Csak mondom

Csak mondom

Nem értem

2017. június 06. - pettra01

Egyre több részlet derül ki a londoni merényletről, ennek köszönhetően az ember egyre inkább álmélkodik. A múltkori robbantó is a merénylet előtt néhány nappal jött vissza a Közel-Keletről, aztán hozzá is fogott, hogy bombát fabrikáljon. Mint mondták, nem volt ismeretlen a hatóságok előtt, kaptak bejelentéseket, hogy valami nincsen egészen rendben az emberrel, de fura módon ebből nem következett semmi olyan, hogy jobban figyeltek volna rá. A mostani merénylők esete még cifrább, az egyik tavaly egy dokumentumfilmben előadta magát, egy parkban lengette az Iszlám Állam zászlaját, meg egy ismert szélsőséges hitszónokkal együtt tartott előadást fiataloknak. Nem egy pincében, nem valahol a hegyek között rejtőzködve, hanem London közepén egy parkban, ráadásul az egész cirkuszt filmre is vették és be is mutatták valamelyik csatornán. 

Azért ez nagyon nincsen rendben. Közben megnyilatkozik a miniszterelnök meg mindenféle főrendőrök, hogy milyen nagy a készültség, hány rendőr, hány kommandós, hány terrorelhárító dolgozik szorgalmasan a megelőzésen, de könyörgöm, mi a fenét csinálnak? Ha valaki ilyen nyilvánvalóan szélsőséges, ráadásul még híveket is toboroz, mit keresett az illető még mindig Londonban? Csak akkor tesznek valamit, ha a delikvens pont megháborodik és elkezd késekkel rohangálni? 

Nem vagyok a végletek híve, az egyik véglet, amikor azt mondjuk, hogy ide aztán senki be nem teszi a lábát,  mert aki muzulmán, az mind terrorista is, a másik véglet pedig, amikor az se gyanús, aki pedig okot ad rá. Nem vagyok egy Nógrádi György, hogy okosakat tudjak mondani arról, mi lenne a helyes hozzáállás, de hogy ez így nagyon nem jó, az biztos. 

A bejegyzés trackback címe:

https://csakmondom123.blog.hu/api/trackback/id/tr9012567755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.06. 18:12:48

Ilyen aliberalizmus: meg akarja semmisíteni Európát.

A megoldás: a liberálisok kezére ütni és örökre lelvenni tőlük a hatalmat. Az egyik lépés ehhez Soros kitiltása a kontinensről.

Xilit 2017.06.06. 19:50:28

Ez abszolút így van. Én tovább is megyek: senkit nem engednék vissza, aki csatlakozott az Iszlám Államhoz. Ezt ki is hirdetném, mindenki úgy hozza meg az életére vonatkozó döntését, hogy elmenni lehet, de visszatérés nincs. A már ott született muszlimokkal pedig közölném, hogy amennyiben távozik egy családtagjuk, vagy a terrorizmussal való egyetértésének ad hangot, az egész családra vonatkozik a kiutasítás.
Valamennyi visszatartó ereje lenne. És egyébként is sokkal szigorúbban kéne eljárni, ugyanis a szabadságnak köze nincs a szabadossághoz. És a szigorom nem kerülné el az üzleti világot sem, az megengedhetetlen , hogy a törökök és az oroszok érdekeltek a közel-keleti válságban. A többi arab államról és az USA-ról nem is beszélve.

Drizari 2017.06.06. 21:01:35

A kérdésre nem egyszerű a válasz azokban az országokban, ahol valamilyen mértékig működik a demokrácia. Ráadásul a britek a volt gyarmataikról is sokakat engedtek be, ilyen-olyan világnézettel és vallással.

pettra01 2017.06.07. 01:41:19

@MaxVal BircaMan HJCD: Biztos, ami biztos, az egész világegyetemből ki kellene tiltani, nem?

pettra01 2017.06.07. 01:43:50

@Xilit: Úgyis az lesz a vége, csak úgy látszik, előtte itt udvariaskodni kell. Radikálisok ellen radikáls módszerekkel kell fellépni és kész.

pettra01 2017.06.07. 01:46:29

@Drizari: Nyilván sok kérdése van az integrációnak, ha nem sikerül, miért nem sikerül, ezek, akik már Európában születtek, miért kanyarodnak vissza az iszlámhoz?

