Csak mondom

Haj, Rákóczi!

2018. június 15. - pettra01

rakoczi.jpgAz oktatással leginkább az a baj, hogy nem eléggé hazafias - tudhattuk meg Németh Szilárdtól, aki honvédelmi államtitkári minőségében nyilatkozott meg az Orient Rádió közel egyórás műsorában. Eddig nem is hallottam erről az Orient Rádióról, most utánanéztem, és kiderült, hogy az OrientPress Hírügynökségnek van online rádió- és tévéadása is. Hát most már ennyivel is okosabbak lettünk. 

A műsorvezető ifjabb Lomnici Zoltán volt, akinek az előnevével nem bírok megbarátkozni, mert szerintem egy közszereplő - ha már a családjukban ilyen gyakori név a Zoltán és mind borzasztó híresek - kitalálhatna valami egyéb megkülönböztető jelzőt is, talán van még egy keresztneve, vagy ha nincs, vegyen föl egyet. Ennek az ifjabb előnévnek az az üzenete, hogy ő annak a mindenki által ismert Lomnicinek a fia, és éppen olyan furcsán veszi ki magát, mint amikor egy nő a férje nevén híreskedik, mint például a Pölöskei Gáborné, aki hívathatná magát Áder Annamáriának is, mert ugye az is ő neve. 

A beszélgetés a hadi emlékeink ápolásáról szólt, mint kiderült, Németh Szilárd ebben a témában is hatalmas jártasságra tett szert, sorolta a magyarság nagy harci dicsőségeit, a méltatlanul elfeledett magyar haditengerészettől kezdve és fölfestette a jövőképet, mely szerint az iskolában a gyerekeknek arról kellene ismereteket szerezniük, milyen hőstetteket vittek véghez a magyarok az elmúlt évszázadok során. Aztán eljutottak Rákóczihoz is, amely ponton Lomnici ecsetelte, milyen nagyszerű is volt a Rákóczi-szabadságharc, ennek ellenére milyen keveset beszélünk róla, pedig igaz, hogy régebben volt, de nem volt kevésbé jelentős, mint a '48-as vagy az '56-os forradalom. Ezzel még véletlenül se vitatkoznék, az viszont rettentő furcsa volt, hogy ahányszor Rákóczit említette, mindig nagyságos fejedelemként beszélt róla. Ez egy mai fülnek rendkívül szokatlan, mintha valamelyik régi hatalmasságot unos-untalan a kegyelmes meg a méltóságos jelzővel együtt hozná szóba. 

Még akkor is, ha - mint említette - a Rákócziak Magyarország leggazdagabb családja volt, tekintve, hogy az ország java részét birtokolták. Kétségkívül a nagy vagyon azt is jelenti, hogy a leszármazottak a legkiválóbbak közé emelkedhetnek, hiszen a gazdagság lehetőséget teremt arra, hogy a legkiválóbb oktatókat és nevelőket vásárolják meg az ivadékaik képzésére és pallérozására, így a történelemben ritkaságszámba megy, hogy valaki az egyszerű nép soraiból felemelkedjen, bár azért kivételek is vannak, a veretes családokból is kerültek ki címeres gazemberek és hitvány jellemek, de azért kíváncsi lennék, hogy Széchenyi például mire jutott volna, ha valahol Szabolcsban születik egy földműves hatodik gyermekeként. Ez felveti a kérdést, hogy a mai úri osztály második, harmadik generációja mit tartogat nekünk? Lesznek-e közöttük önzetlen, sokoldalúan képzett emberek, vagy csupa focisták, vallásalapítók meg divatszakértők kerülnek ki közülük? 

A bejegyzés trackback címe:

https://csakmondom123.blog.hu/api/trackback/id/tr3914050610

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Vajk, a hitehagyott 2018.06.16. 21:37:26

  Bognár József: Vajk, a hitehagyott. Kényszerek és lehetőségek a X-XI. század fordulóján.   Ha az árpádi bejövetelt követő mintegy száz évet kívánjuk megérteni, feltérképezni, akkor legjobb, ha először felvázoljuk a korabeli Európát. Képzeljük ...

Trackback: Nők hadkötelessége 2018.06.16. 21:22:13

Aki oda van a sorozott-katonaságért, férfiak és apák, esetleg lányos apák, sőt még minden férfi kötelessége szólamokat is pufogtat, annak megemlíteném, csak gondolat kísérletnek, hogy a a "hazafias" hős férfiaknak szükségük van ám tábori "hazafias" l...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gandosz 2018.06.17. 11:55:18

@bölcsbagoly:
Az ellenzék orwelli újbeszédje szerint azzal, hogy valaki EU-s pályázatot nyer, automatikusan fideszessé vagy fideszközleivé válik. Tehát szerintük 100%-os a fideszesek favorizálása.

Gandosz 2018.06.17. 11:58:35

@bölcsbagoly: Az építőiparban a világ összes országában hazai cégek kapják a megrendelések zömét. Csak nálunk van még ma is úgy, hogy a Strabag és más külföldiek 100 milliárdokban részesülnek. Ez az MSZP ideálja, hogy minden megrendelést a külföldiek kapjanak.

ZorróAszter 2018.06.17. 12:01:10

@Tenkes Kapitánya:

Magára ismerek név nélkül is.

Hasba próbál akasztani valami hazugsággal, sefülesefasza hülyék logikája levezetéssel.

Forráskérésre most meg ezzel.

Miféle forrás ez a Pettra által linkelt cikk ellenében?

Tenkes Kapitánya 2018.06.17. 12:07:39

@ZorróAszter: Pettra egy olyan cikket linkelt, ami másodlagos forrás. Én az eredeti OECD anyagot linkeltem, amiből a másodlagos forrás kihagyott elég fontos háttérinformációkat.

nu pagagyí 2018.06.17. 12:08:31

@Gandosz: Valahogy nem pezseg a közbeszerzési piac. Mindig ugyanaz a pofa nyer. Vajon miért? Szerintem, nem azért küldjük a parlamentbe a képviselőinket, hogy a közpénzt a lehető legpazarlóbban költsék el, azért meg pláne nem, hogy kizárólag egy olyan lak, aki azzal henceg, hogy a miniszterelnök legjobb haverja és tényszerűen, politikai parancsainak végrehajtója (sajtó felvásárlása és propaganda eszközzé silányítása). Szimpla bűncselekmény, amit elkövetnek.

pettra01 2018.06.17. 12:13:49

@bölcsbagoly: Megkapó ez a vehemencia, amellyel véded a fideszes sosemvolt tisztességet. Szó nincs róla, hogy a Gyurcsány-korszak baromságaival elégedett voltam, az lenne a normális, ha a társadalom bármelyik színű hatalom túlkapásaira érzékeny lenne és igyekezne ennek hangot is adni. Aki éppen hatalmon van, jobban szem előtt van, nagyon kellene vigyáznia a támadhatatlanságára - na nem úgy, hogy az összes lehetséges ellenőrző szervet megszerzi, aztán meg ujjal mutogat az ellenzékre, ha az az uniós fórumok elé viszi az ügyeiket, csak mert nem maradt más lehetősége.
Az MNB-s alapítványokat meg egyáltalán az MNB-t inkább hagyjuk, te biztosan nem voltál devizahiteles például, ha ilyen rajongással emlegeted a nyereségességét.

ZorróAszter 2018.06.17. 12:14:46

@Vajk a Vitéz Várjobbágy:

Ha az elit valóban elit lenne, akkor nem kellene betonfalak mögé bújnia.

Ha ők és a gyerekeik nem lennének hülyék mint a segg, akkor nem kellene végig úgy manipulálni például az oktatásukat, hogy folyamatosan, általánostól az egyetemig nagy pénzekért vásárolható plusz előnyök biztosítsák az elitben maradásukat.

