Csak mondom

Csak mondom

A putnoki ember

Persze nyilván nem az a kérdés, hogy mit tesz, hanem hogy ki teszi

2018. június 10. - pettra01

szellem2.jpgA híradó a végletek műsora. Egyrészt megtudjuk belőle, hogy milyen nagyszerű minden, mert egyre erősebb a gazdaság, egyre többet vásárolunk, mert egyre több a pénzünk, a költségvetés stabil, de azért óvatosak vagyunk, mert a válság bármikor begyűrűzhet, mi viszont erre is felkészülünk tartalékokkal és nem ér majd minket váratlanul. A megnyugtató hírek után jön a hátborzongatás: frontálisan ütközött, kigyulladt, megmérgezte, szóval ki-ki dúskálhat ízlése szerint. A rettenetes hírek között a minap volt egy üdítő kivétel, beszámoltak a putnoki emberről, aki azzal szélhámoskodott, hogy sámánnak adta ki magát, idős embereket tévesztett meg, hogy kapcsolatba tud lépni az elhunyt szeretteikkel, cserébe pénzt, illetve aranyékszereket kért. A halottlátót valaki feljelentette, ezek után a rendőrség bravúrosan elfogta a saját házában - persze tényleg volt az elfogásban némi bravúr, mert elsőre úgy tűnt, hogy nincs is otthon a keresett személy, de aztán észrevették a hajópadló alatt kialakított búvóhelyét, ott lapult a veszedelmes bűnöző. 

Nem tudom, milyen büntetésre számíthat a médium, azért mégiscsak másféle szélhámos, mint akik vízóra-leolvasónak adják ki magukat, úgy jutnak be a lakásokba és rabolják ki áldozataikat. Nem is igazán értem, ki és miért jelentette fel, ő ugye azt állította, hogy halottakkal tud kapcsolatot teremteni, na most ezt vagy elhiszem, vagy nem, ha nem hiszem el, akkor elmarad a szeánsz, ha viszont vevő vagyok a meséjére, akkor utólag miért reklamálok? Ezzel az erővel azokat is le lehetne tartóztatni, akik a tévében a jövendőmondó műsorban a busás telefonhívások fejében adják elő mutatványaikat, bár gyanítom, hogy nekik erre valamiféle engedélyük van, a putnoki ember meg nem valószínű, hogy vállalkozóként kommunikált a túlvilággal, számlát meg pláne nem adott róla, hogy is nézett volna ki az a számla, amin az szerepel mondjuk, hogy a szolgáltatás ellenértékét aranyban fizették ki? Lehet, hogy nem is szélhámosság miatt állítják bíróság elé, hanem az adófizetési kötelezettségének elmulasztásáért kell felelnie? Ki tudja? 

Akár meg is nyugodhatnánk, mert íme, minden szinten vigyázzák a biztonságunkat, nem elég, hogy a robbantós migránsokat tartják távol tőlünk, de a köztünk meghúzódó kisstílű bűnözőkre is lecsap a rendőrség, bár azért jobban örülnék, ha a ilyen sámán-kaliberű szélhámosok helyett inkább azokat kezdenék üldözni, akik nem aprópénzért próbálkoznak, hanem szemérmetlenül és tonnaszámra lopják el a közpénzt, és még csak eszükbe se jut, hogy ez így nincsen rendjén, így nem képeznek ki padló alatti rejtekhelyet a lakásukban. Ők valamiért háborítatlanul tehetik, amit tesznek. Persze nyilván nem az a kérdés, hogy mit tesz, hanem hogy ki teszi, a putnoki embert bilincsbe verik, aztán ha Mészáros Lőrinc holnap túlvilági céget alapít, még azzal is nyerni fog a közbeszerzési pályázaton. 

A bejegyzés trackback címe:

https://csakmondom123.blog.hu/api/trackback/id/tr214038840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZorróAszter 2018.06.10. 22:42:15

Áh! Szerintem nem is tartóztatták le, csak Matolcsi hívatta, hogy mit kellene tenni az eljövendő válsággal kapcsolatosan.

Tetszik tudni. Amit Orbán-apánk megénekelt a minapában.

pettra01 2018.06.10. 22:45:19

@ZorróAszter: Lehet, hogy a számmisztikában is járatos, vagy ha nem, hát majd beletanul idővel.

