Csak mondom

Csak mondom

A tyúk vagy a tojás volt előbb?

2017. március 21. - pettra01

A kérdésről soha véget nem érő vitát folytatnak a filozófusok, kormányunk ezzel szemben nem cicózott, egy mozdulattal eldöntötte, hogy a tojás. Na nem azt, hogy az volt előbb, hanem hogy az előbbre való.

A kormány gondoskodik a magyar családokról, meg a nemzeti érdekekről, és ez abban is megnyilvánul, hogy ezentúl a boltokban a tojás darabonkénti ára mellett a kilónkénti árát is fel kell tüntetni. Nem javasolja, nem, mert a gaz kereskedő hajlamos lenne figyelmen kívül hagyni a bölcs indítványt, ezért hoztak rá törvényt. Gondolom, most szúrós szemű ellenőrök járják a piacokat meg a bevásárlóközpontokat - utóbbi tudvalevően az elvetemült multik lelőhelye - és lelkiismeretesen ellenőrzik, a törvény szerint járnak-e el a kofák. Ha nem, akkor megnézhetik magukat, gondolom, büntetést kell fizetniük, bár lassan már az se lepne meg, ha börtön járna a törvényszegésért. 

A vásárlók tehát meg vannak mentve, biztosan boldogok is emiatt, elképzelem, hogy megy a háziasszony vásárolni és kér mondjuk másfél kiló tojást. Lehet persze, hogy ez végső soron hasznos lesz még nekem is, a fiammal állandó vitánk van a tojás miatt, én mindig a lelkére kötöm, hogy nagy tojás hozzon, ezzel szemben ő kicsit hoz, mert olyan spórolós, és meg van győződve róla, hogy az jobban megéri. A múltkor már bemutatót tartottam neki, hogy például ha panírozok, két nagy tojással irdatlan mennyiséget be tudok panírozni, ezzel szemben az apró tojásból négy kell ugyanehhez az eredményhez, de még nem sikerült meggyőznöm, főleg, mert a múltkor a tescos házhoz szállító ember nagy tojásokat hozott nekem, de kettőt a tartóban megroppantott, persze ez nincs mindig így, és tulajdonképpen a tartó hibája, mert nagy tojáshoz nagy tartót illene biztosítani. 

A hírmagyarázatban volt némi zavar, a tojásszövetség nagy embere elmagyarázta, hogy más országokban az apró tojás ipari tojásnak minősül, tehát nem is kerül a boltokba. Aztán meg az is elhangzott, hogy azért is érdemesebb a nagy tojásokat megvenni, mert az biztosan magyar tojás, és mint ilyen, nyilván frissebb is. Szóval akkor hogyan is van ez? Más országokban ipari tojás az apró, de ha nálunk apró tojást látunk, az nem magyar, hát akkor ez megint valami csúf átverés, nekünk azt adják el, ami náluk már eladhatatlan? 

Na mindegy is, nem veszünk tojást a Tescoban, rendelünk a Mancikától, aki az egyik helyi üzemben targoncás, mellesleg vannak tyúkjai, és ő nem kilóra adja. Kolbászt is árul, mert időnként disznót ölnek, és egészen jóféle kolbászt meg májast csinálnak. Azt viszont kilóra adja. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csakmondom123.blog.hu/api/trackback/id/tr4712357211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CsipkeRózsa 2017.03.21. 12:07:03

A magyar tyúkok nagyobb tojást tojnak, mert a magyar tojások is mernek nagyok lenni. Úgy emlékszem, azt írták, hogy nem elég nagy betűkkel jelent meg eddig a kilós ár, ezek szerint ez már működött.

