Csak mondom

Csak mondom

Székházavató

2016. augusztus 08. - pettra01

Nem lett belőle vezető hír, de azért hellyel-közzel beszámolt róla a média, hogy felavatták a fővárosban a Szcientológiai Egyház magyarországi székházát. A fő-fő szcientológus is megjelent az eseményen, és olyanokat mondott, hogy a fülünk is kétfelé állhat tőle: alighanem itt lesz az európai központjuk. A rangos eseményt némileg beárnyékolta az a kis csínytevés, amelyet nem tudni, kik követtek el, sőt, pontosan azt se tudni, mi is történt tulajdonképpen, mert egyes beszámolók szerint a környéken lakók emberi ürülékkel borították le az ünneplő közönséget, más információk egy kisteherautóról ledöntött disznótrágyát említenek, és abban sem egyeznek meg, hogy a nagyfőnököt mennyire érte a bűzös valami. Az azonban egészen biztos, hogy valamilyen kellemetlen incidens történt. Az elbeszélők egy cigány családot is említenek, akik abban az étteremben mulatoztak, ahol az ünnepi díszebédet rendezték, és akik állítólag folyvást kötekedtek az amerikai előkelő vendéggel, hogy lenne szíves kanalat hajlítani, de az nem állt kötélnek, csak egy kisebb esőt rittyentett, ámbár abban a vonatkozásban megoszlanak a vélemények, hogy az esőt ő csinálta-e, vagy csak úgy magától eleredt. 

Az ember akár el is csodálkozhatna azon, hogy egy ilyen világegyház, amelyiknek Magyarországon állítólag csak pár ezernyi híve van, hogyan képes ilyen elemi indulatokat kiváltani emberekből, mert azért akármi is volt az, amit ott öntöztek, akár emberi ürülék, akár disznótrágya, ilyesmi nem szokott vödörszám állni az ember keze ügyében, feltehető, hogy kitartóan készülődni kellett az akcióra. Ki hitte volna, hogy az egyszerű angyalföldi ember ilyen jól eligazodik a világban és tudja, milyen veszedelmes a szcientológia. Főleg mostanában, amikor szinte nem is hallani róluk - volt agresszív időszakuk, amikor ott voltak úton és útfélen, ingyenes IQ-tesztekkel próbálták megfogni lehetséges híveiket, megállítottak az utcán és ajánlgatták magukat, de ezen már túl vagyunk, a kisember most már csak akkor találkozik velük, ha ő is úgy akarja. 

Na persze áttételesen nyilván találkozunk, mert azt mondják, befolyásos emberek tartoznak híveik közé. Erre utal feltűnően jó pénzügyi helyzetük. Megvettek egy hatalmas épületet, kitatarozták, fenn is fogják tartani, seregnyi alkalmazottat fizetnek - minthogy állami támogatást nem kapnak, mindezt saját bevételeikből kell fedezniük. Állítólag nagyon sok céggel állnak kapcsolatban, különféle szolgáltatásokat kínálnak, amelyekkel a velük szerződött garantáltan sikeressé válhat. Azt is beszélik, hogy akit sikerrel behálóznak, többé nem szabadul tőlük, éppúgy, mint hogyha a Hit Gyülekezetébe lépett volna be. 

Személyesen egy embert ismerek, aki kezdettől fogva híve a szcientológiának. Tény, hogy bármibe fog bele, minden arannyá válik a kezében, bár valószínű, hogy ez nem a szcientológiának köszönhető, hanem neki vannak kivételes képességei, így nem hiszem, hogy akármelyik balfácán sikeres emberré válhat a szcientológia közreműködésével. Mint ahogy Tom Cruise se attól lett sztár, hogy belépett az egyházba. 

Hogy mennyire veszélyes a társadalomra? Nem hiszem, hogy veszedelmesebb, mint bármilyen más összefonódás, nevezzük azt maffiának vagy pártnak vagy akárminek. Nem egy egyház vagy ideológia okoz károkat, hanem az az ember, aki rossz célokra használ bármilyen tudást vagy kapcsolatot. 

A bejegyzés trackback címe:

https://csakmondom123.blog.hu/api/trackback/id/tr189910236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CsipkeRózsa 2016.08.08. 18:52:15

Akárki akármit csinál, nem lehet sz@rleöntéssel reagálni rá. Elképzelni sem tudom, kik, hogyan "dolgoztak", hogy megfelelő mennyiséget szedjenek össze a művelet végrehajtásához. Utána pedig hogyan bonyolították le a "tálalást".
Kíváncsi lennék, volt- e következménye a disznóságnak.

Az, hogy ismersz egy tehetséges, sikeres embert az egyházukat pártolók közül, azt jelentheti, hogy nem a legegyszerűbb emberek alkotják a tagságot.

ZorróAszter 2016.08.08. 19:52:50

Sokan állítják, hogy ez a CIA egyháza, és hogy a hívek híres-neves elektronikus gyónásai fénysebességgel landolnak az CIA központjában.

Meg hogy ezekkel csúnyán visszaélnek.

Azon túl, hogy teljesen megkoppasztják, kifosztják a híveket.