Hanem akkor egyenlő esélyek mellett se kellene rettegniük.

Az oktatásuk manipulálása pedig megkérdőjelezi a társadalmi pozíciójukat is. Mégpedig súlyosan.

Konkrétan hogy a gazdaságban/politikában is nem csak oda befurakodott korrupt, sátánista pszichopaták-e a társadalom ellenében.

bölcsbagoly 2018.06.17. 12:42:45

@pettra01: Ja már érvelni sem szabad a kormány mellett....olyan igazán liberális ez az óhajod!
- a mai "konstruktív" ellenzék igencsak konstruktív a támadásokban, nem átalva bizonyítékokat is hamisítani (lásd a SP plágium ügyélt!); semmi sem megtámadhatatlan számukra; jámbor óhaj a támadhatatlanság igénye ott, ahol ilyen nemzet/család/keresztény ellenes, hazafiatlan ellenzék uralja a média nagyrészét és kiváló kapcsolatokat ápol külföldi patkány elvtársaikkal;
- tudsz példát mondani ara, hogy máshol jobban megoldották a devizahitelesek problémáját (mióta is Matolcsy a MNB elnöke?)?
- tudtommal én érveltem, miért nem azt próbálod cáfolni, s miért jössz lózungokkal?

ZorróAszter 2018.06.17. 12:44:23

@Tenkes Kapitánya:

Ne akasszon már hasba állandóan. Először is ugye azt kellene igazolnia, hogy a Pettra cikkében említett forrás pont ez.

Aztán meg már csak a maga többi állítását kellene igazolni.

bölcsbagoly 2018.06.17. 12:49:26

@nu pagagyí: nem kellene azt is megnézni, hogy egyrészt miért nyer mindig ő (ami nem is igaz!), másrészt azt, hogy hogyan teljesít?
Miért kellene változatosság kedvéért olyan nyerjen, aki nem teljesíti a pályázat/közbeszerzés kiírás feltételeit s pláne, nem is teljesíti az elvárásokat?
Ha te egy területen a legjobb vagy, akkor is muszáj mások nyerjenek helyetted, csak azért mert valakik unják, hogy mindig te nyersz?

ZorróAszter 2018.06.17. 13:01:32

@bölcsbagoly:

"Ja már érvelni sem szabad a kormány mellett...."

Mondja ezt egy országban, ahol lassan mindenhonnan fideszpropaganda folyik.

Ahol a kollaboráns Orbán-féle bábkormány a németek kezében lévő sajtó segítségével sikeresen megsemmisítette a baloldalt, és a gyarmattartóink elképzelésének megfelelően lecserélték liberális álbaloldaliakra.

Családbarát, magyarvédő fidesz, Honnan tudjuk?
Onnan hogy ők mondják hogy azok.

No meg szép a zöld-fehér-piros kokárdájuk.

nu pagagyí 2018.06.17. 13:06:00

@bölcsbagoly: Amíg volt közbeszerzési verseny a legdrágább ajánlattal nyert általában. Pár éve már egyedül jelentkezik a tenderekre, tetszőleges árat megjelölve, mert már minden versenytársat elüldöztek különböző módszerekkel. A valós teljesítés és az adófizetők pénzéből kifizetett ár közti különbözet nagy része nettó lopás, az adófizetők (neked nemzet) megkárosítása. A lopás tényét mi sem szemlélteti jobban, hogy tüneményes idő alatt lett az ország leggazdagabb embere. Annyira gazdag, hogy Orbán Buksi kutyájának külön kastélyt vásárolt. Utóbbi egyben magyarázza is a sikereit. A tisztességtelen jövedelem nagy része valószínűleg nem az övé.

bölcsbagoly 2018.06.17. 13:07:45

@ZorróAszter: te okosmadár, ha elkezdek böngészni az online média termékei közt, a források jó 2/3-a ballib médiához tartozik! A tv-közül az RTL, ATV és a Hir Tv, írott sajtó: Népszava, HVG, 168 óra, Magyar narancs, stb. Te hol találkozol Fidesz propagandával? Nincs távkapcsolód, egered?
Zavar megint a kokárda, mint 2002-ben?

mement 2018.06.17. 13:09:02

@Tenkes Kapitánya: propaganda anyag az OECDtol :DDDD

Ezzel gyakorlatilag diszkreditaltad magad barmilyen ertelmes beszelgetesbol, anelkul hogy kulonosebben megeroltetted volna magad. Szep volt, jar erte a kockacukor, a 30 ezustrubelt majd a CAPon keresztul jon

mement 2018.06.17. 13:12:29

@bölcsbagoly: Nem minden medium balliberalis amelyik nem hazudozik vagy hirdeti buszken hogy teli vigyorral leszopta az oroszokat:)

bölcsbagoly 2018.06.17. 13:12:31

@nu pagagyí: egy pályázat nem attól jó mert olcsó! Kell hozzá referencia, optimális árajánlat, s főleg kifogástalan teljesítés!
Te kit bízol meg egy szerelési munkával? Mindig a legolcsóbbat, vagy azt akinél már megtapasztaltad a minőségi munkát?
TE nem vagy normális! Ha valaki sokat teljesít és jól az miért számítana lopásnak?
A hülyeségeidet meg minek írod ide ("Buksi kastély")?

nu pagagyí 2018.06.17. 13:13:26

@bölcsbagoly: Skicc Pali ügye egyértelmű volt. A bolgár szerzőtől lopta hivatkozás nélkül a doktorijának nagy részét. Elég szépen levezették, nem is cáfolta Pali bácsi, helyette mocskolódtatok egy sort. Az a baj veletek, hogy azt hiszitek, hogy attól, hogy hinni akartok valamiben az egyben a valóság is. Nem. Persze főnökeid valójában nem hisznek semmiben, végtelenül pragmatikusak. A te naiv hited, hogy ők jót akarnak, csak nem értik őket, önbecsapás. És akkor még jóindulatú voltam veled, nem állítom, hogy tudatosan hazudozol.

pettra01 2018.06.17. 13:14:00

@bölcsbagoly: Ha nem lenne ennyire arrogáns a Fidesz, hogy anélkül söpör le minden nem fideszes érvet, hogy egyáltalán megismerné, talán az ellenzékben is több lenne a hajlandóság arra, hogy az esetleges jócselekedeteiket észrevegyék, de mára már annyira elmérgesedett a helyzet, hogy már azt is bírálja az ellenzék, amit esetleg nem kellene. A kormány egyébként nem szorul rá a támogatásra, támogatják ők éppen eléggé saját magukat. Én se vagyok devizahiteles, tehát annyira nem figyelem, hogy hol hogyan oldották meg ezt a problémát, de ahogy a forintosítást megoldották, aztán az ebből keletkezett hatalmas nyereséggel még dicsekedjenek is, hát nem hiszem, hogy ehhez hasonlót bármely más országban meg mertek volna tenni.

bölcsbagoly 2018.06.17. 13:15:18

@mement: speciel mi a franc bajod van az oroszokkal? Jártál az utóbbi években Oroszországban, nézed a VB-t? Velük csak a németek bótolhatnak? Tudod te, hogy mennyit veszítettünk a hülye nyugatiak bojkottja miatt?

nu pagagyí 2018.06.17. 13:18:32

@bölcsbagoly: Ismerjük már a Fidesztől, hogyan lehet olyan pályázatokat kiírni, amelyben majd szubjektív módon lehet dönteni. Minden ez, csak nem becsületes, tudod ezt te is nagyon jól. A főpróba ugyebár a trafikmutyi volt, ahol a helyi pártközpont jelölte ki a nyerteseket, pedig a fityesz hülyítésnek szánt kommunikációja szerint állítólag a rokkantaknak és invalídusoknak találták ki az egészet, szociális alapon.

