!

Inkább az a furcsa, hogy az embereket mennyire kézben tudja tartani a sajtó, média. Legfőként a reflexé degradált tudatukat. Hogy önmaguktól már kérdezni is csak az tudnak, amit a kedvenc sajtójuk kérődzik ki nekik előre.

Mi? Hogy Magyarország német gyarmat? Hát hogy lenne már német gyarmat, mikor egy újság se írja hogy német gyarmat lenne?!?!?! És egy politikus se mondja

Ja? Hogy az összes újság német tulajdonban van? Az összes polikus meg kollaboráns hazaáruló? Az meg miért fontos?

--------------------------
Pénzcsorgatás:

Magyarország a németeknek csak az egyik gyarmata. Az innen kiszipkázott évi pár tízmilliárd euró csak a töredéke a gyarmatokról befolyó pénzeknek. De a sok kicsi megy sokra.

Semmiképpen nem hagynának elveszni egy ilyen príma gyarmatot.

Edit exnolbloggerina 2018.08.02. 13:17:39

@pettra01:

A Nap hírét mindig nézem, amikor Simon András vezeti, Emíliával különösebben nem rokonszenvezem. Az Egyenest is inkább követem figyelemmel, ha Egon kerül képernyőre.
Arra azért befizetnék, hogy egyszer besokallva azt mondja valamelyik suttyó fideszesnek, hogy lassan ismétlem a kérdést, hátha megérti....vagy: Ön sosem szégyelli el magát ennyi hazugságtól?
De hát, ilyet nem fog tenni, négy gyermeke van, és még nincs szabad média, ahová mehetne.

Most jut eszembe, mi lenne, ha mi, állampolgárok összedobnánk egy csatornára valót?
Mennyiből lehetne kiállítani és fenntartani egy közösségi tévét? Persze, a kormány biztosan megpróbálná megakadályozni a létrejöttét, de érdemes átgondolni.

Tom66 2018.08.02. 13:24:05

„…sokan pedig maradni kényszerülnek…”
Igen, a gerincesek felálltak már a G napon, a többiek pedig nyilván tisztában voltak a pünkösdi királyság rövidségével.

luis5 2018.08.02. 13:41:22

Na ne vicceljünk. A G napon nem volt se tüntetés, se szolidaritás a kirúgott elüldözött lemondatott újságírók miatt és Simicskát ünnepelték mint a sajtószabadság bajnokát.
Pedig csak egy piti bosszúálló projekt volt, amit vastagon elbukott...

pettra01 2018.08.02. 13:48:18

@Tom66: Hát azért ahhoz, hogy valaki a G-napon felálljon, nem kellett különösebb bátorság, bőven volt hova menniük, és akinek nincsenek fenntartásai, semmiféle problémát nem okoz neki, ha tisztességtelen célokat kell kiszolgálnia, annak meg is feleltek ezek a lehetőségek.

andrásúr 2018.08.02. 13:50:22

Az újságíróknak javasolom: " Ne az igazat írd, hanem a valót " !

valaki nagyon más 2018.08.02. 14:10:42

Egy oligarchia megválik a tulajdonától és ettől már a demokráciát siratod? Vicc.....

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2018.08.02. 14:12:51

@ZorróAszter: a baloldalt ki kell írtani, már amit itthon annak hívnak. Tönkretették az országot.

Edit exnolbloggerina 2018.08.02. 14:26:15

@valaki nagyon más:

Hogy hány és hány okunk van a demokrácia siratására, annak egyik ékes bizonyítéka , hogy egy kormány uralta tv-ből csak a személyes motiváció hatására vált oknyomozó, a fidesz felé is kritikus média.

Jakab.gipsz 2018.08.02. 14:27:14

T. Pettra + ZorróAszter !

"Bayer Zsolt is megfújta a trombitáját, egészen világosan közölte, hogy ez most már az ő országuk".
És ez miért problémás a számotokra ?

Senkit sem hoztunk rabszolga szállító hajón Magyarországba, akinek nem tetszik, menjen el békességgel egy jobb élet reményével.

Voltunk már internacionalisták, ugyan a komcsi lánctalpakkal érkeztek, kéjjel gyilkoltak, majd hirtelen eltűntek, helyükre pedig a politikailag korrekt globalisták érkeztek élükön a sátánfajzat Sorossal..Ennyi itt tartunk most.

Szép új világot akartatok, ám legyen megkapjátok.

Edit exnolbloggerina 2018.08.02. 14:28:13

@enpera:

Az ostoba ballibázás nélkül is el tudod mondani, amit akarsz?

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2018.08.02. 14:31:27

@enpera: a magadfajta söpredéket meg ki kéne baszni a Holdra, szkafander nélkül, többet nem érdemeltek. Még a saját, állítólagos anyanyelveteket sem vagytok képesek elsajátítani, te kis tetű...

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2018.08.02. 14:32:54

Úgy őszintén: nézte értelmes ember a simlicska tévét? Egy gerinctelen banda volt mindig, attól, hogy a tulaj kiesett az Új Nyilas Párt kegyeiből, még nem lettek rendesebbek, korrektebbek, csak más lett a célpontjuk.

ZX 2018.08.02. 14:33:33

@Jakab.gipsz: Szerintem meg az ilyen magadfajta kreténeknek kellene már elmenniük. Nem volt még elég a komcsi ámokfutásból?

rovid 2018.08.02. 14:34:03

zsóti! nyúlj magadhoz! máshoz úgysem értesz!

YINYANG 2018.08.02. 14:37:18

@ZorróAszter: A németeket nem érdekli, hogy jobb vagy baloldali kormány által vezetett országban szerelik-e össze a gépeiket. Ahogyan egy baloldali magyar kormánynak sem lenne érdeke kiutasítani a német befektetőket az országból. A német befektetők adót, járulékot fizetnek, az meg, hogy az osztalékát a tulajdonos hova viszi, csak az ő dolga. Maradjon is így.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.08.02. 14:39:16

Szokásos ballin picsogás, s mint olyan, magasról leszarható.

Kedves Petra. Elhiszem hogy nagyon fáj, hogy 2010 elött csak a ballib véleménydiktatúra, és a cenzúrázott ballib hírek kerülhettek, a kézivezérelt Index, Hvg, Rtl féle szarokba, és nagyon nagyon boldogtalan vagy, hogy az általatok cenzúrázott, és titkolt hírek nyílvánosságot kapnak, de szerintem szokj hozzá.

A liberálfasizmus végnapjait éli az országban.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.08.02. 14:41:27

@luis5:

Pontosan így van. Kilóg a lóláb.

Tök röhejes, hogy azok akik a G-napon örömködtem újságírók kirúgásán, önként távozásán, azok most harakiriznek a beültetett kegyeltjeik és talpnyalóik egzisztenciája miatt.

Edit exnolbloggerina 2018.08.02. 14:41:56

@enpera:

Hogyan is kéne kiirtani az itthoni baloldalt, már amit annak nevezünk?

Rettegek mert ballib vagyok 2018.08.02. 14:43:37

@Edit exnolbloggerina:

Én pl kitalálnám a Gyurcsányt, ha nem lenne. Ő elintézi a baloldal felszalámizását, hiteltelenítését, és amortizálását egyszuszra, rekord idő alatt.

ZX 2018.08.02. 14:47:25

@Rettegek mert ballib vagyok: Hiába hazudozol itt, az Indexet történetesen elég régóta olvasom, 2010 előtt is kormánykritikus volt. De más médiumok is következetesek. Nem úgy mint pl. a Zorigó vagy a többi propaganda sajtótermék. Nem volt itt semmilyen ballib véleménydiktatúra, ellenben ami most van az hányinger.

Edit exnolbloggerina 2018.08.02. 14:48:20

@Rettegek mert ballib vagyok:

Gyurcsány modern szociáldemokráciát épített volna, ha a szocik hagyják. Nem rajta múlt., hogy a reformok félre mentek.

Fülig José 2018.08.02. 14:49:35

@Jakab.gipsz: kopipészt, baromarc? csop.vez eftárs szólni fog ha kiszúrja, oszt nem lesz heti gázsi... mocsok fidelitaSS..

n3spr3ss0 2018.08.02. 14:50:42

@valaki nagyon más: Neked fogalmad sincs semmiről.

n3spr3ss0 2018.08.02. 14:51:59

@Rettegek mert ballib vagyok: Neked az egyetlen európai gondolkodású politikussal van bajod? Tudod azzal, aki felmosta a padlót Orbánnal.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.08.02. 14:52:08

@ZX:

Ne szórakoztass már. Tövig nyaltak a ballibeknek az Indexnél minden esetben. Azt teszik ma is. 2006-os tömeg mészárlásnál is a ballib elkúrókat védték.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.08.02. 14:53:10

@n3spr3ss0:

Ezen sokat röhögtem.. :DDD

Gyurcsány mint egyetlen Európai.. :DDDDDD

Szegény Európa... :DDDD

Rettegek mert ballib vagyok 2018.08.02. 14:55:40

@ZX:

Egyébként mesélj hányszor írt az Indedx a No-Go-Zone-ákról ?

Migránsok által elkövetett nemi erőszakról, terrorról, alvilágról, rendőrök elzavarásáról, sáriáról ?

Mindketten tudjuk hogy szar cenzúrázott Soros féle ballib propagandát löket az Index. Az csak a te bajod, hogy neked ez a függetlenség mementója, hogy letagadnak, cenzúráznak valódi híreket.

Fülig José 2018.08.02. 15:01:35

@Rettegek mert ballib vagyok: rémes egy életed lehet, rettegéssel tele...te ostoba fasz.

pettra01 2018.08.02. 15:06:47

@Rettegek mert ballib vagyok: Látom a te igényedet maradéktalanul kiszolgálja a fideszmédia, szerinted csak az a hír, ha kellő mennyiségű migránssal meg nemi erőszakkal látnak el naponta, erre vagy kihegyezve, szomjazod a borzalmakat, az viszont szerinted nem hír, hogy szétlopják az országot, ilyesmi szóra se érdemes, nem kell beszélni róla.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2018.08.02. 15:07:53

Ez van,lvége a 90-es éveknek, amikor a médiák 95 %-a ballib volt.

Jakab.gipsz 2018.08.02. 15:11:47

@ZX:

El vagy tévedve, nem én akartam "nyitott társadalmat" kreálni és emberekkel kísérletezni, hanem a sátánfajzat Soros.

Nem értem mi bajod.

ZX 2018.08.02. 15:12:22

@Rettegek mert ballib vagyok: "Egyébként mesélj hányszor írt az Indedx a No-Go-Zone-ákról ? " Pont an amennyiszer kellett. Megsúgom neked, hogy nem egy fidesz által No go zónának beállított városrészben jártam személyesen Európában. Mindannyiszor kiderült, hogy a kormány szócsöve hazudik.

Ez meg a te hazugságaidnak cáfolata.
https://index.hu/24ora/?s=zavargások+Budapest&tol=2006-01-01&ig=2006-12-31&profil=&rovat=&cimke=&word=1&pepe=1

ZX 2018.08.02. 15:13:06

@maxval balcán bircaman: Ne hazudj! Legalább a 280%-a ballib volt.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.08.02. 15:13:44

@pettra01:

Nagyon tévedsz. Éppen te vagy az aki kategorizálsz, és a másik oldal híreit nemes egyszerűséggel letagadod, és úgy teszel mintha nem létezne.

A valóság az, hogy a migráció kurva nagy gond, nem tudnak beilleszkedni, párhuzamos társadalmat alakítanak ki, nem találnak munkát, és ahol elég sokan vannak ott terrorizálják az őslakosokat, sáriát vezetnek be, nőket erőszakolnak, lopnak, késelnek, robbantanak.
Ezekről kussol a ballib média, és ezeket cenzúrázza.

Az is valóság hogy a Fidesz a saját klientúráját zabáltatja.
Ezt senki nem tagadja, senki nem mondja hogy álhír, mint ti a migrációs gondokra. Cenzúrázva sincs.
Csakhogy ebben semmi újdonság nincs az égegyadta világon. Az MSZP-SZDSZ-PM-Együtt-Gyurcsány pont ugyanezt tette.
Csak még el is kúrták közbe.

Ezért nyert a Fidesz. Mert ma is egy cenzúrázott, liberálfasiszta álomvilágban éltek.

Jakab.gipsz 2018.08.02. 15:13:51

@pettra01: Ha lusta vagy gondolkodni, legalább ne verd nagy dobra.

ZX 2018.08.02. 15:15:20

@Jakab.gipsz: Jaja, az emberség meg a rasszizmus elleni küzdelem és a mindenkire érvényes szabadságjogok mind az ördögtől valóak. Én is ezt mondom. :P

Kivlov 2018.08.02. 15:16:08

Én meg abba nem merek belegondolni, hol tartana az ország ha elmúlt 8 évben is a ballibbantak lettek volna a górék...

Rettegek mert ballib vagyok 2018.08.02. 15:17:44

@ZX:

Baromság.. Még Merkel is megmondta, hogy léteznek, amit az Index és a magadfajta ballib agymosottak máig tagadnak:

www.express.co.uk/news/world/925727/Angela-Merkel-Germany-latest-news-no-go-zone-reality-refugee-crisis
Angela Merkel admits German NO-GO zones are 'a REALITY'

Tom66 2018.08.02. 15:18:21

@pettra01: Mint ismeretes nincs független újságíró és újságírás sem, ebből fakadóan a médiamunkások is a saját ideológiai nézetüknek megfelelő intézménynél horgonyoznak le. Érdekes vizuális élmény lenne Kálmán Olgát vagy akár Rónai Egont a jelenlegi Echo TV-ben látni. Egyáltalán nem tudom sajnálni a pórul járt műsorvezetőket, főleg nem a régi, ottmaradt Hír TV-seket, akik anno 24 óra alatt köpönyeget váltottak.

ZX 2018.08.02. 15:18:49

@Rettegek mert ballib vagyok: Te bérettegő fidelitasos hülyegyerek. Ezt csak azza l etetheted meg aki ki sem mozdul a falujából.

morph on deer 2018.08.02. 15:19:29

@Rettegek mert ballib vagyok:
“2006-os tömeg mészárlásnál is a ballib elkúrókat védték.”

Hogy a francba’ maradhattál ki?
Megbocsáthatatlan felületesség...

Szoktál legalább koszorúzni a tömegmészárlás (igen, ez magyarul egybeírandó) áldozatainak emlékművénél, ha már pechünkre kimaradtál?

Rettegek mert ballib vagyok 2018.08.02. 15:20:01

@ZX:

Te kevered a fogalmakat. Nem az a anti-rasszizmus, ha idebaszol az országba tömegével muszlimokat.
És nem az a rasszizmus, ha ezt ellenzed.

Az országba a rasszizmus elhanyagolható, szinte nincs.
Önvédelmi reflex viszont működik, és ez a te nagy problémád.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.08.02. 15:22:43

@ZX:

Én éppen azt látom az összes választáson, hogy a ti hazugságaitok és uszításaitok hullanak le a választókról érdektelen foskupacként.
A cenzúrázott és Index, HVG, RTL féle szarokban ezerrel tagadott migrációs hírek, meg mindenki számára hitelesek, azon egyszerű oknál fogva, hogy ez a valóság.
:DDD

ZX 2018.08.02. 15:23:15

@Rettegek mert ballib vagyok: Létezik, csak nem ott és nem annyi és nem úgy. Egyébként minden más igaz.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.08.02. 15:25:31

@Edit exnolbloggerina: Nem kötelező TV-t nézni, nekem pl nincs a lakásomban TV készülék nevű szemét, így a kormány pincsijei nem tudnak az asztalomra sz@rni.

Csak szánni tudom azokat, akik még fizetnek is, hogy nézhessék a TV-t.....

Kivlov 2018.08.02. 15:26:45

"Mostantól tehát egy csatornával több lesz, amelyik ugyanazt az emészthetetlen szemetet adja"
Szerinted. Szerintem meg egy csatornával kevesebb, aki károgna, migráncs segget nyalna meg antimagyarkodna. :D

morph on deer 2018.08.02. 15:28:38

@ZX:
“Pont an amennyiszer kellett. Megsúgom neked, hogy nem egy fidesz által No go zónának beállított városrészben jártam személyesen Európában.”

De Felcsúton még nem jártál, mondjuk egy kamerával a kezedben, fogadjunk?!
Na akkor próbáld meg, és percek alatt megtudod, milyen is egy no go zona!

Vagy Cinege utca, mondjuk 2-3 fő, csendesen ballagnak. - még egyszerre sem kell lépniük, - csak mondjuk “O1G” feliratos pólójuk van.
Szerinted meddig jutnának majd anélkül, hogy valaki(k) megállítaná(k) őket?