Nem gondoltam volna, hogy azért tartunk egy kormányt, hogy ilyen piti ügyeket megoldjon. Igaz, jön a Húsvét, most ez aktuális.

pettra01 2017.03.21. 12:30:33

@CsipkeRózsa: Hát ez jó, mernek nagyok lenni:)
Az embernek időnként tényleg megáll az esze, hogy milyen újabb és újabb ötletekkel jönnek elő. A KDNP különösen tehetségesen ötletel, nem is tudom, volt-e olyan általuk javasolt törvény, amiből utóbb nem kerekedett valami botrány. A vasárnapi boltzár is nagyon sikeres volt, a családi csődvédelemről is kiderült, hogy nem jó semmire, most megint mellényúltak az árverezési változtatással, azzal se jár jól senki, a lex Heinekenben is benne vannak vastagon, és nem lepne meg, ha kiderülne, hogy a kilós tojás körüli cécó is valahogyan hozzájuk köthető.
Más: Hogyan találtad meg ezt a bejegyzést? Mert az exnolbloggerről eltűnt. Most nem tudom, ilyenkor mit kell csinálni, tegyem fel újra?

pettra01 2017.03.21. 12:48:17

Na, föltettem újra, legfeljebb Zorro újra leszedi...

CsipkeRózsa 2017.03.21. 12:59:39

@pettra01:

A blog.hu-ra belépve, a jobb felső csengő mögött megjelennek azok az új (és régi) blogok, amiket bejelöltem , hogy követem.

pettra01 2017.03.21. 15:22:08

@CsipkeRózsa: Hű, te nagyon profi vagy, és ilyen csengőket nem fedeztem még fel, de majd megpróbálkozom vele.

pietnik 2017.03.21. 19:09:04

Affenébe!Majd törvénybe iktatják,hogy kilósnál kisebb tojást tilos forgalomba hozni,aztán akkor csak az reklamáljon,akinek kilós tojásai vannak!Nahát!

pettra01 2017.03.22. 01:15:25

@pietnik: Már arra kellene valami szabály, hogy hány törvény hozható mondjuk egy évben, akkor talán jobban meggondolnák, hogy mit csinálnak, hát már nem normális ez a törvényhozási meg módosítási kényszer, amiben szenvednek.

ZorróAszter 2017.03.22. 10:43:27

@pettra01:

Nem vettem le semmit.

Csak a hibást szoktam törölni, ha van jó sor. Ha meg nincs, akkor javítani szoktam.

De még Pietniké is fenn van.

pettra01 2017.03.22. 11:17:49

@ZorróAszter: Akkor ez valami titokzatos jelenség lehet. Éjjel föltettem, ott volt, meg is néztem, aztán délelőtt meg eltűnt. De nem számít, mert ugye könnyen pótolható, csak nem értettem a dolgot, de aztán fölraktam ismét, azzal, hogyha az első is ott van csak én nem látom, vagy előkerül valahonnan, akkor két ugyanolyan lesz, és legfeljebb a főnök törli az egyiket, ha sokallja...

ZorróAszter 2017.03.22. 14:07:29

Amit mondani tetszik, az csak úgy lehetséges, hogy éjjel valami hiba volt az uw.hu-n, konkrétan diszk hiba, és kénytelenek voltak egy mentést feltenni helyette, így a mentés készítése óta történt változtatások elvesztek.

Xilit 2017.03.22. 14:19:59

Tegnap délelőtt nem volt fogható a blog.hu, karbantartottak. Valószínűleg ezzel lehet kapcsolatos a poszt eltűnése.

Xilit 2017.03.22. 14:24:51

Ez a tojásügy egy újabb sikerélmény, lám, milyen gondoskodó, figyelmes kormányunk van, én azt várom, hogy az egyenrojtos lábtörlőinket is ők igazgatják majd reggelente az ajtóink előtt, becsengetnek, hogy felkelés után mostunk-e fogat, csíz, ha kellemes a leheletünk és ragyog a műfogsorunk, kapunk egy-egy pontot, amit összegyűjtve levásárolhatunk a CBA-ban.
Annyira jó nekünk!

pettra01 2017.03.22. 14:38:03

@ZorróAszter: Biztosan ilyen volt, mindegy is, de ha ilyen előfordul, akkor a továbbiakban nem lesznek kételyeim, tehát ha nem látom, akkor már nincs ott, és nyugodtan fölrakhatom újra, az nem történhet meg, hogy mégiscsak előkeveredik és túltengek...