bölcsbagoly 2018.06.17. 13:25:08

@pettra01: talán, talán, talán, a három mandátum ideje alatt ezt a talánt ki is próbálhatták volna, de csak akkor szavaztak meg fideszes javaslatot, amikor az a saját járandóságaikat gyarapította!
Ezt az állítólagos dicsekvést ugyebár balliba forrásból merited, nemde?
A deviza hitelt az első Orbán kormány az autókra írta ki, ezt általánosította Medgyessi majd Gyurcsány a megszüntetett forinthiteles lakásvásárlásokra! S ezzel komoly külföldi figyelmeztetések ellenére még 2008-ban sem álltak le! A svájci frankot meg nem Kósáék nyilatkozata erősítette az égig, hanem a spekulánsok. Amúgy, csak egy nem gondolkodó ember vesz fel devizahitelt 20-30 évre, abban reménykedve, hogy közben nem változik a hátrányára az árfolyam! De rábeszélték a laikusokat a bankok! A kárvallottak egy része kötött árfolyamon készpénzzel kiszállhatott a buliból, pont a kormány és a bankok egyezsége alapján. A legtöbb viszont várta a sültgalambot!

bölcsbagoly 2018.06.17. 13:26:53

@nu pagagyí: azt, hogy mivel OV Budán lakik, egyedül nem tudná ellátni magát a kutya Felcsuton, nemde? Te hogy oldanád meg, ha nem tudod Budára vinni?

pettra01 2018.06.17. 13:29:52

@nu pagagyí: A közbeszerzésnek pont az lenne a lényege, hogy tisztességes legyen a verseny, de azt már régen kitalálták, hogyan lehet kijátszani, úgyhogy most csak arra jó, hogy ezzel is drágább legyen egy-egy beruházás, így nyugodt szívvel akár el is lehetne tekinteni tőle. Adják oda nyíltan, így is az nyeri, akit szeretnének, persze ez leginkább porhintésnek való, íme, ahogy bölcsbagoly is, arra hivatkoznak, hogy hát mit lehet tenni, ha ő a legalkalmasabb? Példa a komáromi híd, nyilván ezt is meg tudja magyarázni, miért volt arra is a legalkalmasabb Mészáros. Bár minél gazdagabb és sikeresebb, annál vonzóbbá válik a vállalkozók számára, már vágynak hozzá tartozni, mert ez garantálja a sikeres működést. Tehát a cégeiben egyre több lesz a valóban kiváló szakember.

bölcsbagoly 2018.06.17. 13:30:12

@nu pagagyí: okoska, minden pályázatot árgus szemekkel követ az EU! rajtuk kérd számon a feltételezett szabálytalanságokat! Annyira hülyék vagytok ti habzószájú ballibák, hogy nem ismeritek ezeknek a tevékenységeknek a mikéntjét. Bár az is lehet, hogy a saját módszereiteket kéritek számon másokon.

ZorróAszter 2018.06.17. 13:30:31

@bölcsbagoly:

"te okosmadár ..."
Bagoly mondja verébnek...

Igen. A faszorrúak zöld-fehér-piros kokárdája például tényleg zavar néhányunkat.

A propagandában az lényeg mint tudja, hogy elérik-e egyedül, CSAK A FIDESZ a választók túlnyomó többségét. Nem az, hogy hány fórumon keresztül érik ezt el. Lehet a liberálisoknak most akár 2000 is, ha csak a lakosság tizedét érik el vele.

És igen. Célzottan kialakították a német gyarmattartóink támogatásával, hogy lopott pénzből felvásárolt sajtóval/médiával meg a megszállt közmédiákkal a lakosság túlnyomó többségét kizárólag fideszpropaganda éri.

A német gyarmattartóink legjobb kollaboráns bábkormányát a Orbán viszi.

bölcsbagoly 2018.06.17. 13:40:46

@ZorróAszter: miért, a ti böngészőiteken csak jobbos propagandát lehet találni? Tudtommal antennával lehet fogni az RTL-t és az ATV-t is, nálatok nem? Kábelen meg mindet.
Hazudni, hazudni, hazudni....

pettra01 2018.06.17. 13:55:06

@bölcsbagoly: Szerinted a devizahitelek forintosításából származó nyereséget megfelelő módon használták fel?

nu pagagyí 2018.06.17. 14:09:40

@bölcsbagoly:Ha az EU beavatkozik az baj, ha nem az baj? Egyébként az OLAF jelezte a tiborczproblémát a helyi önkormányzatoknak, feltételezve, hogy itt a lakosság érdekeit képviselő önkormányzati rendszer van. Ha érdekel itt van egy-két eset: b1.blog.hu/2016/03/06/mit_bizonyit_hogy_orban_kutyaja_felcsut_helyett_alcsuton_el

Egyébként nyilván az nyugtat meg, hogy poltpeti soha nem talál semmit, hacsak nem adják neki parancsba, mert akkor a semmit is megtalálja.

Nincs nekem bajom azzal, ha magyarok nyernek a tendert. El tudom képzelni, hogy egy magyar vállalkozó is tud világszinvonalon, versenyképes áron dolgozni. Van rá példa. mondjuk Csányi, vagy a nemrég meghalt Demján. Ők versenypiacon bizonyítottak, tőlük nem sajnálom. De egy félhülye műveletlen bunkó, valószínűleg nem ez a kategória, nem véletlenül számolták fel a versenyt, mert még kiderülne. Sajnos, ahogy Tiborcz sem teremtett egy új Tungsramot, Mészáros sem hozott létre semmi maradandót. Egyszerűen átkonvertálják az EU-s pénzt magánpénzzé, amiből aztán politikai parancsara lerohasztották a teljes magyar sajtót, a kultúrát, lekorrumpálták, vagy ellehetetlenítették, aki útban volt a hatalmi ambíciójuknak. Ja, téged is a lopott pénzből fizetnek, csakhogy lásd az összefüggést. Nagyon azért nem kell örülnöd, te is lapátra kerülsz, ahogy Simicska, vagy Borókai, ha már nincs rád szükség. Csak utána kímélj meg a sírás-rívástól.

bölcsbagoly 2018.06.17. 14:18:47

@nu pagagyí: tudsz róla, hogy ezt az OLAF jelentést (már rég lezárt de újra felmelegített jelentést a kampányra) 3 magyar állampolgár készítette el/írta le? S nem a kormányoldalról! Ahogy a Tavares és Sargentini jelentést is. Helyedben nem büszkélkednék ezzel a hazaárulással!

bölcsbagoly 2018.06.17. 14:24:52

@nu pagagyí: B1blog egy szemétláda, őrjöngő ellenzékiek pöcegödre! Amúgy , tudhatnád, hogy az EU nem támogatja a magyar termelő vállalatok létrehozását EU-s vagy állami pénzből, ergo a magyar befektetőknek főleg a szolgáltatásokban van keresnivalójuk, vagy ha van pénzük/találnak befektetőt, KKV-ban. Szóba sem jöhet egy új Tunsgram! Hiszen a MALÉV-et sem engedték megmenteni!

bölcsbagoly 2018.06.17. 14:26:29

@pettra01: tekintve hogy Matolcsy óta a MNB nyereséges....szerinted. Simorékért nem tenném tűzbe a kezem, hát te?

pettra01 2018.06.17. 14:29:02

@bölcsbagoly: Pedig milyen szimpatikus, bizalomgerjesztő jelentkező volt, aki meg akarta menteni!

bölcsbagoly 2018.06.17. 14:33:17

@pettra01: az államnak nem engedte az EU! S azt nem tudod véletlenül, hogy ki is volt a konkurens magyar fapados cég vezére, aki megfúrta? Ő még szimpatikusabb, ugyebár?

bölcsbagoly 2018.06.17. 14:34:07

@bölcsbagoly: bocsi, konkurens fapados cég magyar vezére...

pettra01 2018.06.17. 14:34:54

@bölcsbagoly: Tényleg nem tudom, ki volt?