Edit exnolbloggerina 2018.08.02. 15:29:09

Tömegmészárlás 2006-ban..... azt megértem, hogy a kisgyerekek az anyu szoknyájába dugják a fejüket, de hogy felnőtt emberek ne lépjenek túl a kisded-korszakukon! : ))

Ez a tipikusan a " bagoly mondja a verébnek, hogy nagyfejű " - attitűd. Amúgy hogy ízlett a gyújtogatások után megéhezett "szabadságharcosoknak" a Túró Rudi? :))

ZX 2018.08.02. 15:29:25

@Rettegek mert ballib vagyok: Senki nem akar tömegével idehozni muszlimokat. Nem, még Soros sem. Ide egyedül a geci engedett be huszonegynéhány ezret, meg nyilatkozta, hogy milliónyi vendégmunkás jöhet.

"A cenzúrázott és Index, HVG, RTL féle szarokban ezerrel tagadott migrációs hírek, meg mindenki számára hitelesek, azon egyszerű oknál fogva, hogy ez a valóság."

Teljesen lényegtelen mit hazudsz. Aki elhagyja az országhatárt, láthatja, hogy a geci összevissza hazudozik és az armageddon elmarad.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.08.02. 15:29:36

@n3spr3ss0: Kurcsány elvtársra gondoltál? Ha igen, nyugodtan írd le az el-Quro nevét, nem szitokszó az :-)

Rettegek mert ballib vagyok 2018.08.02. 15:37:47

@ZX:
Senki csak a Spanyolok, és Brüsszel:
www.origo.hu/nagyvilag/20180801-migracios-invazo-spanyolorszag.html
Több mint 50 ezer illegális bevándorló készül arra, hogy Spanyolország, így pedig az Európai Unió területére lépjen a következő időszakban – írta az El Mundo. A spanyol lap szerint a Gibraltári-szoroson keresztül próbálkoznának az átkeléssel a migránsok. Az elmúlt hetekben több ezer illegális migráns érkezett Spanyolországba, köszönhetően a kisebbségi baloldali kormány engedékeny politikájának. Az ország déli részén a migránsok a rendőrökkel is összecsaptak.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.08.02. 15:39:32

Jut eszembe, erről írt a hírhamisító, cenzúrázott ballib média ?
www.origo.hu/nagyvilag/20180801-fogyatekos-lanyt-eroszakoltak-a-migransok-svedorszagban.html
Négy afrikai migráns megerőszakolt egy fogyatékos svéd lányt

Az Eritreából származó migránsok minden létező módon megerőszakolták áldozatukat. A lányt a szörnyű események után kórházba kellett szállítani.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.08.02. 15:39:40

@ZX: " ... Teljesen lényegtelen mit hazudsz. Aki elhagyja az országhatárt, láthatja, hogy a geci összevissza hazudozik és az armageddon elmarad. ...."

Ez tény, nem lesz armageddon, mert ahol besokall a lakosság a migráncsoktól, ott a következő választást a populisták nyerik, és mennek a libsik a szopóágra, mint pl az olaszoknál.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.08.02. 15:42:11

@Rettegek mert ballib vagyok: " ... miután elítélik őket, ki lesznek utasítva Svédországból ...."
Inkább a dákójukat kellene leműteni, csak hogy érezzék a törődést a rohadékok, és utána kiutasítani...

Edit exnolbloggerina 2018.08.02. 15:42:49

@Magánvéleményem:

A tévézést ugyanúgy én irányítom, mint a netezést. A 67 csatornából 25 van beprogramozva, de ez is bőven túllicitált, csupán a lehetőség kedvéért állítottam be őket. Olga miatt behoztam a Hír tévét is, de az az igazság, hogy nem vitt rá a lélek, hogy nézzem is.
Az ellenfél portálja is lehet érdekes, ha tisztességes eszközökkel játszik, a rosszakarónkról pedig nem árt tudni,m éppen milyen aljasságra készül. Tehát, tájékozódni hasznos, de nem mindenáron.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.08.02. 15:48:26

@Edit exnolbloggerina: A hírek elérhető az interneten is, ott is lehet mindkét oldalról olvasni, csak nincs kormánypropaganda túltengés a dologban. A TV mint médiaeszköz pedig a legveszélyesebb, mert képes függőséget kialakítani, főleg a TV sorozatok hatására....

Rettegek mert ballib vagyok 2018.08.02. 15:50:48

@Edit exnolbloggerina:

Nagyon igaz.
Ezért olvasom a hírhamisító és cenzúrázó Index, HVG, féle szarokat is. Hogy lássam a Soros féle csürhe mit tervez, kiket támad, mi az új cél.
Az RTL nézésére viszont nem visz rá a lélek. Időpazarlás.

ZX 2018.08.02. 15:52:18

@Rettegek mert ballib vagyok: Vicces dolog, hogy másokra írod, hogy hírhamisító, miközben az origo bizonyítottan mindennap hírt hamisít vagy kreál.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.08.02. 15:59:02

@ZX:
Már boccs de ez baromság.
A hírek között vannak ellenőrzött és ellenőrizetlen hírek. Az Indexnél is.

Az Index kiszúrt kb 3 hamisnak bizonyuló ellenőrizetlen hírt, fél év alatt az Origón, és ezeket hordozta mint véres rongyot. Ettől még az ellenőrzött hírek mindegyike igaz, és az ellenőrizetlenek nagyrésze is. Az más kérdés, hogy te a 3 hamis hír kapcsán a teljes valóságot meghamisítod, ahogy az Index, és a többi Soros bérenc parancsolja, cenzúrázza, hamisítja.

has 2018.08.02. 16:00:24

@enpera: Hát akkor ezt a rendszert várd ki!

Ballib vagyok mert rettegek 2018.08.02. 16:01:36

Mégis mit gondoltatok ti Soros bérenc csicskák, hogy Magyarország kié? Sorosé meg a nemzetközi láthatatlan háttérhatalmáé? Vagy az álcivilekkel Magyarországot gyarmatosítani akaró norvégoké? Vagy az EU által ránk kényszerbetelepíteni akart 1300 migránsé, amit nagy szerencsénkre Orbán Viktor megakadályozott különben már nem is lenne magyar gén a Kárpát medencében?

Hát lószart nektek ti Gyurcsány csicskák! Magyarország Orbán Viktoré! Általa pedig miénk, valódi magyaroké az ország. Egyszerüen kimondhatatlanul boldog vagyok amikor azt olvasom hogy Mészáros Lölő ma megvette a fél Balatont. Vagy fél Budapestet. Vagy a fél magyar focit. Vagy a fél magyar GDP-t. Mert ekkor legalább tudom, hogy a magyar kincsek magyar kézbe kerültek és nem a külföldi multikéba akik kiviszik a profitot az országból.

Remélem Orbán Viktor ebben a ciklusban megszerzi magának és az ő által kiválaszott nemzeti magyar nagytőkes osztálynak az ország maradék részét is és akkor a lippsikk visíthatnak majd hogy ha majd 100 év múlva esetleg hatalomra jutnak, hogy akkor nem maradt semmi amit el lehetne lopni. Az én életem meg attól boldog, ahogy látom hogy a lippsikk egyre jobban visítanak.

has 2018.08.02. 16:02:50

@maxval balcán bircaman: akkor még orbán is libsi volt. Ne feledd gumigerincű!

ZX 2018.08.02. 16:03:17

@Rettegek mert ballib vagyok: Hármat...3-at. Most komolyan engem akarsz meggyőzni vagy magadat?

ZX 2018.08.02. 16:04:53

@Ballib vagyok mert rettegek: Mi van elgurult a gyógyszered gecicsicSka?

has 2018.08.02. 16:06:05

@Ballib vagyok mert rettegek: Utolsó előtti mondatod mindent elárul. Nekik más nem lesz mit ellopni, mer ezek az egész országot magánosítják veled együtt. De azért légy boldog, mert a magyar lop meg nem a külföldi.

Ballib vagyok mert rettegek 2018.08.02. 16:06:54

Jut eszembe, erről írt a hírhamisító, cenzúrázott ballib média ?
Az Eritreából származó migránsok minden létező módon megerőszakolták áldozatukat. A lányt a szörnyű események után kórházba kellett szállítani.

hvg.hu/itthon/20131120_25_oras_kimenoje_alatt_ketten_eroszakolta

2,5 órás kimenője alatt ketten erőszakolták meg a fogyatékos lányt

A Pécsi Törvényszék jogerősen 5 és 6 év börtönbüntetésre ítélte a két erőszaktevőt.

Két férfit ítélt el jogerősen a Pécsi Törvényszék egy 17 éves, szellemileg visszamaradtott lány megerőszakolása miatt – adta hírül a Bors Online.

A 41 éves Bazika István 5, a 24 éves Csonka Attila pedig 6 évet kapott tettéért. Az eset még 2010 augusztusában történt.

A lány a Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ Pécsváradi Különleges Lakóotthonának lakója, szellemi képességei egy 9-10 éves gyerekének felelnek meg. Ezért történhetett, hogy kihívóan viselkedett, amikor egy pécsváradi kocsmában szórakozott. Végül a 2,5 órás kimenő alatt kétszer is megerőszakolták.

A kocsmában még a lány egyetértésével évődtek, de az idősebbik férfi már erőszakkal cipelte be a lakásába és közösült vele. A lány ezután elindul vissza az intézetbe, ám ekkor a fiatalabbik férfi rángatta ki a helyi focipályára, és egy focikapuban megerőszakolta.

ZorróAszter 2018.08.02. 16:09:00

@enpera:

"@ZorróAszter: a baloldalt ki kell írtani, már amit itthon annak hívnak. Tönkretették az országot. "

A jobboldal két világháborúba vezette az országot. És hullahegyeket és romhalmazt hagyott maga után.

Ha például Hitler Horthyék segedelmével győz, akkor itt ma Nagy-Magyarország helyett Gross-Ungarn van magyarok nélkül.

A magyarok meg mentek volna a zsidók után az auschwitzi gázba.

Hogy egyebekről ne is beszéljünk.

A liberálisok amúgy meg nem baloldal.

Az immár tiszta liberális MSZP se.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2018.08.02. 16:11:43

@has:

Mondtam, hogy Orbán nem volt liberális? Nem mondtam.

ZorróAszter 2018.08.02. 16:12:04

@YINYANG:

"A németeket nem érdekli,"

Akkor nem avatkoznának bele mindenbe 30 év óta folyamatosan. Nem vásárolják fel a teljes sajtót és a teljes politikai palettát.

És nem ültették volna a nyakunkra ezt a kollaboráns bábkormányt ezzel a machiavellista pszichopatával az élen.

MACISAJT1 2018.08.02. 16:12:16

„2002 nyarán a D209 fedőnevű miniszterelnök kijelentette : “ha az ellenzéknek tévé kell hát vegyen magának”.
Csak megjegyzem. Az akkori ellenzék megfogadta a tanácsot és vett magának.
Ideje lenne a mostani (valamint jövőbeni) ellenzéknek is megfogadnia tehát a sajátját, a lopott pénz egy részét erre (is) fordítania, mert mégiscsak snassz egy vallási szektával társbérletben élni, egy Vidám vasárnap(“Feltámadott? Csacsacsa”), egy kálmán olga/krugemília/rónaiegon, egy lábápolási reklám, egy sasjózsi, egy …
olyan ez a csatorna mint egy Dohány utcai lakodalmas kutyahányás, ahol közvetlenül a prédikátor után már a böszmének kellett volna következnie...

És sivalkodjanak csak a ballibák. Bezzeg 2002-2010 egyetlen jobboldali műsor sem volt a "közszolgálati" televízióban, sőt, 2002 szeptember 13 a friderikusz-féle nyalás szabadságában az MTV székház előtti több tizezeres tömegtüntetésről aznap este egy kockát sem adtak le...
Hogy előtte mi volt, arról bezzeg hajlamosak megfeledkezni a most siránkozó ballibák.
Láttam pl. bizonyos rózsa pétert ajvékolni az atv.n.. Hogy aszondja 95%-os a jobboldali médiafölény, irgalom.
És nem volt vele szemben egy tiszteséges(ebb) kérdező, aki megkérdezte volna tőle hogy drága rózsa úr, abban a bizonyos 8 évben mikor az mszp-szdsz közszolgáltatott, ugyebár a királyi tévében magának volt műsora? Ugye, ugye, az bezzeg jó volt, ha egy véresszájú libsi ül ott.
Mondjon ez alatt a 8 évben valaki EGY DARAB un. jobboldali műsort a "közszolgálati" tévében. EGYET.Egy darab rózsapétert, jusztot,pártkeltét,selmeczit, friderikuszt, aczélt,bánómusztert, veiszeralindát etc.
Mégis, mire számítottak? Hogy örökre így marad?
Hogy a domina ül minden este, előtte pedig csintalan úr a húspultban? Hogy konok meg pörzse szájáról folyik a lé és az a "műsor"?

Na ne már.

Tom66 2018.08.02. 16:14:13

@ZorróAszter: Ennyi ostobaságot, célszerű lenne a történelmi ismereteidet frissíteni.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.08.02. 16:22:28

@has: @ZX:

Azt szeretem bennetek ballib agyhalottakban, hogy észre se veszitek, ha egy ballib nickhamisító szopat titeket rommá :DDDDD

Nézd már meg a 2 nicket !
Rettegek mert ballib vagyok: 0 bejegyzést írt és 1256
Ballib vagyok mert rettegek: 0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása

Ballib férgek már fel se vállalják a saját niccken a saját véleményük.. :DDD

ZorróAszter 2018.08.02. 16:22:29

@Jakab.gipsz:

""Bayer Zsolt is megfújta a trombitáját, egészen világosan közölte, hogy ez most már az ő országuk".
És ez miért problémás a számotokra ?"

Egyrészt Bajer minden volt már. Épp csak akasztott ember nem. Volt ugye például liberális, volt Népszabadságos újságíró. Nalta az amerikaiak és Soros seggét. Most Putyinét, stb. ... Volt minden. És mindennek az ellenkezője.

Miért én menjek el innen? Nekem ez a hazám.

Ellentétben ezzel a fideszes hazaáruló, tolvaj csőcselékkel.

"Szép új világot akartatok, ám legyen megkapjátok. "

Sem én, sem Edit exnolbloggerina.

Ezt például honnan vette?

ZorróAszter 2018.08.02. 16:24:38

@Tom66:

"@ZorróAszter: Ennyi ostobaságot, célszerű lenne a történelmi ismereteidet frissíteni. "

Mindig ezt írja copy/pasttal, ha fingja sincs, milyen érvet lehetne felhozni?

Rettegek mert ballib vagyok 2018.08.02. 16:24:54

@Ballib vagyok mert rettegek:

Tehát 2010-es etetet találták, a google-ben, hogy lejárasd a magyarokat.

Gratula. A migránsok által elkövetett erőszakokból meg minden napra jut 1.

Bár még mindig nem értem, hogy miért lenne érv a nőket erőszakoló muszlimok behozatalára az, hogy vannak magyar erőszak elkövetők is.

Megjegyzem Svédországban amíg mérték, kiderült hogy a nemi erőszakok 80%-át az 5%-nyi migráns hátterű geci követi el.
Aztán betiltották a mérést.

Androsz · http://migransozo.blog.hu 2018.08.02. 16:25:23

"Mostantól tehát egy csatornával több lesz, amelyik ugyanazt az emészthetetlen szemetet adja."

Mi? Még egy árnyékcsatornát indít az RTL Klub? Nincs még elég?

:-)

Rettegek mert ballib vagyok 2018.08.02. 16:27:39

@ZorróAszter:

Trianon jelenlegi formáját Károlyinak köszönhetjük, aki leszerelte a honvédséget, és hagyta hogy 10 fős román, szerb, horváth, szlovák csapatok bevonuljanak színtiszta magyar területekre, amiket errre hivatkozva csatoltak el tőlünk.
A ballib hazaéárulók voltak akik a kommunista diktatúrában uralkodtak rajtunk, és irtották a nemzeti öntudatot, minden eszközzel.

6.Lenin 2018.08.02. 16:28:04

Ma Mo-on működik a piacgazdaság.
Ami nem megy, azt el kell adni, annak, aki tud is vele valamit kezdeni.
Aki fantáziát lát benne, az megveszi.

ZX 2018.08.02. 16:31:31

@Rettegek mert ballib vagyok: Van jobb elfoglaltságom is, minthogy napi 24-ben azt nézzem melyik nick alatt írogat a fideszes agyhalott.

ZX 2018.08.02. 16:33:02

@6.Lenin: Én is látnék fantáziát abban, ha a kormány kitöm pénzzel és nem a piacról kell élnem.

