Csak mondom

Csak mondom

Minden napra egy mese

2016. július 07. - pettra01

Eddig is meglehetősen aktívan kampányoltak kormányoldalról a kvóta ellen, de most, hogy kitűzték a népszavazás időpontját, tovább fokozódik. Naponta átlagosan két-három sajtótájékoztatót tartanak, mindegyik szószóló ugyanazt mondja, de úgy,mintha az imént fedezte volna fel a nagy igazságot. Valójában semmi újdonság, semmi ötlet, tényleg olyanok, mint sok kicsi papagáj, akik lelkesen ismétlik ugyanazt a szöveget. 

Természetesen az ellenzéki oldal is megszólal, most éppen nem tudnak megegyezni abban, hogyan kellene viszonyulni ehhez az egész cirkuszhoz. A többség azt mondja, a legokosabb, ha ügyet se vetünk rá, de vannak, akik szerint ez nem helyes, el kell menni és igennel szavazni, na és persze olyan is akad, aki inkább a nem szavazatot tartja helyesnek. Tanácsban tehát nincs hiány, nagy a választék, nem mondhatjuk, hogy nem kaptunk útmutatást, végül persze úgyis azt csinálunk, amit akarunk. 

Nem tudom, ki hogyan van vele, de ha engem egy Rogán vagy egy Szijjártó vagy valamelyik klubtársuk akar rávenni valamire, hát holtbiztos, hogy látatlanban az ellenkezőjét fogom tenni. Nem tudhatom, hogy mások hogyan működnek, de könnyen lehet, hogy ez a szájba rágás éppen az ellenkező hatást fogja elérni. Ráadásul úgy tűnik, egyre többen látják, hogy most nem kellene az EU-val keménykedni, már amennyiben bent szeretnénk maradni. Persze az is elgondolkodtató, hogy vezető tisztségviselők egészen nyíltan hangoztatják, hogy ők szívesebben lennének kint, mint bent - jó, mindezt magánemberként mondják, de de akkor is. 

Az előttünk álló hónapokban naponta többször meghallgathatjuk, hogy csak a magyarok dönthetik el, kivel akarnak együtt élni (tényleg, akik letelepedési kötvénnyel nyerik el a jogot, hogy itt éljenek, őket is mi választottuk?), és hogy Brüsszel nem döntheti el, stb. Én már most unom. Hát ti? 

A bejegyzés trackback címe:

https://csakmondom123.blog.hu/api/trackback/id/tr168873140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Drizari 2016.07.07. 18:28:34

Sejteni sem sejtem, mi lesz a szavazás eredménye. Totófogadási műszóval élve: háromesélyes. Az egyik szerint nyernek a kvótát ellenzők, a másik szerint az EU előírásait kell elfogadni, a harmadik változatban a kevés szavazó miatt érvénytelen lesz.

Állítólag most első alkalommal 1294 fő menekültet (migránst?) kellene befogadni az országnak. Látszólag nem jelentős számú tömegről van szó. A gondot a teljesen más kultúrkörnyezetű szocializálódásuk, és vallási alapú életvitelük jelenti. Integrálódás az esetükben szóba se jöhet, másodgenerációjuknál se lehet erre számítani. Ez óhatatlanul súrlódási felület lesz az őslakosok és a betelepítettek között.

CsipkeRózsa 2016.07.07. 19:02:46

Én azt remélem, hogy érvénytelen lesz a népszavazás, mert kevesen mennek el szavazni. Igaz, Orbán sokaknál tud hatást elérni egy-két ezer Ft-tal is.

Akármi lesz az eredmény, azt a javukra győzelemként tudják majd megmagyarázni.

littke 2016.07.07. 20:49:40

12 ezer bevándorló egy 9 millós országba. Nevetségesen kis szám.
És az érv hogy más vallásúak. És, hogy nem fognak integrálódni.
Az egész egy bolhacirkusz és nevetséges....

Drizari 2016.07.07. 21:56:07

Érv? Nem érveltem, hanem tényt közöltem. Ahogyan tény az is, hogy élnek az országban multikulturális szellemű magyarok, de a többség rasszista, antiszemita és homofób.

pettra01 2016.07.08. 01:14:22

@Drizari: Tételezzük fel, hogy elkezdik hordani ide a menekülteket. Szerinted hogyan érik el, hogy itt is maradjanak? Megkötözik őket? Az első adandó alkalommal elindulnának nyugat felé, mert ott látnak lehetőséget, ott vannak nagy számban, ráadásul arrafelé a társadalom is befogadóbb. Már csak ezért is műbalhé, mert ha azt mondanánk, hogy rendben, akkor se valósulna meg.

pettra01 2016.07.08. 01:18:02

@CsipkeRózsa: Sokan fognak elmenni, ráadásul a határon tűliak nagyon lelkesek, majd ők megmentik a nemzetet. Még biztosan tartogatnak valamit a kampányukban, ha nem lesz valóságos szenzáció, majd kreálnak valamit, mondjuk majd kiderül, hogy egy migráns terrorcselekményre készült itt nálunk. Hihetetlen, hogy mire vevők emberek.

pettra01 2016.07.08. 01:24:10

@littke: Nem is 12 ezer, csak alig 1300, hát annyit észre se lehetne venni, Nyilván az integráció lassú folyamat, de előbb-utóbb megtörténik. Most is vannak iszlám vallásúak nálunk, kit zavarnak?

Drizari 2016.07.08. 05:30:03

@pettra01: Ez reális lehetőség, mi tartaná őket ebben az országban, amikor sok magyar is emigrál?

pettra01 2016.07.08. 14:07:43

@Drizari: Érdekes lenne egy próba, hogy vajon mi történik, ha erővel idehoznak egy csapatot, de Orbán bármire képes, hogy ez ne következzen be - ez már fóbia, ennyire nem nagy a jelentősége a mi esetünkben, mint amennyire fel van fújva.

Drizari 2016.07.08. 15:02:08

@pettra01: Nem próba lesz az, tavalyt szeptemberi EU döntés az az 1294 fő. Az októberi referendum a jövőbeni szétosztottakról szól. A volt szocialista országok többsége elutasítja a befogadást.
Ez a közel ezerháromszáz ember jönni fog, gondolom, különösebb kormányzati hírverés nélkül, valamelyik nyitott rendszerű menekülttáborba. Az előzetes tervek szerint közmunkára számíthatnak - az EU összevonta szemöldökét, rosszallását fejezte ki.

pettra01 2016.07.08. 19:20:28

@Drizari: A népszavazás után - annak eredményétől teljesen függetlenül megkezdődik a nagy függetlenségi háború, aminek a kimenetele még csak nem is kétséges. Nyilván hülyén nézne ki egy lyuk Schengenen, de annyira azért nem vagyunk fontosak, hogy az EU hagyja zsarolni magát. Majd választás elé állítanak bennünket, de ne legyen igazam.
Hát sok jóra nem számíthatnak, ahogy a magyarok közül is nagyon sokan kénytelenek közmunkával beérni.
süti beállítások módosítása