ZorróAszter 2018.06.17. 14:40:54

@bölcsbagoly:

"Hazudni, hazudni, hazudni.... " mondja egy fizetett fidesznyik hazudozó.

Bagoly mondja verébnek.

Például:
Hol baloldali az ATV meg az RTL?
Ezek liberális médiumok. AZ egyik feltehetően a CIA, a másik meg BND-s.

Orbán a német Negyedik Birodalom kollaboráns bábkormányát viszi.

A másik: mint mondtam, nem az elvek számítanak hanem a tények. Vagyis hogy tény szerint úgy alakították ki a rendszert a német gazdáik parancsára és segítségével, hogy a választók túlnyomó többségét csak ők érjék el. Kit érdekelnek hogy a puszta közepén is lehet internetet rendelni vagy műholdat nézni, ha a tények, a tényleges szokások szerint a Kossuth rádiót kell például eluralni, és nem mondjuk az ATV-t bezáratni, kinyíratni. Ezzel szemben viszont a Népszabadságot és a Népszavát ki kell nyírni, a többi meg le van szarva.

bölcsbagoly 2018.06.17. 14:43:20

@pettra01: a Gyurcsány és Bajnai kormány egyik kedvezményezettje! A Wizz Air-nél keresgélj!-:)) 2007-től tetőztek a bajok!

pettra01 2018.06.17. 14:45:57

@bölcsbagoly: Az persze nyilván rossz döntés volt. Miért is? Az állam nem tudta jól működtetni, csődbe vitte a céget, ezzel szemben a Wizz Air nyereséges, akkor hol itt a probléma?

bölcsbagoly 2018.06.17. 14:46:06

@ZorróAszter: ma nincs baloldal, csak ballib, mivel a libsik sem liberálisok. Lásd az EP baloldalát (pl. LIBE). Nyafoghatsz tovább!-.)

bölcsbagoly 2018.06.17. 14:49:37

@pettra01: ja persze, a nyolcvanas évek végi vadprivatizációnál , majd a rendszerváltás első 8 évében is ez volt szlogen: az állam rossz gazda, adjunk el mindent/szüntessünk meg mindent! S ez a rossz gazdának is sikerült!

Tenkes Kapitánya 2018.06.17. 14:56:43

@mement: OECD propagandaanyag
ingyenélő kártékony paraziták
Ugyanaz, mint a napi sajtóban. Egy CEU-s közgazdász ír valami elítélőt benne a Magyarországról szóló részben, majd a baloldali sajtó mint az OECD véleményét hivatkozza vissza.

ZorróAszter 2018.06.17. 14:58:10

@bölcsbagoly:

"tekintve hogy Matolcsy óta a MNB nyereséges....szerinted. Simorékért nem tenném tűzbe a kezem, hát te? "

Magyarországon csak a német gyarmattartóinkat lakájként kiszolgáló hazaárulók kerülhetnek a hatalom közelébe. Vonatkozik ez Orbánra és az egész hazaáruló. enyveskezű kollaboráns bábkormányára Matolcsyt is beleértve. De az összes többi kormányra is.

Miért engedi a gyarmattartónk Orbánék enyveskezű kormányzását? Egyrészt ezért, másrészt a sok barom úgysem tudja megtartani a lopott vagyont. Az ilyen Orbán-Mészáros-Matolcsy féle barmoktól villámgyorsan elszedik az összelopott vagyont.

Hol van már például a 15 évvel ezelőtti 100 leggazdagabb magyar vagyona?

killerkaller 2018.06.17. 15:01:06

"Az oktatással leginkább az a baj, hogy nem eléggé hazafias".......
"A beszélgetés a hadi emlékeink ápolásáról szólt",.........

Érdekelne, hogy az oktatási rendszer szintjein mi módon és finanszírozással lehetne ezeket a célokat megvalósítani. Egyáltalán mitől válik hazafiassá az oktatás? A hazafiasságoktató a hittan és erkölcstan órát követően huszáruniformisban "Nobozmeg!" csatakiáltással ugrat a katedrára, majd a tanulók ruházatának ellenőrzését követően megtartja az órát. Amit jobb híján, míg más frappánsabb elnevezés nem születik, hívjanak egyszerűen történelem órának. www.szabosag.com/images/small/15x21a.jpg

Az elméleti ismeretek alkalmazására pedig ott van a cserkészet vagy a történelmi haditorna klubok.
Nem tudni mikor jön el az idő, de lehetőség lesz éles lőfegyverek ellenőrzött körülmények közötti használatára is.

ZorróAszter 2018.06.17. 15:05:49

@bölcsbagoly:

"ma nincs baloldal, csak ballib, mivel a libsik sem liberálisok. Lásd az EP baloldalát (pl. LIBE). Nyafoghatsz tovább!-.) "

Ebből is látszik, hogy az állítólagos ellenzék ugyanúgy a német gyarmattartóink zsebében van mint Orbán hazaáruló kollaboráns bábkormánya.

Gondolja, hogy ha egy magafajta külföld által fizetett hazug patkány azt mondja, "Nyafoghatsz ", akkor majd bárki mindezt tényleg nyafogásnak is fogja látni?

Muhahaha ! ! ! :o)

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2018.06.17. 15:07:21

Inkább arra hívnám fel a figyelmet, hogy itt van egy ordas nagy ellentmondás. Vagy történelmet oktatunk, vagy hazafiságra nevelünk, de a kettő közül csak az egyik lehetséges.
Ha történelmet oktatunk, akkor azt kell oktani, ami történt (amennyire tudni lehet), függetlenül attól, hogy mennyire hősies a dolog.
Ha hazafiságra nevelünk, akkor viszont propagandát kell nyomni, független attól, hogy valójában mi történt.
A dolog már csak azért is pikáns, mert Németh Szilárd, bár most épp honvédelmi államtitkár, de eredeti végzettsége szerint tanár...

pettra01 2018.06.17. 15:08:15

@killerkaller: A hátrafelé nyilazás a klasszikus magyar harcmodor, most is egyfolytában gyakorolják, lényegében a hátországot lövik.

Tenkes Kapitánya 2018.06.17. 15:14:05

@ZorróAszter: "Hol van már például a 15 évvel ezelőtti 100 leggazdagabb magyar vagyona?"

Tehát az oktatási rendszer valójában nem merevíti be a társadalmat??

pettra01 2018.06.17. 15:15:32

@Lord_Valdez: Németh Szilárd a Wikipédia szerint "A munka mellett a Budapesti Tanítóképző Főiskolára járt, 1987-ben vagy 1990-ben a könyvtár-tanítói szakon szerzett oklevelet." Neki is eléggé sokáig tartott a diploma megszerzése, és ezek szerint nem tanár volt, hanem tanító a végzettsége szerint. Az más kérdés, hogy tanárként, sőt, igazgatóként is funkcionált.

bölcsbagoly 2018.06.17. 15:21:08

@pettra01: persze, a jobboldalnak kötelező felednie, visszafele sem nézhet, számon sem kérhet semmit, bezzeg a ballib oldal Tiszázhat, Horthyzhat, Hómanozhat, Wassozhat, Nyirőzhet, stb. de Lukács elvtárs és társai "érdemeit" tilos felemlegetni! Fletóékét meg pláne!

ZorróAszter 2018.06.17. 16:15:06

@Tenkes Kapitánya:

Jó hogy előrelátó módon nem vállalkoztam a logika oktatására csak a baromságainak a megmutatása erejéig. Amit nem alkalmazhat a csúsztatási/hazudozási technikájának a fejlesztésére.

Így marad a régi színvonala.