ZorróAszter 2018.08.02. 16:35:19

@Rettegek mert ballib vagyok:

"Trianon jelenlegi formáját Károlyinak köszönhetjük, aki leszerelte a honvédséget, és hagyta hogy 10 fős román, szerb, horváth, szlovák csapatok bevonuljanak színtiszta magyar területekre, amiket errre hivatkozva csatoltak el tőlünk.
A ballib hazaéárulók voltak akik a kommunista diktatúrában uralkodtak rajtunk, és irtották a nemzeti öntudatot, minden eszközzel. "

Ha ez nem lenne ótvaros hazugság, akkor 1919 szeptemberétől minden lehetőség meg lett volna sorozásra, hadsereg felállításra és nekimenni újra az Antantnak.

Csakhogy ez hazugság. 1918 őszére a monarchia hadserege szétzüllött. A tisztek rettegtek a saját katonáiktól. Azok letépkedték a rangjelzéseiket. Aki meg beszólt, azt szó nélkül fejbe lőtték. Pedig hol volt akkor Károlyi pláne Kun Béla.

nyerafidesz 2018.08.02. 16:35:34

Hát igen. Kedves (egyes) ballib barátainknak a kultúra az RTL-nél kezdődik. Mire is véljem, hogy szerintük a kormánypárti média ontja a szemetet?!
Szóval et.-sak! Előre a Győzike sóért, a Maunikáért, és halleluja, jon a Való Világ!
Az pedig, hogy a kormánypárti média túlsúlyban van, egy baromság. Darabra igen. De pár barack sosem lesz olyan súlyos, mint egy görögdinnye. Hogy értsék is érintett et.-sak. A média közvélemény kutatói szerint a köztévé és a kormánypárti média nézettsége és olvasottsága alatta marad a többinek. Egyébként az Index is ezzel a dumával haknizott, mégpedig az állami pénzekkel kapcsolatban. Nincs itt semmi baj, eccerűen a jónép magasról szarik azokra az arcokra akik a mai napig osztják az észt a baloldalon. Hajrá Fidesz! Ez egy jó kis ország.

6.Lenin 2018.08.02. 16:37:55

@ZX:

Csak- neked- sajnos nem az a kormány van hatalmon, rájuk még nagyon sokáig kell várnod.
Meg addigra az néhány híved, akik eddig se nézték, olvasták a .........t, lassan eltűnnek a homályba.

Mellesleg, ha valamire ekkora igény lenne, miért nem lép valaki a ballib oldalon. Lóvé lenne. Nincs benne tényleg fantázia? Más is észrevette, hogy bukó a dolog?

ZX 2018.08.02. 16:40:15

@Rettegek mert ballib vagyok: Utálom ugyan a komcsikat, de pl. 1919-ben pont ők voltak akik fegyverrel védték az országot. A hír után már a történelmet is hamisítjátok?

ZX 2018.08.02. 16:48:41

@6.Lenin: Miért? Arra sok szarra van igény? 999, Prosti Srácok meg a többi szenny. A kutya se olvassa, csak arra kell, hogy azokon keresztül talicskázzák ki a pénzt.

Hatalmas pofátok volt, hogy kurcsányék mennyit loptak. Most hol van az a kibaszott hatalmas pofátok, gerinctelen férgek?

pettra01 2018.08.02. 16:53:35

Nem tudom, mit jöttök folyton az RTL-lel? És miből gondoljátok, hogy a Való világ hiányzik itt bárkinek? Illetve nyilván van, aki azt nézi, hát tőlem aztán nézze, de senki se mondta, hogy az RTL-en nincsen szemét, de ott legalább akadnak érdemi információk is a sok bulvár között. Ettől még nem ellenzéki, mert ellenzéki tévé már nincs. Az persze jó kérdés, hogy az ellenzék miért nem dob össze pénzt egy csatornára, annyira azért nem szegények, hogy erre ne futná. Tényleg röhej, hogy a Klubrádió időről időre kéregetni kénytelen.

Paracord 2018.08.02. 16:55:15

Nem lehet elegendő számú kormány-támogató, propagandafelület, újság, csatorna, rádióadó és honlap. Kell, hogy az emberek helyesen lássák a világot. Kell a szemlélet-korrekció. Különben még a végén tévesen látnák a dolgokat és ne adj isten gondolkodni kezdenének. Elképzelni is szörnyű. Egyébként is: a tisztes jómagyar embör utálj a nyugati szemetet és a demokráciát. Jó magyarnak erőskezű vezető (alias diktátor) köll. Ennyi!

Edit exnolbloggerina 2018.08.02. 16:56:31

@Magánvéleményem:

Attól függ, hol nézed azt a sorozatot. :) Az RTL-en valószínűleg nem futsz bele a kormánypropagandába.
A tévét is lehet éppolyan tudatosan kezelni, mint az internetet, és a net is létrehozhat nagyon kemény függőséget. Minden azon múlik, mit, mire, hogyan használsz. A lapok egymástól veszik át a híreket, nem egyszer olvasom az Indexen, hogy a Magyar Időkre hivatkozva közölnek információkat.

6.Lenin 2018.08.02. 17:05:37

@ZX:

Egy piacgazdaságban a keresletet kell kielégíteni.

Kálmán Olgákra, Csintalanokra, Karácsonyokra, Jobbikra már nincs. Leszerepeltették maguk. Álmodoztak, és megpróbálták átverni a választókat. Nem jött össze.
Ócska volt az árú.
Tessék máskor jobbat kínálni.
Mi ebben a baj?

Edit exnolbloggerina 2018.08.02. 17:05:50

@Androsz:

Vajna pumpálta fel közpénzen a TV2-t és indíttatta el a lassan számon sem tartható kábelcsatornák tömkelegét. Ismétlem: közpénzen. De ne zavarjon.

Toadwart66 2018.08.02. 17:09:51

Rendes fideszember most aztán szorgalmasan kapcsolgathatja a tévét. Szimultán nézheti a Gajdicsot, a Bayert, meg az Elveszve New Yorkbant, amibent a Trump is szerepelt . Következhet a könyvpiac letarolása. 4000 forintos sikerkönyvek versenyeznek majd az állami támogatásban részesülő népnemzeti zsenikkel. Most még nem nagyon találják őket, de majd a Kerényi kijelöli az illetékeseket. Egy életre betáraztam könyvekből. Az Európa Könykiadó honlapjáról kedvező áron lehet Borisz Akunyin könyveket rendelni, de a készlet már fogyóban van.

pettra01 2018.08.02. 17:16:15

@Toadwart66: Igazából én elégedett lehetnék a Vajna-féle csatornákkal, arra pont megfelelnek, amire én használom, hogy ne legyen csönd és ne keltse fel a figyelmemet, ezt a szerepet tökéletesen betölti, bár panaszom azért van, hogy éjjel a legtöbb a tv-shopot adja, arra nem igazán jó aludni, még a végén beszivárog valami a tudatomba és elkezdek rendelni tőlük mindenféle világmegváltó holmit.

willcox 2018.08.02. 17:19:46

Kedves fidesz droidok, igen eljött a Ti időtök, sajnos. Egy dolgot javasolnék, nézzetek utána, hogy M. Lőrincnek mi minden került a birtokába, még a feléhez sem értek és ha van egy kevéske realitás érzéketek, rájöttök, hogy szürreális ez az egész, elképzelhetetlen. De mellette sok-sok hirtelen gazdagodott oligarcha is rontja a levegőt és gyanítom miniszterelnökünk is kőgazdag lett közpénzből. Bármit megtehetnek, mert birka nép a magyar.

Edit exnolbloggerina 2018.08.02. 17:24:08

@enpera:

Elfeledkezel az Astoria felől a Deák tér felé indított fideszes ünneplőkről. Nem Gyurcsány irányította őket a baloldali ünneplők közé. És nem mi szedtük fel az utcaköveket, gyújtottuk fel az autókat, rohantuk le a tévészékház épületét, és nem mi szartuk össze a Kossuth teret, hanem az az igaz magyarként melldöngető, Orbán által feltüzelt és fizetett , magával mit kezdeni nem tudó, alulszocializált csürhe, amely még a budinál tart, lábmosás nélkül dől az ágyba, és fogalma sincs a szabadságról, mert csak a gátlástalanságot ismeri, a durvaságot nevezi fegyelemnek, és az erőszak az egyetlen megoldó eszköze.
Ha közéjük tartozol, nyugodtan vedd magadra.

Toadwart66 2018.08.02. 17:24:16

@pettra01: Ezek rám is hatással vannak. A mindentszeletelő, mágikus hódarálóból egy áráért kettőt is kapok + adnak hozzá egy hőálló konzervnyitót, ami sötétben vinnyogni kezd.

6.Lenin 2018.08.02. 17:26:04

@willcox:

Mit számít, ha közben az ország fejlődik.

Talán hiányzik a Füttyös Peti, vagy Bajnai csődbe vitt cégei? Másoknak nem biztos.
Ja, és mindig igyekezz a saját nevedben véleményt nyilvánítani.
Hasznos, ha saját fejeddel is tudsz talán gondolkodni, másokéval ne nagyon kísérletezz. Nagyon nem biztos, hogy menni fog, legalább a látszat is ezt igazolja.

pettra01 2018.08.02. 17:27:58

@Edit exnolbloggerina: Azt azóta is sajnálom, hogy 2006-ban, amikor ott tomboltak a tv-székház előtt, nem csináltak műsort velük. Be kellett volna engedni a szószólójukat, éppen Baló műsora ment, hát szerintem tudott volna kezdeni velük valamit, hogy még inkább megdicsőüljenek.

Edit exnolbloggerina 2018.08.02. 17:37:34

@Ballib vagyok mert rettegek:

Mióta tulajdon egy ország? :)
Te soha, semmit sem gondolsz át? Miért jó az neked, ha betegnek, hülyének láttatod magad?

Habony Árpád. 2018.08.02. 17:39:21

"Bayer Zsolt is megfújta a trombitáját, egészen világosan közölte, hogy ez most már az ő országuk. És még nincs szeptember. Bele se merek gondolni,mi áll előttünk. "

A lipsik helyeben en vegeznek magammal. Mert nincs remeny a valtozasra, ez nem 4 meg 8 evig fog tartani, hanem mostmar biztos, hogy a kovetkezo 40-50 evet Orban Viktor politikaja fogja meghatarozni. Es nem csak magyarorszagon, hanem egesz Europaban. Orban minden valasztast, megnyer, uralja a mediat, es mostmar az unioban is meghatarozo politikus. Ezert nem latok mas kiutat, a legjobb szandekkal azt tanacsolom a lipsiknek, hogy legyenek ongyilkosok, mert ennyit nem lehet kibirni. Az ongyilkosagukkal raadasul latvanyosan tiltakozhatnak, a rezsim ellen, ami hatasara biztos szuletik par elitelo cikk a kulfodi ujsagokban.

Edit exnolbloggerina 2018.08.02. 17:45:40

@pettra01:

Gondolod, hogy a túrórudizás és a berendezés-összetörés közben/után eljutottak volna Balóig? :)
Az viszont biztos, hogy Baló György nem ijedt volna meg tőlük. Örök emlék lenne, letagadhatatlan bizonyítéka a fidesz puccstervének. Tulajdonképpen sajnálom, hogy nem került erre sor.

willcox 2018.08.02. 17:58:19

@6.Lenin: "Mit számít, ha közben az ország fejlődik."
Én saját fejjel gondolkodok, de Nektek nem kell, mert a Ner irányt mutat mindenben.
És, hogy mit számit? Szinte mindent. A legsikeresebb országokban fényévekkel kisebb a korrupció, nem baráti kapitalizmus van, ahol csak az érvényesül igazán, aki a mi kutyánk kölyke, ill. azok az iparágak fejlődnek, ahonnan könnyen kiszedhető a pénz.. Korrupció nélkül sokkal előbbre tartanánk, ezt kellene mindenkinek felismerni, nem szabadna elfogadni senkitől.

willcox 2018.08.02. 18:00:34

@Habony Árpád.: Ha Orbán seggéből nézed a világot torzul ám a kép.

6.Lenin 2018.08.02. 18:12:43

@willcox:

Túl nagy a maszlag, amit löx. Mondtam , hogy először a saját nevedben nyilváníts véleményt. A hülyeség alól nem mentesít, ha másokat is belekeversz.

Mindenhol azok a nyerők, ahol a kormányon lévőket támogatja valaki, aztán ezt fizetik nekik vissza állami beruházásokkal. Csak van, ahol ezt finomabban teszik, vagy tulajdonképpen mindegy ki van hatalmon, ez csak a polgároknak szól, hogy azt gondolják,ők választanak, szabadon , közben a háttér ugyanaz.

pettra01 2018.08.02. 18:22:34

@Habony Árpád.: Inkább maradjunk annyiban, hogy Orbán meghatározó európai politikusnak képzeli magát, valójában ha megnézed európai politikusok között, a közelébe se nagyon akarnak menni. Álmodozhat ő, amit akar, nem fog összejönni, arról nem is szólva, hogy nem lesz hosszú életű, és ha fölfordul, a fideszesek fölfalják egymást. Ez meg nem lesz olyan nagyon sokára, úgyhogy kár lenne a Dunának menni, ezt a kis időt már féllábon is kibírjuk.

willcox 2018.08.02. 18:25:29

@6.Lenin: Kedves Lenin, ha írok valamit, akkor a saját nevemben nyílvánítok véleményt. A korrupció mértékében ég és föld a különbség a Skandináv országok és például Oroszország, Magyarország, Bulgária között, mint ahogy az életszínvonalban is, és ez a kettő szorosan összefügg.

Toadwart66 2018.08.02. 18:40:05

@pettra01: Fanatikusokat győzködni meddő próbálkozás. Imádják a vezérkultuszt és a lincselések minden formáját. Nekik bőven elég az, ha valami másnak rossz. Ezt a defektusukat használja ki Orbán. Régen csőcseléknek hívták őket.

Sir Gombóc 2018.08.02. 18:41:50

@ZX: mégis mit vársz egy komcsitól? Mert ezek azok, csak most "nemzeti érzelműnek", "jobboldalinak" hazudják magukat.

S. Baldrick 2018.08.02. 18:44:12

@Habony Árpád.: Egy olyan országnak a miniszterelnöke, amely az EU-s GDP kb. 1%-át termeli (ezt is külföldi multik segedelmével) soha nem lesz az unióban meghatározó "politikus". A saját szemétdombján még egy darabig ő lesz a király, de ez a lufi is kipukkad egyszer...

pettra01 2018.08.02. 18:44:58

@Toadwart66: Távol álljon tőlem, hogy az ő meggyőzésüket tekintsem feladatomnak, fideszessel, bigott vallásossal kár lenne vitába szállni. Csak hát kaptam egy ajánlatot, jobban mondva kaptunk egy ajánlatot, és hát ezt nagy tisztelettel, de vissza kellett utasítani.

Sir Gombóc 2018.08.02. 18:56:25

@Rettegek mert ballib vagyok: "Az országba a rasszizmus elhanyagolható, szinte nincs."

Muhahaha...

Sir Gombóc 2018.08.02. 19:03:21

@Ballib vagyok mert rettegek: most már egészen biztos vagyok abban, hogy retardált, orvosi eset vagy.

6.Lenin 2018.08.02. 19:09:52

@willcox:

Ez még mindig maszlag.
Akkor mivel magyarázod, hogy amikor a kibaszott kulturált, és fejlett nyugaton megbukik valamelyik politikus, rögtön kiderül, hogy egy mocskos korrupt volt. Csak ott másként kezelik.
Ne etessél már ilyen gyermeteg mesékkel.

Bárhová megy Trump, aztán hirtelen mindenki szükségét érzi, hogy milyen nagy szüksége van amerikai fegyverekre.
Vagy mekkora gazember Putyin, de a németeket is melegíti a ruszki gáz.
Nem azt mondom, hogy ez jó dolog, de talán ki sem zárható, hiszen emberek csinálják a politikát. A túlzott lopás káros, bele is buknak. lásd a 2010-es választásokat. A liberális honfitársaink kicsit eleresztették a gyeplőt.
azt is tudom, hogy a korrupció mindig az ellenzéknek fáj a legjobban, van is rá logikus magyarázat.

pettra01 2018.08.02. 19:16:19

@6.Lenin: "Akkor mivel magyarázod, hogy amikor a kibaszott kulturált, és fejlett nyugaton megbukik valamelyik politikus, rögtön kiderül, hogy egy mocskos korrupt volt."
Ott fordítva van, ha kiderül, hogy mocskos korrupt, akkor megbukik. Persze nálunk ezt már megoldották, valójában nem derülhet ki.