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.07. 05:45:19

@pettra01:

Jobb lenne a világ rossz emberek nélkül, ez tény, de mindenkinek joga van az életre, a gazaembereknek is.

ZorróAszter 2017.06.07. 06:46:26

Kedves Pettra!

A népek jobban féken tarthatók a terrorizmussal, mint bármi mással.

Azért hozta létre az Egyesült Államok ezeket a terrorszervezeteket.

A média pedig annyira eluralja az emberek gondolkodását, hogy a legalapvetőbb erre vonatkozó tényeket se képesek meguktól felismerni.

Nézze meg az Iszlám Állam családfáját.

Egyenes vonalban levezethető az egykori mudzsahedeknek nevezett afgán hegyirablókból lett tálibok, majd Bin Láden al-Kaidája, az amerikaiak által támogatott Iráni szunnita nemzetiségi terrorszervezeteken keresztül az iraki al-Kaidával.

Ezeket mind az amerikaik hozták létre és pénzelték.
Ebből jött létre az Iszlám Állam.

Ha hinne a saját szemének és nem csak annak, amit a médiák mutatnak, Ön is látná.

Hisz világosabb mint a Nap.

Csak éppen az emberek már be vannak idomítva, hogy maguktól már azt se lássák, hogy esik-e az eső.

pettra01 2017.06.07. 16:19:28

@ZorróAszter: Azért ez nekem már túl merész kombináció, kizárt, hogy bármiféle amerikai szándék erre irányult volna, ez inkább afféle melléktermék, olyanba ártották magukat, aminek a következményeivel szám számoltak és ez lett belőle. Nyugodtan lehülyézhet, akkor is így gondolom. Beszabadultak a kincses barlangba, mindenféle csodalámpák közé, veszettül dörgölgették, hogy majd milyen jó lesz, ha előjönnek a dzsinnek, csak éppen arra nem számítottak, hogy a három kívánság után már nem akarnak visszamenni a lámpába és baromságokat fognak csinálni.

Xilit 2017.06.07. 19:23:03

@ZorróAszter:

Kedves 'Aszter, az nem úgy kezdődött, hogy a szovjetek bevonultak Afganisztánba, hogy meg ne döntsék az oroszbarát rendszert?

Az igaz, hogy a nyugatias iráni rezsimet éppen felváltani készült K. ajatollah az iszlámmal, s ez továbbgyűrűzött Afganisztán felé. Az is igaz, hogy Amerika erőltette az arab térségre a "demokráciát", meg az is, hogy a SZU nem szeretetből , avagy elhivatottságból vette körbe magát a szocialista táborral. Az is igaz, hogy a kétpólusú világ határait kölcsönös egyezmények húzták meg.
Szóval, van itt egy csomó igazság.

littke 2017.06.09. 00:11:35

Ja. Rákosi elvtárs, Sztálin avagy Hitler ezt jobban megoldotta volna. Aki csak távolról is gyanusnak tünt az ment a dutyiba, avagy el lett távolíítva. Az itteni redszerben azonban, kell arra nyomós ok hogy letartózsanak, aki meg csak gyanus az tul sok és nem lehet mindenkit sze előtt tartani. Fizikailag lehetetlen nincsen erre se pénz se szakeSzóval így történt.

pettra01 2017.06.09. 02:15:37

@littke: ezen én is gondolkodtam, hogy könnyű így általánosságban okosságokat mondani, hogy aki gyanús, azt el kell távolítani, de hát mi alapozza meg a gyanút? Például feljelent a szomszéd, hogy Allahot szoktad dicsőíteni és különben is gyanús dobozokkal jössz időnként haza, aztán már fel is kerültél valami terrorista listára, pedig közöd nincs az egészhez. Ez is igaz, de az a pasas tényleg ott csinálta a parkban, az ilyenekre azért illene figyelni, nem?

ZorróAszter 2017.06.09. 21:40:30

@pettra01:

Kedves Pettra!

Mint mondtam, az világsajtó és egyéb népnevelés áldásos tevékenysége következtében ma már a polgárok kérdések feltevésére is alkalmatlanná váltak, nemhogy a tényekből a legalapvetőbb következtetéseket is önállóan képesek lennének levonni.