Ficzek Úr 2018.06.11. 17:33:36

Ugyan már,minden törvényes. Ahogy ez is az volt: "Magyarországról a nyolcvanas évek óta 242 milliárd dollárnyi magántőkét menekítettek ki a világ különböző adóparadicsomaiba. Ezzel hazánk a világon a 12. legtöbb pénzt vesztett állam, megelőzve nálunk sokkal nagyobb és korruptabb hírben álló országokat, például Ukrajnát, Törökországot és Kazahsztánt – állítja egy nemzetközi jelentés. A kutatást vezető közgazdász, John Christensen a Heteknek elmondta: szinte példátlan, hogy egy ország a teljes államadósságának két és félszeresét külföldre engedje úgy, hogy abból semmiféle bevétele nem származik. A megdöbbentő adatok arra utalnak, hogy az elmúlt 30 év sorozatos külföldi hitelfelvételei és megszorításai jórészt értelmetlenül történtek.A Tax Justice Network adatai szerint Magyarország méretéhez és tőkeerejéhez képest példátlanul nagy veszteségeket szenvedett az elmúlt évtizedekben az offshore jelenség miatt. 242 milliárd dollár magántőke – a teljes magyar államadósság két és félszerese – került offshore számlára. Tekintve, hogy a kommunizmus alatt nem léteztek jelentős magánvagyonok, ezért megkockáztatható az állítás, hogy a 242 milliárd dollárnyi offshore pénz nagy része a privatizáció során került magánkézbe. Az ország ezzel kétszeresen is pórul járt: a gyakran érték alatt dobra vert állami javak nem is maradtak az országban, hanem adómentesen külföldön fialtak tovább. Magyarországnak maradt a folyamatos eladósodás, hitelfelvételek és megszorítások ördögi köre – kormányzatoktól függetlenül." Így kezdődött 89-ben,és ez ügyben semmi sem változott. Ha esetleg az idézet ismerős,az nem véletlen. Én tettem fel annak idején a NOLBLOG-ra.

pettra01 2018.06.11. 17:45:59

@Ficzek Úr: És ebből minden politikai oldal kivette a részét, úgyhogy nincs itt már kiben bízni. Aztán ha valaki tisztának néz ki és bekerül a politikába, őt is rövid időn belül megtámadja ez a betegség, talán van valami speciális magyar vírus, és az tesz tönkre bennünket. A legemlékezetesebb, amikor a letelepedési kötvényeket megszavazták, az ellen mintha egyik párt se szólt volna, hogy mire föl vesznek részt ebben a bizniszben offshore-cégek. A mai napig nem ez a fő problémájuk az egésszel.
A legegyszerűbb nagy erőkkel üldözni a piti kis bűnözőket, pedig hát nem ők a legveszélyesebbek a társadalomra.

Ficzek Úr 2018.06.11. 18:45:18

Őket nem védi a Boross-Horn paktum ami az 1994-es választások előtt köttetett. Senki sem vizsgálja elődje működését komolyan,senkit sem vonnak felelősségre. Vissza lehet nézni,betartották.Mindenki. A 2010-es választások előtt amit a Budai művelt,az szerint szoci,szdsz-es politikus csak véletlenül nem lett volna lecsukva. Aztán semmi sem lett az egészből. A nép meg rohan választani,nem érti meg hogy azt válassza meg aki 4 évig hivatalosan fog lopni. 28 év után még itt tartunk. És ez nagyon szomorú.

pettra01 2018.06.11. 19:16:39

@Ficzek Úr: Nem jó ebbe olyan nagyon belegondolni, mert az embernek csak elmegy a kedve mindentől. Lényegében arra jutunk, hogy bárki is van hatalmon, mindegyik elsősorban a saját zsebére játszik, de hát valakinek mégiscsak vezetnie kell az országot, szóval ezek szerint azt kell megtalálni, amelyiknek a legkevésbé ragadós a keze. A lényeg, hogy baromira kiábrándító az egész.

Ficzek Úr 2018.06.11. 20:01:30

Egyetértek. De akinek nem ragad a keze,az még nem született meg. Legalábbis ha visszatekintünk az elmúlt 28 évre. És ha előre a következő négyre.

pietnik 2018.06.12. 12:28:25

Pettra!
Nem jó ebbe belegondolni?!Miért nem!?Lehet,hogy pontosan azért tartunk itt,mert a lopósokkal szembeni oldal nem gondol bele,mert nem jó belegondolni!
Az is igaz,hogy sokan pórul jártak,főleg azok,akik nem csak belegondoltak,hanem bele is kotorásztak egy kicsit!
Amit Ficzek úr feltett ide is,az már legalább 10 éves megállapítás,a dolgok,szerintem,azóa már nagyságrendekkel mélyültek!
Megint csak tudnám ajánlani a balrad cikkét,amelyben a kapitalizmus embertelenségét taglalják,de ti nem szeretitek olvasni!Pedig ott szinte naponta leírják,hogy szétlopták az országot!És,na,kik?!