ZorróAszter 2018.08.02. 19:22:42

@Habony Árpád.:

Orbán csupán a német Negyedik Birodalom kollaboráns bábkormányát vezeti.

Ebben a funkcióban bármikor lecserélhető.

Ha a német gazdái valamiért nincsenek vele megelégedve.

Vagy egyszerűen csak eszükbe jut, hogy kell a változatosság.

exterminador 2018.08.02. 19:24:43

@6.Lenin: tudod, a lliberális honfitársaink gyenge kezdők sem voltak Mészáros üzelmeihez képest.
Persze neked felesleges is válaszolni. Fanatikus vagy, vagy fizetett, vagy Fidelitas-tag.

willcox 2018.08.02. 19:25:36

Természetesen mindenhol van korrupció, de a mértéke sorsdöntő. Gurcsánynak lett volna egy olyan pénzembere, mint M.Lőrinc, azt nem tűrte volna el az akkori ellenzék . A mostani hatalom tökélyre fejlesztette a törvényekkel megtámogatott pénzszívattyút, szimpatizánsai mégis elnézőek, pedig nem csak az ellenzékieket lopják meg, hanem őket is. Jobb lenne Skandinávia felé elmozdulni és nem az oroszok irányába.

6.Lenin 2018.08.02. 19:33:49

@pettra01:

99 %-ban utólag derül ki, előtte, ha valamiért útban van. Vagy, ha a többiek már nagyon türelmetlenek, mert kilátszik a seggük.

Vagy ott úgy oldják meg (Barosso) hogy kap egy jó állást a legnagyobb banknál (akik esetleg oda küldték)
Netán több száz ezer dolláros előadásokat tart amerikai egyetemeken olyan politikus, aki hatalmon semmit se tett, vagy csak nagyon keveset. akkor fizetik ki valójában.

Magyar MNB elnökök hirtelen nagy nyugati banknál kapnak felelős állást (a takarítónőket ellenőrzik).
Vagy egy főpolgármester él Berlinben néhány évig, akkor, amikor a magyar nyugdíja egy albérletre se lenne elég, aztán hazajön 2-3 év múlva legatyásodni.
Csak ezeket nagyon nehéz bizonyítani, pláne, ha a szándék is hiányzik.

6.Lenin 2018.08.02. 19:37:14

@exterminador:

M. Lőrincnek hány cége veszteséges?

Liberális honfitársainknak hány cége volt nyereséges? (tudom, hogy ők jól jöttek ki ezekből, de a cégeket nézzük)

Ha ennek utána nézel, meglátod a különbséget is.

ZorróAszter 2018.08.02. 19:38:52

@willcox:

Szó sincs róla, hogy Magyarországon demokrácia kenne, meg ellenzék, meg szabad sajtó, meg ilyesmi.

Magyarország egy német gyarmat, és a németek zsebében van a TELJES politikai elit Orbánostúl, MSZP-stül, egész ellenzékestől MINDENKI. Beleértve a teljes sajtót.

Orbán csak egy lecserélhető bábkormány vezetője.

Itt senki se kerülhet a politika, sajtó közelébe se, akit ne vágtak volna zsebre, aki ne lenne zsarolható.

Orbán azért migráncsellenes, azért dumál ezt vagy azt, mert a gazdái ezt parancsolják neki.

Az ellenzéknek meg azt parancsolták, hogy segítsék hatalomban maradni Orbánt, és csak ellenzékieskedjenek, kötözködjenek egyelőre. Lehetőleg minden eredmény nélkül.

Bábszínház hülyegyerekeknek.

6. Ienin 2018.08.02. 19:41:17

Még szerencse hogy nekem felvevős tévém van, azt nézek és akkor, amikor akarok. Megállítom áttekerem, visszajátszom, előretekerem. Jó kis szórakozás. Különösen azt élvezem, amikor az utolsó pillanatban veszem észre hogy megjelenik valamelyik kormányfaszfej, hamarjában megállítom a képkockát, amin kimerevedve, tátott szájjal megáll a fideszbarom, a pofázása is abbamarad. Közben "kuss" felkiáltást intézek hozzá. Ez különösen élvezetes, tarajos petike, debil kósa, orbáncgeci, szarosbajszú kövér, vihogó lézer jános esetében. Megvárom amíg befejezik a pofázást, maud előretekerve, átugrom a jelenetet. Így soha nem hallom meg miről is pofázott a szarfaszú banda. Élvezem, ahogy elkussoltatom őket.

6.Lenin 2018.08.02. 19:42:55

@ZorróAszter:

Ezért billeg Merkel, Mecron széke?
Értem én a humort. Vicces vagy.

6. Ienin 2018.08.02. 19:50:51

A focivébé alatt is külön élveztem, ahogy a szünetek előtt megállítottam, majd 20 percet várva, közben internetezve más hasznos dolgot tevékenykedtem. Az egész szünetet 10szeres sebességgel pár másodperc alatt áttekerve elsuhantak hang nélkül a jelenetek. Röhejes volt látni, ahogy a szarfaszú fideszpropaganda mindig egy percben bejátszott valami menekülthajót. Én gyorsan átsuhantam ezen hang nélkül egy másodperc alatt, csak azt láttam, hogy állandóan ezzel kinlódnak a köcsögök.

Etniez 2018.08.02. 19:56:50

@Jakab.gipsz: DJI fórumokon nem vagy ekkora paraszt. Miért?

6. Ienin 2018.08.02. 20:24:50

@6. Ienin: Elég szar lehet fideszbaromnak lenni. Még a focivébé döntőjének 20 perces szünetében is egy gumicsónakon gyermekét szoptató menekült anyától fosni egy percben, igen szar lehet.

6.Lenin 2018.08.02. 20:27:15

@6. Ienin:

Inkább, mint egy sima betegagyú fasznak lenni.
Nem bírtad ki, hogy ne írj, B+?
Ritka egy barom lehetsz.

ZorróAszter 2018.08.02. 20:29:50

@6.Lenin:

Maga még ennél is viccesebb: ki mondta, hogy Magyarország Merkel vagy Macron gyarmata?

Merkel és a többi ugyanolyan báb mint Orbán vagy a többiek.

Dróton rángatott pojácák.

pina noir 2018.08.02. 21:08:22

"Nem kell hozzá különösebb tehetség, hogy megjósoljuk, a nézettsége nagyot fog zuhanni"

Az eddigi nézettség alá zuhanni?? Hihihihiháháháháhá..

Jellemző, hogy eddig nem is volt publikus a Hír Tv nézettsége..

pettra01 2018.08.02. 21:24:36

@pina noir: szerinted a nézettséget ki publikálja?

morph on deer 2018.08.02. 21:46:25

@6.Lenin:
“Mit számít, ha közben az ország fejlődik.”

“Igaz, igaz Ányicska! Mintha csak magam mondtam volna..!”

Ráadásul szóról szóra!
Mert soha a büdös életben nem volt ennyi kilátó, kalandpark, ledes közvilágítás - fényérzékenyeknek, mert ezt az ő szemük is bírja, - stadion meg fűtött focipálya!
Talán ennek a figyelmességnek is köszönhető, hogy csak 259 ember fagyott meg Magyarországon 2016 október 15-től 2017 március 1-ig!

Képzeld, mi lett volna itt, ha véletlenül fűtetlenek maradtak volna - nem, nem a lakások, mert az említett 259-ből cirka 200 a saját FŰTETLEN lakásában halt meg, hanem a focipályák..!
Mer enélkül valószínűleg meg sem tudtuk volna közelíteni azt a ragyogó eredményt, amit a labdarúgóink elértek..!
Mert milyen lett volna mindez, ha még a pálya is fűtetlen! Még rágondolni is borzalom!

Szóval qrva nagy itt a fejlődés, az tagadhatatlan...

Mert még soha nem épült ennyi értelmetlen emlékmű, lóistálló a budai várban, nem készült ennyi rusnya azobor, sőt, a Horthy szobrok száma is megtöbbszöröződött, tehát van minek örülni, valóban...

Közben a lakosság is “fejlődik”, - már a negyedik legkövérebb nemzet vagyunk a világon!

Hát mi ez, ha nem a “jólét” bizonyítéka?!
(Megmondjam, vagy amúgy is tudod?)

pettra01 2018.08.02. 22:20:45

@morph on deer: Hát igen, ha elragadja az embert a képzelete és belegondol, hol tarthatnánk, ha kevésbé önző kormányunk van és kevésbé telhetetlen holdudvaruk, hát csak elszomorodunk. Páratlan lehetősége volt ez az uniós kezdet az országnak, és mi bambán engedtük, hogy eljátsszák.

6.Lenin 2018.08.02. 22:30:08

@morph on deer:

Olyan dolgokat próbálsz a kormány nyakába varrni, ami az egyének hibája főleg.

Azt nyilván tudod, és nem szándékosan szeretnél átbaszni, hogy a felzárkózásra szánt pénzek csak arra költhetők el, amire szánták, és amiből a támogató is nagyon jól jár.

Ezek a pénzek erre vannak szánva, hogy mindkét oldalon, az adakozó, felemelendő is le tudjon belőle csípni a pártja számára valamit. Erre találták ki őket.

Mondjuk a Kohlék adtak 2 milliárd márkát A H. Gyusziéknak, ami itt eltűnt és ott is tudtak rá hivatkozni, hogy egy adomány volt, amit nem is nagyon akar, tud ellenőrizni senki. mindkét fél jól járt.

Nem tudom voltál-é a SAÚjhelyi kalandparkban, vagy a Füzéri várban, mióta felújították. Magyar szót nem nagyon hallasz a tömegben, és csodálkoznál a gyönyörű vidékben. De én láttam a 10 évvel ezelőtti Kaposvárt, és a mostanit is, vagy Nyíregyházát, de talán Bp-en is jóval kevesebb már a kutyaszar. Nem beszélve vasút, pályaudvar felújításokról.
Szerintem előtte 20 évig nem épült annyi minden, mint most. Hogy ilyenkor vastagon fognak a cerkák, a számlák kitöltésekor? Ezek erre vannak kitalálva. Nem jó, de ez megy az egész világon, és, ha a tömeg is lát, élvez ebből valamit, minden meg van bocsájtva.
Kivéve azoknak fáj ez, akik nem részesülnek a zsozsóból. Ez érthető.

6.Lenin 2018.08.02. 22:32:53

@6. Ienin:

Szerencsétlen faszfej. Még arra is képes voltál, hogy az avatart te is váltogasd.
Ritka egy barom lehetsz, ha neked ez valamilyen örömet okoz.
Még csak sajnálni se tudlak.

Edit exnolbloggerina 2018.08.02. 22:43:58

@pettra01:

A lehetőségek tárháza vagyunk, hatalmas, mezőgazdasági termelésre alkalmas területekkel, a termálvíz-rendszerünkkel, az évszázadok alatt felhalmozódott szellemi kincsestárral. Kulturális, és igen, gazdasági/politikai híd lehetnénk kelet és nyugat között, a béke , a nemzetek közötti barátság nagyköveteként.
Nem tudunk élni az adottságainkkal. Soha nem tudtunk, és érik a magyar történelem 2. legnagyobb szégyene, az infantilizmus, a dilettantizmus Orbán nevével fémjelzett rendszere.

Edit exnolbloggerina 2018.08.02. 22:57:13

@6.Lenin:

"Amit estig raktak, leomlott reggelre."

A kirakatot látod, a homlokzatban gyönyörködsz. De a kirakat mögött üres a bolt, és a homlokzat csak takarja a rohadást.

pina noir 2018.08.02. 23:10:36

@pettra01: Vannak csatornák, amelyeknek elérhetők a nézettségi adatai. A Hír Tv nem ilyen..

pina noir 2018.08.02. 23:12:46

@morph on deer: A sötét, buta demagógia megtestesülése vagy..

Edit exnolbloggerina 2018.08.02. 23:19:50

@pina noir:

index.hu/kultur/media/2018/08/02/kalman_olga_helyettese_annyira_nem_izgatta_a_nezoket/

Nem tudnád megindokolni, hogy morph on deer mben követte el azt a sötét demagógiát.

pettra01 2018.08.02. 23:22:57

@pina noir: amit egy csatorna magáról állít, az nem mérvadó. Tehát tőlem aztán közzétehet bármelyik a saját maga által becsült adatokat, tudod, mikor fogom elhinni? Ez olyan, mintha te kijelentenéd magadról, hogy te borzasztó okos vagy - hát ezt talán állapítsa meg valaki más.

morph on deer 2018.08.02. 23:34:33

@pina noir:
“A sötét, buta demagógia megtestesülése vagy..”

Mondja ezt a “noir”... :))

Á, dehogy, csak a Tiborczék lámpái vannak felkapcsolva..!

Belzebubo 2018.08.02. 23:37:31

@6.Lenin: Ilyesmit már 40 évvel ezelőtt is sokat olvastam, általában minden pártkongresszus előtt... Úgy hívták, hogy a cucilizmus építésének eredményei... Elfelejtetted hozzátenni, hogy mikorra fogjuk lehagyni a nyugatot - igaz, Vezéred ezt is megmondta: 2030-ra... (vigyor)

morph on deer 2018.08.03. 00:03:36

@6.Lenin:
“Nem jó, de ez megy az egész világon, és, ha a tömeg is lát, élvez ebből valamit, minden meg van bocsájtva.”

Nekem ezzel alapvető ès elvi problémáim vannak, és ezt oldalfüggetlenül alja dolognak tartom.

Ami nálam kiveri a biztosítékot az a fentebb említett rémisztő pocsékolás, a gagyi látszat-intézkedések, meg a féktelen harácsolás, amilyenre civilizált országokból nehéz lenne példákat találni.

A rendőr nehogy már véletlenül megkapja a túlóráiért a bért, a melós nehogy már véletlenül valami pluszhoz jusson a kafetéria révén, de a teljesen felesleges és reménytelenül gyenge focira semmi sem túl sok.

Hogy mennyire primitív és önző ez a szemlélet, arra már jelzők sincsenek!

És itt nem elsősorban a politikáról beszélek, hanem a szűklátókörű, hatalomittas vezérünk és öntelt udvartartásának mértéktelen és indokolatlan pazarlásáról.

Az aránytévesztés az, ami ijesztő.
Igen, hálistennek van néhány/sok/akárhány település, ahol látszi, hogy pár ételmes embernek is van beleszólása a történésekbe, de emellett valami eszelős az, ami “mellé” megy!

Vagy mert túl hülyék akik döntenek, vagy meg mert túl “okosok” - a saját zsebüket illetően.
A mértéke az egésznek az, ami egészen egyedülálló.

És ennek nem kéne így lennie, ezt semmi nem indokolja!
És nem is lehetne így, ha az ország vezetése nem támogatná ezt a fajta hozzáállást.

pettra01 2018.08.03. 00:30:58

@morph on deer: Pontosan így van, minden oldalon találunk példákat, szóval ez igazából nem oldalfüggő. Egy városi példa: Nem is olyan régen még mi voltunk az ország egyik leggazdagabb városa, mára ez a múlt, és ebben az elmúlt évek hihetetlen tékozlásának is nagy szerepe van. Részben a felelőtlenség, részben a dilettantizmus, részben a harácsolás. Például nálunk úgy döntött az önkormányzat,hogy fúrat egy termálkutat, és majd lesz nekünk is termálfürdőnk. 500 milliót dobtak ki erre, persze nem ott kezdték a fúrást, ahol feltehetően van is termálvíz, hanem ahová elképzelték a leendő kutat, persze, hogy nem találta semmi érdemlegest. És ilyenek tömegével fordulnak elő és soha senkit nem vonnak felelősségre, nem csapnak agyon, ha egy szint fölött áll, bármit megtehet.

6. Ienin 2018.08.03. 07:34:53

@6.Lenin: Tényleg? Mit nem mondasz húgyagy? Képes voltam az avatart megváltoztatni? Azt a kurva, milyen gonosz ember vagyok! Szerintem az emberismereted egy kicsit értékeld át, mert súlyos zavart érzékelek. A tolvaj, hazudozó sátánt istennek képzeled, az avatart cserélgetőt meg sátánnak. Vagy lehet csak ennyi eszed van? Gyanítom hogy a második. A környezetemben is van ilyen buta ember, és sajnos ez az ország hemzseg (2, 5 millió) a buta, birka szittyaparasztoktól. Ezért nem halad soha sehová, ezért nem fejlődik. No nem a térkövezésre gondolok, mert az nem fejlődés hogy más pénzén aranykutakat és felcsuti Camp Nou-kat építek mert fel akarok vágni. A fejlődés egész mást jelent.