Például itt is: "Tehát az oktatási rendszer valójában nem merevíti be a társadalmat?? "

Ki mondta, hogy a vagyon nagy részének elvesztése a tolvajokat lerepíti a piramis aljára?
Orbánt se fogja. Gyurcsány is elveszítette a vagyona felét. De ha elveszíti a másik felét is, akkor is marad az elit része.

A lényeg: kizárólag a gyarmattartóinkat kiszolgáló hazaáruló kerülhessenek a hatalom közelébe. Onnantól a Negyedik Birodalomnak már szinte mindegy, ki uralkodik éppen.

Abból, hogy Orbán uralkodik ilyen hosszú ideje az következik, hogy mind közül ő a legkészségesebb seggnyaló és a leghatékonyabb hazaáruló.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2018.06.17. 16:17:34

@pettra01:
Csak egy picivel jobb.

@Tenkes Kapitánya:
Csak annak, aki keveset tud a történelemről. Közelebbről megnézve sokkal kiábrándítóbb a kép. Szinte minden történelmi hős valójában a saját pecsenyéjét sütögette. A nagy döntések mögött többnyire pitiáner torzsalkodások, taktikázások vannak. Lényegében bármelyik menőnek kinevezett történelmi esemény mögött pont olyan szánalmas dolgokat fogunk találni, mint amilyeneket manapság látunk a napi politikában: helyezkedéseket, opportunizmust, rivalizációt. A történelemben kevés a nem mondvacsinált dicsőség.

killerkaller 2018.06.17. 16:34:44

@Lord_Valdez: "Szinte minden történelmi hős valójában a saját pecsenyéjét sütögette. "

A sütögetés közben lepotyogott resztlin lehetett egyezkedni a jut is marad is elvén. Ma, ha egyáltalán tudomást szerzel lehetőségről, már az őrtoronyban rád szegeződött fegyver dörren is. Vigyázz!
A miénk, nincs rá szükségünk, de a tiéd sem lehet.

Tenkes Kapitánya 2018.06.17. 19:40:34

@Lord_Valdez: Nagy Lajos magyar király bajba került saját vitézét élete kockáztatásával mentette ki a megáradt folyóból. Örökérvényű példát mutatott mindenkinek emberségből. Sorolhatnám a végvári harcok hőseit, Szondit, Dobót, Kerecsényi Lászlót, Nyári Lőrincet, Turi Györgyöt.
A Győrt a töröktől visszafoglaló Pálffy Miklós visszautasította a neki ajándékozott óriási pénzjutalmat, mondván, amit tett, azt a hazáért tette.
Neked, mint a 21. századi szkepticizmus és nihillizmus képviselőjének, mindezek megcáfolandó, hiteltelen történetek lesznek, gúnyolódás és mocskolódás tárgyai. Te ilyen vagy.

Gandosz 2018.06.17. 20:02:50

@Lord_Valdez: Hogy a mai politikusok saját pecsenyéjüket sütögetik, az többnyire így van. Hogy mindig mindenki a saját érdekét követte, az is tautológikus. Az már viszont mániákus lenne, ha megtiltanád, hogy nemes és önzetlen eszmények is befolyásolhatják azt, hogy ki mit gondol saját érdeknek. Ez lenne igazán hoteltelen történetírás, ha mindenhol ezt akarnád bebizonyítani.Amikor Apor Vilmos püspök szembeszállt a szovjet katonákkal, megvédve a fiatal magyar nőket, majd ezért a szovjetek meggyilkolták, akkor mégis mi volt ebben a cselekedetben a saját pecsenyesütögetés? Amikor Rákóczi Nagyságos Fejedelem visszautasította a királyi hűségesküt, amiért visszakapta volna a vagyonát, akkor mi volt a saját pecsenyesütögetés?

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2018.06.17. 20:18:47

@Tenkes Kapitánya:
Pont erről beszéltem. Ez történik, amikor valaki túl keveset tud és büszke rá.
Nem kérek sokat: olvasd el Dobó István wiki-oldalát. Vagy úgyse fogod. Kiemelek belőle:
Elítélik erőszakos viselkedésért. Déva váránál cserben hagyják, átverik, bebörtönzik, megszökik. Újra kiharcolja rangot.
"Ha a helyzet úgy kívánta, a gazdálkodással és kereskedelemmel foglalkozó Dobó testvérek kíméletlenül elbántak szomszédaikkal, konkurenseikkel és mindent megtettek annak érdekében, hogy új birtokokat szerezzenek. És mivel a család Ung és Bereg vármegyei birtokai határosak voltak Lengyel Királysággal, Dobó gyakran a királyi vámhelyek megkerülésével szállította ki áruit."
Letartóztatják, elmenekül. Elfogják és börtönbe kerül...
Az élete csupa cselvetés, ármány.

Látod, ezt? Erről beszélek. Nem szkepticizmus, meg nihilizmus, gúnyolódás meg mocskolódás, hanem a nagy büdös valóság. Nincsenek romantikus hősök, csak emberek, akik időnként nagy dolgokat tesznek, de amikor épp nem, akkor átlagos, gyarló, tökéletlen emberek. Persze, nyilván vannak köztük jobb emberek és rosszabbak, de akkor is csak emberek.
Az, amit mutatsz, az az ún. romantikus történetírás. Amikor kiragadok egy-egy momentumot és büszkén mutogatom. Arról, hogy Lajos kivégeztette a saját rokonai pl. kussolok nagyokat. Pedig ez is a történelem része. Na, most, a romantikus történetírással egyetlen baj van, hogy ez nem történelem, hanem szépirodalom. Lehet, ezt tanítani, de ez nem történelem. A történelem az, amikor nem hagyom ki a mocskos részleteket.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2018.06.17. 20:27:26

@Gandosz:
Neked is szól, akkor. Egy történetnek soha se csak a neked tetsző fejezeteit olvasd el.
Rákóczinak minden oka megvolt azt feltételezni, hogy a császár nem fogja tartani a szavát (bár, mint utóbb kiderült tévedett). Csak a saját életét védte.

Ficzek Úr 2018.06.17. 20:44:26

@pettra01: a rendszer a neoliberális vadkapitalizmus elvei szerint van működtetve. Nem csak az oktatás,ez ügyben a Luganoi tanulmány nyújt segítséget. Orbánnál nagyobb liberális jelenleg nincs,legalábbis ahogy a rendszert működteti ezt igazolja. Más kérdés hogy minek van beállítva.

Tenkes Kapitánya 2018.06.17. 21:09:38

@Lord_Valdez: Amit Dobóról írsz, azok értelmezések, nem tények (kíméletlenül elbántak szomszédiakkal? Igen, mi erre a bizonyíték? Tegenyei Tamás feljelentése és a Dobóék ellen folytatott koncepciós per? Ha feljelentelek nemi erőszakért, akkor elfogadod, hogy az utókor szerint te nemi erőszakoló leszel? Kikerülték a királyi vámot? Saját területükön fekvő röv9debb útjukat használva joguk volt erre) k, mégpedig negatívan elfogult, ellenséges értelmezések. Ez olyan, mintha anyádról azt írnád, hogy veszekekedős és makacs, és ez a te értelmezésed lesz anyádról. Más meg tisztelni fogja anyádat, mert szerinte következetes és kiáll az igazáért..
Amit itt te népszerűsítesz, az a nem történetírás, hanem ellenséges propaganda a múlttal szemben. Kiragadni olyan részleteket, amelyek alkalmasak olyan értelmezésre, hogy bemocskolják, befeketítsék a múltbeli embereket.
Nagy Lajos nem a rokonát végeztette ki, hanem testvérének gyilkosát. Ha ezt úgy értelmezed, mintha kivégeztetett volna valakit csak úgy önkényesen, akkor csak a prekoncepcódnak megfelelően jársz el.