pettra01 2017.03.22. 14:48:14

@Xilit: Egyesek reggel ébren vannak és látnak ilyen fontos eseményeket :) én 10-nél előbb nem létezem, bezzeg éjjel virítok, mint a tökvirág.
Mintha egyáltalán nem éreznék, hogy hol a határ, meddig szabad beleavatkozni az emberek életébe, egyre idegesítőbb ez, hogy lassan mindent helyettünk akarnak eldönteni. Most ez az internet áfája kapcsán rendezett műbalhé is egy röhej. Szerintem jelentéktelen összegekről van szó, ilyen százforintos tételek, hadd ne essek már kétségbe, amiért Brüsszel el akarja venni tőlünk ezt a világmegváltó kedvezményt. Nem hiszem, hogy aki mondjuk 3500 forintot nem tud érte havonta fizetni, annak 3200-ért egyből megéri, marhaság.

Xilit 2017.03.22. 16:19:22

@pettra01:

Hát ez az. Nekünk néhány százzal kedveskednek, maguknak milliókkal. Ki is mondta a napokban, hogy a nettó milliós jövedelem ma nem kirívó? Egy fideszes mondta, mindegy is, hogy melyikük, egykutya. Elég lenne egy fideszes, az összes többi csak robot, az az egy nyomogatná rajtuk a kívánt gombokat. Bár most is így működnek. Kész sci fi.

Xilit 2017.03.22. 16:22:09

@pettra01:

Jut eszembe: Te hogy tudsz ennyit éjszakázni? Én is eredendően éjszakai bagoly volnék, de kezdek kidőlni. Tegnap is már éjfélkor ágyban voltam. És ez nem az első eset! Sőt, a minap 11-kor takarodót fújtam. Öregszem, meglehet.

pettra01 2017.03.22. 17:25:01

@Xilit: Ez a parlamentesdi egy nagy színjáték, teljesen fölöslegesen etetjük ezt a sok képviselőt, van közöttük egy csomó, akik akár több cikluson keresztül is teljesen észrevétlenek tudnak maradni. A szavazáshoz elég lenne minden frakcióból egy ember, és mindegyiknek a szavazata annyi százalékot érne, amennyit a frakció létszáma jelent, mert nem szokás a kiszavazás. Tegnap is mérgelődtem ezen a sámándobon, hogy most egymilliárdot költenek arra, hogy hazahozzák és leteszik Mezőkövesden, nemhogy otthagynák, ahol van, jobban járnánk, még elképzelésük sincs róla, hogy mi a fenét fognak kezdeni vele, de hát biztosan kitalálnak valami borzasztó fontos funkciót. Egymilliárd az borzasztó sok pénz, valamelyik ellenzéki azt mondta, hogy ennyi pénzből az egész megye oktatását rendbe lehetne tenni, de ki lehetne fejezni szerintem lakásokban is, mert marha nagy lakásínség van. Hány lakás épülhetne egymilliárdból? Miért fontosabb egy tetves sámándobot formázó baromság, mint sok-sok ember lakhatása?
Nem azért éjszakázom, mert éjszakázni akarok, biztosan ilyen a bioritmusom. Éjjel egyig dolgozom, akkor még nézelődök a neten, blogot írok, miegyéb, aztán azt veszem észre, hogy már három óra van, esetleg négy. Amikor még aktív voltam, akkor se voltam képes időben elaludni, hiába kellett hatkor kelni, egy óra előtt nem nagyon sikerült elaludni. Most már azért nagyobb az alvásigényem, sokszor délután is durmolok egy órát :)

ZorróAszter 2017.03.22. 18:21:00

@pettra01:

Mi ez a sámándob? Kimaradtam megint valami érdekesből?

pettra01 2017.03.22. 18:52:30

@ZorróAszter: Hát az a monstrum, amit a milánói világkiállításra építettek, az volt a magyar pavilon. Marha nagy, meg háromszintes, eddig is csak a baj volt vele, egy ideig le is foglalták valami vita miatt, aztán most már elhozhatják, úgy volt, hogy Szombathelyre kerül, Hende Csaba le is rakta az alapkövét, de hogy miért nem odaviszik, az rejtély. Pedig a Hende olyan szerelmetes beszédet mondott az alapkőletételen, hogy ez a sámándob olyan lesz Szombathelynek, mint Párizsnak az Eiffel-torony. Most megkérdeztek ott, Mezőkövesden vagy Karcagon, már nem is tudom, pár buggyant öregembert, hogy mit szólnak hozzá, ők persze nagyon örültek, hogy jaj, de jó lesz...