YINYANG 2018.08.03. 08:36:19

@Rettegek mert ballib vagyok: "szar cenzúrázott Soros féle ballib propagandát löket az Index. Az csak a te bajod, hogy neked ez a függetlenség mementója, hogy letagadnak, cenzúráznak valódi híreket."
Kikérem az Index nevében. A hangnemet és az alaptalan gyanusítgatást egyaránt. Nem letagadnak és cenzúráznak, hanem feltárnak és nyilvánosságra hoznak. Ha igaz lenne az állításod, már rég lecsapott volna rá a kormány. De a korrekt tájékoztatásnak hála nehéz fogást találni rajta.

exterminador 2018.08.03. 09:58:25

@6.Lenin: Te most tényleg ennyire fogalmatlan vagy? Ilyen állami támogatásból én sem lennék veszteséges...

6.Lenin 2018.08.03. 10:03:30

@exterminador:

Az állami támogatásból csak a liberálisok csináltak veszteséget-az államnak-ők milliárdokat kerestek.
Ez így működik az egész világon. ezért támogatnak valakit, hogy kormányra kerüljön.
A demokraták is.

6.Lenin 2018.08.03. 10:05:50

@6. Ienin:

Az avatart cserélgető az betegagyú, semmi több.

6.Lenin 2018.08.03. 10:10:59

@morph on deer:

Nézz körül az országban, aztán beszélj.
Olyasmit is a kormány nyakába szeretnél varrni, amihez semmi köze. Pl a te elfogult véleményedet.

Hogyan kéne mennie a dolgoknak?

Van néhány köztudottan gazember is a mai politikában, ráadásul szellemileg se százas, de van 2-3 száz ezer híve, akik beszavazták a Parlamentbe, aztán vannak kétfarkú bohóc kutyák, a híveikkel együtt, és még sokan mások is, akiknek talán nem is az az érdekük, hogy ez az ország fejlődjön.

Akkor, hogy is kellene mennie a dolgoknak?

6.Lenin 2018.08.03. 10:13:42

@Edit exnolbloggerina:

Na a pincéből szemléld az országot. Honnan indult, hová jutott, és hová tart, azt nézd.kik is ígértek kánaánt, és mi lett belőle, előtte.

ZorróAszter 2018.08.03. 10:27:15

@6.Lenin:

"Ez így működik az egész világon. ezért támogatnak valakit, hogy kormányra kerüljön.
A demokraták is. "

Miért engedi a német gyarmattartónk, hogy ezek a kollaboráns hazaárulók lopjanak mint a szarka?

Mert tudják, hogy az ilyen barmoktól mint Mészáros meg a többiek pillanatok alatt visszavándorolnak hozzájuk az ellopott euromilliárdok.

Hol van a 15-20-30 évvel ezelőtti leggazdagabb 100 "magyar" vagyona?

Már rég a gyarmattartóink zsebében.

Gyurcsány vagyona is a felére apadt. Simicskáé is.

Kollaboráns hazaárulók valamennyien. Orbántól Gyurcsányon Demszkin át Vonáig és a többi is mind.

Azonkívül hülyék is mint a segg.

6.Lenin 2018.08.03. 10:36:12

@ZorróAszter:

Nyilván összefügg minden mindennel, de...

Akkor szerinted 1etlen megoldás lenne, ha minden magyar a Dunába ugrana, de melyik hídon férnénk el 1szerre? Meg talán a folyó is kiszáradna ennyi hullától.

Orbán jól pozicionálja az országot kelet, és nyugat közt. Igyexik minden oldallal jóban lenni, más esélyünk nem sok maradt.

De szívesen olvasnék tőled megoldásra utaló dolgokat is.

Edit exnolbloggerina 2018.08.03. 10:50:40

@6.Lenin:

Honnan indult az ország, hová jutott, és hová tart? Igen, pont ezt nem csak nézem, de látom is.
Nem a felszínt, nem az illúziókat, nem a kivetítéseket, de az igazat, a valódit.
Látok egy identitászavaros népet, ebből fakadóan fájó komplexusokat, és kiugró kompenzálási kísérleteket. Látok elfecsérelt természeti és kulturális gazdagságot, elszalasztott lehetőségeket, és visszaélést mindazzal, amivel élnünk kellene. Látok hátrafelé nyilazó, ellenségteremtő hevületet, álkoppányi öntudatoskodással és szentistváni képmutatással gerjesztve. Látok egy lenyugodni képtelen nemzetet, amely a mai napig keresi a helyét a világban, magyarázza , és esztelenségekre készen bizonygatja a létjogosultságát, amelyet egyébként önmagán kívül senki nem kérdőjelez meg.
Ez az alapvető baj, ennek a látványos, kiütéses tünete a jelenlegi rezsim, de ezt már csak belülről lehet gyógyítani.

6.Lenin 2018.08.03. 11:06:48

@Edit exnolbloggerina:

Az identitását vesztett baloldalt, és a kiüresedett liberálisokat miért nem látod?

A nép nevében meg ne beszélj, annyira zavarodott nem lehetsz, még szerintem sem.
Szerinted az elcseszett évszázadokat hány perc alatt tudna rendbe tenni egy ballibbant oldal, akiknek elég sok köze van, volt ahhoz, amiről írsz?

Eddig hol voltak, amikor a hatalom a kezükben volt?

Gyurcsány egy közismerten ..................................................................................................., de vannak hívei, akik beszavazták a Parlamentbe, az MSZP-t is, vagy az utódaikból alakult megélhetésieket, akiknek elég nagy az ellenérdekeltsége ahhoz, hogy ez az ország sikeres legyen.

Néhány országnak évszázadokra volt ehhez szüksége, és még ott se mindenki elégedett, sőt.
Nálunk ehhez 15-20 perc elég lenne?

A gyengébbek kedvéért sokadszorra, tessenek jobbat, hihetően kínálni, NEM A VÁLASZTÓ A HÜLYE, ha nem tudja elhinni, amikor leszerepelt, hiteltelen emberkék hazudoznak.
Nincs minden rendben ma sem, lenne min javítani, nem is kevés, de TESSÉK MÁR A BUTA NÉPPEL ISMERTETNI A MEGOLDÁST, hátha elhiszi.

ZorróAszter 2018.08.03. 11:15:19

@6.Lenin:

Nem. A magyarok nagy része tudatos manipuláció hatására elfordult a politikától és már szavazni sem megy el. Főleg a baloldaliak túlnyomó többségében.

Én a liberálisokat nem tekintem baloldalnak. Immár a teljesen elliberalizált MSZP-t sem.

Ezek mind bábok. A gyarmattartóink bábjai.

Orbánt is beleértve.

Megoldás?

Ennek a helyzetnek a tudatosulása, tudatosítása. Hogy immár régóta a TELJES sajtó és a TELJES politikai paletta a gyarmattartóink kezében van. És ők manipulálják kézivezérléssel a kollaboráns hazaárulókon keresztül a TELJES magyar politikát.

Ezután lehet szó róla, hogy tudatosítsuk bennük is, hogy tudjuk, kik is ők.

És utána jöhet az, hogy hogyan tudnánk megszabadulni ezektől.

És olyan kormányzatot hatalomra juttatni, akiknek nem az az elsődleges célja, hogy a német gyarmattartóink minél többet vihessenek ki az országból, és minél kevesebbet hagyjanak itt bérben és adóban.

6.Lenin 2018.08.03. 11:16:30

comment.blog.hu/2018/08/03/folytatodhat_a_leigazott_hir_tv_legnepszerubb_musora?utm_source=cimlap&utm_medium=link&utm_content=2018_08_03&utm_campaign=index

Na, így kell(ene) ezt csinálni, ha tényleg van rá igény.
(különösen érdekes a cikk vége, ahol a piszkos anyagiakról is szó van, érdekes következtetésekre is adhat okot )

6.Lenin 2018.08.03. 11:22:24

@ZorróAszter:

Bocs, azt hitten komolyan is gondolod, amit írsz. Ez komolytalan.

Egy szétvert, lezüllesztett magyar társadalom talpra áll, és legyőzi a világot gyarmatként kezelő háttérhatalmat. Fasza lesz. Holnap megkeresem a padláson a hátrafelé nyilazómat.

Ezt a pozsonyi csata után elbaszarintottuk. Akkor a talpunkon voltunk. Talán utoljára.

pina noir 2018.08.03. 11:46:42

@pettra01: A legtöbb csatorna auditáltani szokta a nézettségét. A Hír TV az utóbbi években nem..

ZorróAszter 2018.08.03. 11:49:12

@6.Lenin:

"Bocs, azt hitten komolyan is gondolod, amit írsz. Ez komolytalan." jelentése: 6.Lenin elvtársnak semmi értelmes ellenérv nem jut eszébe, hiába töri a buksi fejét.

:o)

ZorróAszter 2018.08.03. 11:51:47

@pina noir:

"A legtöbb csatorna auditáltani szokta a nézettségét. A Hír TV az utóbbi években nem.. "

Akkor kizárólag csókos reklámra számíthatott volna, piacira egyáltalán nem. Annak ugyanis ez alapfeltétele. Aszerint fizet ugyanis a megrendelő.

Edit exnolbloggerina 2018.08.03. 11:52:49

@6.Lenin:

Nem a nép nevében beszéltem, azt Orbán szokta. A magam nevében mondtam el, én mit látok alapvető problémaként. Veled ellentétben én nem erőltetem senkire a szemléletmódomat, mindenki úgy gondolkodik, ahogy tud.
Tekintve, hogy a társadalom nem tud vagy nem akar, nem akar, mert nem is tud haladó szellemű vezetőket , szolgákat, a nemzetet , mindannyiunkat felelősen képviselő , ismétlem: szolgákat kijelölni, nyilvánvaló, hogy a társadalom kritikus többsége nem áll azon a fejlettségi szinten, hogy ezt elvárni lehessen tőle. Természetesen van megoldás: tanulni, tanulni, tanulni, igényesnek lenni, akár autodidakta módon, de művelődni.

Amúgy felhívom a figyelmed, hogy olyan gondolatfoszlányokat tulajdonítasz nekem, amelyek a Te kételyeidből táplálkozó kérdésekként vetődnek fel, benned. Ez alapjaiban véve jó, kérdések nélkül nincsenek válaszok, csak a kérdések legyenek egyre hatékonyabbak.

Gyurcsány régen kinőtte ezt az országot, vele egyetlen egy probléma van: érnie kellett, hogy maga is megértse, miért akarja másképpen élni az életet, és ezt hogyan valósíthatja meg mind a személyes közegében, mind a közéletben. Vagyis, hamarabb lett miniszterelnök, mint a saját tudásának birtokában lévő politikus. A magam részéről sajnálom, és egyet értek azzal a hozzászólóval, aki az egyetlen európai koponyaként említette meg a politikusi felhozatalból.

pina noir 2018.08.03. 12:28:34

@6.Lenin: Mit kellett volna másképp..?

pina noir 2018.08.03. 12:29:43

@ZorróAszter: Akkor helyesebben fogalmazva az auditált adatokat nem közölte a sajtóban..

ZorróAszter 2018.08.03. 13:01:47

@pina noir:

Ezzel az infóval valami gond van. Ugyanis a mérést független cég végzi és teszi közzé. Erre azért van szüksége a megrendelőnek, hogy lássa azt is, hogy kik nézik azt a csatornát. Például ne akarjon rásózni egy tinikedvenc tévé tini nézőire mondjuk reumakenőcsöt.

Amit Ön mond, az valami olyasmi lenne, hogy a HírTV azt mondja az auditáló cégnek, hogy csak a reklámozni szándékozóknak adjon ki adatot róla, másnak senkinek.

De ezt az auditáló cég hogy tudná teljesíteni?

6.Lenin 2018.08.03. 13:35:11

@ZorróAszter:

Bocs, de te jöttél azzal, hogy gyarmat vagyunk. Én kérdeztem, hogy akkor mikor támadjuk meg Németországot? Vagy mi a megoldás, te nem válaszoltál rá komolyan.

Szerintem a dolgok jelenleg jó irányba haladnak, nem tökéletes, de az irány jó. Mit kéne még törni az agyamat?

6.Lenin 2018.08.03. 13:41:05

@Edit exnolbloggerina:

A véleményeddel semmi bajom azon kívül, hogy szerintem téves a helyzetértékelésed, és ezért a levont következtetések is csak tévesek lehetnek. A tiéd, azt csinálsz vele, amit jónak látsz.

Szerintem meg az ország- a nagy ellenszél ellenére is-jó irányba halad (sok-sok jelentéktelen hibát leszámítva)

6.Lenin 2018.08.03. 13:49:21

@pina noir:

Mondjuk, ha téged vettelek volna el anno, most talán szép csokiszínű unokáim lehetnének.
igaz, én így is nagyon szeretem őket.

Ha a pozsonyi csata utáni időkre gondolsz, akkor az már a ha... kategória, és nem sok értelme lenne rágódni rajta. Én mondjuk jobban kihasználtam volna az akkor akkor keletkezett helyzeti/hatalmi előnyt, az is igaz viszont, hogy nem ismerünk minden akkori infót, mert a korabeli krónikások is már 1000-el gyártottak hamis híreket.

pettra01 2018.08.03. 14:07:57

@6.Lenin: Ez tetszik, hogy az ország jó irányba megy. Hát végül is, az úton se mindenki egyfelé halad, az irány attól függ, hova szeretne eljutni. Neked ez a mostani jó irány, ebből egy dolog egészen világos, hogy te másfelé tartasz és kész. Ezzel csak az a baj, amikor valaki erővel arra akar rávenni mindenkit, hogy oda menjen, ahova ő. Az lenne a normális, ha senki se erőszakoskodna, hogy márpedig az övé a helyes út. Lehetne, hogy se jobbra, se balra ne menjünk, hanem valamiféle arany középutat találjunk?

ZorróAszter 2018.08.03. 14:17:25

@6.Lenin:

Hol írtam én az hogy meg kellene támadnunk Németországot?

"Vagy mi a megoldás, te nem válaszoltál rá komolyan."

Ott van a kommentemben, hogy mit írtam. Kiveri a szemét. De ha nem akarja megerőltetni magát, ideskíbolhatom megint.

"Szerintem a dolgok jelenleg jó irányba haladnak, nem tökéletes, de az irány jó. Mit kéne még törni az agyamat?"

Akkor magának biztos jutott pár zsíros trafik vagy más szem-szájnak ingere. De ne csüggedjen: már rég megvan egy szép modern páncélszekrényben valamelyik német bankban letétben egy dossziéban a kidolgozott terv, hogyan csavarják ki a kezéből az összeszedett dohányt pár év múlva, mikor épp maguk lesznek a Soros balek. Questor, stb stb stb után az X-edik.

:o)

6.Lenin 2018.08.03. 14:24:03

@pettra01:

Ki mondta, hogy mindenkinek arra kell mennie? Ma már mehetsz bárhová, ha nem tetszik az irány, kínálhatsz jobbat, ha el is fogadják, a te utad lesz a helyes, de...

Az aktív, tenni is akaró polgárok döntöttek, már 3x, meghatározva azt az irányt, amit ők látnak helyesnek, köztük én is.

Nem tetszik neked a demokráciának ez a formája?

Tegyél ellene, hogy a te demokráciád jelölje ki az utat mindenki számára és akkor nekem kell(ene) majd azt elfogadnom, vagy elmenni, vagy tennem ellene. Eddig ezt tettem, mikor elfogadtam, mert nem tudtam elmenni, csak tenni ellene. 90-ben ellene szavaztam (igaz az SZDSZ-re), de vesztettem, 94 már a Fideszre, akkor is vesztettem. Most mi vagyunk többségben.

azt téves demokrácia felfogásnak tartom, hogy csak akkor van, ha egy bizonyos réteg van hatalmon. Na, az a diktatúra, a liberális vélemény diktatúra. A szocik meg mindig is másokat szolgáltak, és mindig erőszakkal voltak hatalmon.Ma, ha véletlenül hatalomra kerülnek, képtelenek bizonyítani, amit hangoztatnak az óriási tehetségükről.

Nyilván minden kezdetben vannak kilengések is, de majd a helyükre kerülnek, vagy ismét belebuknak.

Igen kívánatos lenne egy középút, egy nemzeti minimum. Ma ez még nem megy

6.Lenin 2018.08.03. 14:26:44

@ZorróAszter:

Rögeszmékkel nem tudok mit kezdeni, forduljon orvosához, gyógyszerészéhez.

pettra01 2018.08.03. 14:39:55

@6.Lenin: ezzel a demokráciával csak az a baj, hogy nyoma nincs már benne demokráciának. én elfogadnék akármilyen vezetést, ha nem lenne ilyen rohadt erőszakos, vezesse szépen az országot, ne is nagyon vegyem észre, hogy van, nem kéne, hogy minden a fideszről meg a kormányról szóljon.