Gandosz 2018.06.17. 21:34:04

@Lord_Valdez: Semmit nem értettél meg abból, amit írtam.

Gandosz 2018.06.17. 21:42:40

@Gandosz: Apor Vilmosról nem találtál semmi terhelőt még?

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2018.06.17. 21:57:30

@Tenkes Kapitánya:
Ez nem befeketítés, meg "ellenséges propaganda", hanem a romantikus elfogultság hiánya.

@Gandosz:
Nem néztem utána, de biztos, hogy neki is voltak hibái.

Tenkes Kapitánya 2018.06.17. 22:07:43

@Lord_Valdez: Tehát ha feljelentelek nemi erőszakért, és az utókor szemében nemi erőszakolóként leszel elkönyvelve, akkor az nem befeketítés szerinted, csak a romantikus elfogultság hiánya. Értem.

pettra01 2018.06.17. 22:11:59

Ez a múlt megszépítése valószínűleg egyrészt a "halottról vagy jót, vagy semmit" szabályából ered, ami helyes is, hiszen aki már nem él, nem tud se magyarázkodni, se bebizonyítani bármilyen állításnak az ellenkezőjét, viszont az sem helyes, hogy kiragadom a pozitívumait valakinek és szentté avatom, mint például Szent Istvánt, aki jócskán követett el bitang dolgokat, de az el van neki felejtve. Talán erre az lenne a megoldás, ha inkább az egyes valóban nagyszerű cselekedetekre helyeznénk a hangsúlyt, és nem próbálnánk meg utólag kikozmetikázni nagyjaink összes tettét.

Gandosz 2018.06.17. 22:28:05

@Lord_Valdez: Tegyük fel, igazad van, és voltak Apor Vilmosnak hibái.A hibái miatt elítéled azért, mert magyar nőket védett a szovjet katonáktól?

ZorróAszter 2018.06.17. 23:46:21

A történelemből lehetne tanulni, ha nem hazudozna minden történész össze-vissza róla.

Holott mindenki tudja, hogy az embereknek ez nem lenne érdeke. Kizárólag az emberiséget vezető sátánista pszichopatáknak érdeke ez.

Például mindenki tudhatná a történelemből már évszázadok óta, hogy minél nagyobb gazember és hazaáruló valaki, annál nagyobb kokárdát lobogtat és annál virágosabban beszél az általa elárult hazáról.

Mégis mindig beszopja a jónép. Aztán botorkálhat fel a pincéből a rommábombázott országban.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2018.06.18. 07:23:27

@Tenkes Kapitánya:
Ennyit sikerült megérteni? Most komolyan?

Már az a alapproblémát se sikerült felfogni. Az az, hogy egyetlen címkébe sűrítesz egy embert.
Csak a mesehősök írhatóak le egyetlen szóval. Még egy Matuska Szilveszter is komplexebb személyiség volt ennél, annak ellenére, hogy nem sok információ maradt fent róla.

@pettra01:
"halottról vagy jót, vagy semmit"
Ebben a jót, jelentése eredetileg az volt, hogy igazat.

@Gandosz:
Ha el is ítélném, nem azért tenném. De nyilván egyik tette nem tenné meg nem történté a többit.

De tegyük fel, hogy találnál a történelemben egyetlen hibák nélküli embert*. Min változtatna? Változtatna azon, hogy a történelmet szappanoperaszerű taktikázások és néha vígjátékba is gagyi lenne szintű tévedések alakítják?
* és ebben benne vannak a régi korok emberei is, akiknek az élete jóval töredékesebben és szelektívebben maradt fent.

Tenkes Kapitánya 2018.06.18. 08:28:08

@Lord_Valdez: Mindent megértettem, te semmit nem értesz. Nem egy embert sűrítek egyetlen címkébe, hanem egy hősies, pozitív cselekedetet. Legyen az
- Nagy Lajos, amikor saját közvitézét menti ki a megáradt folyóból saját élete kockáztatásával
- Dobó István, amikor megvédi Egert
. Pálffy Miklós, amikor visszautasítja a mai áron többmilliárd forintnyi jutalmat, arra hivatkozva, hogy a hazáért tette, amit tett, nem a jutalomért.
Te vagy az, aki szelektíven csak a negatívumokat akarod kiemelni a történelemből. Ezt szennytörténelemnek vagy mocsoktörténelemnek nevezem, művelőjét szennytörténésznek.

Tenkes Kapitánya 2018.06.18. 08:32:02

@Tenkes Kapitánya: Megvan ennek a megfelelője az irodalomtörténetben is. A szennyirodalomtörténész számára az a fontos, hogy Ady naponta 3 liter bort ivott, 60 szál cigit szívott; élvezettel mutatja be a hasonló negatív pletykákat.

Tenkes Kapitánya 2018.06.18. 08:35:11

@Lord_Valdez:
Válaszodban kitértél az elől, amit írtam, ezért kérdés formájában megismétlem: ha feljelentelek nemi erőszakért, és az utókor szemében nemi erőszakolóként leszel elkönyvelve, akkor az nem befeketítés szerinted, csak a romantikus elfogultság hiánya?

IdomitottFoka 2018.06.18. 10:57:42

@Tenkes Kapitánya: Csak az a gond, hogy ez nem a történelem, mert az inkább egy folyamat. És a folyamat megértése fontosabb lenne, minthogy Eger. Fasza kis mítosz, igaznak igaz, de elég nagy baj ha elhalványítja, hogy már 60 éve nem beszélhetünk független Magyarországról, magyar királyságról és a habsburg uralom nem kifejezetten tett eleget a déli végeinek biztosítására, (na vajon miért? csak nem szimpla pufferzóna voltunk?) és Eger mellett volt még 25-30 egyéb végvár, ami nem tudott ellenállni (elég sok elég méltatlan körülmények közepette esett el). Hogy az 1552-es török hadjárat sikeres volt, Eger ide vagy oda. És hogy Dobó helyt állt, de más választása nem is volt, se a megadás, sem a szökés. Ez is fontos lenne, de csak annyi van hogy Eger. (Mellesleg Dobó ellen nem csak vád volt, hanem ítélet is. Persze ennek igazságtartalmát innen nézve se pro se kontra nem lehet megítélni)

Nagy Lajos a történelem szempontjából nem a vízimentés miatt fontos, oké? Mert akkor István bácsi, a tesitanárom is benne lenne a törikönyvben, pláne, hogy megmentett vkit, de sajnos ő odaveszett utána.

Nem tudom mit utasított vissza Pálffy, de történelmi szempontból nem is ez a fontos, hanem az általa vezetett hadjárat amiben Győr, Tata, stb elfoglalása is megtörtént. (El, és nem vissza, a Habsburg uralom magyarnak való elfogadása elég magyartalan, nem igaz? Pláne ha aztán Rákóczinak drukkolunk...)

ZorróAszter 2018.06.18. 12:02:08

@Tenkes Kapitánya:

Akik előszeretettel idézgetik és hozzák fel nagy emberek dicső tetteit, azok eközben leginkább már azt szokták fürkészni a gülü szemeikkel, mit lehetne ellopni.

Tenkes Kapitánya 2018.06.18. 12:30:15

@IdomitottFoka: Igazad van, egyetértek. A történelem nemcsak hadtörténelem, poltiikatörténelem, hanem kultúra, életmód, gazdaság, szokások és sokminden más.
És emelelett ott vannak ezek a szemlyes szívet melengető példák, amiket a szennytörténész Lord_Valdez hiteltelenítene. Ez ellen a nihillizmus ellen tiltakoztam.
Egy hasonlattal hadd éljek: a normál életben is vannak szívet melengető kedves történetei egy családi, baráti körnek. Nem kell ezeket elfelejteni vagy mítoszként kezelni, csak mert a normál életnek előfordulnak kellemetlenebb eseményei is.