Drizari 2016.08.08. 20:27:39

Megkopasztják, kifosszák a híveket, akciójuk után csak ennyi marad a mit sem sejtőnek:

www.almaimotthona.hu/upload/userupload/1327/images/john-travolta-kelly-preston.jpg

(a linkből kiderül, kiről van szó, és kié az ingatlan)

ZorróAszter 2016.08.08. 21:54:18

A kapitalizmusban senkiről se lehet tudni, hogy mije van valójában. Tehát azt se, hogy amit a Szcientológiai Egyház reklámpropagandából vagy ellenpropagandából mutogat, az igaz, vagy nem.

Inkább nem igaz.

Ők azt propagálják, mennyi pénzt keresett Travolta az egyháznak köszönhetően, a világ meg attól zeng, hogy kifosztják a hiszékeny embereket.

Akik arra panaszkodnak hogy kifosztották őket, azok mindenesetre sokkal többnek tűnnek mint a két-három reklámarc.

És a súlyosabb ügyekről most ne is beszéljünk.

pettra01 2016.08.09. 01:01:18

@CsipkeRózsa: Nem tudom, tettek-e feljelentést, meg hát azt se tudom, hogy ilyen esetekben kell-e hozzá feljelentés, vagy anélkül is már csak hivatalból eljár a hatóság, mert mondjuk szerintem nem ártana.
Még a kilencvenes évek elején felszámolták nálunk a Művelt Népnek a központját, ,mert az itt volt nálunk, és fillérekért árusították ki a könyvkészletet. Akkor vettem meg Hubbard Dianetika című könyvét, amit ráadásul el is olvastam, és mit mondjak, nekem tetszett. Aztán nem sokkal később hirdették, hogy nálunk a könyvtárban IQ-tesztre lehet jelentkezni. Naná, hogy elmentem, aztán utána kaptam ajánlatokat, hogy menjek el valami tanfolyamra, ahol majd továbbfejlesztik a személyiségemet, de az már nem érdekelt, hát ennyi volt az összes kapcsolatom a szcientológiával. Nem tudom, hogyan forgattak volna ki mindenemből, persze könnyen lehet, hogy eleve nem is voltam célszemély, szóval a véleményem nem mérvadó.

pettra01 2016.08.09. 01:08:44

@ZorróAszter: Nem tudom, de soha nem tudtam őszintén szánakozni azokon, akiket ilyen csúnyán átvertek, mert hát igazából észrevehették volna, hogy valami nem gömbölyű, nem azt mondom, hogy folyton gyanakodjon az ember, de gondolkodni nemcsak utólag szabad, hanem menet közben is. Elég eszement vállalkozó az, aki milliókat fizet valami megfoghatatlan tréningekért és ezzel csődbe viszi a cégét, szóval az ilyen ha nem ebben megy tönkre, akkor valami másban, nem?

pettra01 2016.08.09. 01:11:52

@Drizari: Hát mondjuk van egy csomó sztár, akinek semmi köze a szcientológiához és mégis baromi gazdag meg sikeres, persze ha ő úgy érzi, hogy ettől van a siker, az az ő dolga. Travoltát speciel nem nagyon kedvelem...

pettra01 2016.08.09. 01:18:10

@ZorróAszter: Hogyan fosztanak ki, ha nem akarom, hogy kifosszanak? Általában az összes ilyen átverős buli arra alapoz, hogy aki beszáll, az valamiért nagyon jól akar járni, azt reméli, hogy nagyobb lesz a haszon, mint amennyit befektet, sőt, ő maga is részt vesz mások behálózásában, és hát végül persze veszít. Aztán meg siránkozik.

ZorróAszter 2016.08.09. 08:21:06

Kedves Pettra!

Ezek a szekták valóban csak az erre fogékony, sérülékeny vagy sérült, hiszékeny embereket kutatják. Versenyben velük egyébként más bűnözők is.

És mint a bűnözők esetében sem, alapvetően nem ezeknek az embereknek a sajnálata a lényeg.

Hanem hogy megjelenik a társadalomban egy bűnözői csoport katonai szervezettel, titkosszolgálattal és korlátlan anyagi lehetőség birtokában.

pettra01 2016.08.09. 11:52:32

@ZorróAszter: Ha már a társadalmi veszélyességük a kérdés, kevésbé találom aggasztónak a szcientológusok tündőklését, mint Matolcsy ambícióinak kibontakozását.

ZorróAszter 2016.08.09. 13:01:05

Szerintem a szcientológusok zombihadserege se veszélytelen.

pettra01 2016.08.09. 14:06:37

@ZorróAszter: Fogalmam sincs, miféle hadseregük van nekik, csak nem tudom elképzelni, milyen hatással lehetnek az egyszerű halandóra, aki nem kerül velük kapcsolatba, tehát ők végül is egy külön világban mozognak. Az MNB ügyei viszont érintik az ember, ha akarja, ha nem.

ZorróAszter 2016.08.09. 16:13:01

Hát persze. Lehet mondani, hogy engem nem tudnak behálózni szekták. Meg engem nem tudnak átejteni félanalfabéta bűnözők.

Csakhogy ezek egész életükben semmi mással nem foglalkoznak, mint ezzel. A félanalfabéta bűnözők is a sitten. Mármint hogy hogyan lehet behálózni lehetőleg minél több embert.

Éshát persze azt a világot is el lehet viselni, amit a szervezett bűnözés, az ilyen-olyan szekták, az utcán masírozó náci félkatonai szervezetek, és a hozzájuk kapcsolódó politika ural. Legalábbis egy ideig.

Csak jobb lenne mindezt elkerülni amíg lehet.
süti beállítások módosítása