6.Lenin 2018.08.03. 14:50:34

@pettra01:

Tudom, neked csak akkor van demokrácia, ha a neked tetszők vannak hatalmon. ez már 92 óta világos (akkor fogadtam meg, hogy a liberálisokra soha többet. A szocikra se, hiszen abban nőttem fel).

az igaz, hogy a Fideszre szavazok 94 óta, de soha nem voltam a tagja, nem is leszek, és, ha lenne tőlük jobb, simán azokra szavaznék. Látom a hibáikat, de nem látok tőlük jobbat.

Ja, és eddig soha nem volt semmi bajom abból, ha elmondtam valahol a véleményem, róluk is.
Márki Zaj, és hozzá hasonló szélhámosok is simán nyertek, semmi baja azon kívül, hogy nem is csinál semmit, hogy jobb legyen. A többiek sem, csak visítanak a demokrácia hiánya miatt, de szerintem ürül a buxájuk, és nincs utánpótlás, sőt kilátás sem arra, hogy valaha ismét megtömhetik.

ZorróAszter 2018.08.03. 16:31:20

@6.Lenin:

"Rögeszmékkel nem tudok mit kezdeni, forduljon orvosához, gyógyszerészéhez."

Maga szerint van valaki akár itt, akár a nagyvilágban, aki ne tudná, hogy aki ilyen többszörhasználatos elménc-
ségeket dödög érvelés és logika helyett, az csupán egy vitaképtelen szellemi fogyatékos?

Ha talál, akkor próbálkozzon náluk ilyenekkel.

De szerintem egyedül van.

Muhahahaha ! ! !

:o)

6.Lenin 2018.08.03. 16:42:36

@ZorróAszter:

Igen, egyedül vagyok 17608 hozzászólás 2007. 08. 06 óta.

Sajnos a visszafelé nyilazómat nem találom, így a Németország elleni támadásban nem tudok részt venni.
6. Lenin
sk.

ZorróAszter 2018.08.03. 17:18:25

@6.Lenin:

Ezeket a csúsztatásokat a fidesznyik bérkommerter tanfolyamon önálló tárgy keretében oktatják?

Mi ennek a tárgynak a neve? Vagy hálából a két zsíros trafikért "ingyen" csinálja?

Igen. Egyedül van. És az egyedüllétnek ezt speciális formáját a pszichiátriában kataton skizofréniának nevezik :o)

6.Lenin 2018.08.03. 17:27:49

@ZorróAszter:

Zavar támadt az önértékelésedben? Többnek gondoltad magad eddig?
1x mindennek el kell jönnie.
Mind1.

Edit exnolbloggerina 2018.08.03. 18:38:33

@6.Lenin:

Sok-sok jelentéktelen hiba? Ilyen a valóságban nincs, hogy valami jó, bár sok-sok jelentéktelen hiba van benne. Egy-két kisebb hiba, tévedés , mellényúlás , persze, belefér, bár nem mindenütt - orvostudomány, vegyészet, mérnöki munka (így hirtelenében) -, de a sok-sok már nem nevezhető jelentéktelennek, ugyanis ellehetetlenítik a működést.

Azt érzem, hogy tulajdonképpen nem szimpatizálsz a fidesszel, csak a többi pártot zsigerből elutasítod.
Tudod, mi a jó irány? A szabadság. Tudod-e, hogy az mi fán terem?

Edit exnolbloggerina 2018.08.03. 18:44:07

@6.Lenin:

Látom., írod is, hogy , amennyiben látnál jobbat a fidesznél, akkor ........

Mi a bajod Márki-Zay Péterrel? Alá tudod támasztani az állításaidat?

6.Lenin 2018.08.03. 19:02:17

@Edit exnolbloggerina:

Felsoroltál néhány dolgot, amihez a kormánynak, kormányzó pártnak nem sok köze van közvetlenül. Nem baj.
szimpatizálok a Fidesszel mert ők állnak közelebb az én elképzeléseimhez, ugyanis vannak. a többi párt meg távol van tőle. nincs bennem se irigység, se gyűlölet sem emberek, sem pártok iránt.

Mivel mindig is szerettem a szabadságot , mert mindent a saját "értékrendemhez" mérek, és eddig sikerült is szabad életet élnem, nincsenek bennem az előbbi felsoroltak.
Van néhány dolog, amiben nem értek 1et a Fidesszel, és ha lenne egy hasonló, de közelebb hozzám, azokra szavaznék. Van néhány dolog, amiben nem értek 1et, de elfogadom, hogy a körülményekhez/lehetőségekhez képest nem lehet(ne) mást tenni.

Mi a bajom Márki Zaj Péterrel? Láttam nyilatkozni a győzelme estéjén. Sima szélhámos. Nem is tett azóta se semmit, amivel nem ezt igazolná. Legkésőbb jövő ősszel eltűnik , mint eddig mindegyik önjelölt messiás..
szerintem

pina noir 2018.08.03. 19:22:49

@6.Lenin: Ezt hogy érted? 907 után indultak be igazán a kalandozó hadjáratok, amelyen nemcsak zsákmányszerzést szolgálták, hanem megpróbálták megakadályozni egy egységes német állam létrejöttét. Ez néhány évtizedig sikerült, de végül megalakult a Német-Római császárság, amely egyre jobb kapcsolatokat kezdett kialakítani Bizánccal. Innentől elkerülhetetlen volt a kereszténység felvétele, amellyel sikerült elkerülni az avarok sorsát..

6.Lenin 2018.08.03. 19:38:13

@pina noir:

Nem kalandozó hadjáratok kellettek volna, hanem oda ültetett helytartók. Nyilván egy szabad vándorló népnek nem volt még ilyen irányú gyakorlatuk, elképzelésük.
A gyarmatosítások meg-amik például szolgáltak volna-túl későn kezdődtek számunkra.
Nyilván az utána történtek már azt jelentették, hogy nincs más választásunk, de ezt megtehettük volna előtte is, a győztes pozícióban is, csak hát nem erre voltunk berendezkedve, de ezek mind a ha kategória.
Szerintem. Most már kár lenne okoskodni, meg felesleges is. Igaz tanulsága lehet az akkor elkövetett hibáknak, de, hogy egy győztes nemzet leszünk-é még , hát......

pina noir 2018.08.03. 20:28:20

@6.Lenin: Ehhez kevesek voltunk.. Arra volt ereje a magyar törzsszövetségnek, hogy rendszerint a gyengébb hadakozó fél mellé állva-persze jó ki zsoldért-gátolja, elodázza az egységesülést..

6.Lenin 2018.08.03. 20:37:35

@pina noir:

Lehetséges ez is, ma már nem tudjuk felidézni az akkori vezetők döntésének előzményeit, gondolkodtak-é rajta, volt-é valamilyen hosszútávú elképzelés. Sok minden lehetséges. Tanulságai lehetnek, de az akkori eseményeken már nem tudunk változtatni.
Az is lehet, hogy valóban tisztában voltak a valós erejükkel, mertek kicsik lenni.

ZorróAszter 2018.08.03. 21:32:28

@6.Lenin:

Mintha kezdene félrebeszélni. A szakmában ezt hívják kataton fázisnak.

Vagy maga szerint valaki érti, mit akart itt motyogni?

Vigasztaljon meg, hogy maga legalább érti.

:o)

Edit exnolbloggerina 2018.08.03. 23:50:13

@6.Lenin:

A kormánynak mihez nincsen köze Orbániában? :)

Én alá tudom támasztani , hogy Orbánt miért tartom szélhámosnak. De Te nem hoztál bizonyítékot Márki-Zay Péterre szélhámosságára. Az nem elég, hogy mondod.

Edit exnolbloggerina 2018.08.03. 23:51:51

@Edit exnolbloggerina:

Javítok: De Te nem hoztál bizonyítékot Márki-Zay Péter szélhámosságára.

pettra01 2018.08.04. 00:54:41

@Edit exnolbloggerina: Márki-Zay csak abban tévedett, hogy azt hitte, ha megnyeri a választást, lesz lehetősége, hogy bizonyítson. De hogyha ellene van a képviselők többsége, ha ellene van az országgyűlési képviselő, legfeljebb arra lesz lehetősége, hogy a nagy disznóságokat meghiúsítsa, és hát persze az is egy eredmény, de el tudom képzelni, hogy ennél több van benne.

Edit exnolbloggerina 2018.08.04. 07:46:22

@6.Lenin:

Ajánlom a figyelmedbe, mint " nem közvetlen beavatkozást" a kormány részéről.

www.atv.hu/belfold/20180803-oriasi-baki-vagy-valodi-letszamstop-a-rezidenseknel

Edit exnolbloggerina 2018.08.04. 07:55:34

@pettra01:

Szerintem tisztában volt a lehetőségeivel. Csak akkor tudják kicsinálni, ha a választóit elriasztják tőle.
Ha a megválasztásakor bátor volt Hódmezővásárhely népe, talán nem hagyják magára.
Ha meg igen, Márki-Zay legalább megpróbálta, a polgárok viszont azt kapják, amit kiérdemeltek.

ZorróAszter 2018.08.04. 13:27:15

@pettra01:
@Edit exnolbloggerina:

Kedves Pettra és Nyírfa!

Most tessenek aszondani, hogy ez a 6.Lenin elvtárs ez nem egy fidesz által fizetett bérkommenter.

Mióta észrevette, hogy már nem pörög a nézettség, eltűnt mint szürke szamár a ködben. Azt se mondta, fapapaucs.

Most akkor Önök szerint ugyanolyan rosszak ezek a megérzéseim is, mint a gyarmat mivoltunk kérdésében?

De hát ott van például a cikkem Kálmán Olgáról és Péterfi Juditról hetekkel azelőttről hogy elszeleltek Simicska nyilastévéjéhez.

Most akkor hogy?

Edit exnolbloggerina 2018.08.04. 17:52:13

@ZorróAszter:

Valahol biztosan most is harcol az övéiért. :) Hogy ilyen drasztikusan ketté váljon ez az ország.......
No, mindegy. Hol van az Ön néhány hete írt cikke Olgáékról? Én ugyan nem találtam.

6.Lenin 2018.08.04. 19:26:34

@Edit exnolbloggerina:

Miért lennék itt? már körbe-körbe járunk csak, mindent leírtam, amit a kutyákról, és a hasonló viccpártokról gondolok. ezzel szemben semmi érdekeset nem írtatok.

azt én megértem, hogy nektek más a véleményetek, ezzel semmi gond, jogotok van hozzá, de a gyakorlat engem igazol.

Nézd, van némi emberismeretem, és láttam a győzelmi beszédét, és nagyjából ismerem az azóta tett nyilatkozatait is. De visszatérhetünk erre jövő ősszel. Török Gábor blogján a győzelme után azt írtam, hogy vagy lesz idén ősszel egy előrehozott, de jövő ősszel tuti elveszti a választás. ezt továbbra is fenntartom. A pacák egy szélhámos.

Edit exnolbloggerina 2018.08.04. 20:46:57

@6.Lenin:

A választások utáni százezres tüntetésen gondoltam egyet, és odamentem a jobbikosokhoz. Egy zászlót tartó idősebb férfinél megálltam, és kinyújtottam a kezem. Mondtam , hogy baloldali vagyok, de nem ez számít, hanem , hogy mi, állampolgárok békét kössünk. A fogadtatás felemelő volt, ünnepélyes. Annak a szempárnak , annak a kézfogásnak a melegét, az erejét ma is őrzöm.
A nemzet olyan, amilyenek mi vagyunk. Ha tisztességesek és felelősségérzettel felruházottak vagyunk, akkor a nemzet felvirágzik. De csak akkor. Ellenkező esetben egy örökösen siránkozó, vádaskodó, poros feudális struktúrába fulladó országgá válunk. Sajnos, ez utóbbi az irány, kedves 6.Lenin.
Nem kívánok hozzá sok boldogságot, mert ez maga a pokol.

Ezen az említett tüntetésen beszédet mondott Márki-Zay Péter. Értelmes beszéd volt. És én szeretem az értelmet. Ha gondolod, keresek felvételt, bár, nem hiszem, hogy erre igényt tartanál.

Csak úgy eszembe jutott: a kételkedés, í vívódás éppen annyira válhat a fejlődésünk akadályává,
mint elősegítőjévé. Nem az a baj, ha megbillensz, hanem, ha nem találod meg az egyensúlyodat.
Ha tudnád, Gandhi mennyit gyötrődött, hogy vajon a legjobb döntéseket hozza-e meg. És micsoda ember volt!

6.Lenin 2018.08.04. 21:15:05

@Edit exnolbloggerina:

Százezres tömeg? 2006-ra gondolsz, és jobbikos kéznyújtásra akkor?

Kedves Edit!
Baloldali érzelmű vagy, és leírod nekem a benyomásaidat ennek megfelelően. Ez természetes. ezzel csak az a gondom, hogy esetleg pont az ellenkezője is lehet, mint egy más "értéket" valló polgár, aki szintén a nemzet tagja.

Mellesleg a nemzetárulók is a nemzet tagjai.

Márki Zaj azt mondja, amit szeretnél hallani tőle. Neki valamelyik párt vetőjének a pozíciójára kellett volna hajtani, ahol bármit mondhat. Egy önkormányzatban tenni is kell(ene) valamit a választókért, politizálás nélkül is, mert ahogy minden magyar a nemzet része, úgy minden vásárhelyi is a város polgára. A más véleményen lévők is.
Mivel én nem tartozom egyik politikai párthoz sem, tudom kívülről is szemlélni a történéseket.
Addig támogatom a jelenlegi kormányt, amíg nem kerül szembe az én elvárásaimmal, de ehhez nem kell a teljes elkötelezettjüknek lennem.

Edit exnolbloggerina 2018.08.04. 22:22:52

@6.Lenin:

2006? :) Hogy jön ide 2006?

Oké, Neked a fidesz a megfelelő. De, felteszem, a mindennapjaidat nem a kormánypropaganda határozza meg, képes vagy a magánéletedben, a munkahelyeden együtt létezni más nézetű emberekkel - mert ez a lényeg. Bármennyire is egymásnak akar ugrasztani minket a ránk települő militáns politikai attitűd, nekünk, 8 milliónknak kell észnél lennünk, hogy ebbe nem egyezünk bele.

Nemzetáruló? Igen, Orbánék is a nemzet tagjai.

Márk-Zay Pétert Lázár hadüzenetének zászlaja alatt minden lehetséges módon gátolja a fidesz frakció.
Hogy Hódmezővásárhely lakossága mit és meddig fog elviselni, ősszel kiderül.

6.Lenin 2018.08.04. 22:32:27

@Edit exnolbloggerina:

2006 óta nem tudok százezres tüntető tömegekről.

A többi meg már körbe-körbe karikába.

Mit várt Márki Zaj, amikor megpályázta a polgármesteri széket? Majd trónra emelik? Mögötte meg senki? Lóg a levegőben. Mi lehet a sorsa? Vagy ennyire naiv volt, vagy csúnyán átverték.
Minden esetre nem vall valami nagy politikusi éleslátásra.

Edit exnolbloggerina 2018.08.04. 22:50:31

@6.Lenin:

Akkor most tudtam Neked újat mondani: 2018.

Ugye tisztában vagy vele, hogy most semmibe vetted Hódmezővásárhely szavazópolgárait. Ők vannak Márki-Zay Péter mögött.

ZorróAszter 2018.08.05. 00:50:26

@Edit exnolbloggerina:

"Hol van az Ön néhány hete írt cikke Olgáékról?"

Nem azt mondtam, hogy néhány hete írtam, hanem hogy hetekkel azelőtt hogy elszeleltek Simicska nyilastévéjéhez.

Vona Gabi emberarcú nácizmusa és az ATV
zorroaszter.blog.hu/2016/09/23/vona_gabi_emberarcu_nacizmusa_es_az_atv

Edit exnolbloggerina 2018.08.05. 09:01:20

@ZorróAszter:

Na kérem, hát olvasni tudni kell. :)

Rendben, a németek Vonáékat akarták a nyakunkba ültetni. t együk fel, ennek érdekében meg is rendezték a G-napot, Simicska átvette a Hír tévét, és pénzelte a Jobbikot.
És?

Edit exnolbloggerina 2018.08.05. 09:24:25

Van mit rendbe tenni Hódmezővásárhelyen:

orszagszerte.atlatszo.hu/lazar-janossal-valo-viszonyarol-is-beszelt-az-a-vallalkozo-aki-szerint-azok-akarjak-most-vizsgalni-akikrol-a-birosag-mondta-ki-szerzodest-szegtek/

Szavak nincsenek arra, milyen alja népség a fidesz. És ez a Lázár akar Orbán helyébe lépni?