Xilit 2017.03.22. 19:02:30

@pettra01:

Hát, az régen volt, hogy hajnal ötig dumáltam valakivel, aztán keltettem a gyereket, és kezdődött a műszak. A délutáni szundi nagyon egészséges, tanúsítom! :)

Sámán dob és megvédjük a mi keresztény kultúránkat, így együtt elég ellentmondásos, de ez őket kicsit sem zavarja, hiszen valójában egyetlen istent tisztelnek, a hatalmat, azt is lopott pénzen veszik.
Hogy van ember, aki bizalommal van irántuk, no, ez maga a negatív csoda.

Milyen szép kis ország lehetnénk, az a rengeteg pénz, ami pocsékba megy, meg a külföldi számláikra, mind-mind a közöst gazdagíthatná, annál is inkább, mert nem ők, hanem mi, közösen teremtettük elő, és nekik a mi érdekünkben kellene felhasználniuk.
Szép kis porták, barátságos, zöld városok - álmodozom......egyszer a svéd-magyar bloggerina - nem jut eszembe a neve -, feltett néhány képet egy posztjához, az egyik Stockholm valamely közparkjában készült, a vízparton, a fűben mindenütt családok és fiatalok, gondolom, nebulók, üldögéltek, olyan béke , derű, a jóllét biztonsága áradt belőle.....szóval, valahogy így lehetnénk mi is.

Xilit 2017.03.22. 19:52:06

Most ugrott be: űrközpontunk is lesz! Bizony! Úgy elhúzunk a világ mellett, hogy utánunk nézni sem lesz idejük. Egyelőre persze EU-pénzből füstölünk, utána meg mi lesz, ki a francot érdekel.

pettra01 2017.03.23. 02:36:30

@Xilit: A lányom egy hónapja van kint Londonban, azt mondja, a munkahelyétől nem messze volt ez a terrortámadás. Jobban tenné, ha hazajönne inkább...

Xilit 2017.03.23. 10:22:15

@pettra01:

Na, az első gondolatom nekem is a gyerek volt, de úgy éreztem, hogy ő biztonságban van, úgyhogy nem agyaltam rajta.
Ha itthon olyan jó lenne, ő sem Angliába tette volna át a székhelyét. Idén 6. éve, hogy elment, és volt olyan év, hogy haza sem jött.
Mindig belegondolok, hogy amikor történik valami katasztrofális, az áldozat kortól függetlenül valakinek a gyermeke. És hogy a szülőnek , kortól függetlenül nélküle kell tovább élnie.

Az IÁ semmivel kevésbé nem embertelen mint anno a náci szervezetek. Mondanám, hogy közönséges gyilkosok, de igazából nincs is jelzőm rájuk.
Hogy mennyire fontos egy emberként változtatnunk az életfelfogásunkon, azt a diktatúrák, szélsőségesek jelenléte jelzi nagyon hangsúlyosan.
És nekünk itt a fidesz a nyakunkon az orosz oligarchákkal , titkosszolgákkal, akik nem kecmeceznek, ha el akarnak hallgattatni valakit. És akkor az arab barátaikról még szót sem ejtettem.