Gandosz 2018.06.18. 12:45:31

@Lord_Valdez:"De nyilván egyik tette nem tenné meg nem történté a többit."

De amit írsz, az alapján csak a negatívumok számítanak, a pozitívumok kivételek és nem fontosak. Szerinted mindenki egy rohadék. Eddig ezt írtad legalábbis. (Rákóczi "csak a saját életét védte".)

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2018.06.18. 18:53:44

@Tenkes Kapitánya:
Értem, én, hogy vannak nagyszerű momentumok, de ez nem történelem. A történelem, egy folyamat.
És rohadtul nem igaz, hogy a negatívumokat akarom kiemelni, hanem egyszerűen az egész folyamatot akarom bemutatni. Ugyanis, ez a történelem. Ez a valódi történelem.
Ja, hogy többségében vannak a kevéssé menő dolgok? Ilyen az élet.
Tudod, a történelem olyan, mint a kolbász. Nem gusztusos, ahogyan készül.

A valóság ábrázolása nem nihilizmus. Amikor a természetfilm bemutatja, hogy a delfinek bizony simán megerőszakolják a bébifókákat, akkor az nem szennybiológia, hanem a természet valódi arcának egy része. A delfinek nem csak cukik tudnak lenni.

Nem tértem ki a válasz elől, hanem kifejtettem bővebben. Valakit egyetlen dimenzióban elkönyvelni szellemi igénytelenség.

És, mielőtt megkérdezed, a történelem az lenne, ha feljegyzésre kerülne az is, hogy meg lettem vádolva.
Természetesen, az élet igazságtalan, mert lehet, hogy nem marad fent az, hogy hamisan. Az élet ilyen. Mindenkiről annyit tudunk, amennyi fennmaradt. De ez nem indok arra, hogy ne mondjuk el, amit tudunk.

@Gandosz:
De mégis honnan a francból veszed, hogy csak a negatívumok számítanak? Az pont ugyanolyan romantikus elfogultság lenne, mint amikor hősöket gyártunk emberekből.

látjátok feleim szümtükkel 2018.06.18. 20:52:24

@bölcsbagoly:

Bölcs baglyok néha gugliznak és Wikit találva tudnák, hogy mikor is volt/lett milliárdos Mészárosból. Kár hazudozni.

"Pályáját a kilencvenes évek elején kezdte el, amikor az állami gázprogram kapcsán egy alcsúti, gépészettel foglalkozó társával elkezdték bekötni a faluban élőknek a gázt. A vállalkozás fejlődésnek indult, egyre jelentősebb munkákat kaptak a közeli településeken is, lakóparkokban, nagyobb épületekben dolgoztak. A sikereit annak köszönhette, hogy közvetlen stílusú, társasági ember, ugyanakkor kemény tárgyaló, és e nélkül nem tudott volna érvényesülni. A kétezres évek közepén azonban hullámvölgybe kerültek, a cég ekkoriban egyre kevesebb megrendelést kapott, megjelentek a megyében és a faluban is a konkurens gázosok, Mészárosék majdnem csődbe is mentek: 2007-ben már alig volt bevételük, a cég veszteséges lett, pedig korábban több mint tízmilliós nagyságrendű eredményt is el tudott érni."Wikipádia.

bölcsbagoly 2018.06.18. 21:09:15

@látjátok feleim szümtükkel: na persze, ha meg te is gugliznál, akkor tudnád, hogy bárki (így egy Mészárosfóbiás is) nyithat oldalt és írhat amit akar, ha vannak benne elfogadható részletek. .
Amúgy, minden vállalkozónál vannak hullámvölgyek, s nem véletlen hogy Fletó idején keletkezett ez ML-nél. DE kilábolt belőle már 2010 előtt.
Nektek miért lenne fontosabb, hogy nála rosszabbul teljesítő kapja a megrendelést/nyerje a pályázatokat?
Lám a sokat átkozott (általatok) Simicska a gecizés óta szenté avatódott a szemetekben. Marhául konzekvensek tudtok lenni!

bölcsbagoly 2018.06.18. 21:20:27

@látjátok feleim szümtükkel:
Ezt is olvastad?
"Ebben a szócikkben egyes szerkesztők szerint sérül a Wikipédia egyik alappillérének számító, úgynevezett semleges nézőpont elve, vagy egyes megfogalmazásai reklámízűek (a vita részleteihez lásd a vitalapot)"

Tenkes Kapitánya 2018.06.19. 00:14:39

@Lord_Valdez: Megint mellébeszélsz. A történelem mindig szelektív, nincs totális történetírás, minden szempont, minden részlet bemutatása. Te csak a negatívumokat akarod kiemelni és általánosként bemutatni. Mi az, hogy többségében vannak a negatív dolgok? ha úgy szelektálsz, elfogultan a negatív dolgokat kiemelve, csak akkor.
Van egy cselekedet, pl. Nagy Lajos megmenti a megáradt folyóból a közvitézt, saját élete kockáztatásával. Ez egy abszolút pozitív tett, semmi más tett nem érvényteleníti egy normális ember szerint. Szerinted azonban igen, mert erre te jössz azzal, hogy de Nagy Lajos kivégeztette rokonát. Ugye ez eleve torzítás volt, mert testvére gyilkosát végeztette ki. De mindegy, mert egy másik cselekménnyel akarod a jó cselekedetet befeketíteni.

pettra01 2018.06.19. 00:56:53

@Tenkes Kapitánya: A negatívumok kiragadását éppen a Fidesz mutatja be meglehetősen szemléletesen, például Soros az egy gazember, egy nyavalyás spekuláns, a jótettei szót se érdemelnek. Vagy például a migránsok csupa rohadék terrorista, akik robbantgatnak meg ledöfködnek mindenkit, aki szembe jön, gyakorlatilag nem is emberek.

bölcsbagoly 2018.06.19. 05:13:38

@pettra01: lehet, hogy SGy csinált jót is, de a múltja nem erről árulkodik, viszont pénzügyi spekulációi rengeteg embert tettek tönkre, a Nyílt Társadalma agyament elveinek ráerőltetése a világra, főleg Európára meg megbocsáthatatlan.
Igaz, a migránsok többsége nem terrorista (még), de bármikor azzá válhat, mivel egyrészt az iszlám hajlamosít rá ha szószerint veszed a Korán utasításait, másrészt nem azért jöttek illegálisan Európába, hogy ne kapjanak meg mindent amire vágytak! Gondolom, nálatok nyitva a kapu, az ajtó s bárki, bármikor bemehet hozzátok enni/aludni, ott lakni, vagy mégsem?
S végül, mikorra gondolnátok kitenni Európára a táblát, hogy megtelt? 10-20-50-100 millió "ártatlan " jövevény és hozzátartozóik után, vagy még akkor sem? S ki kellene eltartsa őket míg megtanulják a nyelvet, az európai szokásokat, szakmát, miért is kötelesek erre az eltartók és utódaik?

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2018.06.19. 07:52:48

@Tenkes Kapitánya:
Valóban nincs totális történelemírás, de miért nincs? Mert a történelmi tények soha nem maradnak fent 100%-osan. Viszont nem is törekedni rá, az egészen más műfaj. Az irodalom.
Már eleve ott baj van, hogy mi az, hogy negatív? A negatív az egy ítélet. A történész dolga nem az ítélkezés, hanem a tények feltárása.
Nem azt mondtam, hogy negatív dolgok, hanem azt, hogy egyáltalán nem magasztos. És nem azért vannak többségben, mert én szelektálok, hanem tényleg. Ha kellően belenagyítasz a történelembe, akkor viszálykodó nemeseket, tábornokokat fogsz látni. Ugyanazokat fogod látni, mint amik napjaink politikájában látható. Látsz egy nagy történelmi mérföldkövet? Jó eséllyel nem annak szánták, hanem csak célszerű eszköz volt néhány frakció hatalmi harcában.