6.Lenin 2018.08.05. 09:24:52

@Edit exnolbloggerina:

Nézd meg a leadott szavazatok eloszlását.
2018 ban a választások után voltak százezres tüntetések? Tényleg lemaradtam ezekről.
Szerintem ma már márki Zaj mögött nem sokan vannak (jobbik?) Pénz se nagyon.

Ugyanez volt 2012-ben, volt egy leképzelés, egy valótlan helyzetértékelésre, előkészített kormányleváltási szándék, de mivel pont a tömegek hiányoztak, elbukott. Azóta is.

Ma Mo-on nincs elégedetlen kormányváltó tömeg. Ugyanaz a 2-3 száz lökött DK-s megy ki cirkuszolni. már név szerint lehet őket ismerni.

-Jaj! Nem látom Gizikét, csaknem itt hagyott minket?
-Szerencsére nem halt meg,túlélte az enyhe alkoholmérgezést. A következő tüntin, ha lesz, biztos eljön.

Edit exnolbloggerina 2018.08.05. 09:31:32

@6.Lenin:

Kár ezért a kommentedért, nem több mint ízléstelen személyeskedés.

6.Lenin 2018.08.05. 09:36:49

@Edit exnolbloggerina:

Bocs, de azt véletlenül láttam, amikor szakadt, részeg tüntizők kergették egymást a Kossuth téren. Szánalmas volt nézni.
gondolom visszanézhető.

ZorróAszter 2018.08.05. 13:03:29

@Edit exnolbloggerina:

"És?"

Nem akarták még a nyakunkba ültetni a nácikat. Kétosztatú, fidesznyik-liberális politikai palettát valósítottak meg, alakítottak ki. Fölötte, pontosaban mifölöttünk Demoklész kardja a Náci Párt.

És?

Azoktól várnánk, hogy eltakarítsák Orbán kollaboráns bábkormányát, akik ugyanúgy a németek zsebében vannak, mint Orbán és bandája.

Ahelyett, hogy azon gondolkodnánk, hogyan lehetne nem kifejezetten hazaárulókat cserélgetni az ország élén.

Edit exnolbloggerina 2018.08.05. 13:48:49

@ZorróAszter:

De mi a motiváció? Több meghatározó állam vallja , és, ami a lényeg, gyakorolja a fenntartható fejlődés elvét, amely a gyermekmunka megszüntetésétől a globális környezetvédelemig sok célt deklarál. Számtalan - főleg skandináv - vállalat ügyel arra, hogy a beruházásaikkal az afrikai, ázsiai munkavállalók életkörülményeit javítsa. Még nagyon az út elején tartunk, de már járunk rajta, 'Aszter!
És akkor a németek, a ki tudja milyen politikai-gazdasági összefonódások hatására, annak léte
érdekében eljátszanának egy ilyen ostoba, kisszerű játékot?
Az tény, hogy sok primitív elem került a felszínre a világpolitika palettáján, és ebbe a sorba, sajnos, a magyar , még hintapolitikának is nehezen nevezhető ravaszkodás is bele tartozik. De nézzen körül a világban, annyi katarzison megy át ebben a történelmi szakaszban az emberiség, hogy inkább örülni kell annak, ha láthatóvá válnak a betegségeink és azok kiváltó okai. Így már tudjuk gyógyítani magunkat. Ha meg vannak, lesznek nemzetek, amelyek elsüllyednek a negativizmusban , azok vagy elölről kezdik , vagy feloldódnak más nemzetekben. Könnyen így járhatunk!

Edit exnolbloggerina 2018.08.05. 13:52:20

@6.Lenin:

Te véletlenül láttál valamit, valamikor, és ebből az egészre vonatkozóan levontad a konzekvenciát.
Én nem csak 2006-ban láttam a Kossuth teret, a Belvárost, nem csak 2010 óta követem a politikát, benne a fidesz manővereit. 1989. óta tudom, hogy közéletre méltatlan kalandorok kerültek a Parlament padjaiba.

6.Lenin 2018.08.05. 13:59:54

@Edit exnolbloggerina:

OK! Tegyél ellene, én nem akadályozlak meg benne, igaz eddig meggyőzni se tudtál, de lehet ez az én hibám.
Adott a lehetőség, Márki Zaj is van már.
Hajrá!

Edit exnolbloggerina 2018.08.05. 14:15:06

@6.Lenin:

Nem biztos, hogy meggyőznünk kell egymást. Inkább gondolatot ébreszteni egy jobb folytatás érdekében. Azt már megtanultam az élettől, hogy nem valami ellen jó tenni, hanem valamiért.
Biztosan érzed Te is a különbséget.
Hát akkor, Hajrá! :)

Ficzek Úr 2018.08.05. 15:07:34

Végigolvastam a kommenteket,és emlékszem arra hogy valaki boldog volt hogy Pénztáros Lőrincet támogatja a kormány nem a multikat,így a pénz itthon marad.Már ez sem igaz mert az említett ember Horvátországban vett luxusnyaralókat,luxusjachtot,de nézzük mi a valódi helyzet: "Vértes András közgazdász szerint 4-5 évig nem a német multi, hanem az adófizetők állják majd a cechet.A GKI Gazdaságkutató Zrt. elnöke ezt a Vasárnapi Híreknek mondta el, hozzátéve, hogy a Debrecenbe készülő autógyár állami támogatásának pontos összege nem ismert, ám annyit tudni, hogy az indiai Apollo Tyres abroncsgyártó is nagyjából annyi munkahelyet hozott Magyarországra, mint a BMW, s azt a céget 30 milliárd forinttal segítette ki az ország. Ez a mostani bér-színvonalon márpedig azt jelenti, hogy négy-öt évig tulajdonképpen az állam fizeti a BMW alkalmazottait." Miközben a vidéki kis-falvakba azért vannak a boltok 3 napig nyitva,mert nem tudják kitermelni a dolgozóiknak a minimálbért. Mi a BMW-t támogatjuk,mert az rá van szorulva. Így korrekt.

Ficzek Úr 2018.08.05. 15:35:45

És tovább is van,mondjam még? Hát jó: "A nagyvállalatok és a multinacionális cégek egyedi kormánydöntés alapján kapnak állami támogatást. Miután lapunk megkeresését követően a külügyminisztérium frissítette a kormányzati honlapon elérhető adatsort, összehasonlíthatóvá vált a 2004-2010 között regnáló szocialista és a 2011-2017-es években kormányon lévő Fideszes kabinetek hét-hét éves gazdaságpolitikája. (2010-ben az utolsó kormánydöntés március végén született, ezért ezt az évet a szocialista kormányokhoz soroltuk). Úgy tűnik, hogy a multiellenes retorika csak szavakban – és bizonyos iparágakban – létezik a Fidesznél, hiszen az Orbán-kormány majdnem kétszer annyi támogatást adott a hazai és külföldi nagyvállalatoknak, mint a korábbi, balliberális kormányok. Előbbi 255,6 milliárd forint közpénzt utalt a cégeknek egyedi kormánydöntésekkel, míg utóbbi 130,2 milliárdot.A Fideszes vezetés ebből az összegből 35,3 ezer míg a szocialista kormányok 30 ezer új munkahely létrejöttét támogatták, állásonként átlagosan 7,6, illetve 4,5 millió forintot fizetve. Míg a szocialista kormányok alatt minden harmadik-negyedik állás a szolgáltató szektorban valósult meg (28,2 százalék), addig Orbánék már csak minden hatodik munkahelyet hoztak létre ebben a nagyobb hozzáadott érték előállítására képesnek tartott ágazatban (16,8 százalék). Egyértelműen látszik, hogy az adófizetők pénzéből az összeszerelő üzemek létszámbővülését támogatták."

pettra01 2018.08.05. 15:39:27

@Ficzek Úr: Persze nem azért támogatjuk a BMW-t, mert rá van szorulva, hanem mert különben nem jön ide. A falvak felemelésére szerintem semmiféle ötlete nincs a Fidesznek, most elkezdték ezt, hogy a CSOK-ot a kistelepüléseken megemelik, de hát ez nem hiszem, hogy kiutat jelent, ha már adósságba veri magát, hogy építkezik vagy házat vesz, nem olyan helyen teszi, ahol nulla lehetőség van az életre, mert elhiszem, hogy gyönyörű a környezet, de minden más hiányzik, szóval onnan inkább menekülni kell.

Ficzek Úr 2018.08.05. 16:10:35

@pettra01: Tudom hogy miért támogatjuk a multikat,ez a szöveg megy a rendszerváltás óta. Komoly közgazdászok szerint be kellene fejezni az összeszerelő cégek támogatását,és el kellene kezdeni értéket előállítani. Magyarország - adottságait figyelembe véve - az élelmiszergyártásban léphetne előre szerintük. A rendszerváltás óta senki sem lépett ez irányba,erre nem adtak támogatást. A BMW gyár feltehetően azért kapott ekkora támogatást valójában,hogy az anyaország (Németország) továbbra is csukja be a szemét amikor az eu támogatásokat szétosztják itthon. Erről még a szoci kormány idején beszélt Szájer József amikor arról kérdezték hogy az eu miért nem lép a 40 cm magas kilátó támogatása ügyében. Mi támogatjuk a multikat,elnézzük azokat a trükköket amikkel kihordják a pénzt az országból,cserébe ők nem nézik hogy hova kerülnek a támogatások. Ez nem kormány kérdése nálunk,így működik.

Edit exnolbloggerina 2018.08.05. 17:13:38

@pettra01:

Ez azért tényleg eléggé gyarmatszagú.

Fiatal koromban nem csak a mezőgazdaság volt sikerágazat, emlékszem , húzta fel a Goldberger a Textilipart, a szöveteket még Nyugatra is exportáltuk. Diákként dolgoztam is a Goliban, emlékszem a Vörös mosó átható, de egyáltalán nem kellemetlen szagára is. Volt a Golinak valamiféle romantikája, rövid időre felnőttként is visszatértem. De volt egy BÉTEX is, és jól mentek a külker. cégek.

Nekem a mániám a termálvíz, szerintem olyan kincs van alattunk, amit nem felhasználni a gyógyításban , a turizmusban -. persze, okosan, nem kizsigerelve a természetet! - felfoghatatlan balgaság.

ZorróAszter 2018.08.06. 13:30:03

@Edit exnolbloggerina: Bocs hogy csak most vettem észre a válaszát.

De mi a motiváció?

Az ország kifosztása, az ezt biztosító lehető legstabilabb politikai berendezkedés kialakítása. Beleértve hogy szükség esetén a nácik pacifikálják a népet a szokásos módszereikkel.

"Több meghatározó állam vallja ...."

A duma ingyen van. Duma szinten minden van.

Pár éve láttam egy filmet, ami az IKEÁ-t pécézte ki, hogy milyen körülmények között gyártatja a rongyszőnyeget Indiában, a kerti csipkés alumíniumöntvény székeket és asztalokat Malajziában, meg egyebeket. Azok a körülmények inkább az amerikai gyapotszedő rabszolgaságra emlékeztettek. Nincs öt éve hogy láttam. (Szék helyett földbe ásott gödör előtt a rongyszőnyeg szövő szék, a mérgező festés zárt helyen védőfelszerelés nélkül. Az emberek fél-egy év alatt hallnak kínhalált a lassú megfulladástól.)

Amíg az emberek nem veszik észre, hogy a világsajtó totális ellenőrzés alatt azt a hazugságot sulykolja amit akar, addig mindenki vak marad.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2018.08.07. 07:42:58

a sok nácizó libsinek:

A nácik ti vagytok, véleményterrort akartok, aki nincs veletek az fasisztanácirasszista-akármi
És így rendezitek a vitáitokat.

ZorróAszter 2018.08.07. 08:59:08

@Edit exnolbloggerina:

Kedves Nyírfa!

Meg tetszett fogni. Sajna nem emlékszem a címre. És úgy emlékszem, nem szerepel benne az IKEA szó, de kizárólag az IKEA beszállítóinál forgattak.

ZorróAszter 2018.08.07. 09:07:38

@ZorróAszter:

Közben eszembe jutott, hogy megnézem a port.hu-n hátha, és csudák-csudájára megtaláltam:

Az Ikea és ami mögötte van
svéd dokumentumfilm, 55 perc
1926-ban Svédországban született Ingmar Kamprod, aki létrehozta az Ikea-birodalmat, amely gyorsan terjeszkedett, áruházai gombamód szaporodtak országról országra. Az áruházlánc ma már az egész világra kiterjed. Leányvállalataik szintén minden földrészen megtalálhatók, főleg olyan országokban, ahol olcsó a munkaerő. Textiltermékei nagyrészét az Ikea Indiából szerzi be. Törvény tiltja ugyan a gyermekmunkát, mégis alkalmazzák, mert ez a legolcsóbb. A 80-as években a cég figyelme Délkelet-Ázsia felé fordult, szintén az olcsó munkaerő igézete miatt.

port.hu/adatlap/film/tv/az-ikea-es-ami-mogotte-van/movie-54859

Edit exnolbloggerina 2018.08.07. 09:50:54

@ZorróAszter:

Köszönöm, már csak a kérdés, hogyan tudom megnézni, mert a youtube-n nem találom.

A 80-as éveket olvasva a reményeim nem szálltak el - régen volt.

ZorróAszter 2018.08.07. 18:38:21

@Edit exnolbloggerina:

Szívesen!

Sajnos nem tudom. Esetleg ha be tetszik kattintni, hogy figyelmeztessen a port.hu, ha valahol vetítik. Homályosan rémlik, hogy én is találkoztam vele azóta is.

Viszont ez nem a 80-as évek! Ez a ma! ímeg a közelmúlt.

Csudálkoznék, ha 2010 előtt forgatták volna.

Volt egy másik szintén nem nagyon régi film, amiben az indonéz kénbányászok is szerepeltek. Egy vulkán körül szedték össze a kéntömböket, és hordták le a hegyről a hátukon. Azt is csak pár évig csinálhatták, mert a kénsav szétmarta a tüdejüket és lassan megfulladtak, belehaltak.
Ez is így megy szerintem azóta is. Hogy a nyugati pógároknak legyen olcsó gumi a kocsijukra.

Annak idején Littlét idegesítettem ezzel.

Edit exnolbloggerina 2018.08.08. 11:21:40

@ZorróAszter:

A Port.hu a 80-as évek gyakorlatát említi tartalomként. Egyébiránt inkább féltem a világot a kínaiaktól, mindenféle értelemben. Ha kiszúrom, hogy valamit Kínában gyártottak, sehol nem veszem meg, az Ikeában sem.

Majd elém kerül a film, vagy más formában mint környezetvédelmi, ökológiailag fontos téma. Az igazság nem kerüli el az embert, ha arra fogékony.

ZorróAszter 2018.08.08. 14:05:58

@Edit exnolbloggerina:

"A Port.hu a 80-as évek gyakorlatát említi tartalomként"

Tessék szíves lenni figyelmesebben olvasni. A film NEM a 80-as évek gyakorlatáról szó. Az IKEA KEZDETT a 80-as években ázsiai gyártókkal szerződni, de a film a máról szól.

Kínaiak:

A világsajtó nem a kínaiak zsebében van. Nem ők irányítják, ki legyen a világsajtóban a szépfiú és a jófiú hanem az amerikaiak a saját érdekeinek megfelelően.

A világsajtóval kapcsolatosan az az egyedül helyes magatartás, hogy egy szavukat se szabad elhinni. Inkább annak az ellenkezőjét feltételezi, mint amit mondanak.

És egy pillanata se elhinni hogy azok a fontos történések, amikről beszámolnak.

A fontos történések többségéről hallgatnak és abba is belefojtják a szót aki megpróbál beszélni róla.

KapitányG 2018.08.09. 06:58:18

@ZorróAszter:
"Részben a fair trade mozgalmak hatására a világ egy ideje jobban odafigyel a perifériára szorult országokban zajló eseményekre. Így kerülhetett „bajba” számos transznacionális vállalat, miután fény derült „munkamódszereikre”.
Jó példa erre a svéd Ikea esete, amit az 1980-as években vádoltak meg azzal, hogy Indiában, ahol a textiltermékeiket gyártják, gyermekeket dolgoztatnak. Erről épp egy svéd rendező, Ulf Sandlun készített dokumentumfilmet, melyből óriási botrány kerekedett.
Az Ikea azóta kínosan ügyel arra, hogy soha, még csak véletlenül se keveredjen gyanúba. Természetesen, attól kezdve, hogy a munkát kiadja helyi cégeknek, ellenőrizhetetlenné válik a folyamat (made in China, made in Romania gyakori felirat ikeás termékeken), de a lényeg, hogy az ő kezük „tiszta” marad."
utajovobe.eu/oktatasi-segedlet/elelmiszervalsag?showall=&start=9

ZorróAszter 2018.08.09. 16:11:51

@KapitányG:

Kedves Hölgyem!