ZorróAszter 2018.06.12. 14:47:54

A mai helyzet nem magától alakult így. Szándékosan alakították ilyenre. Az MSZP szándékosan marta el magától a baloldaliakat úgy, hogy azok lehetőleg úgy sértődjenek meg, hogy teljesen forduljanak is el a politikától.

Ez az a bizonyos több mint 30%, akit tilos kutatni, hogy miért marad otthon. Legfeljebb hazudozni lehet róluk.

Tehát itt szándékosan alakították ki azt a helyzetet, hogy kizárólag azok közül lehessen választani, kit tartunk kevésbé okosnak a mégtöbb ellopásához. Melyik kollaboráns burzsujseggnyalót a sok közül.

Miért? Mert ez a gyarmattartóink érdeke.

Sokkal okosabbnak kellett volna lennünk a legelejétől. És nem megsértődni milliószám, hanem kimondani a véleményt ezekről a hazaáruló tolvaj mocskokról.

pettra01 2018.06.12. 14:56:51

@pietnik: Jó, belegondolok, felháborodok, de mi van utána? Milyen lehetőségeim vannak? Fel lehet itt bárkit jelenteni? Van normális igazságszolgáltatás? Nincs. Van olyan párt, amelyik felvállalja az ez elleni fellépést és nemcsak szóban? Nincs. Szóval gyakorlatilag ha belegondolok, az arra jó, hogy mérgelődjek, semmi többre. Meg hogy azt mondjam, hogy én többet az életben nem megyek el szavazni. A napokban láttam egy rövid hírt a momentumos főemberrel, aki azt nyilatkozta, hogy ők a legerősebb ellenzéki párt és várják az idősebbeket is meg a más pártok szimpatizánsai közül is azokat, aki csalódtak. Na, jól nézünk ki, tényleg ez a választék?

pettra01 2018.06.12. 15:05:02

@ZorróAszter: Szándékosan alakították így? Ha megnézzük az MSZP-t, csupa szerencselovagokból áll, a politika leginkább arra volt jó nekik, hogy minél könnyebb legyen a pecsenyéjüket megsütni. Pietnik említette följebb Gyurcsányt, hát tényleg, ő aztán az iskolapéldája, aki teljesen magától értetődőnek tartja, hogy ő milliárdos lett, állítom, hogy egy másodpercig nem volt lelkifurdalása emiatt. Ezeknek nincs szociális érzékenységük, vagy ha van is, odáig terjed, mint Orbáné az Erzsébet-utalványokkal, esetleg valami más típusú alamizsnát találnának ki, de nem nagy a különbség. Ez a vagyunk mi, mert minket megillet, és van a nép, ők meg örüljenek annak, amit adunk nekik és kész mentalitás. Tehát nem szándékosan alakították így, ez a valóság, és aki ezt látja, megtapasztalja, az teljesen jogosan csalódik és elfordul a politikától.

Ficzek Úr 2018.06.12. 20:11:00

@pietnik: A cikk 2012-es. És a helyzet azóta mit sem változott. Ami könnyebb a malomkőnél,és nem olyan forró mint a parázs azt viszik.

ZorróAszter 2018.06.13. 19:13:59

@pettra01:

Számos jel mutatja, hogy a német gyarmattartóink nem hagyták a véletlenre, a magyar uralkodó osztály természetére a dolgokat, hanem durván beavatkoztak.

Ez látszik például a teljes média/sajtó felvásárlásán, központi irányításán és cenzúrázásán.

És ez látszik például amikor például kinyírták Botkát.

Szóval nem hagyták, hogy a hazaárulók végezzék amatőr módon a dolgukat. Maguk keresték meg őket és fizették le őket a saját hazájuk, saját népük elleni munkára.

Maga Havas Henrik mesélte a kinyírása előtt, hogyan kereste meg annak idején a BND, és amikor mondta, hogy neki nincs igazán magának érzett pártja, akkor azt mondták: "Nem baj. Majd együtt kiválasztjuk."

Úgy látszik, hiába mosolygott közben, a BND nem találata viccesnek a sztorit.

Utána el is tűnt. Jó hogy nem tarkónlőtték.
süti beállítások módosítása