Az lenne szép, ha egyszer ( s mindenkorra ) valóban egységre törekedne a népünk , és a nyilvánvaló, sokszínűségből eredő tehetségét végre arra használná, amire minden egyes ember predesztinált: élni.

pettra01 2017.03.23. 12:46:53

@Xilit: Tegnap nem beszéltünk a lányommal, hét óra után hívott a kisebbik fiam, még morogtam is, mert tudják, hogy héttől dolgozom, nem veszem fel a telefont, a gyerek persze kivétel, mert hátha valami nagyon fontos. Akkor mondta, hogy Juli üzeni, hogy jól van. Hát persze, hogy jól van, mondtam, mert akkor még nem is hallottam erről a támadásról, és akkor mondja Misi, hogy mi történt. Hát kivert a víz.
Amikor előző alkalommal kint volt, nem jött össze neki, most meg kiment februárban két hétre csak látogatóba, aztán csak felmondani meg összecsomagolni jött haza, mert talált munkát. Most egy ilyen egészséges büfében dolgozik, mindenféle salátákat meg szendvicseket gyárt. Korábban volt olyan elképzelése, hogy kipróbál egy kisvárost, de lehet, hogy mégiscsak leragad Londonban, nem tudom, hát majd eldönti, mit csinál. Most alaposan megfogyatkoztunk, Misiék találtak lakást, Juli Londonban, itt maradtunk az idősebbik fiammal.
Ez a terrorizmus annyira nem normális dolog, elképesztő, hogy ilyen beteg eszmék létezni tudnak és még újabb híveket is be tudnak szervezni, hát mi lehet ebben a vonzó?

Xilit 2017.03.23. 13:46:24

@pettra01:

Hogy mi a vonzó benne? A hatalom. Amikor félünk, teljesen megnyílunk a megfélemlítő felé, és ő azt tesz velünk, amit csak akar.
Persze, csak addig, amíg nem kezdjük tudatosan irányítani magunkat.

A kínai vezetés bármire hajlandó, hogy megszerezze, lekoppintsa a tibeti papság tudását, majd ezzel felvértezve megtörje az identitásukat, illetve spirituális hatalmat gyakorolhasson a szűkebb-tágabb környezete felett. De nem sikerül nekik, mert a tudás attól az, hogy a tudó mentálisan megérkezett azoknak az ismereteknek a szintjére, amelyen aztán tovább létezik.
Jól ki van ez találva. Ezért felesleges, sőt, ártalmas bármit is erőltetni.

Egy ismerősöm sok évvel ezelőtt izgatottan hívott telefonon, hogy képzeljem el, mit álmodott: egyetlen képben egyetlen szót - hagyom. Micsoda információ! A mai napig hálás vagyok érte.
Hagyni áramlani a magunk életenergiáját, ez a harmónia.

Azt mondja a fiam - az idősebbik -, hogy Angliában az idősebbek és a relatíve szegényebbek akartak kilépni az EU-ból. Vagyis ugyanaz az a társadalmi réteg, amely itthon is Brüsszelezik.

pettra01 2017.03.23. 16:33:31

@Xilit: A csoda tudja, mivel tudták megbolondítani az angolokat, hogy a kilépésre szavazzanak, a példák azt mutatják, hogy az embereket nem túl nehéz rossz irányba befolyásolni, mintha arra fogékonyabbak lennének. Tegnap Gyurcsány volt a Hír Tv-ben, ugye most nagyon kikezdték a kijelentése miatt, hogy mennyi adót fizetett, és Botka egész életében nem fog annyit keresni, mint amennyi adót ő csak egy évben befizetett. És ezt nem hivalkodásból mondta, hanem mert azt akarta alátámasztani, mekkora nagy hamisság ez a Fizessenek a gazdagok jelszó, akkor is, az emberekben az ragad meg, hogy az a rohadt szemét milliárdos Gyurcsány még azt a szegény Botkát is lenézi. Borzasztó hülyék vagyunk.
Ez a hagyás, az életenergia szabad áramlása azért lehet, hogy nem teljesen van így rendben. Amíg jó energiákról van szó, azokat tényleg hagyni kell, de vannak nagyon rossz energiák is, még a jó emberekben is, és a jó ember éppen attól jó, hogy széjjel tudja válogatni, mit hagy áramlani és mit nem. Apám szerintem született buddhista volt, bár ő mindig azt mondta magáról, hogy kommunista, de benne nagyon szerencsésen keveredett ez a kettő. Szabályosan szenvedett, ha mondjuk anyám erősködött, hogy valaki ellen harcolni kell, persze ő is harcolt, de úgy, hogy közben tudomásul vette, hogy a másik ember az nem olyan, mint ő, és képes volt ezt elfogadni. Képes volt normálisan beszélgetni olyan emberekkel is, akik szinte mindenben különböztek tőle, úgy, hogy közben azok is tudták, hogy teljesen más a világlátása, de tudtak közös pontokat találni. Állítom, hogy apám sokkal nagyobb hatással volt az emberekre, mint anyám, aki folyton támadott mindenkit.