Nem tudom, hogy ezt most pro vagy contra tetszett írni.

A cikk:

Én kicsit szkeptikusabb vagyok. Szerintem a legendákkal ellentétben ugyanis nyomokban sincs szabad sajtó, ezért nem tudhatjuk, nem a konkurencia hangol-e minket valaki ellen. Például mikor megnéztem ezt az IKEÁ-s filmet, bennem is az kérdés merült fel először, hogy miért pont az IKEÁ-t pécézték ki?

Mert én még emlékszem például arra, amikor a Perrier ásványvizet felvásárolta a Nestle, akkor hirtelen pánikot okozott egy hír miszerint a Perrier nitrátos. Aztán miután ekkor áron alul felvásárolták, hirtelen elterjesztették, hogy ez csak álhír volt. Mégse nitrátos.

Aztán például a japánok is szeretik a saját japán cégeiket, és igyekeznek japán árút vásárolni. Ámde a kapitalizmusban nem lehet tudni ki a tulajdonos. Tehát például lehet, hogy valójában Mr. Suzuki se a cég valódi tulajdonosa, hanem valójában a General Motors, és ő csak a nevét meg a mesét adja hozzá havi fixért.

Ugyanígy a tudatossággal. Én ezzel is óvatosabb vagyok.

pettra01 2018.08.09. 16:47:03

Éppen a mai híradóban láttam egy hírt, hogy a cseheknél milyen szigorú szabályok vonatkoznak a nagy melegben való munkavégzésre, rövidített munkaidő, ingyen ásványvíz meg ingyen alkoholmentes sör. Csak azt nem érti az ember, miért nem azt mutatja be a híradó, hogy Magyarországon a meleg munkahelyeken - mert itt is van azért olyan - hogyan kényeztetik a dolgozókat? Engem speciel jobban érdekelne, mint az, hogy a cseheknél akárhányszor kimehet zuhanyozni a dolgozó, ha melege van.

KapitányG 2018.08.10. 07:25:19

Se nem pro. se nem kontra. Csupán adalék ahhoz, hogy nagyjából mikor készülhetett a film. A cikk, amelyben hivatkoznak rá, 2011-es keltezésű.

Edit exnolbloggerina 2018.08.10. 08:35:48

@ZorróAszter:

Kedves 'Aszter, majd, ha belefutok a filmbe, az ott látott információk alapján tudok véleményt alkotni.
Addig is tartom magam ahhoz, amit már leírtam: a fenntartható fejlődés útjára lépett már nem egy ország, vállalat, üzletlánc. Azt is mondtam, hogy még nagyon az út elején járunk, de már rajta. Csak remélni merem, hogy begyre több ember lesz képes tovább nézni és látni az orránál, és szemügyre veszi a saját ökológiai lábnyomát. Aztán elkezd tudatosabban élni. Ezt a folyamatot úgysem úszhatjuk meg, törvényszerűen figyelmeztet rá minket az anyatermészet.

Kína a történeti korok döntő többségében nagyhatalmi szerepet játszott. Igen nagy felelőssége van a mindenkori politikai és gazdasági pozicionáltságában.

Edit exnolbloggerina 2018.08.10. 08:35:48

@ZorróAszter:

Kedves 'Aszter, majd, ha belefutok a filmbe, az ott látott információk alapján tudok véleményt alkotni.
Addig is tartom magam ahhoz, amit már leírtam: a fenntartható fejlődés útjára lépett már nem egy ország, vállalat, üzletlánc. Azt is mondtam, hogy még nagyon az út elején járunk, de már rajta. Csak remélni merem, hogy begyre több ember lesz képes tovább nézni és látni az orránál, és szemügyre veszi a saját ökológiai lábnyomát. Aztán elkezd tudatosabban élni. Ezt a folyamatot úgysem úszhatjuk meg, törvényszerűen figyelmeztet rá minket az anyatermészet.

Kína a történeti korok döntő többségében nagyhatalmi szerepet játszott. Igen nagy felelőssége van a mindenkori politikai és gazdasági pozicionáltságában.

ZorróAszter 2018.08.10. 08:55:37

@pettra01:

Magyarország egy fehérniggergyarmat. Akinek nem tetszik hogy 60 fokban kell mondjuk aszfaltozni, az menjen el közmunkásnak 40 fogba füvet nyírni.

Vagy vándoroljon ki Németországba, vagy Angliába.

ZorróAszter 2018.08.10. 16:00:23

@KapitányG:

Kedves KapitányG!

Bocs hogy csak most vettem észre a kommentjét.

Köszi szépen.

ZorróAszter 2018.08.10. 16:12:22

@Edit exnolbloggerina:

Kedves Nyírfa!

Magától is bocs hogy csak most vettem észre hogy válaszolt.

Én nem nagyon hiszek benne, hogy az emberiség megváltozott volna. Szerintem ugyanolyan mint volt akár száz éve is. Csak a propagandaeszközök fejlődtek hatalmasak. Így ma már a legfelelőtlenebbek, legpénzéhesebbek, legnagyobb szennyezők beszélnek fröcsögő szájjal környezetvédelemről, meg hasonlókról. Mi meg még 100 évig hisszük azt, hogy legalább jó kezekben vannak immár a dolgok, és csak 100 év múlva vesszük észre, hogy valami mégse mehetett jó ha immár az egész földet 300 méter vastag mérgező szemét borítja.

Tehát én ezeket a "tudatosságokat" sima propagandának tartom. Arra jó, hogy elfoglalja és megnyugtassa azokat, akikben egyáltalán felmerülnek ilyesmik.

Kína:

Tessék szíves lenne utána nézni Kína történelmének. Hogy milyen borzalmakat, megaláztatásokat és kifosztást szenvedett el akárcsak a legutóbbi időkben. Mondjuk 1880-1945-ig a nyugati és a keleti gyarmatosítók részéről. (Ópium háború, bokszer-lázadás, japán megszállás, miegymás.)

Nem ők próbálkoztak a Nyugatot meghódítani. Vagy Japánt. Szóval ez a nagyhatalom vád ez inkább illik a Nyugatra, az angolokra, amerikaiakra, japánokra, mint rájuk. Ha mégis így jöhet elő a kérdés, az a propaganda színtiszta megnyilvánulása.

Edit exnolbloggerina 2018.08.10. 18:03:11

@ZorróAszter:

Valóban, kedves 'Aszter, Kína patyolattiszta.

ZorróAszter 2018.08.11. 18:03:27

@ZorróAszter:

Kedves Nyírfa!

Mert bizony én ezt írtam, ugye?

:o)

Edit exnolbloggerina 2018.08.11. 23:39:58

@ZorróAszter:

Kedves 'Aszter, mintha én sem azt írtam volna, hogy Kína a történelme során mindig nagyhatalmi szerepet játszott. Azt mondottam, hogy döntő többségében. Most teszem hozzá, hogy napjainkban is.
A felelősség pedig felelősség, minden korban, minden pozícióban, mindenütt a világon.
Azonban, ahogy sorolta Kína viszontagságait, kis híján megríkatott. Annyira a szívemre vettem, hogy majdnem elfeledkeztem Tibetről. De aztán eszembe jutott.

Nagy játékos Ön, kedves 'Aszter, olyan intenzitással nyomja a " bűnös Nyugat "-mantrát, hogy akár fideszpropagandistának is beillene.

De vissza Kínába: Demján Sándor nagyon kívánatosnak tartotta a kínai munkáltató-munkavállalói modell itthoni bevezetését. Tetszett neki a rabszolga - és gyermekmunka által zsebre vágható profit.

Tudja, ahol Micimackó is száműzetésbe kerül - persze, inkább, mint egy átnevelő táborba -, és 2020-tól kötelezően bevezetik a társadalmi pontrendszert, onnan kiveszett a normalitás csírája is.

Azért van egy kis remény: az a fránya tudatosság csak befészkelte magát (jó)néhány, az emberi tudat és jellem fejlődésében töretlenül hívő eszement fejébe, s bár, mint jeleztem, számuk még nem éri el a kritikus többséget, de ez esetben nem is a számszerűség a fontos, hanem az általuk képviselt minőség - ugyanis annak van elsődleges teremtő ereje. Igaz, ez a teremtő erő - egyelőre - nem Keleten lelhető fel - bár, nem lehet tudni, Japán milyen irányba fordul.
És van még egy jó hírem: egyes médiaforrások szerint az oroszok usankája kezd tele lenni Putyinnal. Természetesen elvárom, hogy e hírek hitelességét személyesen ellenőrizze, nehogy megint abba a csapdába /essünk, hogy azt olvassuk, amit direkt a mi kedvünkért írtak meg.
Mert így megy ez, igaz, 'Aszter? :)

ZorróAszter 2018.08.12. 10:59:34

@Edit exnolbloggerina:

Kedves Nyírfa!

Tessék szíves lenni történelmet olvasni. És nem csak nyugati politikai propagandát. Akkor nem tetszene ilyeneket írni, mint hogy "Kína a történelme során mindig nagyhatalmi szerepet játszott."

Ezzel szemben a történelem tanúsága szerint Kína a történelme során leggyakrabban teljesen bezárkózott. És emellett gyakran esett áldozatul külföldi hódítóknak, mongoloknak, mandzsuknak, angoloknak, japánoknak. Akik rendszerint milliós, tízmilliós kínai hullahegyeket hagytak maguk után.

A politikai propaganda legprimitívebb eszköze az ellenség bűneinek felnagyítása akár hazugságok árán is, a saját bűnök cenzúrázása, legfeljebb csepegtetése.

Ezt tetszik neki.

Persze tudom, öntudatlanul.

ZorróAszter 2018.08.12. 11:00:25

Ezt tetszik neki.

helyett

Ezt tetszik tenni.

:o)

Edit exnolbloggerina 2018.08.12. 12:35:18

@ZorróAszter:

Kedves 'Aszter, újfent fel kell hívnom a figyelmét arra, hogy ne azt olvassa ki a soraimból, amellyel igazoltnak vélheti az állításait, hanem azt lássa, amit leírok.
Az elfogultsága a saját véleményei iránt nem is lehet árulkodóbb, mint a tőlem idézni kívánt mondat saját szája íze szerinti megcsonkítása.

Kínáról nem világhatalomként írtam, hanem a nagyhatalmi szerepét emeltem ki, amely státuszt a távol-keleti térségben betöltött. Hogy tovább nem tudott terjeszkedni, azt annak a mentalitásnak köszönheti, amelyet Ön bezárkózó politikaként jellemez.

Sajnálom, hogy ha öntudatlanul is, de a politikai propaganda legprimitívebb eszközével éltem - Ön szerint.
De milyen jó, hogy a világ nem olyan egysíkú, mint ami az Ön szemüvegén átszűrődik.

ZorróAszter 2018.08.12. 23:12:44

@Edit exnolbloggerina:

Kedves Nyírfa!

"kívánt mondat saját szája íze szerinti megcsonkítása.
Kínáról nem világhatalomként írtam, hanem ..."

Mintha bizony én azt azt kifogásoltam volna, hogy "világhatalomként" írt.

Az nem zavarja, hogy még a szót is Ön használja először itt?

Én csupán azt kifogásoltam, hogy nem ismeri a kínai történelmet, és csupán a nyugati propaganda brossúrákból merít.

A tudatlanság, a légből kapott, logikátlan "gondolkodás" nem több sík.

pettra01 2018.08.13. 00:08:51

@ZorróAszter: a facebookon küldtem üzenetet, de szerintem ritkán jár arra, nem veszi észre.

Edit exnolbloggerina 2018.08.13. 09:47:16

@ZorróAszter:

No, én ezt unom. Ha akarja, elolvassa még egyszer a kommentjeimet és az azokra adott válaszait.
Hogy valaki ennyire csak saját magát lássa ott is, ahol nem ő van, már megbocsásson, de szembe tűnő, és nem pozitív értelemben.
Az Ön felmagasztalt logikája számomra korlátoltság, a nyugati brossúrákból merített információk egy ország komplett történelmére vonatkozóan pedig olyan buta kiszólás, amelyre érdemi választ lehetetlenség adni.

Utolsó kérésem, hogy legyen szíves törölni az exnolbloggerek közül. Megköszönöm.

ZorróAszter 2018.08.13. 10:45:04

@Edit exnolbloggerina:

Kedves Nyírfa!

Az hogy a logika Önnek a lelke szárnyalására csimpaszkodó kolonc, évek óta tudom.

Akkor is, mikor például mikor csupa helyzethez, tényekhez nem illő vitatkozási klisét alkalmaz véletlenszerűen.

Például miszerint én megcsonkítottam a mondandója lényegét az idézetemmel.
vagy
megváltoztattam a szóhasználatát (világhatalom)
vagy
jól láthatóan nem az én szavaimat cáfolja
vagy
személyes értékelésre igyekszik terelni a témát ha a tárgyban nincs több érve.
....

Persze ezek máshol is általánosak. Nyilván onnan tanulta.

És azt is, hogy az a valóság, az igazság, amiről feltételezi, hogy az érdeke hogy az legyen. És nem az, ami megfelel a tényeknek, az elemi logikának.

"nyugati brossúrákból merített információk egy ország komplett történelmére vonatkozóan pedig olyan buta kiszólás, amelyre érdemi választ lehetetlenség adni. "

Mintha én bizony erről írtam volna.

"Utolsó kérésem, hogy legyen szíves törölni az exnolbloggerek közül. Megköszönöm. "

Az exnolbloggereket ugyan mint mondtam régen is nem tekintem a sajátomnak de rendben.

ZorróAszter 2018.08.13. 10:48:34

@pettra01:

Kedves Pettra!

A CIA (facebook) kitiltott. Úgyhogy igaz hogy régen is ritkán néztem de most már meg se tudom nézni.

Esetleg ha levelet tetszene küldeni. Azt hiszem, elég rákattintani az ikonomra.

Edit exnolbloggerina 2018.08.13. 11:56:26

@ZorróAszter:

Jó, még utoljára segítek:

A vita tárgyát képező kommentem: " Mintha én sem azt írtam volna, hogy Kína a történelme során mindig nagyhatalmi szerepet játszott. Azt mondottam, hogy döntő többségében. "

Amit tőlem idézett, kiragadva:" Kína a történelme során MINDIG nagyhatralmi szerepet játszott. "
A mindig szót kiemeltem, hogy kénytelen legyen észre venni.

A világhatalom kifejezést pedig ekkor használtam:08.12.12.35 h. Nem azt állítottam, hogy Ön élt e meghatározással, hanem csupán rávilágítottam, hogy a világ- és a nagyhatalom között tartalmi különbség van, következésképpen Kína bírhat nagyhatalmi pozícióval akkor is, ha azt nem terjeszti ki több kontinensre. Kulturális és technikai vonatkozásban azonban világméretű a jelentősége.

Ön felületesen olvas. Mint akinek mindegy, mit tartalmaznak mások sorai, így azok csupán ürügyként szolgálnak a saját dogmái hirdetésére. Én ehhez nem asszisztálok.

Az igazsághoz hozzá tartozik azonban, hogy nem csak emiatt kértem a törlést, már érik a szándék egy ideje - most jött el a pillanat.

pettra01 2018.08.13. 12:13:51

@Edit exnolbloggerina: Most megleptél ezzel a törlés-igényeddel. Kifejtenéd, hogy miért jutottál erre a döntésre? Már csak azért is, mert alig vagyunk páran, akik még használják az exnolbloggert, ha jól látom, leginkább Frady meg én buzgólkodunk, ha meg valaki nem használja, akkor mi a jelentősége annak, hogy ott van vagy nincs?

Edit exnolbloggerina 2018.08.13. 14:45:02

@pettra01:

" ...ha meg valaki nem használja, akkor mi a jelentősége annak, hogy ott van vagy nincs?"
Hát ez az, pettra, ha nem használja az a valaki, akkor minek legyen ott?

A blog.hu- regisztrációmat nem törlöm, csak elmúlt, ami a maga idejében fontos volt, és a múltat vissza kell engedni a helyére. A dolog pikantériája, hogy ez a névváltoztatásom után vált nyilvánvalóvá. :)

Edit exnolbloggerina 2018.08.14. 08:11:06

@ZorróAszter:

Kedves 'Aszter, köszönöm, egyben az elmúlt évek technikai segítségnyújtását is.