Csak mondom

Csak mondom

Ha teheti, teszi

2016. június 06. - pettra01

Az esetnek nincs országos jelentősége. Sőt, egyáltalán nincs jelentősége, hacsak az nem, hogy jól példázza, hogyan fosztogatja a közös kasszát az, aki helyzetbe kerül. Tulajdonképpen szót se érdemelne a hír, hogy egy város képviselő-testületének fele elutazott több napra Münchenbe, hogy részt vegyen egy konferencián. A téma a szennyvízkezelés és a hulladékgazdálkodás. Meghívták őket, hát elmentek. Természetesen közpénzen. Hogy mit kerestek ott, nem kérdezi senki. Pedig megkérdezhetné. 

Az önkormányzatok már nem foglalkoznak se a szennyvízkezeléssel, a hulladékgazdálkodás se hozzájuk tartozik már, ezzel az erővel a balettáncosok szakmai tanácskozásán is részt vehettek volna. Értelme semmi, haszna semmi, viszont vélhetően jól érezték magukat. Költségeiket a közösség fedezte, még csak nem is került borzasztóan sokba, hiszen csak ide, a szomszédba utaztak, ezzel az erővel rendezhették volna ezt a konferenciát Új-Zélandon is. Az elszámolás nyilván rendben van, nincs az az ellenőrzés, amely hibát találna benne. 

Jönnek és mennek a delegációk. A legalsóbb szintektől a legmagasabbakig. A résztvevők tapasztalatokat szereznek, olyan tapasztalatokat, amelyekre se nekik, se másnak soha semmi szüksége nem lesz. Meg se fordul a fejükben, hogy egy-egy ilyen lehetőségre nemet is lehetne mondani. A költségvetésben van rá fedezet.

Eközben persze van, amire egyre kevesebb jut.  Mert jól kell gazdálkodni. meg kell nézni, mire mennyit költünk. A sérült gyerekek korai fejlesztésének támogatását például drasztikusan csökkentette a település, szó nem érheti a ház elejét, elvégre nem kötelező, hanem önként vállalt feladata az önkormányzatnak. Ha nem telik rá, hát nem telik. 

Rendet kellene már tenni a közpénzek terén. Legyen szó akár a legfelső szinten elkótyavetyélt milliárdokról, akár a legalsóbb szinteken eltapsolt milliókról. Mert ez is, az is a közösségé, amit sokkal jobban kellene felhasználni.  

A bejegyzés trackback címe:

https://csakmondom123.blog.hu/api/trackback/id/tr88782856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Drizari 2016.06.06. 09:40:25

Gratulálok, jó kis békebeli fílingje van az írásodnak! :-) Hasonló írások voltak olvashatók Patyolat és Gelka témában. Magad írtad: "nincs az az ellenőrzés, amely hibát találna benne." Tehát nem történt más, mint éltek egy lehetőséggel. Hűtlen kezelésért föl se lehet őket jelenteni. :-)

pettra01 2016.06.06. 10:47:12

@Drizari: Elmosódnak lassanként a határok, mikor élünk a lehetőséggel és mikor élünk vissza vele. Mondod a Patyolatot és a Gelkát, hát igen, nincs új a nap alatt, csak mintha egyre mélyebben nyúlnának bele a közös mézesbödönbe. és most már meg se ütközünk rajta. Tágulnak a törvényi keretek, tágul a lelkiismeret.

ZorróAszter 2016.06.06. 11:40:00

Ha már az előbb is filmet emlegettem, akkor legyen most is egy film.

Finnek mentek vízgazdálkodási konferenciára. Bemegy az öt tökkelütött finn a konferenciaterembe. Körülnéznek: vagy 500 ébenfekete bőrű néger pislog vissza rájuk ki öltönyben, ki valamilyen afrikai hacukában. Összevont szemöldökkel. Rajtuk kívül egy szál fehér se.

Közben megy a vetítés a kiszáradt folyómedrekről meg a felcserepesedett termőföldről.

És hogy a szárazság álmosító hatással van az állatokra. Mutatnak egy ásítozó vizilovat, más állatokat, a végén valami nagyfülű rókát szintén ásítozva.

Aztán a kamera rámegy a nézőkre, és az 500 néger meg az öt finn is önfeledten ásítozik.

Apropó: kiderült már valami Lázár lepedőakrobata számlájáról?

ZorróAszter 2016.06.06. 11:40:56

Legalább annyi, hogy hányan voltak?

pettra01 2016.06.06. 12:06:17

@ZorróAszter: Végül is eredményes volt a konferencia, nem? Elért egy fajta hatást, az meg már egy másik kérdés, hogy vajon ez volt-e a cél, ezt a kérdést már nem teszi fel senki.
Lázár számlájáról végül úgyis az fog kiderülni, hogy semmi közünk hozzá, Ha túlságosan forszíroznák, előkerülne valamelyik szoci, aki szintén zenész. Így szokott történni, nem?

ZorróAszter 2016.06.06. 12:35:35

Esetleg úgy a leghatásosabb, hogy a kommunista nokiásdobozból fizetett ki kétszer annyi lepedőakrobatát.

Csak azt nem tudom, hogy lehetne ebbe a mondatba beilleszteni még George Soros nevét is.

De ezt hagyjuk Lázárra. Neki ez a szakmája.

pettra01 2016.06.06. 16:30:34

@ZorróAszter: Nem kell beilleszteni, mostanában minden mondatban gyárilag benne van Soros..,
süti beállítások módosítása