Nincs olyan, hogy egyik tett érvényteleníti a másikat. Akár pozitív, akár negatív, az ott marad az illető életrajzában. Megtette és pont.
(Egyébként Durazzói Károly valószínűleg nem volt a testvére gyilkosa, de most részletkérdés)

@bölcsbagoly:
Mitől agyament a nyílt társadalom?
Szerintem, te nem tudod, hogy az mit jelent. A nyílt társadalom azt jelenti, hogy egy olyan társadalom, ahol a hatalom transzparens és a elszámoltatható. Ahol a hatalom szolgálja a népet.
Orbánnak egyébként valójában ezzel van baja. Mi az, hogy őt bárki is felelősségre vonhatja? Mindegy, hogy szabad sajtó, EU-s intézmény vagy civil szervezet. Orbán nem viseli el, hogy bárki is megkérdőjelezze a tetteit. Ő úgy képzeli el, hogy ő a vezérkos és felette csak Isten ítélkezhet.
Az egész Soros elleni hadjárat mögött annyi van, hogy az emberjogi alapítványok állandóan szövegelnek a különféle jogsértések miatt és ezt ő nehezményezi. Az, hogy Soros szervezi, meg lebontja a nemzetállamokat, meg ilyesmi, ezek csak kitalációk, amik ahhoz szükségesek, hogy a hadjáratot hitelesítsék.

Tenkes Kapitánya 2018.06.19. 09:50:34

@Lord_Valdez: Nagyon naiv vagy. Ezeket a naiv elképzeléseket már rég megcáfolták. Számos magyar nyelvű irodalom is elérhető a témában, azokat ajánlom tanulmányozni, pl.. Collingwwod: A történelem eszméje, Carr: Mi a történelem, két vastag esszégyűjtemény a történelemelméletről (szerk: Gyurgyák János és Kisantal Tamás).

látjátok feleim szümtükkel 2018.06.19. 10:03:27

@bölcsbagoly:

Mészáros vállalkozásának bizonyos adatai nyilvánosak, mert azt törvény írja elő. Ennyit a mindenkiről. Egyébként meg objektív tényként írták, hogy kezdetben szépen ívelt felfelé a vállakozás, majd a konkurencia erősödésével csődközeli állapot alakult ki. Az is tény, hogy 2010-től mesébe illő módon gazdagodik. Állami megrendelések elnyerésével.

látjátok feleim szümtükkel 2018.06.19. 10:06:52

@bölcsbagoly:

Mellesleg nekem a Simicska sosem volt szent, de én elviselem, hogy ő is meg akar térni, mint Orbán. Az meg nem nekem sajnálatos, hogy nem abba az irányba, amerre Orbán.

IdomitottFoka 2018.06.19. 10:38:44

@Gandosz: Ha történelemről beszélünk a pozitív, negatív akármiket a történelmi jelentőségük szempontjából kell figyelembe venni. Így egy csomó pozitív tett irreleváns, de egy csomó negatív is csak erdőben kidőlt fa. Egyébként az a megközelítés, hogy mindenki rohadék, a történelem releváns személyiségeinél elég jó hatásfokúnak tűnik...

pettra01 2018.06.19. 10:58:00

@IdomitottFoka: Hogyan értékeljük így például Zrínyit? Szigetvár elesett, a magyar történelemben és mondjuk a török történelemben egészen más a jelentősége. Az, hogy Zrínyi kirohant, történelmi szempontból teljesen érdektelen.

látjátok feleim szümtükkel 2018.06.19. 11:36:22

@pettra01: "Az, hogy Zrínyi kirohant, történelmi szempontból teljesen érdektelen."

Ez nagyon jó megfogalmazás.
A történelemben azoknak a tényeknek van jelentősége, melyek történelem formálók, és dokumentálhatók . A többi mese , vagy vágyálom.

IdomitottFoka 2018.06.19. 12:43:32

@pettra01: Szigetvár elesett és ez nem érdektelen a történelem szempontjából, így a körülményei sem. És Zrínyi nem csak egy muszáj várkapitány volt, hanem egy komoly múltú hadvezér, a veszte egyéb szempontból is fontos. (Bármilyen fura, egy tapasztalt hadvezér nem jön rosszul egy háborúban) . Maga az önfeláldozás nem történelmi jelentőségű, de emlékezetes, figyelemre méltó aktus. Egyébként akkor sem volt ez irreleváns más várkapitányok számára, hiszen Zrínyit a törökök is hősnek tartották, és ennek megfelelően bántak vele, ami nem volt mindegy az akkori viszonyok között, amikor a halál utáni lét nem volt kétséges az emberek számára és az elmúlásuk körülményei is lehettek jóval mostohábbak egy csatában elesésnél. Pl. a vesztőhelyen árulásért...

ZorróAszter 2018.06.19. 13:55:50

@Lord_Valdez:

"Valóban nincs totális történelemírás, de miért nincs? Mert a történelmi tények soha nem maradnak fent 100%-osan."

A történelmet legalább öt évezred óta hamisítják. Mert csak így maradhatnak hatalmon ezek a sátánista pszichopaták, akik ötezer év óta az emberiséget irányítják.

Ez a fő gond, és nem az, hogy töredékesen maradnak fenn az adatok.

pettra01 2018.06.19. 14:32:25

@ZorróAszter: Hogy mennyire szubjektív a történelemszemlélet, arra a legjobb példa,'56, nem is az, hogy évtizedeken keresztül ellenforradalom volt, aztán forradalom és szabadságharccá lett,hanem az, hogy a tények kérdésében még azok se értenek egyet, akik részt vettek benne, netán ugyanazon az oldalon. Ha Antonio Bonfini nem írja le a legendát, senki nem emlegetné, nem tanítanák az iskolában és nem neveznének el róla utcákat.

Ficzek Úr 2018.06.19. 17:51:16

@bölcsbagoly: "Nektek miért lenne fontosabb, hogy nála rosszabbul teljesítő kapja a megrendelést/nyerje a pályázatokat" Ilyet ne írjál. Ahol a vejkó csinálta meg a világítást,ott nappal is sötét van. Nála rosszabbul teljesíteni ...........

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2018.06.19. 18:39:10

@Tenkes Kapitánya:
Úgy érted, hogy naiv dolog azt várni, hogy valaki törekedjen az objektívitásra? Ezt aligha cáfolták. Ez a mai napig egy elvárás minden tudományban, még a humán tudományokban is.
És azt is tegyük hozzá, hogy az, hogy egy filozófus valahogy vélekedik, nem számít cáfolatnak.

pettra01 2018.06.19. 18:39:59

@pettra01: Ja, most látom, hogy az kimaradt belőle, hogy Dugovics Tituszról van szó a végén :)

pettra01 2018.06.19. 18:44:05

@Ficzek Úr: Nemcsak a Tiborcz-féle munkák, minden a világon, semmi se készül el időben, a költségek a csillagos égig emelkednek, ráadásul silány minőségben készül el, nem győzik javítgatni, és nem garanciában, hanem újra fizet érte az állam.

ZorróAszter 2018.06.20. 01:30:34

@pettra01:

Kedves Pettra!

A történelem valójában objektív.

Az nem teszi szubjektívvá, hogy politikai okokból a tényeket meghamisítják.

Attól nem szubjektív lesz, hanem hazugság.

Mi a pozitív ennek ellenére?: az hogy költséghatékonysági okokból nem hamisítanak meg mindent a teljes mélységig, hanem csak költséghatékony módon annyira, amennyire a szükséges mennyiségű ember átverhető a kellő irányban. A többiek ha nagyon akarják, megismerhetik a történelmi valóságot.

Persze nem könnyen, hanem fáradságosan kotorászva a szemétben évekig.