Xilit 2017.03.23. 18:39:33

@pettra01:

Tényleg nagyon hülyék vagyunk, lassan már nincsen olyan hír, amely ne ezt támasztaná alá.
Tegnap este erőt vettem magamon, és végigültem a legbutább és legvisszataszítóbb fideszes, a nagy magyar birkózó előadását Sorosról, sörről, ördögről, nem is tudom, Gyurcsányról esett-e szó, mindegy is, ezt az embert - embertípust - inkább ne találjuk ki még egyszer, mert határozottan káros az egészségre. Nem is értem, miért hívták meg az Egyenesbe, talán azért, hogy kiröhögtesse magát, vagy a kormány antireklámjaként?

A hagyom: hát éppen ez az, pettra, attól válunk negatívvá, mert a saját , velünk született kódjainkat, életminőségünket nem éljük meg. Nem éljük? Fel sem ismerjük!
Meg is fogalmaztam magamnak , hogy a szülő legeslegfontosabb feladata a gyermekei számára odaadni az önazonosság felismeréséhez szükséges információkat.

Azt hiszem, az apáink jól kijöttek volna egymással. Az enyém szerint Jézus volt az első igazi kommunista, vagyis a kommunista olyan, mint Jézus. Ezt dettó így gondolom, ezért nem viselem, ha elkezdenek komcsizni azok, akik még látnivalóan nagyon messze járnak a jézusi értékektől.

pettra01 2017.03.24. 01:15:05

@Xilit: A rezsivitéz fellépése nekem is nagyon tetszett, főleg, mikor ott fanyalgott, hogy a vörös csillag milyen ronda. Hát azért én az ő helyében óvatosabban mutogatnék másfelé, mert a rondaság listán ő egész biztosan dobogós helyen van, a bánatos vörös csillag meg talán nincs is rajta. De ő olyan mértékben irtózik, hogy még olyan pohárból se bír inni. Különben nagyon mellélődöznek ezzel a hepciáskodással, mert az igaz, hogy a Heineken perelt, de az elmarasztaló ítéletet a román bíróság hozta, szóval ha már haragszunk, akkor rájuk kellene haragudni szerintem...
A szülők valamlt átadnak az önazonosságukból. csak hát nem mindig azt, amit érdemes lenne, vagy a gyerekben van a hiba, hogy nem a jóra fogékony a kis nyavalyás :)
Apáink biztosan jól kijöttek volna egymással, sőt, azt se tartom kizártnak, hogy ismerték is egymást, mert valószínűleg hasonló körökben forogtak. Az előző rendszerben ez nem sokat jelentett, de a rendszerváltás után nem voltak nagyon sokan, akik a balos rendezvényekre meg tüntetésekre jártak...
A papa vallási ügyekben nem foglalt nagyon állást, azt hiszem, nem tartotta volna hitelesnek, mivel ő eredetileg kántortanító volt. Egy ismerősünk a halála után terjeszteni kezdte, hogy neki a papa megvallotta, hogy igazából megint hisz istenben, aztán szóltam az ürgének, hogy hamar fejezze ezt be, meg lecsapom. Pont neki tett volna vallomásokat, amikor tudom, hogy nem kedvelte, csak hát mivel olyan jó természete volt, ezt az érintett nem vette észre...
süti beállítások módosítása