Az Iszlám Állam nemcsak az Iraki al-Kaidából hanem a CIA által Irán ellen létrehozott és pénzelt öt, nemzetiségi szunnita iráni terrorszervezetből alakult meg. Ezekről volt szó 2001 tizedik évfordulóján, hogyhogy pénzelik őket, mikor az amerikai terrorszervezet listán is rajtavannak.

Egyébként honnan tetszik tudni, hogy már nem a CIA irányítja őket?

Onnan, hogy azt állítják, hogy megbokrosodtak, és már nem ők irányítják őket?

Jaaaa? Akkor minden rendben. Akkor már én is elhiszem nekik.

És mit tetszet gondolni, amikor jópár év után a CIA nyugdíjas műveleti igazgatója benyögte, hogy Aldo Moro elrablásának és meggyilkolásának az volt az oka, hogy a CIA-t a párttársai azzal vezették félre, hogy ha a kereszténydemokra párt a következő választáson nem szerzi meg az abszolút többséget, felmerül, hogy a kommunista párttal alakít kormányt.

Nem úgy tudtuk hosszú évekig, hogy vérgőzös agyú szélsőbalosok, a Vörös Brigádok rabolták el a saját szakállukra?

Mondjuk akkor is voltak, akik azt mondták, hogy túl jól jött mindez a jobboldalnak, és gyanúsan túl rosszul épp a kommunista pártnak, de rájuk se hallgatott senki.

Szóval ekkor mire tetszett gondolni?

ZorróAszter 2017.06.09. 21:51:23

@Xilit:

Kedves Nyírfa!

Nem teljesen. Megelőzte azt azért egy-s-más. Például Afganisztán északi részére települtek az amerikai rádió és radarfigyelő rendszerek, amelyek belátták majdnem az egész Szovjetuniót. Aztán volt kisebb konfliktus az afgán vezetésen belül is.

Komeini gyűrűzésével csak az az apró baj, hogy a perzsák siiták, az afgánok meg szunníták.

Annyi bizonyos, az Egyesült Államoknak nagyobb érdeke fűdőzik ahhoz, hogy az arabok, perzsák, afgánok a középkorban maradjanak, mint ahhoz, hogy hozzájuk hasonló lózungokat puffogtassank szabadságról meg demokráciáról.

Szóval amikor az amerikai külpolitikai azt mondja, hogy ezt vagy azt elrontották, nem mindig szabad nekik hinni.

Például arabtavasz meg al-Kaida, stb. esetén simán lehet, hogy a kitűzött célt érték el.

Xilit 2017.06.10. 19:48:13

@ZorróAszter:

A SZU-nak nem állt érdekében az iszlám térhódítása, tekintve, hogy tagországaiban is jelentős volt a muszlim lakosság létszáma. E tekintetben teljesen mindegy, hogy síita vagy sunnita.

ZorróAszter 2017.06.12. 20:17:23

@Xilit:

Én nem is azt mondtam hogy érdekében állt, hanem csupán azt, hogy tévedés azt mondani, hogy Afganisztánba komeinizmus gyűrűzött be.

Xilit 2017.06.13. 07:21:20

@ZorróAszter:

Az iszlám olyan mint egy kéz, amelynek van öt ujja. Ha az egyik megmozdul, az hatással van a többire is.

ZorróAszter 2017.06.14. 21:51:38

Én csupán arra bátorkodtam utalni, hogy Afganisztánba nem a komeinizmus gyűrűzött be.

Xilit 2017.06.15. 09:37:10

@ZorróAszter:

:)

Szó szerint ezt írtam: ".. a nyugatias iráni rezsimet éppen felváltani készült K. ajatollah az iszlámmal, s ez továbbgyűrűzött Afganisztán felé.
Az iszlám-cunami, amelynek a keltője Khomeini volt. A felszínen , persze.

Xilit 2017.06.15. 09:41:24

Pontosítok, ami, ugye, sohasem árt: továbbgyűrűzött Afganisztán felé is.

ZorróAszter 2017.06.15. 10:07:19

@Xilit:

Kedves Nyírfa!

A siiták és szunníták tűz és víz. Abból nem szabadna következtetést levonni, hogy nagyon hasonló viseletben járnak.

Ez körülbelül olyan, mint levonni a következtetést, hogy fasizmus=kommunizmus, mert Rákosi is ugyanúgy kopasz volt mint Mussolini, ráadásul mindkettőjük neve i-re végződik.
süti beállítások módosítása